Daha yeni sayılır, öyle nette sörf yaparken şu çift terapileri filan bakınırken, aldatma konulu bir video izledim. Doğan Cuceloglu konuşmacı idi, sonra birkaç terapist daha...
Aldatma konusuna bakışım daha farklılaştı, daha doğrusu "Affetme" kısmını irdeledim. Hani şunu dedim, pişmanlık ve utanç hissini geçirebilen birinin, tek gecelik hatasını, itiraf ve gözyaşı eşliğinde, tekrarlanması sözü ile affedebilirim filan, anlık bir boşluktur, hormonların saçmaladığı bir andır, insan sonunu, kaybedeceklerini düşünüp tartamaz o an, kapılır ve yapar. Olur yani, olabilir.
Ancak sizin konunuza bakıyorum, 5 yıllık bir aldatma, yalan süreci ve devamındaki pişkinlik, suç bastırma naralarıdan bahsediyorsunuz. Bu insan, sizi hak ediyor mu düşünün, bu karakterde biri. Yani aldatmanın ötesinde pişkin pişkin inkar eden, yatma işinin ötesinde 5 sene gönlüne başka kadını alan ve üzerine kendi şerefsizliğini değil, sizin onurunuzu diline dolayan birine eşim demeyi mideniz alıyor mu, bunu sorun kendinize.
Ben böyle birine kocam demeyi, bir ortamda birilerine takdim ederken "Eşim" demeyi kendime hakaret sayarım.
Bu şekilde düşünün bir de, onuru, gururu geçin, bu adamın yanınızdaki varlığı, sizin sadakatinize, emeğinize küfür.