- 6 Mayıs 2020
- 2.836
- 14.714
- 158
Ben bunlara katılıyorum zaten bunun aksi birşey söylemedim ki? Yorumunuzdaki bile detayı ile bu söylediklerinizden bağımsız yani direkt olarak tüm evli olmayıp birlikte yaşayanları yargılayıcı bir ifade "bile" bundan bahsettim. Neyse konuyu saptırmayalımSiz ailenize kendi kişiliğinizi özgürlüğünüzü kabullendirmiş olabilirsiniz adınıza sevindim ama her genç kadın kabullendiremez bunu başaramaz yaşadığı yer önemli maddiyatı önemli aile yapısı önemli.k.k da bile ben misal Ayşeyi birlikte yaşarken destekliyorsam Fatmaya ailenin evindne ayrılma idare et şiddet vs yoksa diyorum.Çünkü fatmanın eğitimi yok parası yok arkasında ailesi yok doğru dürüst .bir erkeğe güvenip onla birlikte yaşarsa zarara uğrar .Ama ayşeye hiç bir şey olmaz ilişki yürümüyorsa ayrılır hayatına işine gücüne bakar kimse bekaretini sorgulamaz geçmişini sorgulamaz çevre baskısı olmaz bilmem anlatabildim mi?şartlar çok önemli o yüzden istemekle olmuyor sadece
fikirlerini sevdiğim üyelerdensiniz bence ikimizde aynı konuda aynı düşünüyoruz ama elimizden bir şey gelmez tüm ülkeyi değiştiremeyiz daha onlarca yıl var değişime maalesef.Açık aramak ne alaka yahu tartışmıyoruz ki açık arıyım...
Ordaki bile detayı cidden gereksizdi bunu dile getirdim. Benim düşünceme uygun olmamasına rağmen normal karşılarım deseniz eyvallah ama bile derseniz sanki çok berbat bir davranışmış gibi algılanıyor.Şahsen ben öyle algıladım.
bile neden yazdım k.k da onlarca yüzlerce bekaret ve diktirme konuları var yahuuu .hayatın gerçekleri ben de ne suç varBen bunlara katılıyorum zaten bunun aksi birşey söylemedim ki? Yorumunuzdaki bile detayı ile bu söylediklerinizden bağımsız yani direkt olarak tüm evli olmayıp birlikte yaşayanları yargılayıcı bir ifade "bile" bundan bahsettim. Neyse konuyu saptırmayalım
yanlış konuya yazdınız galibaaAman boşver su salakları önüne bak güzel bir üniversite kazan git hayatını yaşa flört et kimseye fazla önem verme.Hic birşey yokmuş gibi davran senin uzulmediğini görürlerse kendilerini çok önemsiz hissederler.
yanlış konuya yazdınız galibaakonunun başını bir okuyun isterseniz
[/QUOTEgaliba evet haklısınız silicem yazıyı ben konuda değildim ama ya
Aklımda başka biri üstümde amaaaan yatağımda başka biri....:) kıyas yapmadım eşimle sex hayatımız yok gibi bişeydi dedim ya aramız kötüydü. yanımda uyurken de hep görüştüğüm kişi gelirdi gözlerimin önüne
O bile kimine göre çok normalken kimine göre çok çok uc demek. Emin olun hayat sadece sizin doğrularınıza göre yok .Zaten normal birşey derken kime göre neye göre. O üye kendi doğrusunu yazmış siz sizinkini. Bazen doğru bir tane değildir kişilere toplumlara göre değişir.Bekar erkek ve bekar bir kadının beraber yaşaması zaten normal bişey xd
orda kullandığınız "bile" gereksiz olmuş ve sanki çok absürd bişeymiş de siz onu bile normal karşılıyorsunuz izlenimi vermiş. Saygılar
Hem suçlu hem güçlüye de örneksiniz aynı zamanda,tencere kapaktan sonraişte düşündüğüm bu. benim gibi başkasına aşık olduğunu hissetseydim eğer arkama bile bakmaz hemen yüzüne bir bir vurur ayrılırdım. çünkü ben kendimden biliyorum o süreçte ne acı çektiğimi. ama tek gecelik bişey ve otelden sonra kızı bi daha aramamış bile. 1 kerelik bi şey için evliliğimi bitirip çocuğumu babası büyütmeli miyim diye düşünüyorum
Eşinize anlatın o zaman, o da uyuyamasın.evet. uyuyamıyorum bu sebeple
Pessseşimin başkasına aşık olması tabiki benim için daha affedilemez.
Yok gibi bir şeydi ama hamile kaldınız,hııım anlıyorum:) kıyas yapmadım eşimle sex hayatımız yok gibi bişeydi dedim ya aramız kötüydü. yanımda uyurken de hep görüştüğüm kişi gelirdi gözlerimin önüne
çevir kazı yanmasınPesss
Yok gibi bir şeydi ama hamile kaldınız,hııım anlıyorum
Toplumumuzda normal karşılanmıyor olması iki yetişkin insanın beraber yaşıyor oluşunun normal olduğu gerçeğini değiştirmiyor işte onu demek istiyorum. Ayrıca gayet Ataerkil düşünceye sahip bir Babam olmasına karşın 10 yaşından 17 yaşına kadar kendi işlerimizde 17 den sonrada başka işlerde çalışan biri olduğum için Babama kendi hayatımla ilgili meselelere karışmama hakkı tanıdım. 2 erkek kardeşimin tüm hayatına karışabiliyorken benim karşımda genelde pek bişey diyemiyor bu biraz kabullenmek veya toplumumuzda durum böyle diyip aslında hiç de normal olmayan düşünceyi normalleştirmekle alakalı...
benim evin civarında kısa şort giymek normal ama 8 km uzağa gitsek o şort başa bela olur bön bön bakması dedikodusu laf atması giydiğine pişman eder adamı.öyleee ben istediğim gibi yaşarım kolay olmuyor işte. değil ki birlikte yaşamakkk .bazı normlar bile değişmedi halaa mesela ben küçük bir evim olsun avrupada gibi kahvaltımı hergün bir cafede yapayım sporuma gideyim iş çıkışı arkadaşla bir şeyler içeyim isterim.Ama modern bir eşim olmasına rağmen sabah kahvaltı hazırlıyorum topluyorum bulaşık ev işi akşam yemeği hazırlığı çocukla ilgilenme misafir ağırlama derken akşam oluyor .hadi sıkıysa ben bunları yapmayacağım siz ne yerseniz yiyin ben kahvaltımı arkadaşla yapacağım sonra da spora gidip biraz da takılacağız bir barda diyeyim mümkün mü?yemene içmene gezmene karışmaz ama rica ediyorum sosyal deney yapalım bir test et babanı, baba ben şununla eve çıkıcam diye. karışmıyorum kızım tabiki kendi hayatın mı diyecek.
etiler nişantaşı vs civarında oturan 3 nesildir kolejli universiteli avrupai ailelerde sorun olmayabilir aynı evde birlikte yaşamak
ama toplum normlarını duşunmek lazım, eğitim ortalamamız 5-6 senedir maksimum, daha iki nesil öncemiz köyde yaşayıp, çeşmeden su getiriyordu çoğunluğu anadolu kökenli insanlar olarak, öyle hemen kentli hatta avrupai hayata adapte olamıyoruz, kasaba kulturunden geliyor çoğumuz.
hani beni ilgilendirmez iki bekar insanın birlikte yaşaması hiç umursamam beni rahatsız etmedikçe, bana ne yani milletin hesabını mı tutucam.
ama bir toplum normları gerçeği var, bu ancak 50-60 yıl sonra değişir, yani son 2000 doğumlular dede nine olur ancak öyle.
benim evin civarında kısa şort giymek normal ama 8 km uzağa gitsek o şort başa bela olur bön bön bakması dedikodusu laf atması giydiğine pişman eder adamı.öyleee ben istediğim gibi yaşarım kolay olmuyor işte. değil ki birlikte yaşamakkk .bazı normlar bile değişmedi halaa mesela ben küçük bir evim olsun avrupada gibi kahvaltımı hergün bir cafede yapayım sporuma gideyim iş çıkışı arkadaşla bir şeyler içeyim isterim.Ama modern bir eşim olmasına rağmen sabah kahvaltı hazırlıyorum topluyorum bulaşık ev işi akşam yemeği hazırlığı çocukla ilgilenme misafir ağırlama derken akşam oluyor .hadi sıkıysa ben bunları yapmayacağım siz ne yerseniz yiyin ben kahvaltımı arkadaşla yapacağım sonra da spora gidip biraz da takılacağız bir barda diyeyim mümkün mü?
içki de sevmem kullanmam ama bir barda arkadaşlarla canlı müzik dinlemeyi bile özledim valla.öğrencilikle evlilik hayatı bile farklıaynen işte, öyle bol keseden konuşmak kolay.
bizde en basitinden evlenmek için bile dunya kadar rituele katlanıyosun çocuğu istiyolar söz kesiyorlar nişan yapıyorlar bohçası kınası duğunu yani bunu yapan toplumun yuzde 90 ı.
boğaziçi mezunu bile olsan yapıyosun çoğunu ahaha.
o yuzden diyorum kasaba kulturundeyiz, olmaz öyle kentliliğie hızlı geçiş.
Sanırım konu sahibi sarhoş ya da bizimle ciddi ciddi kafa buluyor...Pesss
Yok gibi bir şeydi ama hamile kaldınız,hııım anlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?