- Konu Sahibi gxoxxgxebakan
-
çok haklısın..
herkes kendi hayatını baz alarak yorum yapıyor aslında.mesela eşi tarafından aldatılmış,şiddet görmüş,aşağılanmış bir kadına evliliğini devam ettir diyemem ben.ama bir başkası diyebilir,bunu garip karşılamıyorum aslında.garip karşıladığım şey;boşan diyenlere anlayamadığım bir tepki gösterilmesi.
ne denilmesi lazım peki? sabret geçer mi diyelim? ya da kocan onunla gönül eğlendiriyor sana döner mi diyelim?ne denmesi lazım ,erçekten merak ettiğim için soruyorum?
ayrıca burada birileri birilerine boşan dedi diye kimse boşanmaz inanın.örneğin konu sahibi arkadaş,zaten 1 aydır türlü nedenlerle çekiyor bu evliliği burada 10 tane kadın boşan dedi diye gidip boşanacak mı? mümkün mü bu?
Kadesa;
Zaten saçma olan herkesın kendı aılesını örnek alarak cevap vermesı degıl mı?Hangı evlılık
birbirine benzer ki,evlilik sadece iki kişinin yasadıgı ve bıldıgı bırsey..Burada kendı evlılıgını
veya yasadıklarını kıyaslayarak degıl,konu sahıbının anlattıgı koca senın kocanmıs gıbı,sen
de konu sahıbısın ve bunu yasadın gıbı EMPATI olması gerekıyor..Kendı hayatımızla onun
hayatı arasında daglar kadar fark varken neden bu şekilde yorumlanıyor kı.Burası dert kösesı,
ama derdını anlatan yargılanıp asagılanıyor..Guya hepımız kadınız..Böyle bakmak gerekmez
mı?Neden kendı yasantısından yorum yapılsın kı?
Çok uzun zaman geçti canım karısını ben hiç görmedim tanımıyordum. Sonradan öğrenmiş zaten ama ayrılmamışlar sanırım. Bu kadınada patron en son imam nikahı kıymıştı. Bu arada işide batırdılar. Son durum ne şimdi ne yapıyorlar bilmiyorum.
Konunun ilk yorumlarında geçen "o kadını rezil et" laflarına takıldım ben. Belki de diğer kadına bekarım dedi adam? Burada neden ilk başta hemcinslerimizi linç ediyoruz, en başta bizim birbirimize destek olmamız lazım bu ataerkil dünyada. Suçlu erkektir, uçkuruna yenik düşen de erkektir, gidip kendisine sırnaşan ilk kadının koynuna giriyorsa suçlu yine erkektir. Burada cezalandırmamız gereken, rezil etmemiz gereken evli olduğu halde aklı dışarıda olan adam. Ama ne yazık ki toplumda "erkek değil mi, yapar, elinin kiri" deniyor, olan aldatılan kadın ile buna suç ortağı olan kadına oluyor. O kadın eğer bu adamın evli olduğunu bile bile devam ettiyse suçlu olabilir ama biliyorsunuz ki erkekler bu durumlarda "sevmiyorum, boşanıcam, seni seviyorum" diyerek aşık ettikleri kadınları kandırıyorlar.
Melis'in yazısı tekrar tekrar okunmalı kızlar.
Büyük konuşmayayım ama Allah korusun, başıma bu tür bir iş gelse, ilk gözünü oyacağım kişi eşim olurdu kadın değil. Ben orada kadının saçını başını yolucam, eşim "beni kandırdı, ben masumum, biz erkekler dayanamıyoruz seksi hatunlara" diyerek işin içinden sıyrılacak öyle mi?
Aynı şekilde, bu olayı ben yapsam, Allah korusun yine, eşimin de çatması ve tavır koyması gereken ben olurum ve olmalıyım; aramıza giren 3. adam değil.
Evliliklerde eşlerden biri, aldatma noktasına getirecek kadar karşı cinsle münasebeti ilerletmişse, bu noktada linç edilmesi gereken o olmalı. Toplumca!
Nasıl bir ikiyüzlülük ve ayrımcılıktır bu? Erkek aldatacak ama tüm mahalle "Adamın yuvasını bozdu" diye aldatan kadını yerecek, üstüne aldatılan kadını ağzına sakız edecek ama erkek "Çapkın" diye sıfatlandırılacak. Tam tersi, kadın aldattığında adam gelip kadını öldürüyor, üstüne de "namusumu temizledim" oluyor olay. Her iki halde de hep kadınları linç ediyor bu toplum.
"Diğer kadın melek, masum, sütten çıkmış ak kaşık, bir kar tanesi kadar saf." demiyorum. Ama işi aldatma noktasına getiren, bu kadınla iletişimi ilerleten, yüz veren, o kadına umut veren, terslemeyen, aksine flörtleşen adamın saçını başını yolmalısınız, diğer kadının değil. (Ona da sıra gelecek, o ayrı.)
canım seni çok iyi anlıyorum aynı durumdayım 6 ay önce aldatıldığımı öğrendim ve eşime inanılmaz güvenirdim herkes yapar o asla yapmazdı.sadece ben değil çevremizdede öyle bilinirdi.o kahpeye gelince evli olduğunu biliyodu birlikte çalışıyorlardı.ilk öğrendim af diledi hataydı falan affettim.ama devam etmiş başka hat ve tel almış onuda buldum yine aynı şey ve bu 5 kez tekrarlandı.bu arada 4.de evi terk ettim ailemin yanına geldim.1.5 ay kaldım ve yine aldı götürdü beni bi daha olmayacak dedi ama aldatan kişi bi kez yapmışsa gerisi geliyor.ve bu sefer geçen hafta onları birlikte yakaladım dizlerime kapandı hatta evliliği kurtarmk adına tayin bile istedi şu anda taşınmış olcaktık yakalanmasalardı.tabiki evi terk ettim yine öncekinde 2 valizle gelmiştim ama şimdi bana ait ne varsa çeyizler v.s herşeyi aldım ev bomboş kaldı.şimdi çok ama çok pişman hatta öncekilerde yapmadığı demediği şeyleri yapmaya başladı affetmem için ama ben kararlıyım boşanıcam.senin çocukların var benim yok o yüzden 1 şans daha ver ama değişen bişey olmayacaktır.şimdi perişan durumda daha 4 gün oldu evi terk edeli.ailesi benim yanımda.ordaki komşular tarafındanda dışlanmış sanırım ev sahibi evden çıkarıyor rezil olduğunu söylüyor..iyide olmuş.hatta iş yerinde bile adları çıkmış.ve aynı şekilde o oro.... bizim mahalleye taşımış..yanımda bile ounla msjlasıodu yada erkenden yatıodu eve gelincede yatıodu daha doğrusu odada rahat msjlasmk için bahane arıyodu.rabbim yardımcımız olsun ama rabbim mazlumun yanında bu çektiğimiz acıların mükafatını alıcaz inanıyorum ve onlarda çekecekler..hatta bu arada hamile kaldım ve kaybettim bu kadar strese acıya bebek mi kalır..onların üzünden yine..ikisinide allaha havale ettim..tez vakitte çeksinler inş. ve rabbim bana göstersin
Arkadaşlar 1 ay önce aldatıldığımı öğrendim ne yapıcam bilmiyorum yapmaz dediğim adam birbuçuk yıldır başkasıyla aşk yaşıyor ben evde çocuklarla sabaha karşı 5 lere kadar onu bekliyorum. Anlamıştım birşeyler ters gidiyordu aldım karşıma konuştum başkasımı var başkasınımı seviyosun anlat dedim herzamanki gibi tartışma çıkardı yok dedi bağırdı çağırdı gitti yattı 10 gün 15 gün geceleri evden çıkmadı sonra kaldığı yerden devam.Bu arada eşimde değişiklikler başladı sürekli slow aşk şarkıları dinlemeye başladı evde olduğu zamanlarda sesinizi çekemiyorum ben bi odada tek yaşıycam deyip ya dışarı çıkıyordu yada bilgisayar odasında tek saatlerce ya film izliyor yada aşk şarkıları dinliyordu. Son zamanlarda beni beğenmemeye bakımsız bulmaya başlamışdı.ben ve çocuklarla dışarı çıkmak bile ona külfet geliyodu bizimle çıkmak istemiyor çıksa bile bize gezmeyi zehir ediyor bizi eve bırakıp hemen arabaya atlayıp gidiyodu bir kaç kez gece 3 civarı gelmiyomusun diye aradığımda telefon sessiz bi ortamda ve nefes nefese açılıyodu elimde delil yoktu ta ki 1 ay öncesine kadar tesadüfen girdiğim mailinde tokat gibi mesajla karşılaştım kocama AŞKIM diye hitap eden bir kadın maili açtım tekrar tekrar okudum ne demek ti bu maili aynen yazıyorum AŞKIM ÇOK GÜZEL OLMUŞ VE TABİİ Kİ BENDE SENİ ÇOK SEVİYORUM GÜNÜN GECENİN TÜM GÜNLERİN TÜM GECELERİN HER ANI benim kocam ve bu kadın ilanı aşk ediyolar inanamadım cep telefonundan numaralara baktım artık elimde bir isim vardı ve karşımdaydı telefon numaralarını hemen yazdım tabii maili cepdede vardı kadının iki numarasınıda yazdım ama beni hayrete düşüren şey ikimizede aynı şarkıyı koyması oldu yani oda bende ararsam aynı şarkı çalıyor eltimi aradım maaili okudum deli gibiydim sevdiğim adam bir başkasını seviyordu eltim eşimin tel dökümlerine internet bakabileceğimi söylede şifre aldım ve tel dökümlerini inceledim son üç aylık dökümlerdi am asıl şoku o zaman yaşadım işteyken beni ve çocuklarını aramayan adam kadına günde 17 19 mesaj 7 8 arama şok üstüne şok ama asıl şoku evi taşıdıktan sonra yaşadım beni ve çocuklarını sevdiği kadının yaşadığı mahalleye taşması oldu kadına gitmek istiyorum ama kendime hakim olamamaktan korkuyorum eşime git diyorum gitmiyor benim yerim senin ve çocuklraın yanı diyor bu yaşadığın ne diyorum zaten soğumaya başlamışdım yakalamasaydım nolucakdı diyorum soğumaya başlamışdım diyor ben ne yapıcam depresyona girdim kimsem yok tek başımayım burda nolur bi akıl verin bana arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?