en azından onun bi çıkarı vardır insanların gözünü boyatmak için şimdi bu kadın evinde namaz kılmış kilmamis kimin ne haberi olcak bilmiyorum bana göre yapmaz çünkü namaz kiliyirsa allahtan korktuğu için kılar allahtan korkan bi insan böyle bişey aklından bile geçirmeye korkar böyle bişey yapıyorsa zaten namaz aklına gelmez ya allahın huzuruna çıkmaya yüzü olmazki ya bilmiyorum bana göre ikisi biarada olmazzzzzz olamazzz dediğim gibi benim şahsen aklım almıyor namaz insanı kötülukten ahlaksizliktan alıkoyar tabi sadece bedenen kilmiyorsa ruhen kalben kılıp o huzuru tatmissa yapmaz bide kızdığım konu kapalı namazında kelimesini kullanması
Siz demek ki hakikaten namazi Allahla bulusmak olarak goruyorsunuz.
Sakindirici ve tesvik edici hadise paralel namaz kotuluklerden sakindirirsa namazdir argumaniyla hareket ediyorsunuz.
Ancak herkes boyle degil.
Aliskanlik var, gelenekselcilik var.
Var da var.
Ayrica hata da yapabilirler.
Bir hristiyanin, musevinin hata yapmasi kadar dogal bir sey.
İnancliysak bize hidayet dilemek, yakinimizsa elimizle, dilimizle sakindirmaya calismak duser.
Her muslumanin guzel ahlakli olmadigini kabul edip herkesi de bir bilip savunmamak gerekir.
Burada hikayenin hanim kahramani tesettursuz, namazsiz ancak musluman biri olsaydi ve bu gereksiz detayi " acik sacik kendince muslumanmis f... " diye belirtseydi konu sahibi eminim onu da gereksiz bulur, rahatsiz olurdunuz.
Cunku bu siniflama sizin anladiginiz muslumanliga uymuyor.
Anliyorum.
Fakat dedigim herkes bir degil.
Bu sebeple olmamali diyebiliriz ancak olamaaaz diyemeyiz.