aldatıldım affettim olmuyor

Al karşına de ki 'ben sana acıyorum git ne yapmak istiyosan yap ne yaşayacaksan yaşa artık umrumda değil çocuğumun şu anda düzeni bozulmasın diye boşanmıyorum ama sınav dönemi bittikten sonra ilk işimiz bu olsun sen bizi şimdiden boşanmış say böyle mecnun gibi dolaşma biz seni mutlu edemediysek mutlu olacağın yere git artık biz seninle sadece aynı evde yaşayan arkadaşız' bence böyle bi konuşma yap gururunu kurtar ha sonra gerçekten boşanırmısın ablacım bilmiyorum ama ben seni tanımadan sevdim bi sarılıp üzme kendini beş para etmeyecek insanlar için diyesim geldi inşallah herşey düzelir bu sıkıntıdan kurtulursunuz allah yardımcınız olsun.

Canım evladında büyükmüş zaten ünüverste sınavına girene kadar bekle adam açık açık söylemiş o kadın eşini istemeyecek olsa bile senin eşinin ona aşık olduğunu bile bile nasıl dayanacaksın bence çocuk bahane sen herşeye rağmen eşini seviyorsun kolay değil 20 yılını vermişsin ama bence sevgin nekadar çoksa katlanman okadar zorlaşır

Daha ne bosanmak istememesinden bahsediyorsunuz ya.
Vallahi sonra erkekler neden aldatiyor diyoruz.
Nasil olsa affeden var niye aldatmasin ki?
Siz elin adamiyla mesajlasin sonra iş icin diye kivirin durun bakalim esiniz coluk cocuk sevgi ask dinliyor mu.

Aferin size, siz böyle devam edin.

Seçin kendinize bi kurban rolü,

"kocam başkasına aşık, sınava hazırlanan oğlum var, ama kocama da yazık ben ona da üzülüyorum bakın ne kadar duyarlı ve mağdurum" diye ahlanın vahlanın ama hiçbi şey yapmayın.

Biz de buradan klavye başından sizi kurtarmaya çalışalım. Sihirli değnek var çünkü elimizde.

Abla siz napıyosunuz ya? Bakın abla diyorum çünkü benim yaşım daha sizin evliliğiniz kadar. Saygısızlık da etmek istemiyorum. Sadece birinin sizi sağlam bi sarsması lazım. Yeniden başlamaktan bu kadar korkmayın ya az kendinize gelin daha ölmediniz.

Size ne diğer kadının eşinizi kabul edip etmemesinden, size ne eşinizin çektiği aşk acısından. O ikisinin tavrına mı kaldı sizin hayatınız? Sizin ne tavrınız ne adınız kalmış ortada bilmem farkında mısınız? O ikisi yapacagını yapıyo bütün sonuçları sizin üstünüze kalıyo, sizin hayatınızı mahvediyo.

Ne olmuş çocuğunuzun sınavı varsa? 5 ay var sınava. 5 ay hissettirmeyin çocuğa bi şey yapın boşandıktan sonraki hayatınızın planını, maddi hazırlığını. Sınav bitince de bitirin bu işi gitsin.

Biz boşandıgımızla kalırız da ne demek. Siz kalmayacaksınız o koca olacak zat kalacak boşandıgıyla. Hem sizi hem o kadını kaybedecek. Sizin ise daha güzel bi hayatınız olacak. Daha yasarken gömmeyin kendinizi nolur.

Ben böyle hikayelerin ortak özelliğinin PARA olduğunu düşünüyorum.
Muhtemelen çalışmıyorsunuz ,çalışıyorsanızda eşinizin geliri iyi ve bırakmak istemiyorsunuz.
Eşinize karşı biraz sevginiz olsa zaten "başkasına aşık" olduğunu söylediği anda boşanma davasını açardınız.
Çocuğunuz bir bahane değil,sınav bitiminde boşanabilirsiniz.
Bu şekilde yaşamakta bir seçim tabii,rahatınızı bozmamak daha kolayınıza geliyordur.

zahmet edip yazan derdime derman olmak için çaba gösteren herkes hakkını helal etsin.belki sorunlar çözülmüyor ama paylaşmak bile insanı rahatlatıyor. çünkü bu konuları ne en yakın arkadaşınla ne ailenle konuşamıyorsun.utanıyorsun. sanki büyük bir suç işlemiş gibi irinli çıbanın varmış saklıyorsun. hemen bitir boşa kurtul diyen arkadaşlar keşke gücüm olsa. maddiyat değil çalışıyorum.ama manen yıkıldım.birşeye yeniden başlamaya gücüm yok. elimdeki enkaza bakıp onu acaba onarabilir miyim diye düşüneceğim.çünkü ben eşimin yüzüne baktığımda onu boşamak, süründürmek gibi duygular hissetmiyorum. ben 20 yıl geçirdiğim insanı tanımam mı? bir yanlışını görmedim, bir kalbimi kırmadı. bu adam uçkur peşinde koşan bir adam değil. yaşlılığa edepli geçişi başaramadı. nefsine yenildi. nasıl olduysa bir yanlışa düşer gibi oldu inkar etti toparlarım dedi başaramadı belki öbür taraf da buna bir kazık attı bilemem. ama ben onun bir ilişki yaşamadığına eminim. telefonu neti hayatı herşeyi ortada. utanç ve üzüntüden yüzüme bakamıyor.bizi terk etmek isteği yok. bu bir bekleyiş. herkes öylece duruyor. ne kadar sürer bilmem.Allah ne gösterir bilmem.ama en az 6 ay ben sakin olmak zorundayım. evladım için.evlat bazı zamanlar inanın bir bahane değildir. Allah nerede derdi olan varsa yüreğini ferahlatsın.

o kadar kötü hissediyorum anlatamam.konu başlığından bilenler bilir bir zaman sakin kaldım birg elişme olmadı.şubat tatiinde biraz kafamız dağılsın diye şehir dışına beş gün bir tatil ayarladık.eşim çocuk ben. bavulları indirdim eşyaları yerleştiricem. geçen sene yaz tatilinde eşimin kullandığı bavulun fermuarlı iç gözünden atlas dergisi bi de otel broşürleri çıktı.şöyle bi karıştırdım neyn nesidir diye doğal olarak. derginin içine bir yerlere çalakalem artık ne kadar bunaldıysa bizimki kendi kendine içini dökmüş taa geçen yaz. diyor ki sana aşığım gülüm ama ona bunu yapamam, o benim yirmiyıl kahrımı çekti tek pulumuz yokken birlikte büyüdük adam olduk. benim sana kavuşmamın tek bir imkanı var.belki o bir gün eceliyle ölürse.bunu da Rabbimden istemeye yüzüm yok. inanamıyorum yaa. böyle yazmış. ecelimi istemeye yüzü yokmuş. bi de yüzün olsaydı bari. nasıl bişey yaşıyorum Allahım.bu nasıl zor bir sınav ben şimdi buna sevineyim mi üzüleyimmi. güya beni aldatmayacak ama ecelimle ölürsemmiş aşkının koynuna koşacak.adam resmen gizli gizli benim ölmemin hayalini kuruyor yaa.tam biraz toparlıyorm diyorum bişey çıkıyor. aldım dergiyi tam o yazının olduğu yeri kıvırıp salonda oturuyordu önüne attım.önce anlamadı. sonra aldı okudu yüzü renkten renge girdi. sigara yakıp çıktı. gecenin yarısı geldi.bu konuyu bir daha açmayalım. benim açmak gibi bi niyetim yok dedim sadece sen dedim zamanında aşkını nasıl heryere kustuysan elimi nereye atsam aylar sonra pisliği elime bulaşıyor dedim.tek kelime konuşmuoyoruz iki hafta oldu.oğlanın yanında idare edecek kadar. yüzüne baktıkça ruhum daralıyor. çocuğun sınavı bitsin ben bunların hayatından çıkacağım. büyük aşkının peşinden koşmak için benim ölümümü beklemesin yaa.. delirtecek beni

Allah ıslah etsin dicem ama,nedense bu tipler hiç beraberken ıslah olmuyor,ayrılıp siz kahırdan ölürken özgürlüğün sözde tadını çıkarıyor,siz tam acınızı unutuyorsunuz hop kapıya beni affet diye.Allah size sabır ve dirayet versin.Umarım acısız atlatırsınız ne yaşanacaksa.Hakkınızda hayırlı olanı versin Rabbim.

Siz resmen kağıt üstünde evli iki ev arkadaşısınız..
O değil de eşinizin içten içten kavuşmak için ölümünüzü filan beklemesi çok korkunç..hadi diğer şeyleri hep görmezden geldiniz çocuğunuzu bahane ettiniz ama öyle bir yazıya çocuk mocuk dinlemem soluğu mahkemede alırım bu ne yahu??biraz kendinizin düşürüldüğü duruma da acıyın.eşinizin karşı tarafla hiçbirşey yaşamadığına o kadar da emin olmayın.bana kalırsa aralarında fiziki birşeyler yaşanmış çoktan

Canım zaten üniversite sınavına sunun şurasında kalmıs uc ay. Zaten ha diyince bosanılmıyor ki. Bu isin mal tasfiyesi var avukatı var dilekçesi var anlaşması var.
O kadın kocama bakmaz bız de bosandıgımızla kalırız dıyorsun da sen bu yaşadıklarını hak ettin mi bu kadar hayatın kararmış bunları hak ettin mi, sen bunları kaldırabiliyorsan Esin de boşanmayı kaldırır sonrasında o kadının onu terk etmesini de hayli hayli kaldırır.
Evliliğini kurtarmak istiyorsun ama ortada kurtarılacak bir evlilik bir yuva göremiyorum ben.

Üzgünüm ama annem ve babam da her zaman ben ve kardeşim için bosanmadıklarını söyledilr hala devam ediyorlar. Sıralıyorm bahaneleri.
1-okulunuz bitsin dersleriniz aksamasın diye boşanmıyoruz. Bu tum okul hayatı boyunca devam etti. Üniversite bitene kadar.
2-yukarıda ki madde geçti üniversiteler bitti bu başladı. Siz para kazanmaya başlayana kadar boşanmayacağız etkilenmeyin diye.
3-2. Madde geçti. Siz evlenene kadar boşanmayacağız. Evlendiğiniz kişilerin aileleri sizi hakir görür, asağılar boşanmış annesi babası bundan ne beklenir diye.
4- ben evlendim sıramı savdım erkek kardeşim evlenmedi onu bekliyorlar güya.
bu arada ben oldum 33 kardeşim oldu 31
biz mutsuz bir evlilikte büyüyen çocuklar olarak ne dedik peki. Lutfen boşanın ve bizi bahane etmeyin sizin boşanmaya cesaretiniz yok.
bizimkiler hala boşanacak.. annemle ne zaman konuşsam telefonda babamdan şikayetçi. Babamla ne zaman konuşsam annemden şikayetçi. Mutsuzluklarına neden olan kardeşim ve ben kaldık öyle.
Ilerideki bahaneleri şimdiden biliyorum. Yarın birgün olay olur boşanmamızı size karşi kullanır evlendiğiniz kişilerin ailesi.. kimsenin de umurunda değil açıkçası. Kendilerini bir ömür mutsuz ettikleriyle kaldılar.

Korkunç gerçekten.. Sizin ölümünüzün hayalini kurmuş resmen... İnanılmaz bir şey bu.

Yalnız anlamadığım neden eşiniz de siz de boşanmamak için bunca direndiniz? Şu geldiğiniz hal boşanmaktan daha mı hayırlı sizce? Kocanız olacak adam gözünüzün önünde başka kadına olan aşkından eriyor; siz de onun "mecnunluğuna" üzülüyorsunuz falan... Tuhaf şeyler bunlar.. İki medeni insan gibi ayrılın ve birbirinizden kurtulun bence.

Bir de arada asla bir ilişki yaşanmadığını, sadece platonik olduğunu söylemiştiniz.Hala aynı düşüncede misiniz? Ben hiç sanmıyorum da...

Evlenince insanlarin tapusunu almis olmuyoruz. Herkes ister bir ömürü beraber gecirebilcek bir es ama herkese nasip olmuyor ne yazik ki. Suan esiniz baskasina asik ve aslinda bosanmaktan baska careniz yok. Ne yazik ki size acidigi icin yillarin hatrina sizinle. Bunu hangi gurur kaldirabilir ki? Çocuğunuz büyük zaten bu bahanenin arkasina saklanmayin.

arkadaşlar bu kez gerçekten asabım bozuldu. duygularımı yönetemiyorum.hüngür hüngür ağlamam gereken bir durum fakat az önce odaya kapandım gözlerimden yaşlar boşalana kadar kasıklarımı tuta tuta güldüm.. sinir sistemim ne kadar felç olduysa artık olmayacak tepkiler veriyor.. az önce ev telefonu çalıyor bakamıyorum bi türlü.oğlum odasından koştu geldi anne niye açmıyorsun.açamıyorum başıma bir ağrı girdi dedim. çocuk da öyle boş boş baktı. evladım tabii ki çok şeyin farkında ama dediğim gibi bir kere inat ettim. şu sınav bitene kadar en ufak bir olay çıkarmayacağım. benim çocuğum demesin yarın birgün bana 20 yıl durdunuz durdunuz tam sınav senesi bana bunu yaşattınız yazıklar olsun demesin. tamam evde kimse mutluluktan uçmuyor. gerilim de mevcut belki ama en azından kavga gürültü eşya toplama mal paylaşımı mahkeme avukat lafı yok yaa. oğlan şu sınavı hayırlısıyla kazansın istediği bir yere girsin.tek duam bu. bahane değil inanın. kıyamıyorum evladıma.çok başarılı bir çocuk.vebalini alamam ama ben sınavdan sonra yapacağımı biliyorum.çok şükür maddi bir sıkıntım yok kendime yeterim. ben teklif edeceğim boşanmayı. sen artık büyük aşkına kavuşmak için benim ecelimle ölümümü bekleme.buyur özgürlüğünü sana veriyorum.ama bir daha ikimiz de nefes aldığımız sürece karşıma asla çıkma ve sana bir buğday tanesi kadar hakkımı bile helal etmiyorum diyeceğim. ne yaşadıysa günahı boynuna.bu kadına bu kadar hasret olduğuna göre iki seçenek var ya hiçbirşey yaşamadı içinde uktesi kaldı ya da buradan bir arkadaşın dediği gibi bir şey yaşadı tadı damağında kaldı. özgürlüğünü ben vereyim engeli ben olmayım ama o pişmanlıktan yalvarsın ölsün istiyorum.şu son olay gerçekten dengemi alt üst etti

Şu mesajına kadar bir nebze olsun seni anlayabiliyordum. dile kolay 20 yıldır hayatını paylaştığın bir adamı bir kalemde silip atamaman, öfkeyle karışık değişik duygular hissetmene hak vermesem de anlayabiliyordum. ama bu gördüğün yazı, bu bambaşka bir boyut. çok çok acı bir şey yaşamışsın, sonrasında gelen şeyler ise daha da fena. ama lütfen güçlü ol. çocuğun bebek değil, en az 18 yaşında olduğunu varsayıyorum. sırf sınava girecek diye 5 ay daha bu adama katlanma lütfen. kalbiyle, ruhuyla başkasına ait olan bu adamın yanında yatma. alsın çantasını gitsin. o kadına mı gidiyor başkasına mı ne yaparsa yapsın. eğer ikiniz de sakin kalırsanız, çocuğun önünde büyük öfke patlamaları yaşamazsanız babasının gidşinin onun için çok büyük bir yıkım olacağını düşünmüyorum. gerekirse sakince onunla da konuşursunuz. yıprandık, düşünmek içn zamana ihtiyacımız var ama kavgalı değiliz vs diye anlatırsınız. bir arada olsak seni de kendimizi de yıpratırdık dersiniz. ben de boşanmış bir anne babanın çocuğuyum. eğer benim babam da anneme benzer şeyleri yaşatmış biri olsaydı bir an bile ynı evde kalmalarını istemezdim o an. babamın varlığının anneme saygısızlık olduğunu düşünürdüm o evde. artık şu adama acımaktan da vazgeçin bir an önce.

Umarım kararınızdan dönmezsiniz.. Yazmak istediğim çok sey var, üzgünsünüz kıyamıyorum yazmaya hemen hemen annem yaşlarındasınız ve benim de annemle babam boşandı.. Sizi anlıyorum inanın bana anlıyorum annem de beni düşünerek boşanmıyordu ama ben geçip karşına ağladım boşan diye siz sanıyorsunuz ki bizler farkında değiliz böyle idare ediyoruz hayır asla öyle değil biz daha kötü daha üzgün oluyoruz mutsuz bir ailede.. Huzur olmayan bir evde yaşamak ne acıdır bilirim bunu kendinize yapmayın evladınıza yapmayın..

ayrıca sormak istiyorum: roller tam tersi olsa, siz başka bir adama aşık olduğunuzu itiraf etseniz, kocanız adama yazdığınız mektupları bulsa sizin gibi anlayışlı, müşfik ama acı çeken bir eşi mi oynardı? sırf kadın olduğunuz için boyun eğmek zorunda değilsiniz bunlara.

Boşanmayacaksınız siz de eskisi kadar sevmiyorsunuz eşinizin sizi aldatmasını normal görür hale gelmişsiniz.

Benim anlamadığım şey madem her şey normal geliyorsa sorun nedir ?

Umarım bu şekilde erteleye,erteleye bu mecburi birlikteliğe devam etmezsiniz.
Çocuğunuzun vebaline o zaman girersiniz çünkü.
Ki kocanız çoktan vazgeçmiş bence aldatarak zaten.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

merhaba bende yaklasık 20 yıllık evliyim ,uzun surelı evliliklerde insan sadece asık olmuyor ,arkadas ta oluyor her duyguyu yasıyor açıkçası ,benimde uni hazırlanan yavrum var bu sureçte gururdan ,kızgınlıktan önemli şeyler var o kadar emek verdiğiniz evladınızın geleceği için biraz daha dayanın derim ,şu an yapacağınız radikal kararlar yavrunuzu ters duz edebilir ,bu sureçte psikolog ve evlilik danışmanlarından da yardım almanız iyi gelir ,sonrasında boşanmayın demiyorum ama gurur felan hikaye aşk kalmadıysa gururda olmaz mantıklı davranıp zararsız atlatmanızı ,sakin olmanızı oneririm, umarım herşey gönlünüze göre olur (buradaki aa sen daha boşanmadın mı ,gururda yok mu laflarına kapılıp daha da psikilojinizi bozmayın ,gurursuz olanlar eşiniz ve karşısındaki bayanmış bence ,siz sadece ortada kalmış duygulara sahipsiniz ve evladınızı düşünüyorsunuz ,takdir ettim sizi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…