Başımdan geçen bir olayı anlatayım size,sanırım biraz durumu özetler.
Ben eşimi çok severek evlendim,birbirimize deliler gibi de aşık olduk.Hala eşimi görünce kalbim pır pır eder,onun da aynı şekilde bunu da söyleyeyim.Ayrıca gayet yakışıklıda bir eşim var.Ama dış görünüşü ama iç güzelliği olsun onu kimseye değişmem bunu söyleyeyim.Bu bilgileri neden verdiğimi birazdan anlayacaksınız.
Şimdi konuya döneyim;
Bir gün arabam bozuldu ve şile yolunda yolda kaldım.Onca uğraştan sonra hiçbir halt yiyemedim,şarjım bitmişti ve dakikalarca orada öylece bekledim.Sonra bir bey durdu arabasıyla,bana yardımcı oldu.Onun telefonundan servisi aradık falan.Bu arada kuzenim beni beklediği için beyefendinin telefonunu rica ettim,kuzenimi arayıp durumu anlattım gelip beni almasını söyledim.Bu arada adamda karısının yanına gidiyormuş,aradı ve birine yardım ediyorum gecikebilirim dedi.Bende lütfen siz gidin dedim,yok önemli değil eşimin yanına gidiyordum bir aciliyeti yok dedi.Buraya kadar adamın hareketlerinde bir anormallik sezmedim,hatta evli olduğu için ısrarla yanımda kalma çabası beni pek ürkütmedi,yardımsever bir insan diye düşündüm.Ama yinede içime sinmedi ve lütfen siz gidin,yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Zaten kuzenim gelecek,serviside aradık,sizin yapabileceğiniz bir şey kalmadı dedim ve zar zor gönderdim.Neyse öylece konu kapandı gitti.Aradan 1 hafta geçti geçmedi,kuzenime bir telefon.Merhaba ben zafer,geçen hafta sizin kuzeniniz yolda kalmıştı,ben ona yardımcı olmuştum.Acaba rica etsem telefon numarasını alabilir miyim,nesi varmış arabanın onu öğreneceğim demiş.Ulan aptal herif,arabanın nesi olduğundan sanane,insan mı bu sağlık durumunu merak ediyorsun! Neyse kuzenimde anlıyor ki adamın niyeti yürümek,çünkü onun telefonundan kuzenimi aramıştım ve numarayı silmemiş adam.Arabanın da sağlık durumu nasıl diye saçma bir soru olamayacağına göre belli ki bir art niyet var.Kuzenimde diyor ki beyefendi yardımlarınız için teşekkür ederiz,arabada bir sorun yok.Kusura bakmayın,benim kuzenim evli bir kadın,ben öyle kafama göre kimsenin telefonunu veremem diyor,adamı tersleyip kapatıyor telefonu.Benim bu adama karşı hiçbir şekilde tahrik edici bir hareketim olmadı,en başında eşimle olan durumumu size yazdım bakın.Yani kimseye ümit verecek değilim.Gayet resmi bir şekilde,saygı çerçevesi içinde bana yardımcı oldu ve gitti.Hatta bu adam evli olduğunu bile söyledi yanımda.Ben zaten bekarda olsam farketmezdi,çünkü evli bir adamla işim olmazdı.Ama diyelim ki ben karakteri bozuk bir insanım ve adamın beni aramasına karşılık verdim,kuzenimden numarayı aldım ve adamla oynaşmaya başladım.Şimdi bu durumda suçlu ben mi olurdum,yoksa bu adam mı olurdu? Evet ben ahlaksız olabilirdim belki ama,beni yoldan çıkaran,yılanın deliğine çomak sokan o adam olurdu.Yani kısacası şu kocişlerinizi savunurken,her zaman suçu karşı tarafta aramayın.Kadın erkeği yoldan çıkarır diye bir şey yok.Hangisi şerefsizse o onu yoldan çıkartır.Artık bazı insanlar öyle bir hale gelmiş ki,evli olduğunu bile saklamaz olmuş.En azından eskiden saklayıpta yaparlardı bazı şeyleri.O yüzden kimse erkekleri yükseltip,kadınları yerlere düşürmesin burada.