Belki tepki çekecek söylediğim ama bence aldatılan kadın da en az diğer ikisi kadar suçludur. Aldatabilecek kadar karaktersiz bir erkeği seçip evlenen bu kadın değil mi? Aldatana kadar melek oluyor da birden bi şeytana mı dönüşüyor bu erkekler? Hiç sanmıyorum. Evlenene kadar da bas bas bağırıyor bu adamlar benden bi cacık olmaz diye. Ama hanım kızımızın tek hedefi evlenmek, herkesin konuşacağı bi düğün yapmak, en kabarığından bi gelinlik giymek, pespembe bi mutfak döşemek olduğu için pek de umursamıyor evlendiği adamın aslında nasıl bi karakterde olduğunu. Adam evlenmeden bi sürü ufak tefek çapkınlıklara karışıyor, telefonununu gizliyor, yalan söylüyor, ilgisiz davranıyor, şiddet uyguluyor, etraftaki kızlarla kesişiyor falan filan ama müstakbel gelinimizi aman evlendikten sonra evine bağlarım ben onu kırmızı geceliğimle ayrılırsam bu yaştan sonra evde kalırım diye önemsemiyor.. Ama bu konuyu sallayan kızımız söz konusu nişanda söz verilen altınların takılmaması olduğunda tereddütsüz basabiliyor tekmeyi.
Burada da her gün onlarca benzeri konu açılıyor. Bekar kızların hayatlarındaki en büyük amacı evlenebilmek. Hepsi ben de evlenmek istiyorum, ben de çeyizlerimi kullanmak istiyorum, evimde yemek yapmak, çocuk büyütmek istiyorum, evlenen arkadaşlarımı çok kıskanıyorum diyorlar. Konularında eşleriyle ilgili tek bi satır bile yok. Çünkü erkek onlar için evlilik hedefine ulaşmak için bir araç sadece. Nasıl bi adam olduğunun çok da bi önemi yok.
Yani anlayacağınız aldatacak adamların %90 ı evlenmeden önce bunu sizin gözünüze gözünüze sokuyo ama siz görmek istemiyorsunuz. Kalan %10 luk kesimi de gerçekten karısına aşık olup evlenmiş dürüst adamlar olabilir. Evlendi diye iki taraf da kalbini aldırmıyor ya. Kadının da erkeğin de birbirlerini vaktinde çok sevmiş olsalar bile zamanla ilgileri değişebilir, farklı insanlara heyecan duyabilirler, tekrar aşık olabilirler. Benim anlamadığım eşinizin artık size eskisi gibi bakmadığını, eskisi gibi dokunmadığını nasıl hissedemiyorsunuz. Seneleriniz birlikte geçiyor artık konuşmasına bile gerek kalmadan bi bakışından üzüldüğünü, kızdığını, heyecanlandığını, suçluluk hissettiğini, yalan söylediğini filan anlayamıyor musunuz? Eğer anlayamıyorsanız kendiniz de arayın bence biraz da suçu. Demek ki o kadar uzaklaşmışsınız eşinizden, o kadar kendinizi hayatınızdaki başka uğraşlara kaptırmışsınız.