Tek gecelik, seks işçilerini hesaba katmadım, zira o kişiler çoğu zaman adamın medeni durumundan haberdar olmuyordur bile. O nedenle onları birinci kategoriye koyalım( haberi olamayanlar), düşünmemiştim siz deyince de böyle düşünesim geldi filmdelisi.
Haklısınız kuyumcuya giden kişi koca fakat ona yardım eden de en az koca kadar suçludur. Biri bir suç işlerken siz de ona yardım eder, ortak olursanız ne olur? Siz de suçlu olursunuz.
He bunun için ben de ilk olarak kocamı suçlardım doğrudur, hesabını da ondan sorardım. Ama bu da diğerinin suçu yok, o da istemezdi ikinci kadın olmayı falan gibi cümleler kurmama neden olmaz, olamaz.
Dediğiniz gibi herkes kendi hayatından mesulse, ikinci kadın da davranışlarından kendi mesuldür, ben değil. Yani onun değerlerinin olmaması, kendini bu durumlara düşürmesi beni ırgalamaz. Bu nedenle de gidip muhatap olmam. Fakat bu onun kötü bir şeyi yaptığı gerçeğini değiştirmez.
Ha benim kocama yüz vermez birisi, kocam gider şansını yine dener o ayrı. Benim kocamın karaktersizliği zaten sabit. Ama kadınlar da bu karaktersizliğe ortak olmasınlar, olmamalılar demek istiyorum tatlım.
Yani ben biraz bizim içimize ayna tutmak istedim. Aldatan kadın da aldatılan kadın da kadın işte.
Evet erkek karaktersizse 301. de emellerine ulaşır ulaşmasına da, ona bunu gerçekleştirmek için fırsat veren kadın da masum sayılmaz demek istedim sadece. Saygılar.
Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum, tek bir nokta hariç.
Aldatmak kanunlarımızda bir suç değil biliyorsunuz.
Dolayısıyla buna ön ayak olmak, alet olmak ya da akıl çelmek de aynı şekilde suç unsuru taşımıyor.
Yapılan eylem, evlilik birliğinin yitirilmesine sebep olacak bir davranış sadece.
Yakınlarda açılan bir boşanma davasında 2.kadından istenen tazminat reddedildi.
Yani sadece evli bireyler birbirlerinin üzerinde yasal haklara sahiplerse, diğer bir kişiyi herhangi bir yaşanan olaya dahil etmek benim mantığıma ters.
Ha vicdanen bunu kendine yakıştırması, ahlaki açıdan da yapması tabiki yanlış.
Çevremde ne aldatan bir insanı ne de 2.kadın olmayı kendine yakıştıran birini bulundurmam o ayrı.
Toplumumuzca da tasvip edilecek bir şey değil ama o kadının bu rolü kendine biçiyor, yakıştırıyor olması beni ilgilendirmemeli çünkü bana zarar veren o değil.
Bugün x, yarın y, öbür gün z.
Kimse iyi huylu, vicdanlı ve merhametli olmak zorunda değil.
Aldatmayı es geçelim, aile yüzünden boşanmamalarda da bu böyledir.
Kayınvalidem her şeyimize karışıyor vs konuları.
O anneyi evliliğine karıştıranlar kimler ise yine hatalı odur.
Çiftler sapasağlam durduğu sürece kimse o evliliğe zarar veremez, benim görüşüm bu.
İleride aldatmaya ortak olmak medeni kanunla da suç teşkil ederse ancak o zaman diğer bir kimseye hesap sorma, suçlama hakkını kendimde görebilirim.