kızlar bu aldactone tansiyon ilacı ya aslında kullandığınızda tansiyonunuzda bozulma oldu mu yani benim tansiyonum çok düşük zaten kullanırsam hepten düşmesin
Tekrar aldactone kullanmaya başladım, glifor işe yaramadığı için. 10 gün oldu daha. Şampuan takviyesi filan da verdi. İnşallah işe yarar.
bende doğum kontrol,hormon hapı ve bu ilacı kullanmaya başladm gözle görülür şekildeazaldı dökülmem..
Ne kadar süredir kullanıyorsun canım aldactone u?
1 hafta oldu canım başlayalı
1 haftada ne kadar çabuk etki etmiş
kızlar aldactone kullanıpta çok sık adet kanaması yaşayan varmı?
ben 4 5 gün önceden değilde 10 12 gün arayla oluyor.
merhabalar bende uzun süredir bu tüylenme ile ilgili sorun yaşıyorum ve testesteronu baskılayan birkaç ilaç denedim. aldactone da bunların arasındaydı. ilk doktorum (endokrinoloji uzmanı) bana proscar isimli bi ilaç verdi bunu 6 ay kullandım ve gerçekten etkisini görmüştüm biraz, ancak başka bir endokrinoloğa gittiğimde bu ilacı kullanma ileride kemik erimesi yapar, vücudumuzun testesterona da ihtiyacı var bu ilaç testestorunu aşırı baskılayan bi ilaç dedi. ve bana aldactone yazdı. günde yarım şeklinde. aldactone u da bi altı ay kullandım tüylerim azaldı gerçekten. favori bölgesi, çene boyun bölgesinde, karın bölgesinde ince ince siyah tüylerin yoğunluğu azalmıştı, kollarımda bile bariz bi fark vardı. böyle olunca ben de ilaca daha fazla devam etmedim çünkü benim için önemli olan ilacı bırakınca tüylerin yerine gelip gelmeyeceğiydi. ilacı bırakalı yakşalık 8 ay filan oluyor ve bütün tüylerim geri döndü hanımlar :)
yani ben bi ilaç içiyim tüylerim şıp diye yok olsun bi daha da geri dönmesin düşüncesi hayalden ibaret oldu benim için. böyle olunca da bende yeniden başlamadım aldactona. ne olursa olsun tansiyon ilacı ve ömür boyu sırf bunun için içilecek bi ilaç değil bence. tabi herkesin bünyesi farklı inşallah sizde hiç geri dönmez tüyler ama durum bende böyleyken böyle :)
tatlım yeni gördüm mesajını kusura bakma şimdi cevap yazıyorum sana. bende polikistik over var buna bağlı olarak insülin direnci de var. ama hani ben yapı olarak bu son iki yılı saymazsam kilo problemi , yada saç dökülmesi problemi gibi polikistik overlilerin yaşadğı sorunları yaşamadım. kilon fazlaysa hem testesteronu hem de adet düzensizliğini tetikliyor. testesteronu tetiklemesi de tüylenme demek zaten :/ bende sadece tüylenme problemi vardı adet düzensizliği haricinde. ama dediğim gibi ilacı bıraktıktan sonra eski haline döndü herşey.zaten doktorda evlenene kadar kullan demişti aldactone'u. 6 ayda etkisini görürsün zaten ama bende etkisi geçici oldu dediğim gibi ama bu sende de geçici olacak demek değil sonuçta metabolizmalarımız farklı. denemeye değer bence
onun dışında hayıt tohumunu bende çok duydum ve işe yarıyacakmış gibime geliyor en azından bitkisel. onuda bi 6 aylık olarak düzenli kullanma gibi bi niyetim var bakarız belki onun faydası olur allahtan ümit kesilmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?