• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldactone kullanan var mı?

kızlar bu aldactone tansiyon ilacı ya aslında kullandığınızda tansiyonunuzda bozulma oldu mu yani benim tansiyonum çok düşük zaten kullanırsam hepten düşmesin

kızlar bu aldactone tansiyon ilacı ya aslında kullandığınızda tansiyonunuzda bozulma oldu mu yani benim tansiyonum çok düşük zaten kullanırsam hepten düşmesin

Doğru diyorsun canım. O yüzden tok karna alıyorum ilacı ben. Eğer tansiyonun düşerse tuzlu ayran iç demişti doktor. Tansiyonum düşmedi ama kan sulandırıcı etkisinden dolayı aşırı kanamalı adetler yaşadım.

Tekrar aldactone kullanmaya başladım, glifor işe yaramadığı için. 10 gün oldu daha. Şampuan takviyesi filan da verdi. İnşallah işe yarar.

bende doğum kontrol,hormon hapı ve bu ilacı kullanmaya başladm gözle görülür şekildeazaldı dökülmem..

kızlar aldactone kullanıpta çok sık adet kanaması yaşayan varmı?

selam benimde yıllardır tüylenme şikayetim vardı 2 çocuk annesiyim adetlerim düzenliydi herzaman bende hormon bozukluğu yoktur diye önemsemiyordum ki en son sırtımda kaşıntı var diye cildiyeye gidip sırtımı gösterdiğimde sizde tüylenmede var deyip ben üniversite endokronilijiye gönderip us de polikstiğim ve börek üstü bezlerimin hızlı çalşıdıgını oda erkeklik hormonunu harekete geçirdiğini öğrene kadar.çok yüksek değilmiş neyseki 4.3 filan sonra bana hormon yüklediler içinde kortizon olan bir hormon yarım saattte bir kan verdim tam 5 tüp onun amacıda verdikleri hormonun ne kadar daha erkelik hormonumu yükseltttiği neyseki normal çıktı o testim regli döneminde yapılıyor o testte bana dr aldoctone verdi 6 ay yada 1 yıl kullanacağım ben ayrıca kendi jinekoloğumada gittim sonuçlarımı ve durumu anlattım oda muayene etti çok yüksek değil testlerin dedi diğeride öyle demişti zaten jinekoloğumda diana 35 verdi endokrin kistlerime ilaç vermedi 3 ay sonra gel dedi ben ayrıca 1 haftadırda hayıt tohumu içyorum aldoctonle beraber dianaya adetin 1.günü başlıycam peki kızlar sizde işe yaradımı aldoctone tüyleriniz giddimi dr bana gidicek dedi...hepinize çok geçmiş olsun bu tüy belasından kurtuluruz inş çok kötü bir durum....

Son düzenleme:
kimse yokmu cevap verecek galiba hepiniz kurtuldunuz tüylerinizden :)

merhabalar bende uzun süredir bu tüylenme ile ilgili sorun yaşıyorum ve testesteronu baskılayan birkaç ilaç denedim. aldactone da bunların arasındaydı. ilk doktorum (endokrinoloji uzmanı) bana proscar isimli bi ilaç verdi bunu 6 ay kullandım ve gerçekten etkisini görmüştüm biraz, ancak başka bir endokrinoloğa gittiğimde bu ilacı kullanma ileride kemik erimesi yapar, vücudumuzun testesterona da ihtiyacı var bu ilaç testestorunu aşırı baskılayan bi ilaç dedi. ve bana aldactone yazdı. günde yarım şeklinde. aldactone u da bi altı ay kullandım tüylerim azaldı gerçekten. favori bölgesi, çene boyun bölgesinde, karın bölgesinde ince ince siyah tüylerin yoğunluğu azalmıştı, kollarımda bile bariz bi fark vardı. böyle olunca ben de ilaca daha fazla devam etmedim çünkü benim için önemli olan ilacı bırakınca tüylerin yerine gelip gelmeyeceğiydi. ilacı bırakalı yakşalık 8 ay filan oluyor ve bütün tüylerim geri döndü hanımlar :)
yani ben bi ilaç içiyim tüylerim şıp diye yok olsun bi daha da geri dönmesin düşüncesi hayalden ibaret oldu benim için. böyle olunca da bende yeniden başlamadım aldactona. ne olursa olsun tansiyon ilacı ve ömür boyu sırf bunun için içilecek bi ilaç değil bence. tabi herkesin bünyesi farklı inşallah sizde hiç geri dönmez tüyler ama durum bende böyleyken böyle :)

merhabalar bende uzun süredir bu tüylenme ile ilgili sorun yaşıyorum ve testesteronu baskılayan birkaç ilaç denedim. aldactone da bunların arasındaydı. ilk doktorum (endokrinoloji uzmanı) bana proscar isimli bi ilaç verdi bunu 6 ay kullandım ve gerçekten etkisini görmüştüm biraz, ancak başka bir endokrinoloğa gittiğimde bu ilacı kullanma ileride kemik erimesi yapar, vücudumuzun testesterona da ihtiyacı var bu ilaç testestorunu aşırı baskılayan bi ilaç dedi. ve bana aldactone yazdı. günde yarım şeklinde. aldactone u da bi altı ay kullandım tüylerim azaldı gerçekten. favori bölgesi, çene boyun bölgesinde, karın bölgesinde ince ince siyah tüylerin yoğunluğu azalmıştı, kollarımda bile bariz bi fark vardı. böyle olunca ben de ilaca daha fazla devam etmedim çünkü benim için önemli olan ilacı bırakınca tüylerin yerine gelip gelmeyeceğiydi. ilacı bırakalı yakşalık 8 ay filan oluyor ve bütün tüylerim geri döndü hanımlar :)
yani ben bi ilaç içiyim tüylerim şıp diye yok olsun bi daha da geri dönmesin düşüncesi hayalden ibaret oldu benim için. böyle olunca da bende yeniden başlamadım aldactona. ne olursa olsun tansiyon ilacı ve ömür boyu sırf bunun için içilecek bi ilaç değil bence. tabi herkesin bünyesi farklı inşallah sizde hiç geri dönmez tüyler ama durum bende böyleyken böyle :)

aaa çok şaşırdım canım çokda üzüldüm şimdi boşunamı içiyorum ben ozaman ama dr gidicek dedi ben beraberinde hayıt tohumuda içiyorum 3 ay içicem inşallah. benim testeron normal böbrek üstü bezlerimi harekete geçiren erkeklik hormonum yüksek fakat çok yüksek değil bu olabilr bişey diyor dr ama yinede ilaç verdi tabi bende polikistikde var oda tüylenme yapıyor. onun içinde diana 35 verdi kadın doğumcu endokrinoloji kistler için hiç bişey vermedi geçer 3 ay sonra kontrole gel dedi ama kadın doğumcumuda gittim anlattım sorunlarımı o verdi . hatta bugün başladım bakalım sonuç ne olacak sende testeronmu yüksek sadece kist varmı ????

tatlım yeni gördüm mesajını kusura bakma şimdi cevap yazıyorum sana. bende polikistik over var buna bağlı olarak insülin direnci de var. ama hani ben yapı olarak bu son iki yılı saymazsam kilo problemi , yada saç dökülmesi problemi gibi polikistik overlilerin yaşadğı sorunları yaşamadım. kilon fazlaysa hem testesteronu hem de adet düzensizliğini tetikliyor. testesteronu tetiklemesi de tüylenme demek zaten :/ bende sadece tüylenme problemi vardı adet düzensizliği haricinde. ama dediğim gibi ilacı bıraktıktan sonra eski haline döndü herşey.zaten doktorda evlenene kadar kullan demişti aldactone'u. 6 ayda etkisini görürsün zaten ama bende etkisi geçici oldu dediğim gibi ama bu sende de geçici olacak demek değil sonuçta metabolizmalarımız farklı. denemeye değer bence
onun dışında hayıt tohumunu bende çok duydum ve işe yarıyacakmış gibime geliyor en azından bitkisel. onuda bi 6 aylık olarak düzenli kullanma gibi bi niyetim var bakarız belki onun faydası olur allahtan ümit kesilmez :D

tatlım yeni gördüm mesajını kusura bakma şimdi cevap yazıyorum sana. bende polikistik over var buna bağlı olarak insülin direnci de var. ama hani ben yapı olarak bu son iki yılı saymazsam kilo problemi , yada saç dökülmesi problemi gibi polikistik overlilerin yaşadğı sorunları yaşamadım. kilon fazlaysa hem testesteronu hem de adet düzensizliğini tetikliyor. testesteronu tetiklemesi de tüylenme demek zaten :/ bende sadece tüylenme problemi vardı adet düzensizliği haricinde. ama dediğim gibi ilacı bıraktıktan sonra eski haline döndü herşey.zaten doktorda evlenene kadar kullan demişti aldactone'u. 6 ayda etkisini görürsün zaten ama bende etkisi geçici oldu dediğim gibi ama bu sende de geçici olacak demek değil sonuçta metabolizmalarımız farklı. denemeye değer bence
onun dışında hayıt tohumunu bende çok duydum ve işe yarıyacakmış gibime geliyor en azından bitkisel. onuda bi 6 aylık olarak düzenli kullanma gibi bi niyetim var bakarız belki onun faydası olur allahtan ümit kesilmez :D

teşekkür ederim canım bende şeker yok ama annem dahil bütün sülalem diyebilirm şeker hastası killolu değilim çok zayıfda değilim biraz karnım var iki çocuktan sonra kaldı haliyle :) adetlerim düzenli fakat aldoctone 2 gündür lekelenme yaptı bende sendede olmuşmuydu bugün regli olalı 10 gün oldu benim normalde 6 7 günde biterdi.. inş bende işe yarar aldoctone tekrar lazerede başıycam hayıta gelince hormonlarıma kistlere iyi geldimi bilmiyorum ama sanki kollarımdaki tüylerimi dahada uzattı endokrine sordum aldoctone yapmaz dedi şikayetimi söyledğimde onun için hayıt herkesde farklı seyrediyor galiba 20 25 gün içtim hayıtıda içinde progesteron varmış ben ilk hamileliğimde progestan diye bi ilaç içmiştim düşük olmaması için yüzüm ve karnım tamamen kıl oldu zaten vardı dahada çoğalttı bilmiyorum kafam çok karşık çok bilgim yok bu konularda progesteron hormonu tüylenme yaparmı acaba daha çok hamilelikle kadını rahmiyle ilgili bi hormon yazıyor nette...

Sınavlardan vakit bulamadım nete. Biter mi bu dert. Aldactone 'a başladım yine. 3-4 ay oldu. Ama aşırı kanama yaptığı için bende, adet dönemlerimde içmiyorum. O yüzden şimdilik pek faydasını göremedim. Ama 2 sene önce sürekli içiyordum, o zaman 3 ayda fayda etmişti. Bakalım şimdi nasıl olacak .. :31:

benim hiçbi aşırı kanama yada lekelenme gibi bi durumum olmamıştı kullandığım dönemde ama bünyeden bünyeye değişebilir tabiki. ama lazere başladıysan çözersin büyük ihtimalle tüy problemini. sadece yüz için lazer tavsiye etmiyolar die biliorum çoğaltabiliomuş. onun yerine iğneli epilasyon öneriyorlar ama onun içinde işin ehli bi uzmana gitmek lazım çünkü iğne izleri kalabiliyormuş uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığında.

merhaba arkadaşlar bende aldoctone kullanıyorum hiç kendiliğinden regl olmayan ben regl gördüm 20 gün sonra lekenme şeklinde oldu merak ettim bi araştırayım dedim sanırım ilçtan olmuş kızlar doğrumu anlamışım acaba

Back