• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldactone kullanan var mı?

aymaviş
aldoctone adet olmana sebeb olmuştur .ben normal regl olurum fakat geçen ay 15 gün oldum ilacı günde 2 ye çıkarmıştı dr sonra tekrar 1 e düşürdüm yinede devam etti kesmek zorunda kaldım 15 gün içmedim o gün tekrar endokrine dr a gittim tekrar başla bakalım dedi 1 haftadır içiyorum bugün regli oldum bakalım yine kanama olacakmı dr az kanamadan bir şey olmaz diyor fakat bilmiyorum görücez şimdilik pek bi etkisini görmedim ama yüzümdekiler azaldı sanki tabi benim kılların iş belli olmuyor :)) dr ilaçların içinde en masumu bu başka vermek istemiyorum onların zararı olur dedi.bu kistler bizle olduğu sürece biz bu kıllardan zor kurtuluruz dr kistlerin içinde erkeklik hormunu var oda direk kana karışıyor tüylerin aşırı çıkmasına sebeb oluyor dedi us ye yine girdim hala duruyolar kistler hayıt tohumu içtim işe yaramamış demekki ben soğan kürünü denemeyi düşünüyorum artık :((

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bende aldoctone kullanıyorum hiç kendiliğinden regl olmayan ben regl gördüm 20 gün sonra lekenme şeklinde oldu merak ettim bi araştırayım dedim sanırım ilçtan olmuş kızlar doğrumu anlamışım acaba

Aldactone, antikoagülan(kan sulandırıcı) yüksek tansiyon ilacıdır normalde. O yüzden kanamaya yatkın hale getiriyor vücudu canım. Yaralanmalar sonucu kanamamız daha geç durur.
Uzun kullanımlar sonucu vücutta K birikimi olur. O yüzden Potasyum içeren yiyeceklerden tüketmeyin ya da az yiyin. Aldactone vücuttan idrar çıkışını da hızlandırır. Çünkü dokular arasındaki sıvıları atar.

merhaba arkadaşlar hazal ben soğan kürünü uyguladım işe yaradı 3ay kadar yaptım ben ama daha sonra yapmadım çünkü bacağımda ve kolumda iri iri ağrılı morluk ve şişlik oldu araştırıldı bi şey çıkmadı bende soğandan bildim ama bu bende böyle oldu diye sizdede olcak değil deneyin derim ben

merhaba arkadaşlar hazal ben soğan kürünü uyguladım işe yaradı 3ay kadar yaptım ben ama daha sonra yapmadım çünkü bacağımda ve kolumda iri iri ağrılı morluk ve şişlik oldu araştırıldı bi şey çıkmadı bende soğandan bildim ama bu bende böyle oldu diye sizdede olcak değil deneyin derim ben

aldactone kullanıyor muydun canım soğan kürünü uygularken?

kızlar benim bugun bu ilaçta 7. ayım bitti. ilk başlarda günde 1 tane içiyordum sonrasında doktor 2 ye çıkartta.bana ilacı cildiye doktoru verdi.kullanmaya başladıktan 4 5 ay sonra tüylerimde azalma farkettim.zaten tüylenme şikayetimde vardı.benim tüylerimde gözle görülür bir azalma oldu.

kızlar benim bugun bu ilaçta 7. ayım bitti. ilk başlarda günde 1 tane içiyordum sonrasında doktor 2 ye çıkartta.bana ilacı cildiye doktoru verdi.kullanmaya başladıktan 4 5 ay sonra tüylerimde azalma farkettim.zaten tüylenme şikayetimde vardı.benim tüylerimde gözle görülür bir azalma oldu.

Benim şu an azalma yok. Çünkü sürekli kullanmıyorum kanama olacak korkusuyla. İnşallah tamamen kurtulursun canım :12:

aldactone kullanıyor muydun canım soğan kürünü uygularken?

yok kullanmıyodum, aldactone yaradı sanırım 2 aydır lekelenme gibi oluyorum 1damla bile gelse adet sayılırmış diye duydum inşallah düzeliyorumdur kızlar yakın zamanda dr gidicem bakalım kistlerim beni terkediyomu bu arada tüylerdede olumlu etki gösterdi allaha şükürler olsun

Son düzenleme:
Benim şu an azalma yok. Çünkü sürekli kullanmıyorum kanama olacak korkusuyla. İnşallah tamamen kurtulursun canım :12:

canım bu ilacı ben 6 7 sene önce 2 sene boyunca sürekli kullandım bendede böbrek üstü bezlerinde sorun vardı ve polikistik over vardı endokronoloji doktoru bana bu ilacı verdi ama yanında şuan adını hatırlamadığım iki ilaç daha vermişi bende aşırı tüylenme sonucu gittim doktora 2 sene hiç aksatmadan kullandım kanamayı artırmıyo kesinlikle kanamanız normale dönüyo sadece bende aşırı uyku yapan bi ilaçtı oda yan etkileri arasındaydı eğer tüylerinin azalmasını ve bitmesini istiyosan lazerde yaptırman gerekiyo çünkü ilaç döksede daha sonrasında çıkıcak gene aynı şekilde lazer en son kesin çözüm oluyo bende lazere yeni gitmeye başladım ve tüylerimde azalma olmaya başladı

canım 3 ay çok değilmi kür en fazla 15 gün içiliyor bildiğim kadarıyla 3 ay boyunca içtinmi???

iyi günler arkadaşlar aldoctone şimdide bende regli günümü geçirdi 4 5 gün oldu hala olmadım geçen ayda çok az olmuştum zaten korkmaya başladım ya hamileysem diye dr hamile kalmıycaksın bu ilacı kullanırken demişti çok korkuyorum Allahım yardım etsin napacam sizde böyle bi sorun olmdumu ??

iyi günler arkadaşlar aldoctone şimdide bende regli günümü geçirdi 4 5 gün oldu hala olmadım geçen ayda çok az olmuştum zaten korkmaya başladım ya hamileysem diye dr hamile kalmıycaksın bu ilacı kullanırken demişti çok korkuyorum Allahım yardım etsin napacam sizde böyle bi sorun olmdumu ??

Doktoruna danış canım. Bizde aksine erken regl e neden oluyor.

Yoksa kistlermi sebeb oluyor regli olmamama ama ilacdan once boyle bi sikintim yoktu.

Evet kistler neden oluyor malesef .. Doğum kontrol ilacı da kullanıyor musun? Kistlerini küçültmek için doktor doğum k hapı vermiş olmalı sana canım. Aldactone böbrek üstü bezlerini baskılar, vücutta erkeklik hormonunun etkisini azaltmaya yöneliktir.

Evet kistler neden oluyor malesef .. Doğum kontrol ilacı da kullanıyor musun? Kistlerini küçültmek için doktor doğum k hapı vermiş olmalı sana canım. Aldactone böbrek üstü bezlerini baskılar, vücutta erkeklik hormonunun etkisini azaltmaya yöneliktir.

dreamss doğum k.hapını jinekolok vermişti ama endokrindeki dr içmemi pek istemedi o sadece aldoctone verdi kistler küçükmüş büyük olunca regli olunmuyormuş işte bilmem meme kanseri yapıyormuş falan filan içmemiştim duruyodu 2 kutu diana pazartesi regli oldun tam 34.gün yani ve doğum k.hapınıda başladım iyi gelir belki kistlere 4 5 ay içmeyi düşünüyorum inş..

Merhaba arkadaşlar.

Mayıs ayından beri ben de sabahları Proscar 5 mg akşamları Aldactone-A 25 mg kullanıyorum. PKO şüphesiyle gittim doktora tahlillerim temiz çıktı ama tüylenmeyi azaltmak için doktorum bu ilaçları önerdi. Mayıstan beri kullanmama rağmen özellikle bu ay aşırı saç dökülmesi yaptı. Ve epilasyondan sonra belirli bölgelerimde tüylenme artışı başladı. Yüzümdeki tüyler azaldı ama bacaklarımda ve kollarımda bir yoğunluk başladı. Ayrıca son zamanlarda dayanılmaz bir mide bulantısı da eklendi.

Şimdi diyorum ki yarından itibaren bir daha hiç kullanmayayım. Ama etkisi ne olur ondan korkuyorum =/

ben hormon bozukluğu için test yaptırdım aşırı tüylenmeden dolayı.Sonra doktor aldactone kullanmama karar verdi hapı 2 aydır kullanıyorum.Kullanmaya başladığımda ilk adetimden sonra siyah akıntı gördüm yani adet
bitti ve üç gün boyuncada birer damla birer damla siyah akıntı gördüm.Aylık kontrolüme gittiğimde doktor bunun olabileceğini söyledi.Ama şu an çok korkuyorum adetim bitti hiç bir akıntı yoktu 10 gün geçti yine siyah bir akıntı günde bir iki damla.Anneme söyleyemiyorum ya kötü bir şeyse.Ya bu çürük kan mı neden oluyor anlamadım serviks kanseri belirtisi olabiliyormuş internette okudum.bir de düşünüyorum düşünüyorum kafayı yiyeceğim acaba yanlışlıkla kızlık zarımı mı yırttım kızlık zarı kanaması nasıl olur ki bisiklete binen ve bacak açan kızların zarı yırtılabiliyor diye okuumuştum ben bisiklet sirüyorum ve pek çok jimnastik hareketi deniyorum acaba zarım mı yırtıldı kızlık zarı kanaması nasıl olur.Aynı zaman da iki cm kistim var.

Arkadaşlar aldactone u kullanmaya başlayalı 5 gün oldu hapın çeyreğini içeceğim ilk iki hafta fakat aldığımdan beri minik minik sivilceler çıkıyor sizde de böyle bir durum oluştu mu ilk kullanmaya başladığınızda bu hapı?

Merhaba ilacı kullanmaya devam ediyor musunuz?
Faydasını veya yan etkilerini paylaşır mısınız
Bana da endokrin bölümünden doktorum verdi kıllanma için ama ilaç kullanma taraftarı değilim henüz kullanmadım yan etki yapar diye

Arkadaşlar aldactone u kullanmaya başlayalı 5 gün oldu hapın çeyreğini içeceğim ilk iki hafta fakat aldığımdan beri minik minik sivilceler çıkıyor sizde de böyle bir durum oluştu mu ilk kullanmaya başladığınızda bu hapı?
Merhaba ilacı kullanmaya devam ediyor musunuz?
Faydasını veya yan etkilerini paylaşır mısınız
Bana da endokrin bölümünden doktorum verdi kıllanma için ama ilaç kullanma taraftarı değilim henüz kullanmadım yan etki yapar diye

Back