şimdi şöyle her kilolu insanda bu rahatsızlıklar var demek yada böyle bir problemi olan her kişinin kilolu olduğunu söylemek doğru değil,genelde bu hastalıklara kiloda zamanla eşlik ediyor.
hirsutizmli kişilerin hepsinde olmasada bahsettiğin gibi saç dökülme problemleride görülebiliyor(erkek tipi saç dökülmesi).
aldactone bu amaçlada kullanılıyor ,hatta bu ilacın etken maddesinden(spironolactone) saç spreyi geliştirildi "spiro sprey""spiro losyon vb"
DHT kovucu olarak lanse ediliyor:)
saçlı deri üzerine lokal uygulanıyor.
birde diyetten kastım sadece kilo vermek için değildi,hirsutizme yönelik diyetleri kastetmiştim daha çok.
Soru sordukça yeni yeni şeyler çıkıyor ortaya ..
Ben de Beany nin bilgilerini destekleyici şeyler buldum.
Dht yani super testesteron. Bu hormon da olabildiğince azaltılmalıdır. kadınlarda testesteron salgılar fakat yağ hücrelerinde bu testesteron östrojene dönüşür. eğer insülin çok salgılanırsa bu testesteron dht ye yani super testerona dönüşür. dht ise östrojene dönüşemez ve normal testestrondan çok daha güçlüdür. saç dökülmesine vücut kıllarının artmasına ve göğüs küçülmesine sebep olur. stresten uzak durmak gerekir çünkü stres insülin salgılatır. şekerli gıdalardan abur cubur yiyeceklerden ve karbonhidrattan uzak durmak gerekir bunlar insülin salgılatır ve insulin hem büyüme hormonunu engeller hem de testesteronun dht e dönüşmesine sebep olur.
benmde bu super testeronum yüksek. Kıllanmadan dolayı doktora gttim ve söylediğin gibi artı olarak göğüslerim küçük ve saç döklmem var, aldactone kullanmamı syledi doktor.3 gün oldu baslayalı yarım yarım içiyorum. Kıllanmaya kesin çözüm değil biliyorum onu lazerle halledicem sanırım tek çare bu, peki ya bu ilaç göğüslere etki eder mi ?
Sende nasıl etki eder bilmiyorum ama benim adetlerim düzenliydi ilacı kullanmadan önce. 4 kutu kullandım ve aşırı kanamalarım oldu. İlacı kullandığım an kanamam oluyordu. Mecbur bıraktım. Şimdi glifor kullanıyorum. Ama aldactone gibi tüylerime bi faydası olmadıAldactone un yan etkilerini çok görmeme rağmen, tüylerimde incelme olmuştu ve ekstra tüy çıkmıyordu ne güzel ..
Göğüslerimi sorarsan hiçbir etkisi olmadı canım. Ne yazık ki :2:
Tesekkür ederim canm verdiğin bilgiler içn. Keske göğslerimede çare olsa of napıcam bilemiyorum artık bu tahta göğslerle :'(
slm kızlar benim arkadaşım 2 sene önce aldactone ve yasmin beraber kullandı göbeğinde bacaklarında yüzünde ciddi kıllanma vardı 6 ay kullandı yanlış hatırlamıyorsam ve bıraktığında göbeğindeki kılları tamamen dökülmüştü bacak üst kısmı neredeyse tamamen döküldü altları da o kadar azaldı ki şu an almasa bile rahatsız edici bir görüntü olmuyor ve döküen kıllar bir daha çıkmadı. beni arkdaşım çok faydasını gördü tedavinin gittiği kadın doğumcu çok iyi bir doktordu.6 ay kullandıktan sonra kendi hatası bir daha gitmedi doktora. aradan 2 yıl geçti bu yıl yeniden benim dememle beraber gittik kadın doğumcuya yumurtalıklarında kist kalmamış polikistik overdan kurtulmuş yani. şu an vücudunda hiç tüy problemi yok sadece yüzünde. onlar da ilacı bırakmasaydı belki dökülürdü çünkü çok yumuşamışlardı. şimdi bu yıl bende pco çıktı 3 aydır diane kullanıyorum eylülde aldactone yazdırmaya çalışacağım inşallah hepimiz kurtuluruz.
doktor banda bu ilcı verdi aşırı saç dökülmem var avuç avuç bu ilacı kullanıpta saç dökülmesi geçen var mı arkadaşlar dökülenler çıkar mı geri off offf
kızlar merhaba bende aynı dertten muzdaribim.endokrinolojı boluumne henuz gitmedim adet olmamı beklıyorum cunku hormon testi adetin 3. gunu yapılıyormuçfakat ben ıkı hafta gecti hala olmadım.bende sivilce falan yok goguslerımınde masallahı var zaten yeterli buyuklukteler.sac dokulmem bıraz var .sorunum nedir acaba sizin ki kadar ciddi etkiler yok bende ama kıllanma yogun bendede inşallah bi çaresini buluruz.su aldactone benı baya umutlandırdı umarım banada verir doktor ve ise yarar siz faydasını gordunzumu gercekten fikirlerinie ıhtiyacım var
jinekologa gorundum canım kist cıkmadı genetik olma ihtimalıde cok dusuk.sadece hormon testi ıhtimalim kaldı fakat adet olamıyorum ıkı hatfadır yoksa gidicem.bu aldoctoneden umutluyum insallah banada verri doktor ve ise yarar.igneli epilasyon yaptırıyorum demıssın nerelerıne yaptırıyosun canım acımıyomu:18:Yumurtalıklarında kist olabilir.
Hormonların yüksek olabilir (testesteron,OH-progesteron, prolaktin vs.)
Vücudun normal testesterona aşırı tepki veriyor olabilir.
Böbreküstü bezlerinde sorun olabilir.
Genetik olabilir.
Yani ilk önce bi doktora git canım. Hemen en kötüsünü düşünme. Bende aldactone aşırı kanama yaptı. O yüzden bırakıp glifora başlamıştım. Ama onun hiç faydasını görmedim. Şimdi tekrar aldactone a başladım :18:
jinekologa gorundum canım kist cıkmadı genetik olma ihtimalıde cok dusuk.sadece hormon testi ıhtimalim kaldı fakat adet olamıyorum ıkı hatfadır yoksa gidicem.bu aldoctoneden umutluyum insallah banada verri doktor ve ise yarar.igneli epilasyon yaptırıyorum demıssın nerelerıne yaptırıyosun canım acımıyomu:18:
Ultrasonda baktırmışsın anladığım kadarıyla. Böbreküstü bezlerine de baktırdın mı? 17-Hidroksiprogesteron, TSH, T3, T4, Kortizol, Total testesteron, Dehidroepiandrosteron sulfat, Prolaktin hormonlarının hepsine baktır.
Üst kollarıma, omuzlarıma ve ense altıma canım. Acıyor ama acısından durulmayacak kadar değil. Kıl köküne girerken hiç acımıyor, iğnenin ucu bir tüy kadar ince çünkü. Kökü yaktığı zaman hissediyorsun. Ama kalıcı olarak kurtulmak istiyorsan bu ne ki. Sonrasında yaşadığın mutluluk hiç acıtmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?