• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Al-ver komutu/baybay-parmak ile isaret etme

sizin kizinizin ogrenip yapmak istemedigini nasil anladiniz?

bir de kiziniz ne zaman yapmay basladi?

Biseyi acmak istiyosa (krem kapagi, kalem kapagi gibi) ve acamiyosa ver dedigimde veriyor. Istemiyosa adiyla seslensem, hatta kendimi parcalasam dahi bakmaz o yuzden sasirmadim. Cocugun huyu ile alakali da olabilir yani. Onemli olan genel hali ve tavri bence. Al-ver yapmayabilir ama baska beceriler kazanmaya devam ediyor mu onu gozlemleyin. Ev icindeki işlere onu dahil ediyorsaniz sizi taklit etmeye calisiyor mu mesela?
11 aylik falandi yapmaya basladiginda.

Bu kapak acma kapamayi mutlaka deneyecegim cok tesekkurler...

Haftanin 5 gunu aksama kadar calistigim icin yeteri kadar ilgilenemiyorum oglumla maalesef ve bu beni cok uzuyor..
Ev icindeki islere nasil dahil edebilirim biraz ornekleyebilir misiniz?

Taklit olarak sesleri taklit ediyo suanlik..

Bu kapak acma kapamayi mutlaka deneyecegim cok tesekkurler...

Haftanin 5 gunu aksama kadar calistigim icin yeteri kadar ilgilenemiyorum oglumla maalesef ve bu beni cok uzuyor..
Ev icindeki islere nasil dahil edebilirim biraz ornekleyebilir misiniz?

Taklit olarak sesleri taklit ediyo suanlik..

Uzmeyin kendinizi hic, calismasaniz bile evde oldugunuz sure icinde cocukla kaliteli vakit gecirmek zor cunku ev isleri oluyor.

Patates falan doğrayacagim zaman bebegimi tezgaha oturturuyorum. Oyuncak biberini ve oyuncak bicagini ona veriyorum. Bende kendi isimi yapıyorum. Oda beni taklit ediyor. Tencereye atilacak bisey varsa onada veriyoeum, atiyor.
Camasir asarken yanima aliyorum. Islak camasirları kendi capinda once cirpiyor sonra bana veriyor.
Temizlik yaparken ona bez veriyorum oda siliyor gibi yapiyor.
Hem o oyalaniyor hem ben isimi rahatlikla görüyorum.

Konuşma konusuna bisey diyemeyecegim her cocuga gore degisiyor bence bunun bi standarti yok

Uzmeyin kendinizi hic, calismasaniz bile evde oldugunuz sure icinde cocukla kaliteli vakit gecirmek zor cunku ev isleri oluyor.

Patates falan doğrayacagim zaman bebegimi tezgaha oturturuyorum. Oyuncak biberini ve oyuncak bicagini ona veriyorum. Bende kendi isimi yapıyorum. Oda beni taklit ediyor. Tencereye atilacak bisey varsa onada veriyoeum, atiyor.
Camasir asarken yanima aliyorum. Islak camasirları kendi capinda once cirpiyor sonra bana veriyor.
Temizlik yaparken ona bez veriyorum oda siliyor gibi yapiyor.
Hem o oyalaniyor hem ben isimi rahatlikla görüyorum.

Konuşma konusuna bisey diyemeyecegim her cocuga gore degisiyor bence bunun bi standarti

Bebeginiz suan kac aylik? Ben tezgaha yanima alayim desem durmaz hemen bi yerlere tirmanmaya calisiyo cunku naparsam yapayim. Bu dediklerinizi bebeginiz kac aylikken beri yapabiliyosunuz?

Benim bebegim su an 17 aylik, 8.aydan itibaren mutfak tezgahina almaya basladim. Eline ilgisini cekebilecek biseyler veriyor musunuz? Plastik sebze vb.

Bebeginiz suan kac aylik? Ben tezgaha yanima alayim desem durmaz hemen bi yerlere tirmanmaya calisiyo cunku naparsam yapayim. Bu dediklerinizi bebeginiz kac aylikken beri yapabiliyosunuz
Benim bebegim su an 17 aylik, 8.aydan itibaren mutfak tezgahina almaya basladim. Eline ilgisini cekebilecek biseyler veriyor musunuz? Plastik sebze vb.
Yerlere firlatana kadar eline bisiler veriyorum alt komsu bikti bizden :) Ogrenme kulesi aldim dun. Yeni yeni kullanmaya baslayacagiz artik. Orda dururken eline bisiler vermeye calisacagim umarim biraz dahil etmeye baslariz

Herkese merhabalar

Bebegim haziranda 1 yasina girecek ve henuz al-ver komutunu yaptiramiyorum. Bay bay-el sallama-eliyle isaret etme de yapmiyor ama onlari gec yapanlarin oldugunu duydum..
Nasil yaptirabilirim diye surekli al-ver oyunlari oynuyorum ama alip vermiyo.

Sizlerde durum nasil merak ediyorum sevgili anneler.. Yurtdisinda yasiyorum saglik sistemi inanin hic iyi degil. Dr ile gorusecegim 1 yas kontrolunde ama ne sorsam genelde hep gecistiriyor..

Kafam karisik ve endiseliyim yani sevgili anneler..
Benim oğlum 15 Mayısta 1 yaşına girdi. Bay bay yapmıyordu. Ama dışarı gidileceğini anlıyordu. Bende giyinip dış kapıya doğru gidip by by diye el salladım. Babasını ise gonderirken işten gelirken kapıyı açarken bile oğlumu oraya götürüp by by diye sesli söyleye söyleye oda yapmaya başladı. Önce bir süre izledi bizi. Daha sonra bı anda kendi yaptı. Merhaba diye bikere babam elini uzattı. Sonra her gördüğünde eşimde bende oğluma elimizi uzattık merhaba diye sonra oğlumda elini uzattı bize. Al ver komutu icinde yiyecekle öğrettim. Eline balık kraker verdim. Önce kendi yedi. Sonra bende istiyorum banada ver diye sesli söyledim bı kaç sefer sonra banada uzatmaya başladı. Zaten çok bı kelimede söylemiyor by by dede mama memme bide adıyla çağırınca eeee yada aaa diye cevap veriyo

Benim kızlarım 14 aylık ve benimkiler de yapmıyor. Göz temasları var ben odaya girdiğim de konuşmaya başlayınca hemen dönüp bakarlar. Hayır algılıyorlar. Ama ne işaret parmağı ne baybay hiç birini yapmıyorlar sadece al dan anlıyorlar ver deyince yere fırlatıyor yada vermiyor

Baybay ve alkış su an öğrendiler mi nasıllar. ? Benimkiler 14 aylık hala bir gelişme yok

Evet, ikisini de yapıyorlar şuan. Bence endişelenmeniz için erken, sosyal misinizdir? Biz pek dışarıya çıkmadığımız, misafirlik olayımız da olmadığı için çocuklarımız da biraz gecikti bay bay gibi durumlarda. Şuan birbirlerini alkışlıyorlar, öpücüklü bay bay yapıyorlar

Asla vicdan azabı yaşamayın, hepimiz çocuklarımız için yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Gerçekten öyle, geçen gün merak ettim erkek bebeler niye geç konuşuyor diye; testesteron hormonu, konuşmayı kız çocuklarına göre geciktiriyormuş mesela.

Benim kızımı ve oğlumu gören herkes “kızlar daha çabuk öğreniyor ya da erkekler daha geç öğreniyor” diyor. Bence de öyle, sıkmayın canınızı
Kiz cocuklari onden gidiyor kizim 8 aylik işaret etmeye başladı oglum 10 aylik kızım erken yürüdü oglum 13 aylik kizim anne babayı hiç karıştırmadi oglum babasına anne diyordu bana da anne diyordu 😅 yani erkekler biraz geriden geliyor doktor da öyle demisti ben oglum 8 aylıkken by bu yapmiyor diye psikiyatriye götürmüştür çok erken çevrenizin söylemlerini önemsemeyin demisti

Evet, ikisini de yapıyorlar şuan. Bence endişelenmeniz için erken, sosyal misinizdir? Biz pek dışarıya çıkmadığımız, misafirlik olayımız da olmadığı için çocuklarımız da biraz gecikti bay bay gibi durumlarda. Şuan birbirlerini alkışlıyorlar, öpücüklü bay bay yapıyorlar
Hep evdeyiz ailelerimizde uzakta oturuyor. Üzülüyorum bir sknti çıkmaz insallah

Hep evdeyiz ailelerimizde uzakta oturuyor. Üzülüyorum bir sknti çıkmaz insallah

Çok normal o zaman hiç endişelenmeyin.
Havalar da şuan çok sıcak ama bol bol dışarı çıkarmaya çalışın, insanları gördükçe sosyal becerileri artıyor. Ben ikisini zaptedemediğim için dışarıda mecburen eşimi bekliyorum için, o yorgun oluyor, ben yorgun oluyorum pek çıkamıyorduk ama farkettim ki sokağa çıktıkça olumlu anlamda değişimler oldu

Kiz cocuklari onden gidiyor kizim 8 aylik işaret etmeye başladı oglum 10 aylik kızım erken yürüdü oglum 13 aylik kizim anne babayı hiç karıştırmadi oglum babasına anne diyordu bana da anne diyordu 😅 yani erkekler biraz geriden geliyor doktor da öyle demisti ben oglum 8 aylıkken by bu yapmiyor diye psikiyatriye götürmüştür çok erken çevrenizin söylemlerini önemsemeyin demisti

Evet, erkeklik hormonundan dolayı bir tık daha geriden geliyorlar :)

Evet, erkeklik hormonundan dolayı bir tık daha geriden geliyorlar :)
Bide erkek çocukları otizm belirtilerine daha yatkın gibi oluyorlar nedense sonra ilgilenince geçiyor yani kafayı yere vurma işte araba tekerine bakma parmakları üst üste koyma kaç erkek çocuğuna kendi kendime otizm tanısı koydum sonra baktım otizm falan değil 😅

Benim oğlan vermeyi sevmediği için hala vermiyor ama alıyor dkfkf bay baya yeni yeni başladılar, öncesinde canları isteyince yapıyorlar. Kızım 1 yaşındayken al-ver yapıyordu, mıknatıslı meyveler var ben onları Çelik kapının arkasına yapıştırmıştım, onlarla oynarken öğrenmişti kızım
Benim kiz 9 aylıkken şaka yapiyordu ben ver deyince al diyordu geri çekiyordu😅 kiz çocuklarıyla erkek çocukları arasında çok fark oluyor

Benim kızlarım 14 aylık ve benimkiler de yapmıyor. Göz temasları var ben odaya girdiğim de konuşmaya başlayınca hemen dönüp bakarlar. Hayır algılıyorlar. Ama ne işaret parmağı ne baybay hiç birini yapmıyorlar sadece al dan anlıyorlar ver deyince yere fırlatıyor yada vermiyor
Bence siz konuşurken dinlemeleri çok önemli belkide biriktiriyorlardir Bi anda yapacaklardır önemli olan sizin anlamaları.

Back