Benim oğlumda atipik otizm bulguları var. Pandemi süreci aynı sizin anlattığınız gibi geçti. Ancak bizimle göz teması problemi olmadığı, bize tepki verdiği için birşey anlamadık. Konuşması yaşıtlarının gerisinde kaldı ama abiside geç konuştu dedik. Takılmadık. Harfleri hatta alfabeyi, renkleri, rakamları, bazı ingilizce kavramları çok erken öğrendi. Algısı açık dedik. Ne zaman ki insan içine çıktı. Farklılıklar ortaya çıktı. İnsanlar yokmuş gibi davrandıgını farkettik. Yaşıtlarını görmüyordu. Öte yandan bazı davranışların otistik tepkileri olduğunu farkettik. Takıntılı davranışlar, tek tip beslenme, bazı tipik davranışları, çıkardığı bazı seslerin aslında normal olmadığını o zaman farkettim. Hemen kreşe başlattık. Evde üç gün özel eğitim aldırıyorum. Tüm ekranları kapattık. Parka bahçeye çıkartıyorum. Ekstra ilgileniyoruz. Çok şükür yeni düzenine hemen uyum sağladı. İnanın bir ay öncesine göre çok açıldı. Zaten belirtileri hafifti.
Sizinde çocuğunuz çok küçük olduğu için çok şanslısınız. Mümkünse kreşe de başlasın. Olmazsa oyun grubuna. Zamana karşı yarışla çoğu şeyi düzeltebilirsiniz.