- 25 Nisan 2007
- 3.910
- 13
- 358
- 40
- Konu Sahibi yaban gxuxlxux
-
merhabalar benim de bir su kaplumbağam var ismi rahşan:) yaklaşık 5 aydır şu ölüm fanusu denilen plastik kapta bakıyordum, 2 gün önce küçük bir akvaryum aldım şimdi bunda yaşıyor. ama ısıtıcım yok henüz, devamlı ılık suda olmasını sağlamaya çalışıyorum.
benim de zıpır (su kaplumbağası) ım var..2000 yılından beri benimle, minicikti aldığımda..evet o dediğiniz ölüm fanuslarında baktım ilk yıl, Allah a şükür birşey olmadı oğluma..ilk yıllar kış uykusuna da yattı..o yemine dokunmasa da ben hergün suyunu değiştirip, kabuğunu fırçalayıp yemini koyuyordum..şimdiye kadar hiçbir vitamin de kullanmadım..sadece arada peynir veriyorum kalsiyum açısından bir de lifli meyve-yeşillik..
oğlumun bir arkadaşı olsun çok istedim..babam birgün sürpriz yapıp 1 küçük yavru ve 2 balık alıp gelmiş..akvaryum genişti, satıcı balıklar kaplumbağalarla birlikte yaşayabilir demiş..kötükedihüso sabah kalktığımızda balıklar yoktu senağlama yeni gelen kıpır ise ısıtıcımız olmasına rağmen kış uykusuna yattı..zaten zıpır hiç sevmemişti nedense..miniğin ayaklarını taciz edip duruyodo, üstüne çıkıyodu..sonunda uyanamadı uykudan, veterinere götürdüğümüzde iş işten geçmişti..senağlama
ben de tekrar cesaret edemedim zıpıra arkadaş almaya..çok bencil oldu tek çocuk çoook...
Kaplumbağa ile balık asla birarada yaşamaz yaşayamaz, petshopun demesine inanılmaz asla. Onların amacı ticaret. Kaplumbağalar balıkları anında tüketirler yani yerler, üstü açık teraryumda besliyorsanız benim gibi sineklerin alçak uçuşlarında da onları yakalayıp yediklerini görebilirsinizyerimsenibenBu tür şeyler için önce araştırın gerekirse veterinerden bilgi alın.
Yalnız kaplumbağanın yanına yeni bir kaplumbağa geirmek risklidir, kimi hemen kabul eder, kimi ise dayılık taslar kaba tabirlekaydirigubbakcemile3
Döver hırpalar, bazende kuyruk kol bacak ısırması kanlı kavgalar sonucu ölümle de sonuçlanabilir.
cnm ne çok şey biliyosun kaplumbagalar hakkında..senin de vardır muhakkak..kaç yıldır ilgilisin..
Öncelikle bir tebrik edeyim sayfalar dolusu anlatmaya çalıştım burda ölüm fanuslarında bakmayın diye. Akvaryum almakla çok iyi etmişsiniz ısıtıcılar ucuz birtane edinin hemen birde sudan yüksekte olacak bir kaya yada benzeri bişi olsun ki çıkıp kabuklarını kurutsunlar.Uzun ömürler dilerimyerimseniben
ben bir forumda kamlumbağaların kesinlikle kış uykusuna yatırmamak gerektiğini okumuştum. bunun yolu da suyunun soğuk olmamasından geçiyor. ben bunu çok çok geç öğrendim 4 kaplumbağam mefta olduktan sonra.. şimdikinin gözünün içine bakıyorum valla
teşekkürler nevbahar:) kuru alan yaptım kendisine bütün gün inip çıkıyor:) bir sorum olacak bu ısıtıcılar nasıl çalışıyor, elektriğe mi takmam lazım, bir de suyun içinde mi durmalı?
gerçi şu var düzeltme gereği duydum, bu kış uykusu bizim anladığımız manada kış uykusu değil elbette,kışın suları soğuk olduğunda yaşayabilmek için tüm vücut fonksiyonlarını en aza indirgiyorlar, hareket etmiyor,yemek yemiyorlar, kış uykusu dedikleri şey aslında hayvancağızın soğukta yaşamak için kendini korumaya alması
Evet suyun içinde duracak bir kısmı bile dışarda kalmamalı asla, ısıtıcının bir ucu zaten kablolu fişi var prize takıyorsun derecesini ayarlıyorsun o otomatik çalışıyor devamlı suyu aynı derecede tutuyoryerimseniben
Hah işte hep bunu diyorum herkeze kış uykusuna yatmazlar, yaşayabilmek ümidi ile yaparlar ama ölürler ama insanlar maalesef araştırmadan alıp baktıkları içinyasakkelime
teşekkürler cevap için:) akvaryumum öle çok büyük bir şey değil ama idare eder, küçük bir ısıtıcı varsa eğer araştırayım
Benim 2 kaplumbağam var.birinin gözleri şiş,yemek yemio,kıpırdamıo,diğeri kıpır kıpır,canlı sizce 2 sinin kapını ayırayımmı?hani diğerinin gözleri şişmesşn dşe????????????
Bir japon balığı fanusta kaç yıl yaşar? Bendeki 4 yıldan fazla yaşadı. normale 1 tane yem verdemişti aldığım kişi. ilk başlarda 1 tane yem yerken daha sonraları 7-8 çıkmıştı. herkes balığı çatlatancanmı okadar yem veriir mi diyorlardı.4 yıl yaşadı. Bazen daha az yem verseydim daha mı uzun yaşardı diye. ölünce yerine bi tane daha aldım ona daha yaklaşık 1 sene oldu.
Kızlar benimde daha dün japonlarımdan biri öldü patlak gözlü çok şirin bişeydi 1-2 önce bi köşeye sinmiş duruyordu,balıklarımı akvaryumda besliyorum ve hep temiz tutuyorum yem vermeyi hiç unutmuyorum,en fazla 1,5 sene yaşatabildim teker teker öldüler ,şimdiyse kala kala 1 balığım kaldı zavallının canı sıkılıyo,ilk başlarda mantar hastalığına(beyaz benek) yakalandı ikisi ilaçladım kurtuldular hastalıktan,köpekbalığım vardı salyangoz kabuğunun içine girerek intihar etti,camlara yapışanlardan aldım o da gitti aynı ölüm şeklini tercih etti,uyum sağlayamamışlar öyle dediler,bembeyaz tombiş bi japonum vardı o ölünce çok üzüldüm hatta ağladım,akvaryumu temizleyeyim dedim birgün balıkları dışarı alayım derken süzgeçle zavallımı zedelemişim, çok üzüldüm tabi,böyle işte :sm_confused:
benim su kaplumbağam vardı..akvaryumda duruyordu ve bir sabah baktığımda balıklarımızı katletmisti..daha sonra cıkarttık akvaryumdan fakat bir daha yem yemedi :):) şu an et yiyor kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3benim ilginç hayvanım nazlıCan :):):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?