- Konu Sahibi yaban gxuxlxux
-
Nasıl kıyıcam Allah aşkına suları azıcık sarımsı olsa hemen koşup değiştiriyorum. Haftada 2 defa %20 su değişimi yapıyorum. Vitaminini ilacını eksik etmiyorum. Ben biraz dozajını abartıyorum belki ama. Yeni aşık gibi sürekli onlardan bahsediyorum önüme gelip sorana :)
yaa sakın öldü die atmayın kış uykusuna yatmış olabilir biyerde okumuştum kaplumbağaları kış uykusundayken öldü zannedip atıyolarmış benimkilerde iki sene önce kış uykusuna yatmıştı aynı ölü gibiydi hatta kış boyunca yemek bile yemedi inşallah bişey olmaz şuan nasıl durumda???:çok üzgünüm:kızlar :çok üzgünüm:
kaplusumun teki ölmek üzere..ölüo..öldü...:1no2:senağlamasenağlama
eve geldm baktım ki kafasını fln yaymıs ölmüş
nasıl agladmsenağlamasenağlama
dokunamadım..senağlama
babam geldi aldı eline hareket etti..senağlama
kafasını cekti flnsenağlama
yaşıyor dedim mutlu oldum ölmemiş dedim..
ama bırakınca ..
tekrar serdi kafayı..senağlama
ölüo de mi..senağlama
öldü de mi..senağlama
cnm bende 1 aylığına babamın hastalığı sebebi ile başka şehirde kalmıştım ve bırakmıştım giderken üzerine bişey ört bişey olmaz mrk etme kış uykusundayken zaten yemek yemiyorlar bi kaç kere daha bırakmak zorunda kalmıştım kış uykusuna yatmışlardı dönüşte suyunu sıcaklaştırdım birazda ilgiyle yine yemek yemeye başlıyolar oka.syerimsenibenmerhaba yardımınıza ihtiyacım var şu ana kadar bir sorun yaşamamıştım ama şu an bir problemim var 2 tane su kaplumbağam var , benim bir buçuk 2 hafta kadar başka bir şehire gitmem gerekiyor ve onlara bakacak kimse yok tek başıma yaşıyorum . bu durumda bu canlılar ölcek mi? yemek yemiyorlar çok sık zaten o konuda bir problem yok ama ben akvaryumlarını haftada bir düzenli temizliyorum 2 . hafta temizlenmesine yetişebilirim ancak. eğer bu kadar süre kalamazlarsa gitmem gereken yerdende erken dönmek durumunda kalcam. şimdiden teşekkürler bilgilerinize çok ihtiyacım varsenağlama
merhaba yardımınıza ihtiyacım var şu ana kadar bir sorun yaşamamıştım ama şu an bir problemim var 2 tane su kaplumbağam var , benim bir buçuk 2 hafta kadar başka bir şehire gitmem gerekiyor ve onlara bakacak kimse yok tek başıma yaşıyorum . bu durumda bu canlılar ölcek mi? yemek yemiyorlar çok sık zaten o konuda bir problem yok ama ben akvaryumlarını haftada bir düzenli temizliyorum 2 . hafta temizlenmesine yetişebilirim ancak. eğer bu kadar süre kalamazlarsa gitmem gereken yerdende erken dönmek durumunda kalcam. şimdiden teşekkürler bilgilerinize çok ihtiyacım varsenağlama
Hergün mama yemiyorlarsa zaten sorun vardır.
Ne demek 2 hafta bırakın bişey olmaz arkadaşlar evcillerin hayatını riske atabilecek cümleler kurmaktan kaçınalım bakımından emin olmadığımız hayvanlar hakkında bilgi vermeyelim.
Gelelim sana napsak isimli arkadaşım çevrenizde hiç mi kimse yok anahtarınızı teslim edebileceğiniz, günde 5 dakikasını ayırması yeterli. Evet kaplumbağalar açlığa dayanıklıdır ama aç bırakmak bir çocuğa 5 gün su vermemek gibidir onlar için.
Ayrıca tekrar tekrar hatırlatayım kaplumbağalar kış uykusuna yatmazlar eğer kaplumbağa kış uykusuna yatmışsa suyu aşırı soğuktur belki yaşarım ümidi ile yatar ve uyanamaz çürüdüğünde bunu anlarsınız iş işten geçmiş olur.
zaten bırakabilceğim birisi çevremde olsa yada ilgilencek bu derece stresle arayıp uğraşmam .malesef bu hayvanlar bunu yaşamak zorundalar ki bende gitmek zorundaym ancak ikinci haftasına yetişebilirim kafam iyice karıştı ama deneyip gören birileride olmuş umarım benim kaplumbağalarda olumlu yanıt verir ben döndüğümde .teşekkür ederim yardımlarınız için tekrardan.
slm arkadaşlar.. doum günümde arkadaşlarım bana 2 tane minicik çok şeker su kaplumbaası hediye ettilerr, dişi olan yalnızca 3 gün yaşayabildi :çok üzgünüm: sanırım bana aldıklarında hastaymışş. şimdi diğerine gözüm gibi bakıyorum ama öğrenci olduğumdan ödeyemedik bu ayki doğal gaz faturamızı ve doğalgazımızı kestiler.. biz üşümüyoruz ama hayvancazın suyu buz gibi :1no2: her fırsatta ılık su ekliyorum ama çok uğraştırıyo.. sizce ne yapabilirim? :sm_confused: yardımcı olursanız sevinirim canlarımm..
İşte bu kötü. Plastik kapta mı besliyordunuz. Öncelikle cam akvaryum ve ısıtıcı şart bunları temin edebilirmisiniz:1no2:Öğrenci olduğunuz için durumunuzda malum ama ısıtıcı olmadan yaşama şansı düşük :1no2:
Isıtıcılar 20-25 lira arası değişir küçük bir akvaryum için. Akvaryumu bir süre ertelesek bunun için de büyük bir leğene ihtiyacınız var ısıtıcıyı leğene koyabilirsiniz.
Suyu tabi ağzına kadar doldurmadan, ama bu ömür boyu değil tabi sıkıntınız bitene kadar idare eder.
Burda olsaydınız ben yardımcı olurdum ama dilerim tez zamanda durumunuz düzelir öğrencilik çok zor bunu biliyorum Allah kolaylık versiz :teselli:
yaa sakın öldü die atmayın kış uykusuna yatmış olabilir biyerde okumuştum kaplumbağaları kış uykusundayken öldü zannedip atıyolarmış benimkilerde iki sene önce kış uykusuna yatmıştı aynı ölü gibiydi hatta kış boyunca yemek bile yemedi inşallah bişey olmaz şuan nasıl durumda???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?