• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akvaryum Baliklari, Su Kaplumbagalari... ve Bitkileri Hakkinda Sorular ve Cevaplar

hep bir balığım olsun istemişimdir ama akvaryumu temizlerken balığı başka suya alırken öldürücem diye çok korkuyorum onun yerine 2 tane kuş bir tane köpek bakıyorum annemlerde de kedim var ama yinede bir balık özlemi çekiyorum

42825565bm9.th.jpg
HAMİŞ BALIĞIM hihoyyyt

Benim japon balıklarım sürekli yemek istiyorrrrrrr...Çok obur bunlar sürekli akvaryumun kenarına gelip birbirlerini çiğniyorlar yemek yemek diye bağrıyorlar sanki...Adam gibi akvaryumda yüzdüklerini görmedim, hep yüzeydeler yemek istiyorlarrrrrrrrrrrrrrrrrr...Niye böyleler, napmak lazım bilen var mı??

2 gün önce balıklarımın bagzıları öldü zannedersem akvaryumcunun verdigi yemden dolayı öfkeden çılgına döndüm hemen gittim adamın yanına anlattım yem agır gelmiştir demezmi nerdeyse adamın dükkanını başına geçirecektim şimdi bir vatoz bir çöpçü birde japon balıgım kaldı tabi yemi hemen degiştirdim çok üzgünüm çok

Kendi yemlerin beğenmiyorlar bizim canavarlar:dilcikar:.Benden çok et ve peynir yiyorlar :roflol:Akvaryumun canıma bir tırmanışları varki :roflol: Arka ayaklarının üstünde durup kafayı dikiyolarlar. Yanlarından biri geçsin hemen şekil yapıyorlar.Önceden böyle değillerdi saf saf sinerdiler bir köşeye. Onlardan korkan başkasına vereceğim diyen annem bile her gün konuşuyor onlarlakaydirigubbakcemile3 Resim ekleme fikri çok güzel bende ilk fırsatta ekleyeyim.

Benimkiler 1 yaşlarını doldurdular ki fotolarını ekleyeyim bir ara:asigim:

Kendi mamaları harici asla dış besin vermedim vermemde:asigim:

Ama mama çeşitlerini bol tutuyorum tabi her türden var her gün başka bişi ama 3 adet sadece fazlası yasak:dance:

Sadece 3 tane mi:1shok: bizimkiler aç olduklarında 15-20 tane yemi birden yiyorlar. Tam yaşlarını bilmiyorum ama bize geldiklerinde ufaklardı 1-5 yaşında vardırlar tahminen. Acaba bizimkilerde mi sorun var aç kurt geni taşıyorlar sanırım:roflol:. Doyduklarını pek görmedim.

benimde var kaplumbagam ismi semsettin :)

aldigimda kucucuktu simdi avuc ici kadar oldu...

baya yiyor ne versen yiyor valla obur :)

Kaplumbağanıza kuru maması dışında yiyecek vermeyin.

Elbet ki yerler ama bu onların sağlığı için iyi değil.

Hele ki çiğ kıyma veya haşlanmış et bunlar aşırı yağlanma yaparak ölümlerine sebebiyet verir.

Hele ki çiğ kıyma veya haşlanmış et bunlar aşırı yağlanma yaparak ölümlerine sebebiyet verir.

Nevbaharcığım veteriner verebileceğimi söylemişti. Kaplumbağa ile ilgili bir paylaşım sitesinde de okumuştum yeşillik et vs. verilebilirmiş. Yoksa cesaret edipte veremezdim:1no2:. Yeşilliğ hiç yemiyorlar normal mi acaba cinslerinde bir farklılık olabilir mi?

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası mı cinsi?

Bir de kaplumbağalar hakkında pek bilgiye sahip olan veteriner yok başta onu söyleyeyim.

Yani hep dua ediyoruz ki hasta olmasınlar çünkü anlaşılmıyor ilaçları yok neredeyse.

Her kaplumbağanın, insan gibi ağız tadı vardır. Yeşilliği hepsi sevmez bu doğal.

Ama kırmızı ete bayılırlar. Vereceksenizde 2 haftada bir çok az ama çok az pişmiş et verin. Yağsız etten olmalı. Eğer vücutları yağ bağlarsa sonu ölüm çünkü. Evet seviyorlar eti ama bizde onları seviyoruz onların sağlığı için.

Benimkiler 1 yaşına geldi sadece kuru mama veriyor ama hergün çeşit çeşit. Mesela bir gün karidesinden verdiysem öbür gün karınca yumurtası karışımlı mamasından veriyorum bayılıyorlar:asigim:

HAmile oldugunu ve ne zaman doguracagini nasil biliyorsun ?

Bizim de akvaryumumuz var ama daha baliklarin cinsiyetleri nasil ayrilir onu bile bilmiyorum maalesef :1no2:

100 civarinda baligimiz var . YArisi yavru , diger yarisi yetiskin .Cogunlugu lepistes ve Neon tetra ( henuz tam renklerine kavusmamis olsalar da) :) 1-2 tane de cinsini bilmedigim balik var .

FAzla cesit yok , o nedenle bunlari birine satip veya verip :)))daha renkli baliklarin oldugu ve bol bitkili bir akvaryum yapmayi planliyorum

Bu ,baliklarin cinsiyetini belileme ve uremeleri konusunda yardim edebilir misin ?

Lepisteslerin erkekleri küçük ve renklidir, dişileri ise renksiz ve büyük olur. Bir de erkek lepisteslerin alt bölgesinde sivri ve uzun bir uzantı, dişilerde daha geniş ve üçgen biçiminde bir uzantı mevcuttur. İncelerseniz gözle ayrım yapılabilir.

Hamile olduğunu da şöyle anlarsınız, karnı aşırı derece şişmiş ve alt tarafı siyahlaşmışsa, akvaryumda devamlı saklanıyorsa gözlerinde siyah lekelenmeler varsa hamiledir. Ayrıca 200 ye kadar yavru yapabilir. Doğan yavrular, yavru tankında bakılır aksi halde diğer balıklarca yenebilir.

Lepisteslerin yanında her tür bitki ve canlı besleyemessiniz.

Yeni bir akvaryum kurarkende bu kurallara uymalısınız. Her balık her çeşit balık ve bitkiyle yaşamaz sınıflandırılmışlardır. Akvaryum hobisi zevkli ama bir okadar da zor bir hobidir.

Sevgiler.

Canım ya eşim ton balığı, kıyma, yakaladığı sivri sinekleri falan veriyor :( zararlı mı şimdi?

Canım ya eşim ton balığı, kıyma, yakaladığı sivri sinekleri falan veriyor :( zararlı mı şimdi?

İşin gerçeği sinek yemeye bayılırlar hatta kendileri bile yakalar ama ben sinek dahi öldüremediğim içinsenağlamaHiç vermem.

Kıyma kesinlikle yağsız ve pişmiş olmalı ve çok sık verilmemeli dediğim gibi direk obezite ve ölüm sebebi.

Ton balığıda aynı şey yani 2 haftada bir çok az verin bari. Uzun yaşamaları için bu şart.

Onların doyma hissi yoktur günde 30 tane mama bile yerler yani verirseniz.

Sera raffy royal, Sera raffy I, Sera raffy P hergün birinden veriyorum hem çeşit oluyor hem hepsinin vitaminleri ayrı.

Mesela Sera Raffy Royal, küçük canlı kurutulmuş balıklardan oluşur kimsasal değil ve artı vitaminler bulundurur.

Bu nedenle bu mamalar harici başka şey hiç vermiyorum.

Tabi günde sadece 3 tane veriyorum. 1 Yaşını geçtiler 1.5 olunca 4 çıkaracağım obez olacaklar diye ödüm kopuyor 3 taneyede alıştılar böyle iyi gidiyoruzŞeniz

Kızlar iki sorum daha var. Eşim 2 kapluşumuzun yanına 2 küçük yeni yavru daha almayı düşünüyor. Bir sakıncası olur mu? Akşam bizim erkek kızımızın başını ısırdı hep, bunu niye yapıyor olabiir? Kızımız köşe bucak kaçtı erkek kovaladı, yakaladığı yerde ısırdı onu.

Kızlar iki sorum daha var. Eşim 2 kapluşumuzun yanına 2 küçük yeni yavru daha almayı düşünüyor. Bir sakıncası olur mu? Akşam bizim erkek kızımızın başını ısırdı hep, bunu niye yapıyor olabiir? Kızımız köşe bucak kaçtı erkek kovaladı, yakaladığı yerde ısırdı onu.

Birincisi kesinlikle yanına başka almayın hele ki büyük kaplumbağanın yanına yavru getirirseniz o yavruyu döverek öldürürler.

Sonuçta onların yaşam ortamına biri dahail oluyor asla hoşlanmazlar.

Erkek, dişiye saldırıyor demişsiniz ki bu çok önemli bazen kaplumbağalar büyüdüklerinde kavga ederler ve siz birgün eve geldiğinizde birinin kuyruğu kopmuş diğerinin bacağı kopmuş bulabilirsiniz.

Bu nedenle bir süre onları ayırın lütfen. Mutlaka yemek veya alan yüzünden kavga ediyorlardır şuan.

Akvaryumunuzun büyüklüğü nedir kaç litre. En az 40 litrelik akvaryum şart gerçi bu az bile kalıyor ama.

Dediğim gibi bir süre ikisini ayrı tutun mamaları ayrı yedirin. Yoksa ölümcül kavgalara az kalmış.

Birincisi kesinlikle yanına başka almayın hele ki büyük kaplumbağanın yanına yavru getirirseniz o yavruyu döverek öldürürler.

Sonuçta onların yaşam ortamına biri dahail oluyor asla hoşlanmazlar.

Erkek, dişiye saldırıyor demişsiniz ki bu çok önemli bazen kaplumbağalar büyüdüklerinde kavga ederler ve siz birgün eve geldiğinizde birinin kuyruğu kopmuş diğerinin bacağı kopmuş bulabilirsiniz.

Bu nedenle bir süre onları ayırın lütfen. Mutlaka yemek veya alan yüzünden kavga ediyorlardır şuan.

Akvaryumunuzun büyüklüğü nedir kaç litre. En az 40 litrelik akvaryum şart gerçi bu az bile kalıyor ama.

Dediğim gibi bir süre ikisini ayrı tutun mamaları ayrı yedirin. Yoksa ölümcül kavgalara az kalmış.

Canım bu bilgiler çok değerli, teşekkür ediyorum. Akşama eşime söyleyeceğim, umarım beni dinler. Zaten kavgaları akşam eşim kızımıza börülce kurdunu yedirdikten sonra oldu. Herhalde yiyecek kavgasıydı. Bundan sonra daha dikkatli olmalıyız.

Back