Akşama Ne Yemek Var ?

Günaydın kızlar
Dünkü menüm;mantı,salata,tavuk kanat ızgara....
Bugünkü menüm ; salata,çorba,kuru fasulye ve pilav

kuru fasulyeyi çok haşladım bir kısmı buzluga :))

Hepinize afiyet olsun...

yeşil mercinek
pilav
belki bi salata ama kesin turşu(annem salatalık turşusu gönderdi bi siftah yapalım dimii)şakkıdı
tatlıya daha karar vermedim ama sütlü tatlı olcağı kesin
çorbaya gerek görmedim bu akşam

aa bide kızlar şu cipsli tavuk olayını bende deniycem bakalım
gerçi kociş et yemez kendime kadar yapıcam.. çok merak ettim. hep tvde görüyorum bide ben deneyim bakayım..

gerçi yemekteyizde görmüştüm bunu sade yapmışlardı onu denedim.. bak yazayım..
patatesleri ince halkalar şeklinde doğradım. bunları direk cam kaba koydum üzerine evde ne varsa baharat koyup karıştırdım. tepsiyi düzleyip üzerine krema döktüm.. fırına verdim. pişince üzerine rende kaşar döküp eriyene dek tekrar fırına verdim.. sıcakken süpeerdelikafadulden çokta çabuk oluyo

kizlar ben genelde tek cesit yapiyorum..yaninda ya corba yada salata olur en fazla..bizde bir sorun mu var acabaaakafamçokkarıştı

yok bacıı bende senin gibi yapıyorum.
herkesin evinde ne, ne kadar yeniyosa ona göre yapılır yemek.
Allahın emri değilya çok çeşit yapmak.

dünden kalan karnıyarık, ve pesto soslu makarnam var, evde uyuz çocuklar olunca yaptığım yemeği mutlaka biri yer biri yemez, dolayısıyla artar hep,
karnıyarığı oğlan ağzına almadı. Makarnanın sosunu da ben beğenmedim.ılk defa denedim,çok merak etmiştim.
Bu gün sabahtan yaprak sardım,yeşil ve kırmızı biberde doldurdumm,
çok güzelll olmuşşş,
bol soğanlı,domates soslu,sarımsaklı adana usulu, bi deneyin ekşili harikaaaaaaaaaa

ofs yine istima basladi:KK70: daha yeni uyandim öcelikle evi temizleyim sonra yemek suan ne yabcagimi bilmiyorum..

akşam ne yapacağım hakkında fikrim yok buraya bakım belki aklıma bişeler gelir :1ninca::1ninca:

Zeytinyağlı Kereviz ( Bayılırım çok severim.)
Etli karnabahar yada kapuska yapacağım daha kara vermedim.
Her öğünde mutlaka salata oluyor yazmaya bile gerek yok şakkıdı

dünkü mönümü yazayım bugün kaynanavalidedeyizde :hulya:
tarhana çorbası
kaşarlı mantarlı tavuk sote (fırında)
makarna
salata-yoğurt
sakızlı muhallebi

bugün hiç bişey yapasım yok :umursamaz: moralim bozuk başım çatlıyooo

ben geldim.bugün akşamki menüm arkadaşlar
karnıyarık,pirinç pilavı,cacık belki tarhana çorbası.dünden sakızlı muhallebiden kaldı bugün yine tatlı olarak o var. opuyorumnanaktan

Yapmıcam yemek.. fenalık geldı vallha ev işi yemek çocuk esım derken aynaya bıle bakmayı unuttum cok sıkıldım artık..mafoldumben

bugün perşembe oldugundan değişmez bir menü var;pazardan balık ve yeşillik alıncak;kocacım balığı;ben salatayı yapıcam..afiyetle yicezdelikafadulden

bugün perşembe oldugundan değişmez bir menü var;pazardan balık ve yeşillik alıncak;kocacım balığı;ben salatayı yapıcam..afiyetle yicezdelikafadulden

Off yaa ailemin evine gittim bir an...
Perşembe günü pazar kurulurdu. Ve Annem her seferimde paluk mi alayim hamsi mi diye
sorar Anne hangisi ucuzsa onu al derdim. Perşembe günü bütün bina hatta bütün mahalle balık kokardı. İşten yürüyerek dönerdim bu kokular arasında.
Anılarım canlandı gözümde duygusala bağladım yahu ne oluyor?:gitme:

Son düzenleme:
akşamki menüm
mercimek çorbası
yaprak sarması
yoğurt
tatlı olarakta pudingcokacimcoook

Off yaa ailemin evine gittim bir an...
Perşembe günü pazar kurulurdu. Ve Annem her seferimde paluk mi alayim hamsi mi diye
sorar Anne hangisi ucuzsa onu al derdim. Perşembe günü bütün bina hatta bütün mahalle balık kokardı. İşten yürüyerek dönerdim bu kokular arasında.
Anılarım canlandı gözümde duygusala bağladım yahu ne oluyor?:gitme:

evet burdada öyle;pazar dışında alışveriş yapılacak bir yer(manisanın ilçesi)
o yüzden akşam oldu mu tüm evlerden balık kokusu yayılır..çipura aldık bu hafta ama hamsidede gözüm kaldı..balıkçı amca seviyor bizi sagolsun;yarım kilo hamsi alalım ama kim temizlicek ki derken;temizletti verdi sagolsun;güzel de bir indirim yaptı;bugün hamsiyi yicez;hafta içi çipurayı..
anne evindeki gibi olmasa da:nazar:

bende bu aksam ne yemek var merak ediyorum..:roflol:dunku esimin menusu kizarmis tavuk,patates kizart. ve salataydi..bakalim bugun ne yapacak:1rolleyes:

X