Akşama Ne Yemek Var ?

Yayla Çorbası
Türlü
Pilav
Lahana Salatası
Roka Salatası
Turşu
Kızılcık Kompostosu

şekercim beyaz mantar da ilave edebilirsin....opuyorumnanaktan

Mantarı, et içinde sadece stragonof yapacağım zaman kullanıyorum.

Ben et sote yaparken soğan, bol toz kırmızı biber ( rengini koyulaştırmak ve acılık vermek için)
domates yoksa salça, sarımsak la pişiriyorum. Tuzunu altını kapattıkdan sonra eklerim
Patates püresiyle nefis olur.yerimseniben
Tatlı matlı pek yapamam ama Kocam en çok eti sevdiği için bu konuda rakip tanımam.:1closedeyes:

salçalı yemek yemiyor canım eşimin tarafı..ne ilginç değilmi?onlar sadece domatesle yapılmış yemekleri tüketiyorla.bunun için kayınvalidem dahil bu ailenin kadınları her yazın sonunda konserve hazırlıyorlar.sadece bize 19-20 kavanoz domates konservesi verdi.hersene böyle.
mantarı haşlıyorum alttaki yenge koy dedi.bende onu dinledim:lepi:

salçalı yemek yemiyor canım eşimin tarafı..ne ilginç değilmi?onlar sadece domatesle yapılmış yemekleri tüketiyorla.bunun için kayınvalidem dahil bu ailenin kadınları her yazın sonunda konserve hazırlıyorlar.sadece bize 19-20 kavanoz domates konservesi verdi.hersene böyle.
mantarı haşlıyorum alttaki yenge koy dedi.bende onu dinledim:lepi:

Benim de ilk tercihim domatestir. Görümcem sağolsun Çanakkalede yazlıkta kavanoz
kavanoz yapmış getirmiş yemeklik çorbalık.
İyi koy bakalım. Bu seferlik de öyle yap.yerimseniben
Yemeğe koymadan önce mantarı neden haşlıyorsun anlamadım??

sahur ve iftar menüleri paylaşımı çok güzeldi ramazanda keyifle takip ediyordum...şimdi bu topiği gördüm çok hoş paylaşımlar var gene ne güzel...bizdede bugün dünden kalan kurufasulye,pilav var...
ama dünden beri acayip canım domates soslu spagethi istiyor....ama dün kurufasulye olduğu için
kalmışdı...
bugün yapıcam hımmm cokacimcoook....

r2d2 cim mantarın siyah bir suyu var.mantarı direk koyarsam o su acı bir tat veriyor yemeğe.
mantar konservesi değil ha benim dediğim bildiğin bim de satılan mantar canım.kültür mantarı yani.

yok canım patlıcanı 3 prmak uzunluğunda kesiyosun sonra x şeklinde kesiyosun az kes ve harcı tencerenini dibinde kalsın ve sonra patlıcanları dikine diz tencereye diz orta ateşte pişir suyu unutma afiyet olsun kıyma yok canım kusura bakma ben yanlış anlatmışımki kafan karışmış interneti yeni açtım yeni gördüm
dahada anlamadıysan yapınca resmini çekip yolluyum

şimdi anladım canım.. dün yapçaktım cesaret edemedim bugunde geç oldu. yakınlarda yapçaksan resmini koyarsan sevinirim tabii sırnaşık şey

bugünki menüm :
salçalı köfte
patates kızartması
bulgur pilavı
salata
kola
:lepi:

bugün güveçte kuru fasulye yaptım yanınada bir pilav ve salata tamamdır...

r2d2 cim mantarın siyah bir suyu var.mantarı direk koyarsam o su acı bir tat veriyor yemeğe.
mantar konservesi değil ha benim dediğim bildiğin bim de satılan mantar canım.kültür mantarı yani.

sarım afiyet olsun....bende genelde beyaz kültür mantarı kullanırım...ve haşlarım haşlamadan kullanmam mantarı...eminim süper olacaktır...et sote deyince benim aklıma mantarlı geliyor...bencede domoatesli daha iyi...salçalı et yemegi bana agır geliyor...zemuszemus

yapılan yemeklerin resminide çekseniz süper olurduuuu değişik tarifler okuyorum merak ettim

bugün kendime özel yapıcam yanlızım akşam yemekte yanlızım
tarhana çorbası
kabak ızgara
salata
diyette olunca ancak bunları yiyorum

bugün bizde dışarda yiyecez uzun zamandır çıkmıyorduk iyi oldu valla

daha karar veremedim ben...
( daha erken gerçi yemek düşünmem için kavaltı yapmadım dahaa )
yeşil mercimek çorbası istiyo canım belki onu yaparım yanına bişiylerrr
yada
buzlukta pizza var onumu yesek diyorum
zemuszemus
akşama kadar kaç çeşite dönerim kim bilir sırnaşık şey

çorba (karar vermedim. ama az önceki arkadaştan canım çekti. mercimek)
garnitürlü+pirinçli pırasa yemeği(havuç+patates+pırasa pişmesine yakın pirinç)
belki makarnada yaparım belli olmaz
tatlı yok..
çaylı kek yapıcam. kahvaltıdan çayım kaldı atmayım dedim..

islim kebabı yapıcam bugün;pilav bide cacık;tatlınında hazırına kaçıp supangle yaparım;bide eşimini bekar bir arkadası var;onuda davet ettim..afiyetle yeriz..

mercimek çorba
sembusek (kıymalı içle gözleme gibi bişey)
komposto
tatlıyı daha bilmiyorum..
annedeyiz bugün yine:))

evet canım zevki oluyor..

dünde onlar bendeydi..halam amcamlar..

dünkü menümüde yazayım o zaman:)

sebze çorbası
nohutlu etli mantı
patlıcanlı acem pilavı
kuzu tandır
mantar güveç
salata bol bol
balık tava (onuda seviyolar diye yaptım menüye uymadı ama:))
tatlı olarakta nescafeli incirli tatlı..

misafir ağırlamayıda seviyorum hazıra konup yemeyide:))

X