• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akşam 6'dan sonra yemek yememek

Selaammmmmmmmmmm:3: hepsi arazi oluyor, sanırım bir tek ben değilim kaçıran:1: yada başka topiclere takılıyorlar. Bugün sporumu tabii ki yapacağım hatta bugün yeni hareketler de eklenecek spor programıma:34:bugün çorba sakata günümü ? :53: yok canım sende:50: :9: aslında olabilir...ya ben aslında hafta 1 destoks günü koysam araya fena olmaz. bi araştırayım biraz... bu arada bugün diğer topicte tartılma günümüzdü. -500-600 çıkmışım yine de düne rağmen:9:

Merhaba Seda, ben detoks için değil ama normalde arada bir mercimek çorbası ,salata ve yoğurtla öğle ve akşamı geçiştiriyorum. Sabah normal kahvaltı yapıyorum ama. Detoks işini araştırdıktan sonra benimle de paylaşırsan sevinirim. Bir kaç şey buldum ama bana pek makul gelmedi. Belki de gözüm korktu ondandır :9:
Ben takıldım kaldım yaaa :26: Hatta biraz almışım bile :17: Akşam salona gidiceem. İşin kötü tarafı karın çalışamıyorum çünkü belim fena. Pizza kulesi gibiyim, yamuldum iyice.
Bu arada 500- 600 gr hiç fena değil, tebrikler. Yavaş ama emin adımlar, zaten senin fazla kilon yoktu, sporla da daha fit görüneceksin inşaallah şekercim...

benimki gayet iyi gidiyor kızlar bugünlerde hiç iştahım yok neden bilmiyorum inşallah sonu iyi olur :)) ama son kilomda takıldı kaldı neden acaba şu son 2 kiloyuda verseydimde öyle takılsaydı keşke :)))

Olur olur, normal takılması. Şaşırtmak lazım metabolizmayı. Beslenme sistemini değiştir bence. Nasıl beslendiğini yazarsan yardımcı olabiliriz belki...

ben genelde akşam daha çok yiyorum o yüzden mi veremiyorum acaba?

6'dan sonra yemeyince cidden işe yarıyor mu arkadaşlarr :)[/Q

Yaşına da bağlı ama genelde kişi, akşam 18- 18.30 dan sonra pasta, tatlı, bisküvi, cips, çerez yerse; bir de spor yapmazsa kilo alır. Saat 16. dan sonra şeker metabolizması değişiyor. Kendimden örnek vereyim: 18-18.30 gibi akşam yemeğimi yiyorum. (spora gittiğim günler daha erken) saat 20.30 gibi de bir çay bardağı yarım yağlı süt ile yapılmış sütlü kahve içiyorum. Saat 22.30-23 gibi de yatıyorum. Çok uzun süre aç kalmak da iyi değil, bütün geceyi yiyerek geçirmek de. Bu sistemle kilo kaybediyorum ve ertesi sabah kendimi hafif hissediyorum.

Herkese slm,
Ben de 5 martta başladım diyete.Gündüz çok kısmasam da dikat ediyorum yediklerime.Akşam 6dan sonra ise hiçbir şey yemiyorum.64,5 ile başladım.2 gün önce tam 64,00 çıktı.Hedefim 54 kg.Ben maalesef çok hızlı kilo veremiyorum.2 akşamdır da aeorobik videolarını açıp 30 dk yapıyorum.Arkasından da 30 dk kondisyon bisikleti.Oğlum var 20 aylık.Zaten kilolarımın bir kısmı da hamilelikten.Havalar ısınınca burada stadyum var yürüyüşe gideceğim.2007 de hergün 2 saat tempolu yürüyüş ve yediklerime dikkat ederek üç ayda 10 kg vermiştim.Yine aynı azimlilik ve kararla bu yola çıktım.İnşallah başarırız hep birlikte.Hepimize sağlıklı bir zayıfllık diliyorum.

Merhaba Sezen, evladını Allah bağışlasın. Yavaş yavaş vermek daha iyi, kalıcı olur. İyi dileklerine ben de katılıyorum. Hep birlikte daha sağlıklı kilolara ulaşırız inşaallah.

Olur olur, normal takılması. Şaşırtmak lazım metabolizmayı. Beslenme sistemini değiştir bence. Nasıl beslendiğini yazarsan yardımcı olabiliriz belki...

canım eskiden beri olmayan bir kahvaltı alışkanlığım var istesemde yiyemiyorum zorlarsam midem bulanıyor ama aç kalmamak için bi bardak süt ve bikaç lokma bişeyler yemeye çalışıyorum bu hergün böyle :((
öğlen yemekhanede ne varsa ekmeksiz yiyorum.
akşamları meyve yiyorum genelde 6dan sonra yemek yemiyorum ama meyve ve bir avuç kadar fındık badem yiyorum beni çok tok tutuyor.
anlayacağın çok düzenli değil beslenmem.
metabolizmam alışmış düzenli yediğim zaman direk kilo yapıyor ne yapıcam böyle bilmiyorum ama gündüzleri falan öğleden sonra kek bisküvi falan yiyorum açıkçası akşam çok yemediğim için :)))

canım eskiden beri olmayan bir kahvaltı alışkanlığım var istesemde yiyemiyorum zorlarsam midem bulanıyor ama aç kalmamak için bi bardak süt ve bikaç lokma bişeyler yemeye çalışıyorum bu hergün böyle :((
akşamları meyve yiyorum genelde 6dan sonra yemek yemiyorum ama meyve ve bir avuç kadar fındık badem yiyorum beni çok tok tutuyor.
metabolizmam alışmış düzenli yediğim zaman direk kilo yapıyor ne yapıcam böyle bilmiyorum ama gündüzleri falan öğleden sonra kek bisküvi falan yiyorum açıkçası akşam çok yemediğim için :)))

Mavijikletçim, şimdi diyeti bir tarafa bırakalım. Bu sağlıklı bir sistem değil. Akşam yemek yemediğin halde sabah acıkmamış olman da metabolizmanın yavaş çalıştığı,kıtlığa programlandığı anlamına gelebilir. Düzenli yediğin zaman kilo alman da buna bağlı bence. Ahan da yemek geldi hemen depolayalım diyor.
Sana bir reset lazım. Bir uzmanla görüşmende fayda var aslında.
Kaç kilosun, boyun kaç,yaşın kaç?? Sağlık sorunun var mı? Diyabet, insülin direnci, kan yağların hakkında bilgin var mı?

bir süredir bu topiği takip ediyorum ve akşam bende abartmamaya çalışıyorum..ama çok az yyorsunuz arkadaşlar bence genel olarak..vücut ve metabolızmanın doğal işleyişi bozuluyor bu şekilde.ben 7 den sonra yememeye çalışıyorum ama sabah ve öğlen yiyorum yani.62 kiloyum boyum 1.70.58 olmak istiyorum ama aç kalarak ve az yyerek bunu yapmaktansa bu kiloda kalmayı terch ederim.kendinize dikkat edin lütfen.az yiyorsanız da sık yiyin..başarılarrr dliyorummm

unutmadannn bende 21 22 yaşlarındayken çok az yemeye başlamıştım ve 65 kiloya çıktım.az yedim durdum gram veremedim.diyetsyene gttim sen meabolızmanı bozmuşsun dedi kadın artık vermek için iyce az yemen lazım.saatlerce ağlamıştım snirim bozuldu ve diyet yapmayı bıraktım..ben daha çok dkzyi destekliyorum ama 7 den sonra yememekle birleştirdim buara.

Burcu 'ya kesinlikle katılıyorum. Protein almadan, akşam yemeği yemeden, ara öğün yapmadan sağlıklı beslenme olmaz ne yazık ki. Sabah uyandıktan sonra 1 saat içinde kahvaltı yapılmalı ki metabolizma uyansın. Miktar kişinin biyokimyasal durumuna ve kilosuna göre değişmekle birlikte, sağlıklı beslenmede günlük alınması gereken 5 besin grubu öğeleri (protein, süt ve ürünleri, karbonhidrat, sebze,meyve ) dengeli olarak tüketilmeli.

Selam kızlar. Ben şimdi koşuya gidiyorum. Bugün kuru kayısı yedim bir kaç tane. Bol bol 100 numaraya çıkarsın diyr:9: kaıyısı diyetimi mi ürtesem kendi kafama göre:9::9::9: yok yok şaka

Merhaba Kızlar, korkarım bu 6 dan sonra yememe işi kötü bir yöntem. Bu sabah spor salonuna erken gittim, kahvaltı yapmadan önce vücut analizim yapıldı. Sonuç korkunçtu :53: Ne yaptım nasıl yaptım bunu kendime :18: Kilo vermişim fakat yağ oranım %30 dan %40 a çıkmış durumda. Kas kütlem olması gerekenden 3 kilo daha az ve günde 2 lt su içmeme rağmen su oranım da düşük çıktı. Ben bu 6 dan sonra yememe işini bırakıyorum. Diyetisyenlerin verdiği yönteme geri dönüyorum. Uzun süreli açlıklardan sonra ve düşük kalorili diyetlerde vücut yağ oranının artmasının olası olduğunu biliyordum ama sonucun bu kadar vahim olacağı aklıma gelmemişti. Bu durum bana 1.30 saatlik kardiyo yapmama gerekliliği getiriyormuş. Haftada 3-4 gün çok ciddi bir kardiyo programı yazdı hoca. Eve sürünerek girdim bugün. Sizlere tavsiyem bir an evvel vücut analizlerinizi yaptırıp önleminizi almanız yönünde.

Merhaba Kızlar, korkarım bu 6 dan sonra yememe işi kötü bir yöntem. Bu sabah spor salonuna erken gittim, kahvaltı yapmadan önce vücut analizim yapıldı. Sonuç korkunçtu :53: Ne yaptım nasıl yaptım bunu kendime :18: Kilo vermişim fakat yağ oranım %30 dan %40 a çıkmış durumda. Kas kütlem olması gerekenden 3 kilo daha az ve günde 2 lt su içmeme rağmen su oranım da düşük çıktı. Ben bu 6 dan sonra yememe işini bırakıyorum. Diyetisyenlerin verdiği yönteme geri dönüyorum. Uzun süreli açlıklardan sonra ve düşük kalorili diyetlerde vücut yağ oranının artmasının olası olduğunu biliyordum ama sonucun bu kadar vahim olacağı aklıma gelmemişti. Bu durum bana 1.30 saatlik kardiyo yapmama gerekliliği getiriyormuş. Haftada 3-4 gün çok ciddi bir kardiyo programı yazdı hoca. Eve sürünerek girdim bugün. Sizlere tavsiyem bir an evvel vücut analizlerinizi yaptırıp önleminizi almanız yönünde.

bilgin için çok teşekkürler canım..Uzun süredir bende akşamları bişey yemiyorum ve bayada kilo verdim.ama dediğin gibi yağ oranı ne durumda en önemlisi o.neyse ki pazartesi spora başlıyorum orda ölçtürüp ona göre devam ediyim bende.

Merhaba Sezen, evladını Allah bağışlasın. Yavaş yavaş vermek daha iyi, kalıcı olur. İyi dileklerine ben de katılıyorum. Hep birlikte daha sağlıklı kilolara ulaşırız inşaallah.

Teşekkürler.Allah herkesin evladını bağışlasın.Evet aslında ben yavaş yavaş veriyorum ama kalıcı veriyorum.Dün sabah aç tartıldım 63.8 çıktı.40 dk aeorobik ve 20 dk da bisiklet çevirdim.Akşam da yatmadan bir saat önce 20 dk bisiklet çevirdim tv karşısında.Bu sabah da 40 dk aerobik yaptım oğlum uyanınca hemen duş aldım onu besledim sonra da.Bakalım bir hafta tartınmayayım diyorum cumartesiye kadar dayanabilirsem.En doğrusu aslında haftada bir aç karınla tartınmak zaten de sabır lazım.

Aslında sağlıklı kilo vermek yağlardan yakmak ile mümkün evet.Ama bunun için de günde en az 30-40 dk spor yapmak lazım.Yani sadece yememek, az yemek işe yaramıyor.Sporsuz kilo verilse de su ve kas kaybı oluyor.Ben zaten sporsuz veremiyorum.Sporsuz veren arkadaşlarım da oldu ama vücut sarkıyor ve yüz direk çöküyor.Yani bu işin 6dan sonra yememekten kaynaklanacağını sanmıyorum.Uzmanlar zaten akşam 6dan sonra yemeyin ancak bir meyve yiyebilirsiniz diyorlar.Gün içinde dengeli ve sağlıklı beslenmek önemli.

Mavijikletçim, şimdi diyeti bir tarafa bırakalım. Bu sağlıklı bir sistem değil. Akşam yemek yemediğin halde sabah acıkmamış olman da metabolizmanın yavaş çalıştığı,kıtlığa programlandığı anlamına gelebilir. Düzenli yediğin zaman kilo alman da buna bağlı bence. Ahan da yemek geldi hemen depolayalım diyor.
Sana bir reset lazım. Bir uzmanla görüşmende fayda var aslında.
Kaç kilosun, boyun kaç,yaşın kaç?? Sağlık sorunun var mı? Diyabet, insülin direnci, kan yağların hakkında bilgin var mı?

canım 26 yaşındayım 163 boy 57 kilo oldum :))
sağlık sorunum yok çok şükür
diğerleri hakkındada bi bilgim yok
şunu söyleyeyim hiç acıkmıyorum özellikle 1 aydır. sanırım bazı kişisel sorunlarımdan dolayı mideme resmen adam oturmuş gibi hiç bişey kabul etmiyor.
bi insan hiç acıkmazmı öğlen bile arkadaşların sayesinde iniyorum yemeğe
bende zorla meyve falan yemeye çalışıyorum akşamları.
umarım hastalanmam ilerde.
fakat kahvaltı kültürüm hiç yok malesef eskiden beri. ama akşamları yiyordum. bu aralar sorunlarımı çözebilirsem eskiye dönerim daha sağlıklı bir diyet yaparım inşallah. çünkü şu anda diyet yapmıyorum resmen ölüm orucunda gibiyim...

Bende diyetisyen kontrolünde kilo veriyorum ve aksam 9 da bile aksam yemegimi yedigim oluyor. Ama ona gore program aldıgım için gayet de guzel kılo veriyorum.

bence senin yağ oranının artması 6'dan sonra yememenden kaynaklanmıyordur canım .çünkü tüm diyetlerde akşam belli bi saatten sonra
yemek yasak değil mi bence sen gün içinde yaptığın diyeti gözden geçirmelisin:40:

Selam kızlar ben yine diyete başlıyorum fakat bu sefer zamanım kısıtlı erteleyecek vaktim yok..70 kiloyum boyum 160 hedefim 55 kilo olmak.Ben 16.00 dan sonra sadece meyve yiyorum veya yeşilçay içiyorum.Sabahları zaten zorunlu olarak 7 de kalkıyorum ve sade mısır gevreği yiyorum.öğlen poğaça,ayran veya sade çubuk kraker yiyorum.son yemeğimde hafif olmak şartıyla mesela sade makarna,salata yiyorum.Böyle hemen 1 kilo veriyorum ama devamını getiremiyorum dayanamıyorum :26:

Back
X