Akraba düğünü ve yatılı misafir

bi pazar altı üstü bence gelen misafir geri çevrilmez ama siz bilirsiniz tabi ki

arkadaşlar eşimin teyzesinin kızları evli gelinleride var düğünden sonra hemen yatmıyorlar 4 lere kadar oturuyor 9 a yakın kalkıyorlar yani ben yatıcam desem ayıp olurmu ki zaten işte yoruluyorm

ben fabrikada çalışıyorum 12 saat onlarda bir gün bitse herzaman beraber olmak isterler bayram geliyor bayramda yne kalıcaklar

arkadaşım haftaya pazar temizlik yapamıyacağım işim var ondan sonraki pazar nöbetçiyim fabrikada oyüzden bu hafta temizlik yapacaktım tab öğleden sonra şimdi bende kalacaklar evli çiftler erken kalkarlar kahvaltı yaparlar onlara hizmet ederim sonra otururlar televizyon başına çay yap falan filan pazar zehirrrr

Hem yardım istiyosun hemde her yazılana cevabın var hiç ılımlı değilsin valla sen nap bılıyomuusn en iyisi buraya yzdıklarını kayınvalidene söyle ben bi pazar günüm var erken kalkamam ogun temızlık yapıcam de kımseye hızmet edemem de ne yapmak ıstıyosan onu yapp aaa

Muayyen gününde falansın ya da evine geleceklerden hiiçç hazzetmiyorsun arkadaş sen anlaşılan, bu akşam kocanı da alır ya da kayınvalideden destek ister evini temizlersin, pazar günü de onlar gittikten sonra vurur kafayı yatarsın. ha yok ben bunu da istemiyorum dersen, kabul etmiyorum de, diyemiyorsan kaderine razı ol :KK34:

Arkadaşım, bence hiç kızlar şöyle yapsam olur mu böyle yapsam olur mu diye lafı evirip çevirme. Sen gel şuna, pazar günü gelecekleri için acayip sinirleniyorum. Pazarımı onlara harcamak istemiyorum ama bir yandan da elim mahkum olduğu için öfke doluyum öfkemi saçıp rahatlamam lazım de. Sonra boşalt sinirini. Öteki türlü burada insanlar cidden soru soruyorsun sanıyor da cevap vermeye çalışıyor, sonra sen onlara daha bir güzel cevap veriyorsun pin pon maçına dönüyor iş. Sorduğun tüm soruların cevabını sen zaten biliyorsun da kimse sana "vay ne kötü ya güzelim pazarını mahvedecekler" demediği için daha çok içinde kalıyor.

"Bak sen şu düşüncesizliğe ya. Kadıncağızın bir pazarı var onu da yalan edecekler. Cumartesi desen zaten düğün müğün derken yorgunluk, sonra bunlar gece sabaha kadar da oturur. Pazar da adamı sabahın köründe uyandırırlar. Eyvah eyvah. Ben senin yerinde olsam sinirimden kudururdum. "

Oldu mu :KK14:

Bu işin hastalığı var,hamileliği var çocuğu var var da var.Yarın senin kaynanan bir işin düşerse bugünü hatırlatır sana

Evlenmissiniz ama aile olmak mevhumunu kaniksayamamissiniz.. Yazik...

başlık sahibi arkadaşım seni çok iyi anladım ama her zaman işler istediğin gibi gitmiyor naparsın böyle beklenmedik durumlar olabiliyor sabırlı olacaksın... ben olsam şimdi güzel bir kahve içerim, eşimi de ikna ederim, o süpürge tutar yerlere, ben peşinden vileda yaparım, tuvaleti lavaboyu yıkarım, eşim de toz alır bu arada, tamam bitti.... bir saat bile sürmez. misafirler varken de tülleri açma görmesinler camları. görürlerse ''hava yağışlı demişti haberlerde camları silmedim valla boşa gidiyor yağmur yağınca çalışan insanım'' dersin olur biter. yarın sabah kahvaltıdan sonra vitamin al. işte bu kadarrr :))

ya çok üşengeç ve tembelsin ya da misafir sevmiyorsun

bir pazar nedir yahu ...

yok erken kalkıcam sonra temizliğim kalıcak

kusura bakma burda kendini bilen hiçbir kadın sana ''bak edepsizlere canım kıyamam mahfolucak pazarın söyle gelmesinler''demez

sen bir günlük misafire bu kadar darlanıp söyleniyorsan yarın öbür gün çocuk falan olunca ne olacak

ayıp olur bence,:2:
altı üstü bi gün.. temelli kalmıyacaklar ya,
bu kadar sıkma canım kendini..
zaten bir gece kalırlar, sende kalmasalar bile zaten sende kalmış kadar olular..
girip çıkarlar senin eve bence. sen gitmesen bu seferde laf ederler.

arkadaşlar eşimin teyzesinin kızları evli gelinleride var düğünden sonra hemen yatmıyorlar 4 lere kadar oturuyor 9 a yakın kalkıyorlar yani ben yatıcam desem ayıp olurmu ki zaten işte yoruluyorm

Çok mu yakınsınız bu kişilerle sizde hiç kalmamışlar belli ki ilk defa kalacaklar nereden biliyorsunuz geç yatıp erken kalktıklarını. Yani düğn varmış bunlar ekstrem şeyler bir gün fedakarlık yapıverin zaten akşama kadar size kalmazlar gittikleri zaman yatar uyursunuz yani bu kadarda mı fedakarlık yapamıyorsunuz peki kendi ailenizden birileri geldi diyelim yine böyle davranır mısız ne yapsın kaynananız yani yatıracak yerim yok deyip gecenin bir yarısı göndersin mi. Paylaştırmış evlere misafirleri zaten onlar demese bile sizin teklif etmeniz gerekir ne kadar da rahatınıza düşkünsünüz ben anlamıyorum bu gençleri. Bayramda neden sizde kalsınlar ki görürler giderler düğün geç bitiyor diye kalıyorlardır hem merak etmeyin bayram 9 gün 1 gün kalsalar 8 gün yine size kalacak. Camınıza mı bakacaklar sizin acelesi mi var cam silmenizin. Ama yok illa uyuyacağım diyorsanız siz bilirsiniz ama ayıp olur yani.

Çalışanlar için zordur hafta sonu misafir ama bu kadar büyütülecek bir şey değil, camları silememek dünyanın sonu da değil.

Misafir evin bereketidir, hele aile çevresi daha bir tatlıdır, bir Pazar erken kalkın nolur, güzel bir kahvaltı masası kurun, sohbet muhabbet vakit geçirin, size de değişiklik olur. Onlar gidince de çok fazla evle uğraşmadan erkenden yatın. Gençlik güzel şey, biraz uykusuz kalmak öldürmez insanı. Bak Cuma akşamı, saat 23:51 yorgunluktan pertim, bütün haftam uykusuz geçti, her gece 3-4 saat, artık gözlerim kapanıyor ama burada açılmış bir konuya yorum yazıyorum, çünkü insanlar değerli, paylaşmak değerli, her zaman uyunur. Rahat ol biraz

evlilik böyle bişey bu misafirlerle birlikte bu durumada alışın derim ben. çat kapı misafir bile gelebiliyo. sinin yine birgün önceden haberiniz olmuş. temizlik yapmanız uygun olmaz ama yatakları hazırlayıp gece 12 de arkadaşlar ben işyerinde çok yoruldum müsadenizi istiycem diyebilirsiniz tatlı dille söylerseniz bunun hiçbir kırıcı yanı yok. kahvaltıyıda kaçta yapmak isteyeceklerini akşam yatarken sor ben genelde öyle yaparım mühim olan misafir memnuniyetiyse belki onlarda geç yatacağı için sizin gibi geç kalkmak isteyecektir.
1 günden bişeycik olmaz sohbet muhabbet eşinin ailesiyle kaynaşmayı dene.

arkadaşım silmeyiver camlarınıda 3 hafta silinmesede bişe olmuyo hatta 3 ay silinmese bile bişe olmuyo denemdim ben:)
misafir bu yahu evine gelicekler yanlarında cam mı silcen?
hemde sabah erken kalk otur onlarla akşamda 7 de gir yatağa madem uykusuz kalamazsın bi haftada evin tozlu olsun bişe olmaz:)

konu sahibi ilimli degil kabul ediyorum ama
konu sahibi yada kocasi davet etmemis ki
emrikvaki yapilmis
benimde hosuma gitmezdi ama idare etmekten baska
ve guzel agirlamaktan baska care
cok sik olmadigi muddetce idare edilecek

cok ılgımı cektı " daha dokuz aylık evlıyım" demıssın kk dakı gıbı 100 mesajım dolmadı özelden yazamıyorum der gıbı dokuz aylık evlı oldunmu daha yatılı mısafır kabul etmeye musaıt olunmuyomu sabah yatamıycam demııssın hayatta herzaman boyle surprızler evlı ınsanların karsısına cıkabılır yarın cocuk nasıl bakacan ne haftasonu var ne gecesi ne gunduzu

emınım gelecegıne ınandıgın kısıler senı cok mahcup edeceklerdır cunkı ne de olsa yenı evlısın buyttugun kadar rahatsızlık vermeyeceklerdır

çalıştığını biliyolardır sanırım...
küçük bi de açıklama yaparsın "yeni haberim oldu,pek hazırlık yapamadım" fln diye..
bi pazarda erken uyan bişey olmaz misafir bunlar sonuçta...
bu kadar abartılacak bi durum yok ortada..

Alt tarafı h.sonu, idare edin. huzurunuz için... demek 1 haftalığına gelselerdi, kimbilir nasıl olurdunuz.

Çok yenisin evlilik kurumunda..

O nedenle zor geliyor.
Sorsan baksan her birimizin ne hafta sonları, yıllık izinleri, bayramları harcandı bu ve benzeri durumlarda. Kaldı ki senden istenen aşırı bir şey değil.
Bu kadar rijit olursan çok sıkıntı yaşarsın..

bir pazardan bişi olmaz tabikii

ama bu şekilde benim haberim olmadan plan yapılması benimde hoşuma gitmezdi

olan olmuş gelsinler ağırlayın , geç giderlerse de yapıcak bişi yok onların yanında cam kapı silmek hoş olmaz tabi gidin der gibi

X