• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKP’liler böyle bir ülkede mi yaşamak istiyor?

nedense hep tek taraflı bakarız değilmi olaya. hep bize yakın olanı savunuruz. ama yapılan diğer yanlışa gözleri kaparız

kendimize yakin olani degil elbette bize deger vereni el ustunde tutani savurunuz.yanlislari oldugundada elestiririz.ama bu tip seyler tuzak kurmaktan ibaret.akp dussunde ulke batsin gitsin dusunceleri.sizin ne gibi sikayetleriniz var anlam veremiyorum.ne yapmak istiyorsunuzda engel olunuyor nasil yasamak istiyorsunuzda engel olunuyor kisitlaniyormusunuz itilip kakiliyormusunuz..ee bunlar yoksa bu kavga niye:))

kendimize yakin olani degil elbette bize deger vereni el ustunde tutani savurunuz.yanlislari oldugundada elestiririz.ama bu tip seyler tuzak kurmaktan ibaret.akp dussunde ulke batsin gitsin dusunceleri.sizin ne gibi sikayetleriniz var anlam veremiyorum.ne yapmak istiyorsunuzda engel olunuyor nasil yasamak istiyorsunuzda engel olunuyor kisitlaniyormusunuz itilip kakiliyormusunuz..ee bunlar yoksa bu kavga niye:))
kızlı erkekli lafını kim söyledi mesela.

hoslanmiyorsaniz defolun gidin diye itham ettikleri ulkenin cikarini istemeyen ulkeye ihanet eden insanlar yoksa baska tarafi savunanlar degil.bilakis baska tarafi tercih edenlerinde gonlu alinmaya kucaklanmaya calisiliyor.ben hunu goruyorum.
hayır ben erdoğandan hoşlanmıyorum diye neden defolup gideceğim. olayı çarpıtmayın

bence acık konusmakla asagılayıcı konusmayı karıstırıyorsunuz ego ayrı bırsey .. ayrıca DİN ve Kuran mitinglerde konusulmyacak kadar değerli maneviyattır... İnsanların duygusunu sömürmekten başka birşey yapılmıyor malesef evet ıyı taraflarıda var ama malesef o kadar ego düşkünü ve asabi bir adamki ne dinle ne devletle işi olamaz.. diğerleri iyimi derseniz hepsi aynı cebini parayla doldurmanın derdinde.. en azından artık kendimize durust olalım..

Ben gayet memnunum ülkemden :KK68:Eskiden camiler kapatılırken ,kuran kursları kapatılırken,başörtüler dışlanırken kimse rahatsız olmuyordu ama. Hadi itiraf edin size zor gelen dinin bu kadar rahat yasanması değil mi . Valla Bizim keyfimiz yerinde , Şimdi Onlar düşünsün... :21:
işte sorun tamda bu din ve siyayset gibi yalan dunyasını karıştırıyorsunu ee ne yani o adam geldi diyemi ben müşlümanım Allah askına ya bu kadar müslüman ülkeysek elınde kuranla mıtınge cıkan adamı savunmayız Kuran ın yerı orasımı ?

cumhurbaskaninin sozlerini uzerinize alinmakla yanlis dusunmussunuz.ben hicbirkere agzindan otekilestiren bir cumle duymadim.siz ve biz diye iki tarafa ayirdigi ulkenin baska partilere oy veren insanlari degilbbu nokta cok onemli, siz diye otekilestirdigi bu milletin bagimsizligini istemeyen yoluna tas koyan bos vaadlerle insanlari kandiran hainlerle isbirliginde olan vatanina ihanet eden vataninin degil kendi cikarini dusunen insanlari kastediyor.sozleri onlara.atari onlara.bir baska partiye oy verebilirsiniz bu normal ve saygi duyulasi bir durum.buna bir sozu olan yok.bence uzerinize alinmissiniz.
Üzerime alındığım bir tarafı yok.Sizler dinlerken taraflı dinlediğiniz için farketmemeniz gayet normal..Şu an da bu ülkede desteklediğim bir parti de yok.(chpli zihniyeti olarak düşünülüyor söylediklerim )Tamamen tarafsız olarak söylüyorum.Bu ülkenin bağımsız olmasını istiyorlarsa , üretecekler,satmayacaklar,dışarıdan almayacaklar.Kendi ceplerine de çalışmayacaklar. .Eğer bu halkı aptal yerine koyup,fakirin arkasında durmuyor,zenginlere çalışıp,adaleti sağlamıyorsa asıl onlar vatan hainidir.Zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış.Adamlar saray yapıyor,makarna dağıttıkları da yapsın ya yakışır diyor. Bu zihniyetle bağımsızlaşırız inş. bir gün.

Hukuki tanımlara göreyse en yaygın tanım, devlet ile din işlerinin ayrılmasıdır.' Devlet, bir dine inanıp inanmama meselesini özel bir problem sayar, fertlerinin sadece maddi yönüyle ilgilenir, kendisi devlet olarak hiçbir dini taşımaz, hiçbir dini ayine iştirak etmez, fakat fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul eder. Devlet, dini esaslara dayanan kanunlar yapamayacağı gibi, bütün dinlere eşit mesafede durur ve hiçbir şekilde dinlerin ibadet hüküm ve kurallarına müdahale edemez. Bununla birlikte din adına devlet düzenini bozacak davranışları önlemekle yükümlüdür.

buyrun laiklik.
ama bir cumhurbaşkanı eline kuran alıp bunu kullanıyorsa laikliği ihlal ediyordur ,tıpkı tarfsız olması ilkesini ihlali gibi

bir dönem kapalılar Arabistan'a gitsin deniyordu, şimdide diğerleri gitsin deniyor.. Kim kimi nereden kovuyorsa, ne hadlerine ise artık.. Komik bile değil, acınası.. ha bu arada herkes bayıldığı için kalmıyor bilin istedim..

bir dönem kapalılar Arabistan'a gitsin deniyordu, şimdide diğerleri gitsin deniyor.. Kim kimi nereden kovuyorsa, ne hadlerine ise artık.. Komik bile değil, acınası.. ha bu arada herkes bayıldığı için kalmıyor bilin istedim..
kimse kimseyi ister kapalı ister açık,ister x ister y partisinden olsun,kovmaya hakkkı yok. .
ne haddine ayrıca

Ayetlerle dalga geçen,yalanı için camileri kullanan,yine propaganda için camiileri alet eden,kul hakkı ve yalanda sınır tanımayan,elinde kutsal kitabımızla miting yapan bir parti dindar gösterilip AKlanıyor yine,tutmayın şu köşeciğe bayılayım

oky tut kafamı vurmayıyım bayılırken :KK70:

Ayetlerle dalga geçen,yalanı için camileri kullanan,yine propaganda için camiileri alet eden,kul hakkı ve yalanda sınır tanımayan,elinde kutsal kitabımızla miting yapan bir parti dindar gösterilip AKlanıyor yine,tutmayın şu köşeciğe bayılayım

oky tut kafamı vurmayıyım bayılırken :KK70:
tutuyorum,bayıl:))))))

ve ulkede oncesine oranla cok ciddi atilimlar oldu .ulke ne zaman kendi silahini uretebildi simdiye kadar.ne zaman kopruler yollar sanayilesme bu zamana kadar iyi olabildi.santraller de yapilacak.ulke dahada gelisecek(sizin i santralleri elstiren insanlarin sozlerine kanmayiniz,santralleri elestiren ulkelerde en az 8-10 tane santral var)..yani guzel kaynaklar bunlar kendi kaynagimizi kendimiz olusturacagiz.bunun yonunde cok ciddi atilimlar var.ulke geri saymiyor.bardagin bos tarafindan bakmayiniz.
Hemen söyleyim; (açık yerler alıntıdır)

1-ankara fişek fabrikası (1924)
2-gölcük tersanesi (1924)
3- şakir zümre fabrikası (1925)
4-eskişehir hava tamirhanesi (1925)
5-alpullu şeker fabrikası (1926)
7-uşak şeker fabrikası(1926)
8-kırıkkale mühimmat fabrikası (1926)
9-bünyan dokuma fabrikası (1927)
10-eskişehir kiremit fabrikası (1927)
11-kırıkkale elektrik santrali ve çelik fabrikası (1928)
12- ankara çimento fabrikası (1928)
13-ankara havagazı fabrikası (1929)
14-istanbul otomobil montaj fabrikası (1929)
15-kayaş kapsül fabrikası (1930)
16-nuri killigil tabanca, havan ve mühimmat fabrikası (1930)
17-kırıkkale elektrik santrali ve çelik fabrikası (1931- genişletildi)
18-eskişehir şeker fabrikası (1934)
19-turhal şeker fabrikaları (1934)
20-konya ereğli bez fabrikası(1934)
21-bakırköy bez fabrikası (1934)
22-bursa süt fabrikası (1934)
23-izmit paşabahçe şişe ve cam fabrikası (1934 temel atma)
24-zonguldak antrasit fabrikası (1934 temel atma)
25-zonguldak kömür yıkama fabrikası (1934)
26-keçiborlu kükürt fabrikası (1934)
27-ısparta gülyağı fabrikası (1934)
28-ankara, konya, eskişehir ve sivas buğday siloları (1934)
29-paşabahçe şişe ve cam fabrikası (1935 - tamamlandı)
30-kayseri bez fabrikası (1934 temel atma)
31-nazilli basma fabrikası (1935- temel atma)
32-bursa merinos fabrikası (1935 temel atma)
33-gemlik suni ipek fabrikası (1935 temel atma)
34-keçiborlu kükürt fabrikası (1935)
35- ankara çubuk barajı (1936)
36-zonguldak taş kömür fabrikası (1935)
37-barut, tüfek ve top fabrikası (1936)
38-nuri demirağ uçak fabrikası (1936- ilk türk uçağı nud-36 üretildi)
39-malatya sigara fabrikası (1936)
40-bitlis sigara fabrikası (1936)
41-malatya bez fabrikası (1937 temel atma- bu fabrika hariç bütün bez ve dokuma fabrikaları atatürk'ün sağlığında açılmıştır.)
42-izmit kağıt ve karton fabrikası (1934- temel atma)
43-karabük demir çelik fabrikası (1937- temel atma)
44-divriği demir ocakları (1938)
45-izmir klor fabrikası (1938- temel atma)
46-sivas çimento fabrikası (1938-temel atma)

Bu fabrikalar sayesinde 1929-1938 yılları arasında ağır sanayi üretimi %152 artarken toplam sanayi üretimi %80 artmıştır. kömürde %100, kromda %600, diğer madenlerde %200 artış olurken demir üretimi 0'dan 180.000 tona çıkmış, şeker üretimi 200 misli artmıştır. 1926'da başlayan şeker üretimi 1927-1930 arasında 5162 tondan 95.192 tona çıkmıştır. tekstil sanayi ülkenin tekstil ihtiyacının %80'ini karşılar duruma gelmiştir. tekstil ürünleri ithalatı 1927'de 51.000.000 türk lirası iken bu rakam 1939'da 11.900.000 türk lirasına düşmüştür. 1924-1929 arasında pamuk ürünleri üretimi 70 tondan 3773 tona, yün 400 tondan 763 tona, ipek 2 tondan 31 tona çıkmıştır.

Türkiye kurulduğu yıllarda kısa sürede o kadar zorlukta bu kadar atılım yapılmışken , şimdi kıytırık bi kaç yolla kimseyi kandıramazlar.(En azından beni).Hayatında uçağa binmemiş ve binemeyecek insanlar bile yol yaptı havaalanı yaptı diyor ya pes ! Uçak üretiyordu bir zamanlar bu ülke.Eğitimli,kültürlü tam donanımlı nesil için açılan köy enstitüleri kapatıldı.Halk evleri,halk odaları,Türk Kadınlar Birliği de dahil.Geçmişe bakıldığında ileri gittiğini düşünemiyorum.
Santrali bile eline yüzüne bulaştırdı bu ülke.Nükleer santral mantıklı birşey fakat bir araştırın hangisini kuracaklarmış.Hiç bir ülkenin kabul etmediği , fransadan geri çevrilmiş bir projeyi kabul ettiler.Daha o nükleer santralin denenmesi yapılmamış,onaylanmamış.Herşey hasbel kader bu ülkede!

kzli erkekli? nasil yani konuyu tam yazarsaniz bir cevabim olabilir

demişti ya erdogan kızlı erkeli kalıyorlar evlerde diye ev sahiplerini uyarmıştı.töbe ya bir şey yazıcam şimdi

ayrıca ben beğenmediğim yönlerini eleştiriyorsam ki bu eleştiriyi yaparken kendimi değil ülkeyi ve gelecegi düşünerek eleştirip endişe ediyorsam ben bu ülkeden niye gidiyorum bana neden kapı gösteriliyor.

benim derdim ülkemken bana ülkeden git deniyor.

biri çıkmış örtüyü inancı öne sürüyor sanki erdogandan önce herkes dinsizdi yada dininin gerekigini saklı gizli yapıyordu gibi şimdi nasılsa bu hükümet önceside herkes inancını yapıyordu.

konuyu alıp başka tarafa çekmenin ve burdan devam etmenin bir luzümü yok.

ben ve biliyorum ki çoğu kişi gelecek kaygısı yaşıyor ve bu kendileri için değil bu ülkede yaşıyan ve SON NEFESİNE kadar yaşıyacak olan birey oldukları için...

öyle laf ettin haydi çık ülkeden mantığı nedir.yada eline kuranı almış meydana çıkmış bağırıyor kuran allahın kitabıdır elde dolaştırılmak için indirilmedi o kitab okunur ve uygulanır...

kuranı ve allahın emrini uyguluyorsan da bu kulla allah arasındadır.çıkıpta meydanlarda konuşulmaz...

Back
X