Beni az çok tanıyorsun, asla ülke bütünlüğünün bozulmasını istemeyen, toprak bütünlüğü devam ettirilerek eşitlik ve özgürlüklerden yana biriyimdir.
Haziran seçimlerinde başka birşey oldu bence, 7 Haziran seçimlerinde kürt kökenli vatandaşlar oylarını çekti AKP'den, bunu çok net söyleyebiliriz bana kalırsa, ki 7 Haziran seçimleriyle ilgili açılmış topiğe biraz göz atarsan Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasına rağmen oyum Erdoğan'a diye yazanları okuyabilirsin, bak sende 7 Haziran'da yeterli çağrıyı yapmadı mı diyorsun, yani 7 Haziran seçimlerinde AKP, CHP, HDP, MHP seçime gidiyormuş gibi değilde Cumhurbaşkanı ve diğer partiler gibi bir algı oluşturuldu, yarın özerklikle ilgili bir referandum olsa Doğu'da terörle mücadele de yaşananları terörle mücadele değilde etnik köken kıyımı diye algılayanların, Kürt kökenli insanların ya da artık çok ayrıştık ne olacaksa olsun diyenlerin evet demeyeceğinin garantisi yok, keza Cumhurbaşkanı çıkıp başka yol yok, özerklik olsun derse evet diyeceklerde vardır, böyle kuru kuru söyleyince olmaz Mune diyebilirsin fakat bazı gerekçeler sunsa ve bu gerekçeleri mantıklı bulunsa evet derler Aus.
O zaman biz niye Avrupa Birliği müzakerelerini elimizin tersiyle itmiyoruz? Neden hala birliğe girelim diye uğraşıyoruz ve neden bu insanlar mecliste dahi özerklik derken HDP BDP artık kimlerse ki yanılmıyorsam son 1 senedir HDP vekillerinden çokçaları özerklik ilan edip durdu, neden dokunulmazlıklarını kaldırmadık? Neden yargılanmadılar?
Sadece medya aracılığıyla cevap verildi, yasal hiçbir yaptırımı olmadı, ki iktidar partisi yeterli sandalye sayısına sahipti.
Dönüp dolaşıp aynı şeyi diyeceğim, vekiller bakanlar dokunulmazlık zırhının altında olmamalı.
Prezentabl zaten senden, Aus'tan, llina arkadaşımızdan bahsetmiyorum, bazı durumlarda hepimizin siyasi düşüncesi, hayata bakış açısı farklı olabilir lakin söz konusu vatanın bölünmez bütünlüğü olunca burada tek yürek olacak insanlar olduğunu biliyorum, benim endişem tutumunun ne olacağını bilemediklerimden yana, he bu zannedilmesin ki tek bir seçmen kitlesiyle ilgili endişem var, biri vardır ırkçıdır, sırf ırkçılığı yüzünden evet der, diğeri yeter ya ne olacaksa olsun deyip evet der, farkında mısınız bilmem ama birkaç yıldır halk psikolojik olarak yıprandı, birlik ve beraberlik duyguları zedelendi.
Herkes kendini ötekileşmiş hissediyor, biri ben inancımdan dolayı eziliyorum diyor, diğeri mezhebim yüzünden, bir diğeri giyimim sebebiyle, bir başkası etnik kökenim nedeniyle diyor.
Şurada bile aslında birlik olmamız noktalarda bile muhalif ruhlarımız kabarıyor, bilmiyorum yani ben endişeliyim, hepimiz bir arada farklı düşünce ve renklerimizle var olalım istiyorum, inşallahta öyle olur.