• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKP’li Ensarioğlu: Özerklik de olur öz yönetim de olur

Ulkeyi de CHP ile HDP yonetiyordu zaten..:KK48: Iktidardakim var hanfendi? Icraat yapma hakkini sizler AKPye vermediniz mi? Bu iki partinin hangi hayali anlasmasinin gecerliligi var? Dudugu AKP caliyor, onun yuzde ellisi var arkasinda, istedigini istedigine verir, unuttunuz mu?

Ne guzel valla, yap et, sonra da "ay kabahat onlarda, bizim aklimiza bile gelmemisti, istemeden yapiverdik":KK70:Yersen..
Cevap vereyim dedim ama yok
Düz mantık..
Siyasi bilgi yok..
Ciddiyet yok..
Siz bildiğinizle yaşayın
Siyaset konuşabileceğim tavırda değilsiniz.

ben merak ettim cevabınızı .
bana yazın ben bileyim ne imiş
Geyik yapılacak birçok topik var
Burası onlardan biri değil
Konu bu kadar hassasken
Daha bu sabah keçiören'e bir şehit gelmişken
Her haberde acaba babammı diye korkarken
Böyle ciddiyetsiz insanlar tüm emeği, hevesi boşa çıkarıyor malesef..
Bu sözler size değil
Daha önceki mesajları okursanız belki anlayabilirsiniz

Neden ?

Haziran seçimlerinde %40 a düşen oy oranında da Erdoğan yeterli çağrıyı yapmamış mıydı ?

Tamam katılıyorum , her partide olduğu gibi Akp de de kemik bir kitle var ; ama bu referandum kazandıracak oranda değil .

Tek bir falsoya , büyük ve kritik hataya bakar ; bu med cezir oranın tekrar oynaması .

Ve inan bana terör bu ülkenin en yumuşak karnı .

Öyle gençlik kollarının yürü de yürüyelim , öl de ölelim nidalarından daha gerçek bir halk var .

Dilerim , umarım yanılmıyorumdur .

Beni az çok tanıyorsun, asla ülke bütünlüğünün bozulmasını istemeyen, toprak bütünlüğü devam ettirilerek eşitlik ve özgürlüklerden yana biriyimdir.
Haziran seçimlerinde başka birşey oldu bence, 7 Haziran seçimlerinde kürt kökenli vatandaşlar oylarını çekti AKP'den, bunu çok net söyleyebiliriz bana kalırsa, ki 7 Haziran seçimleriyle ilgili açılmış topiğe biraz göz atarsan Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasına rağmen oyum Erdoğan'a diye yazanları okuyabilirsin, bak sende 7 Haziran'da yeterli çağrıyı yapmadı mı diyorsun, yani 7 Haziran seçimlerinde AKP, CHP, HDP, MHP seçime gidiyormuş gibi değilde Cumhurbaşkanı ve diğer partiler gibi bir algı oluşturuldu, yarın özerklikle ilgili bir referandum olsa Doğu'da terörle mücadele de yaşananları terörle mücadele değilde etnik köken kıyımı diye algılayanların, Kürt kökenli insanların ya da artık çok ayrıştık ne olacaksa olsun diyenlerin evet demeyeceğinin garantisi yok, keza Cumhurbaşkanı çıkıp başka yol yok, özerklik olsun derse evet diyeceklerde vardır, böyle kuru kuru söyleyince olmaz Mune diyebilirsin fakat bazı gerekçeler sunsa ve bu gerekçeleri mantıklı bulunsa evet derler Aus.

Bu özerklik cesaretinin nereden çıktığına bakmak gerekli öncelikle
BDP'liler Güneydoğu ağırlıklı özerklik ilan etme kararlarını açıkladılar zaten Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 99 belediyenin özerklik açılımına PKK liderlerinden Cemil Bayık da destek verdiğini bu haklarının elinde olduğunu söylediler.
Bu hakkı görmelerinin gerekçesi ise şudur;
AVRUPA BİRLİĞİ YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTI' na göre yeterli belediye sayısına sahipler malesef
Ellerinde bir Büyükşehir, yedi il, 51 ilçe ve 40 belde olmak üzere toplam 99 belediye var.
Hepimizin bildiği gibi tabiki hepsi Doğu'da
İnsanlar araştırmadan bilinçsizce oy verdiler
Özerkliğin önünü açanlar aslında BDP 'ye oy verenlerdir.
Elerindeki belediye sayısından dolayı müzakere hakları var
Hükümet ya direk kabul eder (ki bunu yapacaklarını asla düşünmüyorum)
Ya da referanduma gider
O zaman herkez elini vicdanına koyup oy kullanır umarım
Dökülen kanlar boşa gitmez:KK43:

O zaman biz niye Avrupa Birliği müzakerelerini elimizin tersiyle itmiyoruz? Neden hala birliğe girelim diye uğraşıyoruz ve neden bu insanlar mecliste dahi özerklik derken HDP BDP artık kimlerse ki yanılmıyorsam son 1 senedir HDP vekillerinden çokçaları özerklik ilan edip durdu, neden dokunulmazlıklarını kaldırmadık? Neden yargılanmadılar?
Sadece medya aracılığıyla cevap verildi, yasal hiçbir yaptırımı olmadı, ki iktidar partisi yeterli sandalye sayısına sahipti.
Dönüp dolaşıp aynı şeyi diyeceğim, vekiller bakanlar dokunulmazlık zırhının altında olmamalı.

Mune Mune şahsım adına diyeyim özerklik için referanduma gidilse ben evet demem..

Akp içerisinde bir çok kişi açılım sürecine dair gidişatı beğenmediği halde AKP'ye oy vermesinin sebeblerini şimdi tek tek yazmama gerek yok genellikle herkesin bildiği gerekçeler..

Gün gelir bu mesele için ciddi atılımlar halk oylamasına sunulursa o zaman oyunu evetten yana kullanmayacak kesim de var

En basit örneği benim ailem milliyetçi bir geçmişi olan kişilerden ibaret ve konuşulan siyasi mevzularda söz konusu özerklik olduğunda oyunu evetten yana kullanmayacaklarına dair beyanatları var nereden baksan 40-50 kişi kadınıyla erkeğiyle.

Mevcut olan açılım süreci ile özerklik meselesinin gidişatı aynı düzlemde istiflenmiş olsada birbirinden ayrı mesele olduğu da aşikâr.

Akp'ye oy verem kürt seçmenin içerisinde Türk seçmen olduğunu da ve söz konusu özerklik olduğunda yine oy hesapları muhakkak yapılacaktır

Prezentabl zaten senden, Aus'tan, llina arkadaşımızdan bahsetmiyorum, bazı durumlarda hepimizin siyasi düşüncesi, hayata bakış açısı farklı olabilir lakin söz konusu vatanın bölünmez bütünlüğü olunca burada tek yürek olacak insanlar olduğunu biliyorum, benim endişem tutumunun ne olacağını bilemediklerimden yana, he bu zannedilmesin ki tek bir seçmen kitlesiyle ilgili endişem var, biri vardır ırkçıdır, sırf ırkçılığı yüzünden evet der, diğeri yeter ya ne olacaksa olsun deyip evet der, farkında mısınız bilmem ama birkaç yıldır halk psikolojik olarak yıprandı, birlik ve beraberlik duyguları zedelendi.

Herkes kendini ötekileşmiş hissediyor, biri ben inancımdan dolayı eziliyorum diyor, diğeri mezhebim yüzünden, bir diğeri giyimim sebebiyle, bir başkası etnik kökenim nedeniyle diyor.
Şurada bile aslında birlik olmamız noktalarda bile muhalif ruhlarımız kabarıyor, bilmiyorum yani ben endişeliyim, hepimiz bir arada farklı düşünce ve renklerimizle var olalım istiyorum, inşallahta öyle olur.

Mune Mune
Yazdıklarını takip ediyorum tabiki her konuda aynı noktada buluşamayız
Bu durum yaşadıklarımızın gördüklerimiz hatta okuduklarımızın farklılığından kaynaklanıyor
Çok normal bir durum
Ancak şunu biliyorum
Vatanızımın bütünlüğü bozulmasın
Bu konuda kesinlikle aynı düşünüyoruz
Dokunulmazlık konusuda öyle
Canını ortaya koyan asker yargılanabiliyorsa seçilenlerde hatalarının bedelini ödemeli
Hangi partiden olursa olsun

Mune Mune
Yazdıklarını takip ediyorum tabiki her konuda aynı noktada buluşamayız
Bu durum yaşadıklarımızın gördüklerimiz hatta okuduklarımızın farklılığından kaynaklanıyor
Çok normal bir durum
Ancak şunu biliyorum
Vatanızımın bütünlüğü bozulmasın
Bu konuda kesinlikle aynı düşünüyoruz
Dokunulmazlık konusuda öyle
Canını ortaya koyan asker yargılanabiliyorsa seçilenlerde hatalarının bedelini ödemeli
Hangi partiden olursa olsun
Aynen katılıyorum.

Beni az çok tanıyorsun, asla ülke bütünlüğünün bozulmasını istemeyen, toprak bütünlüğü devam ettirilerek eşitlik ve özgürlüklerden yana biriyimdir.
Haziran seçimlerinde başka birşey oldu bence, 7 Haziran seçimlerinde kürt kökenli vatandaşlar oylarını çekti AKP'den, bunu çok net söyleyebiliriz bana kalırsa, ki 7 Haziran seçimleriyle ilgili açılmış topiğe biraz göz atarsan Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasına rağmen oyum Erdoğan'a diye yazanları okuyabilirsin, bak sende 7 Haziran'da yeterli çağrıyı yapmadı mı diyorsun, yani 7 Haziran seçimlerinde AKP, CHP, HDP, MHP seçime gidiyormuş gibi değilde Cumhurbaşkanı ve diğer partiler gibi bir algı oluşturuldu, yarın özerklikle ilgili bir referandum olsa Doğu'da terörle mücadele de yaşananları terörle mücadele değilde etnik köken kıyımı diye algılayanların, Kürt kökenli insanların ya da artık çok ayrıştık ne olacaksa olsun diyenlerin evet demeyeceğinin garantisi yok, keza Cumhurbaşkanı çıkıp başka yol yok, özerklik olsun derse evet diyeceklerde vardır, böyle kuru kuru söyleyince olmaz Mune diyebilirsin fakat bazı gerekçeler sunsa ve bu gerekçeleri mantıklı bulunsa evet derler Aus.

O zaman biz niye Avrupa Birliği müzakerelerini elimizin tersiyle itmiyoruz? Neden hala birliğe girelim diye uğraşıyoruz ve neden bu insanlar mecliste dahi özerklik derken HDP BDP artık kimlerse ki yanılmıyorsam son 1 senedir HDP vekillerinden çokçaları özerklik ilan edip durdu, neden dokunulmazlıklarını kaldırmadık? Neden yargılanmadılar?
Sadece medya aracılığıyla cevap verildi, yasal hiçbir yaptırımı olmadı, ki iktidar partisi yeterli sandalye sayısına sahipti.
Dönüp dolaşıp aynı şeyi diyeceğim, vekiller bakanlar dokunulmazlık zırhının altında olmamalı.

Prezentabl zaten senden, Aus'tan, llina arkadaşımızdan bahsetmiyorum, bazı durumlarda hepimizin siyasi düşüncesi, hayata bakış açısı farklı olabilir lakin söz konusu vatanın bölünmez bütünlüğü olunca burada tek yürek olacak insanlar olduğunu biliyorum, benim endişem tutumunun ne olacağını bilemediklerimden yana, he bu zannedilmesin ki tek bir seçmen kitlesiyle ilgili endişem var, biri vardır ırkçıdır, sırf ırkçılığı yüzünden evet der, diğeri yeter ya ne olacaksa olsun deyip evet der, farkında mısınız bilmem ama birkaç yıldır halk psikolojik olarak yıprandı, birlik ve beraberlik duyguları zedelendi.

Herkes kendini ötekileşmiş hissediyor, biri ben inancımdan dolayı eziliyorum diyor, diğeri mezhebim yüzünden, bir diğeri giyimim sebebiyle, bir başkası etnik kökenim nedeniyle diyor.
Şurada bile aslında birlik olmamız noktalarda bile muhalif ruhlarımız kabarıyor, bilmiyorum yani ben endişeliyim, hepimiz bir arada farklı düşünce ve renklerimizle var olalım istiyorum, inşallahta öyle olur.
Referanduma gidilirse "AKP neylerse güzel eyler" kemik kitlesi + HDP tabanı + batıdaki HDPli olmayan ama yine de özerkliğe evet diyebilecek seçmenler = hayır oyu verecekler
Bence referandum konusu çok ortada. Kesin hayır çıkar diyemiyorum.

Kaldı ki ben asıl öyle özerklik, öz yönetim konuları ciddi ciddi görüşülmeye başlanır hatta referanduma gidilirse insanların ne tepki vereceğini merak ediyorum. Kimsenin öyle sokağa çıkacak hali yok malum, internet başında konuşur dağılırlar sanırım.

Mune Mune ilk mesajlarım biraz alınganlık içeriyor olabilir , S shot doğrudan %49.5 evet der , paşa paşa özerklik gelir yazdığın da ; savunma mekanizmam , tıpkı kontes gibi ''yoo biz vermeyiz , kabul etmeyiz '' yazmaya yöneldi .

Ama evet shot'ın yazdığı şu Akp kemik kitle+hdp tabanı+batıdaki özerklik yanlısı kitle birleşirse (bana göre gerçek sol kesim + ), tabii ki evet çıkma ihtimali yükselir .

Ama göz ardı edilen nokta şu ya da benim rahatsız olduğum kısım , bu halk içinde eyaletlere bölünme , özerklik ilanı olabilecek bir başkanlık sistemine % 50 evet derse ; bunun sadece daha önce akp ye oy veren seçmene yüklenmesi .

Bakın , bir iki mesaj önce çok değil bir kaç sene önce Chp genel başkanı Kılıçdaroğlunun seçim mitinglerinde AB yerel yönetimler özerklik şartlarını uygulama vaadini yazdım . Ola ki iktidar Chp çıksaydı seçimlerden , bu vaat yerine getirilseydi , Chp seçmenine ne diyecektik ?

İktidar her zaman yara alır , çünkü karar alan , uygulayan odur . Bırakın ülke yönetimi , bir evi , sınıfı , firmayı da yönetseniz ; yönetici iseniz hatalarınız olur . Yönetimde hatalı karar almak ve bunun sonuçlarını toparlamak ya da toparlayamamak kaçınılmazdır .

Ha bize düşen ne , hatanın oranına , tekrarlanma sayısına , bilerek yapılıp yapılmadığı analizine , büyüklüğüne göre Ya iktidar da tutmak için destek vermeye devam etmek ya da desteği çekmek .

Ben bu yaşıma kadar kaç kez sandığa gittim saymadım ama ; oy skalam çok değişik . Tkp, Chp,Bbp , Mhp ,Akp :rolleyes: Sağa doğru müthiş bir ivme var farkındayım :-)

Sonuçta benim için oy verdiğim parti değişmez bir kural değil .

Erdoğanın arkasından koşulsuz biat ile gidenler var diyorsunuz ama Erdoğanın nefretinden koşulsuz her hamlesine itiraz edenler de en az diğerleri kadar bu ülkeye zarar vermiyor mu ?

Bu arada atlamayayım , evet Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim zamanı partiler arası tarafsızlığını koruyamadı .
Ve yine evet , dokunulmazlık kaldırılması gereken bir yasa :KK52:

Neden ?

Haziran seçimlerinde %40 a düşen oy oranında da Erdoğan yeterli çağrıyı yapmamış mıydı ?

Tamam katılıyorum , her partide olduğu gibi Akp de de kemik bir kitle var ; ama bu referandum kazandıracak oranda değil .

Tek bir falsoya , büyük ve kritik hataya bakar ; bu med cezir oranın tekrar oynaması .

Ve inan bana terör bu ülkenin en yumuşak karnı .

Öyle gençlik kollarının yürü de yürüyelim , öl de ölelim nidalarından daha gerçek bir halk var .

Dilerim , umarım yanılmıyorumdur .
ki zaten haziran da tek başına iktidar olmamasının sebebi de budur. Çözüm sürecine kızanların yönününü MHP ye çevirmesi.Hoş onlar kıymet bilmedi ayrı mesele. Ayrıca terör operasyonlarının tam gaz devam etmesinin sebebi de Hazirandan çıkarılan derstir.
AKP bence bu konuda verilen mesajı anladı.

Mune Mune ilk mesajlarım biraz alınganlık içeriyor olabilir , S shot doğrudan %49.5 evet der , paşa paşa özerklik gelir yazdığın da ; savunma mekanizmam , tıpkı kontes gibi ''yoo biz vermeyiz , kabul etmeyiz '' yazmaya yöneldi .

Ama evet shot'ın yazdığı şu Akp kemik kitle+hdp tabanı+batıdaki özerklik yanlısı kitle birleşirse (bana göre gerçek sol kesim + ), tabii ki evet çıkma ihtimali yükselir .

Ama göz ardı edilen nokta şu ya da benim rahatsız olduğum kısım , bu halk içinde eyaletlere bölünme , özerklik ilanı olabilecek bir başkanlık sistemine % 50 evet derse ; bunun sadece daha önce akp ye oy veren seçmene yüklenmesi .

Bakın , bir iki mesaj önce çok değil bir kaç sene önce Chp genel başkanı Kılıçdaroğlunun seçim mitinglerinde AB yerel yönetimler özerklik şartlarını uygulama vaadini yazdım . Ola ki iktidar Chp çıksaydı seçimlerden , bu vaat yerine getirilseydi , Chp seçmenine ne diyecektik ?

İktidar her zaman yara alır , çünkü karar alan , uygulayan odur . Bırakın ülke yönetimi , bir evi , sınıfı , firmayı da yönetseniz ; yönetici iseniz hatalarınız olur . Yönetimde hatalı karar almak ve bunun sonuçlarını toparlamak ya da toparlayamamak kaçınılmazdır .

Ha bize düşen ne , hatanın oranına , tekrarlanma sayısına , bilerek yapılıp yapılmadığı analizine , büyüklüğüne göre Ya iktidar da tutmak için destek vermeye devam etmek ya da desteği çekmek .

Ben bu yaşıma kadar kaç kez sandığa gittim saymadım ama ; oy skalam çok değişik . Tkp, Chp,Bbp , Mhp ,Akp :rolleyes: Sağa doğru müthiş bir ivme var farkındayım :-)

Erdoğanın arkasından koşulsuz biat ile gidenler var diyorsunuz ama Erdoğanın nefretinden koşulsuz her hamlesine itiraz edenler de en az diğerleri kadar bu ülkeye zarar vermiyor mu ?

Bu arada atlamayayım , evet Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim zamanı partiler arası tarafsızlığını koruyamadı .
Sizin şahsınızda konuşmuyorum ama benim için genel olarak evet, iktidarın yaptıklarından seçmeni mesuldür.
AKP ilk kez veya ikinci kez iktidara geliyor olsa amenna. Ama 13 yıldır iktidara geliyor ve siz (siz derken şahsınız değil yani AKP seçmenleri) bütün icraatlerini görerek oy veriyorsunuz. Dolayısıyla artık evet her hareketinden siz sorumlusunuz.

Onaylamıyor olabilirsiniz ama çözüm süreci, Habur vs AKP iktidarında bizzat AKP tarafından gerçekleştirildi ve sizin verdiğiniz oy bunu da kapsıyor. Dolayısıyla bu da AKP icraati. Özerklik de bunun neticesinde gelişen bir konu olursa, haliyle, bu da AKP icraati olacak.

Siz oy verirken kendinizce artı eksi dengesi oluşturdunuz, sizin için partinin artıları yukarıda bahsettiğim eksilerinden fazlaydı. Olabilir, herkesin kendi takdiridir, bunu yorumlayacak değilim. Ama oy verirken bir bütün olarak oy veriyorsunuz. O yüzden üzgünüm ama evet, özerklik referandumu olursa bundan birinci derece sorumlu olan iktidar seçmeni olur. En azından benim gözümde.

Aus,
ben hiçbir partinin kemikleşmiş seçmenlerinden değilim, bu sebeple rahatça fikrimi ortaya koyabilirim sanırım:-)
Kılıçdaroğlu'nun birçok yanlışını görüyorum, desteklemiyorum da, hatta yenilenen genel seçim sonrası Kılıçdaroğlu'yla ilgili epey eleştirilerim oldu, misal 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye dönüp Nasıl salladık ama gibi söylemlerinden rahatsızlığımı dile getirdim çünkü içimdeki dışımdadır,verilen vaadlere, halkın çıkarlarına uygun olup olmamalarına, beni ikna edebildikleri orana göre bugün X partiye yarın Y partiye oy verebilirim ama hayatım boyunca tek oy vermeyeceğim parti vardır o da HDP.
Bir liderde çıkar HDP'ye birlikte Nasıl salladık derse, aferin be ne güzel söyledi deyip arkasında durmam.
Ki biz burada CHP'nin Atatürk'e en çok zarar veren parti olduğunu da konuştuk.

Yönetimde olmak demek ufak tefek hataları tolere edilebilir belki ama sonucu tüm ülkeyi ve halkı etkileyecek hatalara imza atmamak demek, sana Cumhurbaşkanının kendi sözleriyle söyleyeyim, çıraklık, kalfalık ve ustalık diyor değil mi Sayın Erdoğan, yani 1980 sonrası iktidara gelmiş partilerden çok daha uzun süredir iktidardalar, artık usta diye anılıyorlarsa hata yapma lüksleri yok.
Benim gibi forum moderatörlüğü yapmıyorlar, ülke yönetiyorlar ve atılan her adım her birimizi doğrudan etkiliyor.
AKP seçmenine yükleniyorlar çünkü ne olursa olsun Başkan yapacağız diyorlar.
CHP tek başına asla iktidar olamaz, o yüzden böyle birşey denemezdi CHP seçmenine, neden olamaz çünkü halkın her kesimine hitap edemiyor, bazı endişeleri giderecek şekilde yaklaşamıyor, çok eksikleri var ve zaten uzun yıllardır tek başına iktidar olamıyor gördüğün gibi, yani kendi seçmeni de tereddütler yaşıyor, olsa olsa koalisyon hükümetinde olur, eksiklerini gidermez, negatif yönlerini pozitife çevirmezse, ki üzülerek söylüyorum oy verenler alınmasın ama HDP daha halka hitap eder bir tavır sergilediğinden, ilerde benimsenirse CHP'nin önüne geçer.

Muhaliflerinde aralarında zarar verenler var, buna katılıyorum. İyi olana bile iyi denmiyor, ülke de hakim olan şu, ya koşulsuz evet ya koşulsuz hayır tavrı var. Azınlık bir kesimde ara bulucu olmaya, ortak paydalarda buluşmaya çabalıyor ama sesleri cılız çıkıyor zira evet ve hayırcılar daha baskın.

Bu millete secim fazla demokratik.. Herkes hata yapabilir, oyleyse secimlere gerek yok, gelen Turkiyeyi batirsa, yolsuzluk ayyuka ciksa, hukuk yerlere yatsa, ulkeyi savasa soksa bile gerekce hazir: "Herkes hata yapabilir". Bize de her seferinde affetmek duser. Oyleyse secimlere gerek yok, gelen kalsin asirlar boyunca, sevaplariyla, gunahlariyla..

Bu millete secim fazla demokratik.. Herkes hata yapabilir, oyleyse secimlere gerek yok, gelen Turkiyeyi batirsa, yolsuzluk ayyuka ciksa, hukuk yerlere yatsa, ulkeyi savasa soksa bile gerekce hazir: "Herkes hata yapabilir". Bize de her seferinde affetmek duser. Oyleyse secimlere gerek yok, gelen kalsin asirlar boyunca, sevaplariyla, gunahlariyla..

Ya ben benim yorumlarıma yapılan laf sokmaları hep böyle es kaza mı okumak zorundayım ?

Sorsan gayet anlaşılır bir dilde açıklardım ; yöneticilerin hata yapabilitesini neden savunur bir yazı yazdığımı .

Özerkliği Akp ve seçmeni tekelinde görenlere idi o cevabım .

Bak Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadi idi diyorum AB yerel yönetimler özerklik şartlarını uygulamaya sokmak , bunu doğunun bağrında bağıra bağıra söyledi . Ha nasıl olsa tek başına iktidar olamam , bol keseden şu isteyen kürt halkına da özerklik vaat edeyim diye mi söyledi o sözleri ?

Bende diyorum ki ;Erdoğan döneminde özellikle , akp nin terör politikası yanlıştı (çözüm süreci) iktidarda oldukları için politikalarını uyguladılar ve bir kısım insan tarafından eleştiri oklarını aldılar . Çünkü icraate geçiren taraf onlar . Chp Genel Başkanı da o mitingte söylediklerini icraate geçirecek iktidarı elde etse idi ; onu da eleştirecektik şimdi .

Yani hata yapmak yönetim erkinin daha çok başına gelir , bu da Akp yi daha hedef haline getirir . Oysa ki Mhp bir noktada dışarda kalmak kaydıyla , bugün meclisteki partilerin diğerleri terör ve pkk konusunda akıl almaz vaatler verdiler .

O ''bu millet'' diye seslendiğin kişiye yani bana ,seçim hakkının fazla demokratik olduğunu paylaştığın akıllara zarar yorumunu da , keşke biraz neyi neden yazdığımı irdeleyip yazsaydın . Amaç burada mal bulmuş mağrip gibi , her mesaja saldırmak olmamalı , amaç bir konu hakkında neden farklı düşündüğümüzü sorgulamak olmalı .

Ya ben benim yorumlarıma yapılan laf sokmaları hep böyle es kaza mı okumak zorundayım ?

Sorsan gayet anlaşılır bir dilde açıklardım ; yöneticilerin hata yapabilitesini neden savunur bir yazı yazdığımı .

Özerkliği Akp ve seçmeni tekelinde görenlere idi o cevabım .

Bak Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadi idi diyorum AB yerel yönetimler özerklik şartlarını uygulamaya sokmak , bunu doğunun bağrında bağıra bağıra söyledi . Ha nasıl olsa tek başına iktidar olamam , bol keseden şu isteyen kürt halkına da özerklik vaat edeyim diye mi söyledi o sözleri ?

Bende diyorum ki ;Erdoğan döneminde özellikle , akp nin terör politikası yanlıştı (çözüm süreci) iktidarda oldukları için politikalarını uyguladılar ve bir kısım insan tarafından eleştiri oklarını aldılar . Çünkü icraate geçiren taraf onlar . Chp Genel Başkanı da o mitingte söylediklerini icraate geçirecek iktidarı elde etse idi ; onu da eleştirecektik şimdi .

Yani hata yapmak yönetim erkinin daha çok başına gelir , bu da Akp yi daha hedef haline getirir . Oysa ki Mhp bir noktada dışarda kalmak kaydıyla , bugün meclisteki partilerin diğerleri terör ve pkk konusunda akıl almaz vaatler verdiler .

O ''bu millet'' diye seslendiğin kişiye yani bana ,seçim hakkının fazla demokratik olduğunu paylaştığın akıllara zarar yorumunu da , keşke biraz neyi neden yazdığımı irdeleyip yazsaydın . Amaç burada mal bulmuş mağrip gibi , her mesaja saldırmak olmamalı , amaç bir konu hakkında neden farklı düşündüğümüzü sorgulamak olmalı .
Himm.. Demek ki sen de yazmissin.. Kimin yazdigina bakmiyorum, lafim boyle dusunen herkese cunki.. Yoklugunda bu hata sevap isi masaya cok yatirildi bu forumda, teraziler ortaya cok cikarildi, yani sen yalniz degilsin.. Hatta sen ucundan AKPyi tutuyorum, o yuzden oy verdim diyen buyuk bir guruhun sadece bir uyesisin.. Hangi AKPliye sorsan hepsi de sen gibi cevap veriyor zaten.. Ama sayiniz % 49 lara ulasmissa artik bu isin ucu kiyisi kalmamis demektir. Hatalar zincirini seve bile hepiniz destekliyorsunuz.

Ben icraatleri elestiriyorum, sen vaatleri.. Ben bu hukumet bunu da yapti diyorum, sen oburu vaat etmisti, onun sucu diyorsun... Atladigin birsey var. Halkin buyuk bir cogunlugu cozum surecine, ozerklige karsi. CHP ne vaat verirse versin, halkin cogunlugunun karsi oldugu birseyi zorla, ben yaptim oldu zihniyetiyle dayatmaz. O ozellik AKPye ozgu birsey. Sen burada ne kadar "o icraatini destekliyorum, bu icraatini desteklemiyorum" diye kendini parcalasan da tayyip gozunde ona oy verdigin anda onu yuzde yuz destekliyorsun, kayitsiz sartsiz. "Benim arkamda yuzde elli var" lafi sana birsey animsatiyor mu? Halkin istemedigi, halka karsi yaptigi her icraatte soyledigi unlu lafidir, cozum surecinde bile..

Yarin o cozum sureci tekrar raftan inecek.. Sana ragmen, size ragmen.. Hepimize ragmen.. Sizin desteginizle. O yuzden, ben su tarafindan tutuyorum, bu icraatini desteklemiyorum, ama oyum AKPye laflariyla ancak kendinizi kandirirsiniz. Ben boyle konusan hicbir AKPliyi samimi bile bulmuyorum.

Bu ulkeye secim filan lazim degil. Bu ulkenin yuzde ellisi ulke yangin yerine de donse, kendi evladi yasadikca, kendi cani yanmadikca tekrar tekrar ayni hatalari destekleyecektir, bile isteye.. Oyleyse secim niye?

siz ülkeye kesin dönüş yapacak mısınız ?
ha öyle bi durum yoksa yaşadığınız ülkenin sorunları ile boğuşun
ülkemize milletimizee saydıra saydıra bitirmiyorsunuz ne kadar esef duyuyoruz sizin kadar kültürlü olamadığımız için :KK12:

%49.5 AKP nin ağzından ne çıkarsa doğrudur diye beklemiyor , rahat olun .

Ayrıca AKP de tüm diğer partiler gibi yurttan sesler korosu değil , içinden farklı farklı sesler çıkabiliyor .

Ensarioğlu ' nun bu söylemine karşılık gizliden bir dürtülmüştür , hop sen ne diyorsun diye .

Ha dürten olmadıysa , herkes kendisiyle hem fikirse partide ; referandum vakti geldiğinde dürtülürler merak etmeyin .
Nerden biliyoruz durtuldugunu? Bence durtulmemistir. Durtulse Cozum sureci ve Apo ile ilgili sozlerinden sonra durtulurdu. Bunlar hep nabiz yoklamasi

Back