• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKP’li Ensarioğlu: Özerklik de olur öz yönetim de olur

Olur tabii niye olmasın. %49,5 oy aldılar, ülkenin yarısı AKP'nin vereceği kararları destekliyor. Bizim ne haddimize özerklik veya öz yönetim olmasın demek.

%49.5 AKP nin ağzından ne çıkarsa doğrudur diye beklemiyor , rahat olun .

Ayrıca AKP de tüm diğer partiler gibi yurttan sesler korosu değil , içinden farklı farklı sesler çıkabiliyor .

Ensarioğlu ' nun bu söylemine karşılık gizliden bir dürtülmüştür , hop sen ne diyorsun diye .

Ha dürten olmadıysa , herkes kendisiyle hem fikirse partide ; referandum vakti geldiğinde dürtülürler merak etmeyin .

%49.5 AKP nin ağzından ne çıkarsa doğrudur diye beklemiyor , rahat olun .

Ayrıca AKP de tüm diğer partiler gibi yurttan sesler korosu değil , içinden farklı farklı sesler çıkabiliyor .

Ensarioğlu ' nun bu söylemine karşılık gizliden bir dürtülmüştür , hop sen ne diyorsun diye .

Ha dürten olmadıysa , herkes kendisiyle hem fikirse partide ; referandum vakti geldiğinde dürtülürler merak etmeyin .
Yoo ben rahatım, merak da etmiyorum.
Seçim sonrası demiştim artık doğrudan bana dokunmayan hiçbir şey umrumda değil diye.

Sonuçta özerklik veya öz yönetim müzakere edilse bile benim bunda payım olmayacak, içim rahat yani.

Ne saçmalıyorsun Allasen %49 da sen ne diyeceksin diye bekliyordu . Biz özerklik verilsin bu ş..fsizlere diye vermedik oyumuzu AKP ye . AKP içinde ki pislikleri temizlemeli .. Saçmalamak bile değil şu yaptığı resmen çirkef ötesi bişey özerklik tartışmaya dahi açık bir konu değil !!

Doğuda onca askerimizin kanı varken kolay mı hemen özerkligi kabul etmek.
Şuan o bölgede savaşanların diken üstünde duran ailelerin vebalini kim ödeyecek.
Oturduğu yerden yazmakta konuşmakta çok kolay bu günlerde siyasetçilerin biraz daha dikkatli konuşmaları gerek.

Seçim sonrası demiştim artık doğrudan bana dokunmayan hiçbir şey umrumda değil diye.

Sonuçta özerklik veya öz yönetim müzakere edilse bile benim bunda payım olmayacak, içim rahat yani.
benim de yok payım çok şükür.
gözüm açık gitmeyecek

Payın olmaması içini rahatlatmaya yetiyorsa ne mutlu sana o zaman . Ben çifte azap yaşarım mesela , hem payım var hem de ülkemde bu yaşanıyor duruma gelmişiz .

Bu ülkede özerklik ya da öz yönetimin ; yaşanan bunca şeyden sonra konuşulabiliyor olması bile ne kadar korkunç.

Linacım keyfine eğlencene bak hiççç anlatcam diye uğraşma başörtü zulmünü yalanlamış kişiye anlatmaya çalışıyosun:KK53:

Ben kaçar iyi eğlenceler
Asker çocuğu olarak bakamıyorum canım :KK43:
Forumun içine dalasım geliyor böyle Allah ne verdiyse:KK11:
Kökleri kurusun:KK12:

Payın olmaması içini rahatlatmaya yetiyorsa ne mutlu sana o zaman . Ben çifte azap yaşarım mesela , hem payım var hem de ülkemde bu yaşanıyor duruma gelmişiz .

Bu ülkede özerklik ya da öz yönetimin ; yaşanan bunca şeyden sonra konuşulabiliyor olması bile ne kadar korkunç.
Evet açıkçası içim rahat. Ben kendi çapımda elimden geleni yaptım, gerisi iktidara oy verenlerin sorumluluğu. Nasıl ki benim oy verdiğim parti iktidara gelse onun eylemlerinden ben sorumluluk hissedeceksem, şimdi de aynı şey geçerli.

Seçim öncesi insanlar "e PKK'yla masaya oturan, Habur'da davullu zurnalı terörist karşılayanlar kimdi" dediğinde burada esip gürleyenlerin partisinin bir milletvekilinin özerklik lafını ortaya atması, özellikle de doğuda operasyonlar sürerken bunu yapması, niye benim sorumluluğum olsun ki?

Aus,
AKP'li seçmenler arasında çok farklı düşünenler olduğunu biliyorum, burada da AKP'ye oy verip katılmadıkları noktalarda itiraz edenler var fakat bir hakikati göz ardı ediyorsun, bugün öz yönetim, özerklik artık adına ne denecekse, bunla ilgili bir referanduma gidilse Cumhurbaşkanının evet deyin demesine bakar herşey, sen evet demezsin, karşı çıkanlarda ama Cumhurbaşkanının evet deyin sözünü ezip geçmek istemeyenler oyunu evetten yana kullanacaktır.

İsrail'le yapılan görüşmeler buna referanstır, ne dedi Ak parti gençlik kolları, biz bu anlaşmaya karşıyız ama Cumhurbaşkanımız böyle uygun görmüşse arkasındayız, benzer cevaplar burada da verildi.

Yani velahasılı kelam bir referandum olursa özerklik çıkacaktır. Maalesef istemiyorum, keşke haksız çıksam ama ne yazık ki bu olacaktır.

Evet açıkçası içim rahat. Ben kendi çapımda elimden geleni yaptım, gerisi iktidara oy verenlerin sorumluluğu. Nasıl ki benim oy verdiğim parti iktidara gelse onun eylemlerinden ben sorumluluk hissedeceksem, şimdi de aynı şey geçerli.

Seçim öncesi insanlar "e PKK'yla masaya oturan, Habur'da davullu zurnalı terörist karşılayanlar kimdi" dediğinde burada esip gürleyenlerin partisinin bir milletvekilinin özerklik lafını ortaya atması, özellikle de doğuda operasyonlar sürerken bunu yapması, niye benim sorumluluğum olsun ki?

Yo sorumluluk kısmına takılmadım zaten , içinin rahat olması kısmına takıldım .
Benim etkim , katkım olsun olmasın ; olan vahim durum ülkemin başına gelecekse ; bana ya ben demiştim , o gün anlamayanlar üzülsün diyemem herhalde .

Ensarioğlu hele de bugünlerde bu lafı ettiği için pişman edilmiştir diyorum . Yanılıyorsam o da benim ayıbım olsun .

Çözüm sürecine , davula zurnaya hep itiraz edip , bu yolu yanlış bulan biri olarak ; ortada artık çözüm süreci zımbırtısı yokken edilen bu safsata laflara da tepkim daha fazla .

Ben ben senden daha çok tepki vermeliyim zaten , benim sorumluluğum var değil mi ?

Aus,
AKP'li seçmenler arasında çok farklı düşünenler olduğunu biliyorum, burada da AKP'ye oy verip katılmadıkları noktalarda itiraz edenler var fakat bir hakikati göz ardı ediyorsun, bugün öz yönetim, özerklik artık adına ne denecekse, bunla ilgili bir referanduma gidilse Cumhurbaşkanının evet deyin demesine bakar herşey, sen evet demezsin, karşı çıkanlarda ama Cumhurbaşkanının evet deyin sözünü ezip geçmek istemeyenler oyunu evetten yana kullanacaktır.

İsrail'le yapılan görüşmeler buna referanstır, ne dedi Ak parti gençlik kolları, biz bu anlaşmaya karşıyız ama Cumhurbaşkanımız böyle uygun görmüşse arkasındayız, benzer cevaplar burada da verildi.

Yani velahasılı kelam bir referandum olursa özerklik çıkacaktır. Maalesef istemiyorum, keşke haksız çıksam ama ne yazık ki bu olacaktır.

Neden ?

Haziran seçimlerinde %40 a düşen oy oranında da Erdoğan yeterli çağrıyı yapmamış mıydı ?

Tamam katılıyorum , her partide olduğu gibi Akp de de kemik bir kitle var ; ama bu referandum kazandıracak oranda değil .

Tek bir falsoya , büyük ve kritik hataya bakar ; bu med cezir oranın tekrar oynaması .

Ve inan bana terör bu ülkenin en yumuşak karnı .

Öyle gençlik kollarının yürü de yürüyelim , öl de ölelim nidalarından daha gerçek bir halk var .

Dilerim , umarım yanılmıyorumdur .

Aus,

Bu özerklik cesaretinin nereden çıktığına bakmak gerekli öncelikle
BDP'liler Güneydoğu ağırlıklı özerklik ilan etme kararlarını açıkladılar zaten Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 99 belediyenin özerklik açılımına PKK liderlerinden Cemil Bayık da destek verdiğini bu haklarının elinde olduğunu söylediler.
Bu hakkı görmelerinin gerekçesi ise şudur;
AVRUPA BİRLİĞİ YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTI' na göre yeterli belediye sayısına sahipler malesef
Ellerinde bir Büyükşehir, yedi il, 51 ilçe ve 40 belde olmak üzere toplam 99 belediye var.
Hepimizin bildiği gibi tabiki hepsi Doğu'da
İnsanlar araştırmadan bilinçsizce oy verdiler
Özerkliğin önünü açanlar aslında BDP 'ye oy verenlerdir.
Elerindeki belediye sayısından dolayı müzakere hakları var
Hükümet ya direk kabul eder (ki bunu yapacaklarını asla düşünmüyorum)
Ya da referanduma gider
O zaman herkez elini vicdanına koyup oy kullanır umarım
Dökülen kanlar boşa gitmez:KK43:

Yo sorumluluk kısmına takılmadım zaten , içinin rahat olması kısmına takıldım .
Benim etkim , katkım olsun olmasın ; olan vahim durum ülkemin başına gelecekse ; bana ya ben demiştim , o gün anlamayanlar üzülsün diyemem herhalde .

Ensarioğlu hele de bugünlerde bu lafı ettiği için pişman edilmiştir diyorum . Yanılıyorsam o da benim ayıbım olsun .

Çözüm sürecine , davula zurnaya hep itiraz edip , bu yolu yanlış bulan biri olarak ; ortada artık çözüm süreci zımbırtısı yokken edilen bu safsata laflara da tepkim daha fazla .

Ben ben senden daha çok tepki vermeliyim zaten , benim sorumluluğum var değil mi ?
Eğer öyle özerklik vs gerçek anlamda gündeme gelirse hatta gerçekleşirse üzülürüm tabii ki. Sonuçta benim de ülkem, niye üzülmeyeyim.
Ama şu anda evet içim rahat. Ben seçim sonrası "artık hiçbir şey umrumda değil. Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler diyorum." demiştim.

Hala aynı şeyi diyorum. Ben bana dokunmasa bile benim gördüğüm *bence* olan yanlışların düzelmesi için elimden geleni yaptım, olmadı. O zaman artık elimden gelen bir şey veya beni ilgilendiren bir şey yok. Bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz, biz sizin kararlarınıza tabiyiz.

Bunu da inanın sinirle veya hırsla falan söylemiyorum. Tam bir kabullenmişlik ve boşvermişlikle söylüyorum. Hükümeti sizler kurdunuz, bana sadece hükümetin yaptığı veya yapmadığı şeyleri kabullenmek düşüyor. Ben de onu yapıyorum. Hükümet özerklik görüşürse kabullenmekten başka ne yapabilirim? Sokağa çıkacak halimiz yok ya.

Eğer öyle özerklik vs gerçek anlamda gündeme gelirse hatta gerçekleşirse üzülürüm tabii ki. Sonuçta benim de ülkem, niye üzülmeyeyim.
Ama şu anda evet içim rahat. Ben seçim sonrası "artık hiçbir şey umrumda değil. Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler diyorum." demiştim.

Hala aynı şeyi diyorum. Ben bana dokunmasa bile benim gördüğüm *bence* olan yanlışların düzelmesi için elimden geleni yaptım, olmadı. O zaman artık elimden gelen bir şey veya beni ilgilendiren bir şey yok. Bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz, biz sizin kararlarınıza tabiyiz.

Bunu da inanın sinirle veya hırsla falan söylemiyorum. Tam bir kabullenmişlik ve boşvermişlikle söylüyorum. Hükümeti sizler kurdunuz, bana sadece hükümetin yaptığı veya yapmadığı şeyleri kabullenmek düşüyor. Ben de onu yapıyorum. Hükümet özerklik görüşürse kabullenmekten başka ne yapabilirim? Sokağa çıkacak halimiz yok ya.

Laissez faire laissez passer dan neler çektiğimi bilerek mi yazdın mı bunu shot :rolleyes:

Özerklik görüşülürse , bir çok insan madalyonun ötekini yüzünü hatırlatır hükümete .

Benim inancım bu yönde .

Benim gibi yanar döner seçmen çok akp de :KK57::KK57: Babadan kalma parti ideolojisi ile değil de güne göre oyu değişen insanlar çok .

Mune Mune şahsım adına diyeyim özerklik için referanduma gidilse ben evet demem..

Akp içerisinde bir çok kişi açılım sürecine dair gidişatı beğenmediği halde AKP'ye oy vermesinin sebeblerini şimdi tek tek yazmama gerek yok genellikle herkesin bildiği gerekçeler..

Gün gelir bu mesele için ciddi atılımlar halk oylamasına sunulursa o zaman oyunu evetten yana kullanmayacak kesim de var

En basit örneği benim ailem milliyetçi bir geçmişi olan kişilerden ibaret ve konuşulan siyasi mevzularda söz konusu özerklik olduğunda oyunu evetten yana kullanmayacaklarına dair beyanatları var nereden baksan 40-50 kişi kadınıyla erkeğiyle.

Mevcut olan açılım süreci ile özerklik meselesinin gidişatı aynı düzlemde istiflenmiş olsada birbirinden ayrı mesele olduğu da aşikâr.

Akp'ye oy verem kürt seçmenin içerisinde Türk seçmen olduğunu da ve söz konusu özerklik olduğunda yine oy hesapları muhakkak yapılacaktır

Bu özerklik cesaretinin nereden çıktığına bakmak gerekli öncelikle
BDP'liler Güneydoğu ağırlıklı özerklik ilan etme kararlarını açıkladılar zaten Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 99 belediyenin özerklik açılımına PKK liderlerinden Cemil Bayık da destek verdiğini bu haklarının elinde olduğunu söylediler.
Bu hakkı görmelerinin gerekçesi ise şudur;
AVRUPA BİRLİĞİ YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTI' na göre yeterli belediye sayısına sahipler malesef
Ellerinde bir Büyükşehir, yedi il, 51 ilçe ve 40 belde olmak üzere toplam 99 belediye var.
Hepimizin bildiği gibi tabiki hepsi Doğu'da
İnsanlar araştırmadan bilinçsizce oy verdiler
Özerkliğin önünü açanlar aslında BDP 'ye oy verenlerdir.
Elerindeki belediye sayısından dolayı müzakere hakları var
Hükümet ya direk kabul eder (ki bunu yapacaklarını asla düşünmüyorum)
Ya da referanduma gider
O zaman herkez elini vicdanına koyup oy kullanır umarım
Dökülen kanlar boşa gitmez:KK43:

Bu Avrupa Birliği ve yerel yönetimler özerklik şartı ülkede ne zaman gündeme geldi hatırlıyor musun ?

Kemal Kılıçdaroğlu nun doğu da bir mitingde ''AB nin yerel yönetimler özerklik şartlarını aynen kabul edeceğiz '' demesiyle , Erdoğan ve Davutoğlunun bu sözleri eleştirmesi ile.
Türkiyenin bu şarta çekince koyduğu bir sürü madde var zaten .
Şimdi kalkıp bu şarta istanaden referandum yapılmaz , yapılamaz .

Herşeyi yapan AKP gibi gözüküyor
Chp ile Bdp-hdp her ne halt ise bir çok alanda anlaşma sağlamışlardı zaten
Özerkliği çıkartan da cesaret verende belli
Akp hükümet sonuçta muhattap olunacak parti olduğu için olaylarla ilgili yorum yapıyorlar
Ama doğru ama yanlış
Halk cevabı verir zaten
Görüşmelerin yapılacağı kesin gibi canım
Referandumu bilemiyorum ama onca şehit aileleri,asker-polis aileleri,vicdanlı insanlar varken özerklik hayal diyorum
Ben kesinlikle bu hakkı elde edebileceklerini düşünmüyorum.
Çok istiyorlarsa çekip gitsinler yeni bir toprak bulsunlar kendilerine
Zaten Türk vatandaşlığını kabul etmiyorlar sınırlarımız içinde kalmasınlar
Daha fazla kirletmesinler
Daha çok şey yazmak istiyorumda ortam müsait değil:KK12:

Benim anlamadigim, referandum yapilacagini nerden cikardiniz? Acilim surecine referandumdan mi evet cikmisti daha once? Adam referandum yaparsa baskanlik icin yapacak, kani durduracam diye soz verebilir, ama bunu ozerklik vererek yapacagini da soyleyecegini kim soyledi? O kisim simdilik surpriz..:KK45: AKP karsitlarinin tahmin etmesi zor olmayan, AKP yandaslarinin kendilerine bile itiraf etmeye cekindikleri bir surpriz. Gerceklestiginde ona da bir kulp bulursunuz siz, merak etmeyin. Erdogan neylerse guzel eyler ya, o hesap..

Herşeyi yapan AKP gibi gözüküyor
Chp ile Bdp-hdp her ne halt ise bir çok alanda anlaşma sağlamışlardı zaten
Özerkliği çıkartan da cesaret verende belli
Akp hükümet sonuçta muhattap olunacak parti olduğu için olaylarla ilgili yorum yapıyorlar
Ama doğru ama yanlış
Halk cevabı verir zaten
Görüşmelerin yapılacağı kesin gibi canım
Referandumu bilemiyorum ama onca şehit aileleri,asker-polis aileleri,vicdanlı insanlar varken özerklik hayal diyorum
Ben kesinlikle bu hakkı elde edebileceklerini düşünmüyorum.
Çok istiyorlarsa çekip gitsinler yeni bir toprak bulsunlar kendilerine
Zaten Türk vatandaşlığını kabul etmiyorlar sınırlarımız içinde kalmasınlar
Daha fazla kirletmesinler
Daha çok şey yazmak istiyorumda ortam müsait değil:KK12:
Ulkeyi de CHP ile HDP yonetiyordu zaten..:KK48: Iktidardakim var hanfendi? Icraat yapma hakkini sizler AKPye vermediniz mi? Bu iki partinin hangi hayali anlasmasinin gecerliligi var? Dudugu AKP caliyor, onun yuzde ellisi var arkasinda, istedigini istedigine verir, unuttunuz mu?

Ne guzel valla, yap et, sonra da "ay kabahat onlarda, bizim aklimiza bile gelmemisti, istemeden yapiverdik":KK70:Yersen..

Back