Roaccutane, Aknetrent, zoretanin bu ilaçların içeriği hemen hemen aynı diye biliyorum.. yani bir çikolata markası gibi sen ülker alırsın ben gider nestle alırım.. ama yanlışsam özür dilerim.. şuradan biliyorum ben bundan 6-7 sene önce zoretanin ve aknetrent kullanmıştım.. ilaç değişikliğimin tek nedeni ise diğer ilacın eczanede o an olmamasıydı yani demek ki çokta farketmiyor.. herneyse sonuç olarak ben memnun kaldım tek sorun ciltte ve dudakta kuruluk oldu.. bunun içinde bepanten Plus kullandım.. ''plus'' olması daha iyi buna dikkat edersiniz alacaksanız.. doktor 6-9 ay kullanacağımı söylemişti aslında ama ben çok sıkıldım ve sadece 3 ay kullandım.. cildim düzeldi evet ve tekrar da sivilce durumuyla karşılaşmadım hala da karşılaşmıyorum tabi regl dönemleri hariç o zaman 1-2 tane çıkıyor.. öyle yani :)
Kuzum ben de burda yorumunu gördüm yorum yapma ihtiyacı hissettim ben bundan beş yıl önce kullandım beş ay aknetrent ilk aylarda iki yirmilik bir onluk şeklinde snraki aylarda iki yirmilik en sın zmn bi yirmilik bi onluk şeklinde kullandım bir günde yüzüm bebek gbi olmuştu ama bnm asıl sorunum sırt sivilceleriydi orta okuldam beri sırtmda nasıl sivilce var bi görsen neyse aknetrent kullndım sırtım da bembeyaz oldu bakmaya doyamıyodum yüzüme falan ama iki yıl falan sürdü etkisi gene sırt sivilceleri aynı maşallh çok sinir oluyorm o kadar çektim beş ay o hapın eziyetini dr a gittm tekrar kullan dedi yok dedim bi daha vücuduma yazık ya bişey olursa diye korktum.yüzümde de çıkıyo da sırtımdaki gbi değil düğün olurken falan gelinlikle nasıl olcak bilmem özellikle şu sutyen askısının olduğu yerde çok çıkıo..her türlü olumsuz şey de beni mi bulur bilmem ki
Çok fazla kullanmak iyi değil zaten bana göre, iyi yapmışsın.. çünkü bu tarz ilaçlar karaciğer'e zarar veriyormuş o yüzden herkes'e vermezler bu ilacı önce tahlil yapar daha sonra verirler bu yüzden doktor kontrolü olmadan asla ama asla kullanılmamalı..
Ya bu sırt sivilceleri yüzden daha mı zor oluyor? bir arkadaşımında yüzünde hiç yok ama sırtında çok var ve yazın sıkıntı oluyordu cidden.. ilaç hariç başka bir şeyler geçirmez mi bitkisel şeyler denesen bakım ya da maskeler.. vücut maskeleri de yapılıyor ya güzellik merkezlerinde.. bir de öylesini dene canım en azından sağlığını olumsuz etkilemez :/
bende kullanıyorum 6. aya gırdım.ayda 1 2 tanede olsa cıkıyor sıvılcem.dudaklarım ıcın hamedan gozum ıcın sunı goz yası kullanıyorum.nemlendırıcı garnıer kullanıyorum bimde satılan cok begendım yaglı yapmıyor yuzumu.gunde 40 mg kullanıyorum doktor dozun dusuk dedı 2 3 ay daha kullanıcam bu ılacı cunku sımdıye kadar gecmespı gerekıyormus sıvılce cıkmasının.sorunuz olursa ozellıkle yenı baslıyanlar cevaplamaya calısırım.sureklı dusunmeyın aman dudagım kurudumu ben ne zaman kurumaya baslıyacam takılmayın fazla ıyıce sınır oluor ınsan bunları dusundukce.yuzu kusanlar korkmayın fazla sıvılce cıkmıyor 3 4 tane oada zaten cok kalıcı olmuyor yuzde.sonraları haftada 1 ayda 1 bu sekılde dusuyor ve mumkunse sıvılcelerınızle oynamayın ılac zaten yuzde sıvılceyı ız bırakıyor ıyıce oynarsanız daha kotu olur ve gecmesıde uzun zaman alır.
benim yuzumde sivilceden cok sicilce izi var doktor bu ilaci verdi yeni cikan sivilcelerde iz birakicaksa.yandik yani
Çok fazla kullanmak iyi değil zaten bana göre, iyi yapmışsın.. çünkü bu tarz ilaçlar karaciğer'e zarar veriyormuş o yüzden herkes'e vermezler bu ilacı önce tahlil yapar daha sonra verirler bu yüzden doktor kontrolü olmadan asla ama asla kullanılmamalı..
Ya bu sırt sivilceleri yüzden daha mı zor oluyor? bir arkadaşımında yüzünde hiç yok ama sırtında çok var ve yazın sıkıntı oluyordu cidden.. ilaç hariç başka bir şeyler geçirmez mi bitkisel şeyler denesen bakım ya da maskeler.. vücut maskeleri de yapılıyor ya güzellik merkezlerinde.. bir de öylesini dene canım en azından sağlığını olumsuz etkilemez :/
Aslında haklısın canım izlerin gitmesi için soyulması daha iyi, Doktor bana nemlendirici olarak üroderm lipo (galiba ismi öyleydi ) verdi.
Dun duştan sonra kullandım hatta hafif kese yaptım soyulan yerlerim için sabahakdr iyi nemlendirdi çok şükür. Şimdi hafiften var soyulma ama nemlendiriciyi sürekli kullanıcam. Bu arada sen kaçıncı günündesin canım ?
bende bugun başladım 10 luk ve 20 lik verdi ama ikisini aynı anda içiyorum aslında bana roaccutane verilmişti ama eczane ücret farkı çok dedi bunu verdi inşallah aynı ilaçtır?
elim durmuyo ben çok oynuyorum yüzümle öncedende oynuyodum ama şimdiki gibi yara olmuyodu .s :2:
Benim üçüncü ayımın bitmesine on gün falan kaldı canım, haftaya çarşamba günü dördüncü kez kan vericem tahlil için, aynı gün kontrolüm var, bakalım nolcak...
bende öyle beyaz tenliydim iki ay öncesine kadar :) aynaya her baktığımda farklı bi surat görüyorum bi bakıyorum yüzüm bem beyaz tertemiz olmuş leke iz hiç bişey yok sonra bi daha bakıyorum morarmış kızarmış lekeler soyulmuş deriler :'(