Aklıma düştü bir kere...?

Bunlar genelleme yalnız.
Buradaki her üye "kocam olsun çamurdan olsun!" kafasında değil.:kahve:
Genellemeler her zaman yanlıştır.

Burada linç yemesinin nedeni konu sahibi çok kültürlü, akademisyen biri olmasına rağmen nişanlı birine nişanlı olduğunu bile bile meyletmesiydi. Insanın hep maddi kriteri olmamalı. Manevi ve etik kriteri de olmalı. Ben bundan eleştirdim. Dediklerimin de arkasindayim. Biz bunu yazınca da bize kıskanç dendi. Çuvaldızı kendine batırmalıydı.

Yani kısaca kriter sadece maddi boyutta olmaz. Etik boyutu da olmalı. Bazı etik değerler var. Bir kadın sevgilisi olan, nişanlısı olan, eşi olan bir erkeğe ne olursa olsun meyledemez.

Meyletmek istersen de benim gözümde asla kriter sahibi olamazsın.

Ben de bu foruma üyeyim ve burada yorumlar yapıyorum. Dolayısıyla bunu tüm bdv’ye mâl etmedim tabiki. Ben ironik yaklaştım konuya sadece. Çünkü bu kafada olan kullanıcı sayımız azımsanamayacak kadar çok maalesef. Bu da bir türkiye gerçeği diyelim, dilerim değişir..

Heee kesin bacak boyun uzundur, zaten 160 boyla ne kadar uzun olabilir, güzel olsan internette aramazdın minvalindeki yorumları ben kıskançlıkla nitelendirdim. Hala da aynı şeyi söylüyorum. Özgüvenin altını bilgi ve birikim ile doldurduktan sonra özgüvenli olmak bir niteliktir, aksi komik duruma düşürür..

Olayın etik kısmında %100 haklısınız.

+++++
Kadinlar hicbir sey isteyemez, kadinlar hicbir nitelik arayamaz, onemli olan karsidaki adam olsun eli ekmek tutsun ... egitimli ve sosyal statusu yuksek bir kadin keza bir erkek isteyebilir ne var bunda? Ozguvenli kadinlar gercekten lince ugruyor maalesef.

Bizler bu şartlar altında yaşamayı ve ikinci sınıf insan muamelesi görmeyi kendimize reva görüyoruz maalesef. Fazlasıyla sindirildik yıllar içerisinde.
Bunun temeli de çook eskilere uzanıyor. Hepi topu 20 yıldır kadınlar tam anlamıyla iş hayatına atıldı ve geçmişten gelen ataerkil gelenekleri bir türlü yok edemiyoruz. Çünkü mütemadiyen erkekler tarafından ailenin reisinin o olduğuna dair psikolojik şiddete maruz kalıyoruz ki... çocuklukta baba alıyor ipleri eline, büyüyünce de beline kırmızı kuşağını takıp al artık senindir diyor...
Ve bu durumu öylesine sindirmişiz ki ne zaman birimiz başını kaldırsa otur kız aşağı senin ne işin var o seviyelerde diyip başını ezmeye çalışıyoruz.

Bizler de seçebiliriz hanımlar. Neden oturduğumuz yerde kelmiş fodulmuş bakmadan seçilmeyi bekleyelim?

Ben de bu foruma üyeyim ve burada yorumlar yapıyorum. Dolayısıyla bunu tüm bdv’ye mâl etmedim tabiki. Ben ironik yaklaştım konuya sadece. Çünkü bu kafada olan kullanıcı sayımız azımsanamayacak kadar çok maalesef. Bu da bir türkiye gerçeği diyelim, dilerim değişir..

Heee kesin bacak boyun uzundur, zaten 160 boyla ne kadar uzun olabilir, güzel olsan internette aramazdın minvalindeki yorumları ben kıskançlıkla nitelendirdim. Hala da aynı şeyi söylüyorum. Özgüvenin altını bilgi ve birikim ile doldurduktan sonra özgüvenli olmak bir niteliktir, aksi komik duruma düşürür..

Açıkçası bacakla ilgili olan kısmı okuyunca ben konunun fake olduğunu düşündüm. Kendisini güzel bulsun hatta daha da güzel bulsun bunda bir problem yok hatta buraya gelip çirkin olduğum için güzel bir ilişkim yok diye düşünen kişiler de bu tarz dusunmeseler ve özgüvenleri yuksek olsa

Ama dediğim gibi o ifadeden konu sahibinin ben fake konu açtığını düşündüm muhtemelen gelen yorumlarda buna karşılık dalga boyutundadır. Zannetmiyorum ki konu sahibinin bacaklarını kiskansinlar 😅

Evet o yorumları bende beğenmedim. Tahminen konu sahibi toplumun etik yargılarına ters düşündüğü için çok tepki çekti. Bir de birinde "ben çok güzelim o yüzden herşeyin ortalama üstü benim olmalı" algısı olduğu hissedilince çok tepki cekiliyor. Çünkü statülü ve zengin eş = En güzel kadınla evli denklemi geçerli değil. Bu tamamen yanılgı. Evet olan vardır magazinde vs. Mankenle evli olanlar var ama bir elin parmağını geçmez.

Burada konu sahibi kriterden ziyade biraz ne kadar donanımlı, güzel, statülü olduğunu üstüne basa basa vurgulayınca herkes konu sahibini kafasında kendini yücelten olarak konumlandırdı ondan biraz üsluplar asabileşti. Tabi ki bazı yorumlar kırıcı. Asla savunmuyorum.
Ama konu sahibi de bize kıskanç dedi. Alakasi yoktu. Nişanlısı olan birine yazmak istemesi mi kiskanildi ? Hayır tabi ki.

Yani kısaca konu önyargı ile karşılandı. Adam nişanlı olmasa böyle yorumlar asla olmazdı. Dediğim gibi toplumsal etik değeri bizim toplumda çok önemli. Biz duygusal bir milletiz. Böyle durumlarda tepki çekiyor.
Yoksa tabi ki kriteri olsun. Olmalı da. Herkesin bir kriteri var. Kriteri olan kadınlar burada sevilmez düşüncesine de asla katılmıyorum. Burada binlerce yorum yaptim. Bir kadını kriteri olduğu için hiç suçlamadim. Hatta destekledim.

Bence konu sahibi kendini hak edecek iyi bir adam bulacaktır.
O nişanlıyı boşversin. Corona geçsin seminerlere, konferanslara gidip iyi bir adamla tanışabilir.

Son düzenleme:
Sizi kastetmedim, okudum yorumlarınızı ama siz de diyorsunuz bakın başkası olsa yorum bile yapmazdım, peki neden?
Ben sadece nişanlı birine yazması konusunu tuhaf bulmadım ki, benim kriterlerim şöyle böyle diye kendini övmesi, öyle bir siteden ciddi bir ilişkş yaşayacağını düşünmesi vs hiç biri doğru gelmedi bana.
Baskasi olsa yorum yapmazdim , konu sahibini az cok bildigim icin sasirdim zaten o yuzden yazdim hayirdir diye
Ben kendisinin hala bosluga dustugunu dusunuyorum , kolay degil ciddi bir iliskiden bir anda cikmak , elbet toparlar kendini

Evet o yorumları bende beğenmedim. Tahminen konu sahibi toplumun etik yargılarına ters düşündüğü için çok tepki çekti. Bir de birinde "ben çok güzelim o yüzden herşeyin ortalama üstü benim olmalı" algısı olduğu hissedilince çok tepki cekiliyor. Bundan bende hoşlanmıyorum. Çünkü statülü ve zengin eş = En güzel kadınla evli denklemi geçerli değil. Bu tamamen yanılgı. Evet olan vardır magazinde vs. Mankenle evli olanlar var ama bir elin parmağını geçmez.

Burada konu sahibi kriterden ziyade biraz ne kadar donanımlı, güzel, statülü olup nasıl dengini bulamadığını şaşırarak deyince tepkiyle karşılaştı. Herkes konu sahibini kafasında kendini yücelten olarak konumlandırdı ondan biraz üsluplar kötüleşti. Tabi ki bazı yorumlar kırıcı. Asla savunmuyorum.
Ama konu sahibi de bize kıskanç dedi. Alakasi yoktu. Nişanlısı olan birine yazmak istemesi mi kiskanildi ? Hayır tabi ki.

Yani kısaca konu önyargı ile karşılandı. Adam nişanlı olmasa böyle yorumlar asla olmazdı. Dediğim gibi toplumsal etik değeri bizim toplumda çok önemli. Biz duygusal bir milletiz. Böyle durumlarda tepki çekiyor.
Yoksa tabi ki kriteri olsun. Olmalı da. Herkesin bir kriteri var. Kriteri olan kadınlar burada sevilmez düşüncesine de asla katılmıyorum. Burada binlerce yorum yaptim. Bir kadını kriteri olduğu için hiç suçlamadim. Hatta destekledim. Ama bence konu sahibi kendini hak edecek iyi bir adam bulacaktır.

O nişanlıyı boşversin. Corona geçsin seminerlere, konferanslara gidip iyi bir adamla tanışabilir.

Kriterleri olan kadınların suçlanmadığı yorumunuza da ben katılamıyorum maalesef. İstisnasız bütün konularda hemen başlıyor üyeler “önemli olan karakteri, kendini geliştirmesi, bizim komşu dekan karısını aldattı, karısını döven doktor ” demeye.

Kriterleri olan kadınların suçlanmadığı yorumunuza da ben katılamıyorum maalesef. İstisnasız bütün konularda hemen başlıyor üyeler “önemli olan karakteri, kendini geliştirmesi, bizim komşu dekan karısını aldattı, karısını döven doktor ” demeye.
Evet oyle bir kitle var haklısınız. :olamaz:
Bende bazı konularda görüyorum. Ama çoğunluk kriterlere saygılıdır.

Mesela konu sahibi eğitimli, işi olan, toplumda yeri olan, dürüst saygılı birini tabi ki istesin. En doğal hakkı. Umarım bulur. Ama nişanlı olan birine yazmak hatta soruşturmak bile bence olamaz. Zaten akademisyen illa çevresi vardır. Paniklemesin. Paniklemedikçe onu hak eden birini bulacaktır.
Paniklemek hata yaptırır.:KK66:

Herkesin bu denli sinirlenmesinin nedeni (nişanlı olayı haricinde, çünkü o başlı başına hata) konu sahibinin inanılmaz şekilci oluşu.
Kariyerli olmak, yüzeysel ilişkilerden kurtarmıyor ne yazık ki.
Kendisini sadece görsellik ve kariyerde anlatmış, karşı taraftan beklentisini de sadece kariyer ve görsellik üzerinden anlatmış. Tamamen yüzeysel, tamamen şekilci.
Nihayete erdirecek derin bir ilişki yaşayabilir mi bilmem.
Yani hiç dememiş merhametli biri olsun, naif biri olsun, saygılı, sevgisini göstermesini bilsin vs.
Konuda gördüğüm bacak, kel, göbek, kariyer, boşanmış falan
Bu kadar şekilcilik o kadar irrite edici ki
Ve ne yazık ki günümüzdeki her ilişki böyle galiba. Üzücü...
Ve bir kadının bir kadını eleştirince direkt kıskanıyorlar diye yaftalanması da üzücü.
Biz kadınlar bu kız kardeşliği ne zaman becericez bilmiyorum.

Saygı çerçevesinde yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Burada yorumlarını mantıklı bulduğum 3-5 üye var, geri kalanının ne dediğini açıkçası umursamıyorum. Hakkımda istediğinizi düşünebilirsiniz.
IMG_20200519_010757.jpg

Şaka mı bu konu? Sizi böyle düşünmemiştim. Gerçekse konu ve güzelseniz hava da kaparlar sizi. Türkiye ortalaması ne bu arada? Merak ettim.

X