Sen sevmeyebilirsin fakat seven birini sorgulayamazsin ki. Birsey katip katmamasi mühim değil . Ozaman evde tvde olmamali. En buyuk tehlike o. Yoksa sizin gozetim ve sinirlariniz icinde telefon ile internette gezilebilir. Bu çocuklar 18 yasina gelince de eline tuslu telefon vericek haliniz yok ya.Neden asla ?
Ne katıyor size yani nasıl bir fayda sağlıyorsunuz?
Teknoloji çok iyi bir şey. Ama tabi bunu nasıl kullandığınız ve nasıl faydalandığınız önemli. Ben mesleğimle ilgili bilmediğim konularda dersleri hep you tube'dan izledim, öğrendim, şimdi ekmeğini yiyorum. Bir zamanlar wikepedia'dan faydalanmışlığım vardı. Şimdi artık bu teknoloji çağında resmi evrakları almak göndermek, heberleşmek ve bir çok şey çok kolaylaştı; ciddi bir zaman ve enerji tasarrufu sağlanıyor bu sayede, verimlilik artıyor. Ama zararlarının da özellikle çocuklar için, bilincinde olmak lazım.Akıllı telefonu sadece sosyal medya için kullanmanız gerekmez.
Haberleri nereden takip ediyorsunuz?
Sadece gazete ve belirli tv kanalları mı? Artık haber akışları, hangi görüşten olursanız olun, internetten çok daha hızlı ve etkin şekilde takip ediliyor.
Sosyal etkinlikler, duyurular, aktiviteler her şeyin planlaması ve duyurusu internet üzerinden oluyor.
Mesai saati dışında birine/kuruma vs mail göndermeniz gerekse akıllı telefondan gönderiyorsunuz.
Not defterini kullanıp güncel notunuzu tutuyor, ajandanızı oluşturuyor, hatırlatmalarınızı kuruyorsunuz.
Whatsapp üzerinden pdf, word, excel dahil bir sürü gerekli dokümanı anında alıp gönderebiliyorsunuz.
Gideceğiniz bir yeri haritalardan bulup gerekirse yol tarifi alıyorsunuz.
Hang otobüs nereden saat kaçta geçiyor onu bile kontrol ediyorsunuz.
Teknolojiye ve telefonlara açılan bu savaşı ben gereksiz görüyorum. her şey sizin neyi nasıl kullandığınızla alakalı. Akıllı telefon ve internet günlük hayatta kullanışlı onlarca şey sunarken sırf sosyal medya karşıtlığı yüzünden bunları kullanmamak gereksiz.
Valla benim kanaatimce siz isinizi zorlastiriyorsunuz.. ee tabi buda sizin tercihiniz saygi duyuyorum..Bu siteye de,bankacılık işlemlerime de,araştırmalarımı da hatta çocuğumun internet çıktılarını ya da araştırmalarını gün içinde şirket bilgisayarı üzerinden giriyorum/hallediyorum.
Zaten çalışan insanım vaktim kısıtlı.
Her an her şeye ayıracak vaktim yok.
Önemli bir şey olduğunda okullardan direk arıyorlar,watsapptan yazmak yerine.
Onun dışında sürekli beni meşgul etmekten başka bir işe yarayacaklarını düşünmüyorum anlık bildirimlerin.
Sizin beni ilginç bulduğunuz kadar bende ''asla'' diyen sizleri çok ilginç buluyorum.
Ben çocuklardan ziyade yetişkinlerin kullanımı icin söylemiştim aslinda. Teknoloji sadece teknoloji, onu nasil kullanacagina kisi karar veriyor. Sosyal medya kullanmamak icin telefonun tum nimetlerini hice saymak, bilemedim bence bu kadarina gerek yok.Teknoloji çok iyi bir şey. Ama tabi bunu nasıl kullandığınız ve nasıl faydalandığınız önemli. Ben mesleğimle ilgili bilmediğim konularda dersleri hep you tube'dan izledim, öğrendim, şimdi ekmeğini yiyorum. Bir zamanlar wikepedia'dan faydalanmışlığım vardı. Şimdi artık bu teknoloji çağında resmi evrakları almak göndermek, heberleşmek ve bir çok şey çok kolaylaştı; ciddi bir zaman ve enerji tasarrufu sağlanıyor bu sayede, verimlilik artıyor. Ama zararlarının da özellikle çocuklar için, bilincinde olmak lazım.