- 3 Nisan 2014
- 6.862
- 4.435
- 178
- Konu Sahibi Sweetshadow6
-
O kadar pişmanım kii o anlık hevesle hemen söyledimçocuk oyuncağına döndü artık ailemde görbak haftasonuda gelmezler diyo bende ona laf dedirtmemek için erkek arkadaşımı savunuyorum diyemedim ki böyle böyle oldu bu sefer diyecekelr neden kendini küçük düşürdün evlilik meraklısı gibi gösterdin evde mi kaldın da direttin diyecekler haklılarda..
Aklı başında hiçbir erkek anası babası,şu çağda hele 22 yaşındaki oğullarını evlendirmezler.Sen kendindemisin güzelim.Yaşınız çok küçük.Hele bir erkek için evlilik ev sorumluluğu alacak bir yaş değiL.Sen bir hayal dünyasında yaşıyor,kendi kendine gelin güvey oluyor,sonra da çocuğu zorlayıp hem kendini hem de onu zor durumda bırakıyorsun.Yahu sen genç kızsın.Bir erkeğe bu kadar nişanlanalım diye baskı yapılır mı.Çocuğun annesini bile kendin arıyorsun.Oluşturduğun imaj çok hoş mu sence.Ne kadar desinler kısmındası işin.Millete nişan tarihini söylemek,alışveriş yapmak...Allah aşkına millete hangi üniversiteyi bitridiğini söylemenin gururunu yaşa.Önce kendi ayakların üzerinde dur.Evlilik işi öyle senin sandığın gibi,aman seviyoruz herşey hallolur diretir ailesine demekle olmuyor.Bu çocuk ne zaman okul bitirdi,ne zaman askerliğini yaptı,iş güç sahibi oldu,birikim yaptı da evlensin.Onun yanına gitmek için millete laf söz olmasın diye nişan akacakmış.Nişandan ayrılırsan neolacak.Millet mi önemli.Aklını başına topla.Bu kadar evlenme meraklısı olma.
canım ablamda da aynı sorunlar olmuştu, o tyüzden ben mantıklı davrandım, artık bir seferlik lafları kaldırmaya çalış canım, bidahakine daha dikkatli davranırsın canım benim
Aksine çok utanırım baktım o. Annemle aylarca konuşuyo aramızda muhabbet geçiyordu annemle konuşmak ister misin diye bende hepp sakıınn çok utanırım diyordum en sonunda laf açıldı bende tamam ver o zaman numarasını dedim amacım aramak değildi onu ölçmek istedim baktım lafı çeviriyor.. Yoksa kendimi küçük düşürmemm... Diğer konularda ısrarım kaç tarih sözü verid ekildim bende dayanamadım sürekli yüzüne vurdum ettim yoksa evde kalmış kızlar gibi hadiii geellll evlen benimle demiyorumm..
Ve burdan gerekli mesajı almıyorsunuz, ilginç.
Hayatımda ilk defa bir kıza kız tarafı azıcık ağır olur diyeceğim. Yani beni tanısaydınız, bu cümleyi kuruyorsam durumun vehametini anlardınız. Karşı taraftan nasıl göründüğünüz ile ilgili bir fikriniz var mı? Oğulları konuyu bile açmıyor. İşim olmaz diyor ama daha tanışmadan telefonda dert yanan bir kız. Ne zaman geliyorsunuz diye baskı yapan bir kız.
Demiyorsun ama tamda oyle bir imaj veriyorsun canim..
Kusura bakma bence cok kucuk dusurmussun kendini.
Ve ne olursa olsun utangac biri olarak soyluyorum senelercede oyalasa ben annesini arayip hadi noluyo gelmiyomusunyz gibi bir tavir sergileyemezdim zaten.
Senle yasitiz bak sakin cok bilmislik tasladigimi sanma cok samimi arkadasim dostum bile bunu yapsa sen napiyon kendine gel bukadar mi kendine saygin yok derim(daha cok sey derimde neyse)
Ve kadin hala size gelmekten bahsetmiyor haberi bile yoktur buyuk ihtimal yine.
Ben olsam bu iliskiye sans vermezdim dahada..
Kendimi dusunuyorumda onun akrabalarinin gozunde son derece evlilik meraklisi kustah biri olarak gorurdum.
Yaaa ben annesine gidipte gelin demedim ki kadın kendisi söyledi böyle böyle diye.
Teşekkür ederim .. Bundan sonra öyle olacak beni bi eleştirmeye. Siz vardınız..
Gene de sizin arama amacınız bu değil miydi? Havadan sudan konuşmak için aramadınız sanırım. Öyle bile olsa yine de karşıdan bu profili çiziyorsunuz. Burda konuyu okuyanlara bile bu profili çiziyorsunuz. Herkes size bir durun bir yavaş diyor. Size ne bu acele kendiniz biraz ağırsan satın diyor. 5 cümle ile bizde böyle bir izlenim bıraktıysanız sizce ailesi ne düşünmüştür?
Boşver takma kafaya olan olmuş sonuçta, yaşında küçük zaten bianlık hevesle söylemişsin, bidahakine daha dikkatli olursun olur biter canım, olabilir insan özeniyor yuva kurmak için, ama dediğim gibi bidahakine benim gibi yap :))
güzel bir mesleğide var yani. Tmm askerlik problem olsa mesleği olmasa tamam da öyle bir derdi yok
Boşver takma kafaya olan olmuş sonuçta, yaşında küçük zaten bianlık hevesle söylemişsin, bidahakine daha dikkatli olursun olur biter canım, olabilir insan özeniyor yuva kurmak için, ama dediğim gibi bidahakine benim gibi yap :))
Sınıf arkadaşlarımın hepsi agustos ve eylülde evleniyor o yüzdende heves edip söyledim herkes beni evlilik düşkünü zannetti
Buna rağmen çekindiğini düşünüyorsunuz. Bence öyle inanmak istiyorsunuz:26:
Yalan söyleyen beni kandıran erkek arkadaşım' burda zor durumda olan ailesinekarşı gelin beni isteyin diye tutturan dert yanan problemli kız da ben oluyorum... Sizler beni anlamak istemiyorsunuz ben kimseye tutturmadım gelin isteyin diye ilk defa başıam böyle bir iş geldi ve bana tarih verdi mayısın son haftasında dağıtım işi olsun eve çıkayım geliyoruz dedi bende aileme söyledim mayıs ayı geldi çattı hazirana ertlelendi öncesinde de nişan ağustosta olur diyordutabii ben sanıyordum ki ailesinin haberi var.. Niye bana yükleniyorsunuz anlamıyorumm ben herşey yolunda sanıyordum sonradan öğrendim ki kandırılıyorum bu sefer her kavgada yüzüne vurdum ... Yksa ben tutturmadım hadi gelin diyee çocuk oyuncağına çevirdiği için sitem ediyorumm..benide ümitlendirmesin yani yoksa yoktur ben kalkıpta boğazına. YAPışmayacam neden olmadı diye her işte vardır bir hayır deyip yoluma bakarım tek zoruma giden çocuk gibi kandırılmam şu gün geleceğiz yok işim çıktı diye diye aylar geçti. Umarım derdimi anlatabilmişimdir
Yalan söyleyen beni kandıran erkek arkadaşım' burda zor durumda olan ailesinekarşı gelin beni isteyin diye tutturan dert yanan problemli kız da ben oluyorum.. ben kimseye tutturmadım gelin isteyin diye ilk defa başıam böyle bir iş geldi ve bana tarih verdi mayısın son haftasında dağıtım işi olsun eve çıkayım geliyoruz dedi bende aileme söyledim mayıs ayı geldi çattı hazirana ertlelendi öncesinde de nişan ağustosta olur diyordutabii ben sanıyordum ki ailesinin haberi var.. Niye bana yükleniyorlar anlamadım gitti oysa ben herşey yolunda sanıyordum sonradan öğrendim ki kandırılıyorum bu sefer her kavgada yüzüne vurdum ... Yksa ben tutturmadım hadi gelin diyee çocuk oyuncağına çevirdiği için sitem ediyorumm..benide ümitlendirmesin yani yoksa yoktur ben kalkıpta boğazına. YAPışmayacam neden olmadı diye her işte vardır bir hayır deyip yoluma bakarım tek zoruma giden çocuk gibi kandırılmam şu gün geleceğiz yok işim çıktı diye diye aylar geçti.
Yakın çevreme derdimi anlatamıyorum sizlere anlatıp rahatlamak istedim umarım bana yardımcı olursunuz...
Öncelikle Benim bir ilişkim var erkek arkadaşım ve bende 22 yaşındayız. Önceden arkadaş olarak tanışmışlığımız vardı şuanda 11 aylık bir ilişkimiz var.. Gelgelelim ki benim asıl derdime kızlar biz aylar öncesinden evilik ile ilgili kararlar almıştık 2015 yılında düğün yaparız bu ağustos ayında da nişan olur diye sürekli konuşup planlar yapıyorduk... Bende tabii kii dört gözle yaz gelsinde adım atalım diye düşünüyordum. Kendisi annemle falan telefonda konuşur eder tanışmak istedi bende hemen numarasını verdim.. Bizim evede geldi ailemle tanıştı (babam hariç).... zaten ciddi düşünüyoruz annemlede konuşsunlar diye düşündüm.. Aylar geçti 7. Ayımıza girince dayanamayıp annenin numarasını verir misin dedim amacım annesiyle konuşmak değildi kendiliğinden numarayı vereceği günü bekliyordum... ilk başta sonra konuşursun gibisinden laflar söyledi epey uğraştım bizi biliyorlar mı diye bana söylediği laf ben çok utangacım aileme söyleyemedim onlar benim whatsapp profilimde fotoğrafımızı gördü o sayede öğrendiler seni dedi ve sonradan öğrendim ki bizim fotoğrafımızı koyduğu zaman akrabalarını engellemiş ben ise saf saf inanıyordum hepsi bizi biliyor diye...rastgele babası whatsaap açınca fotoğrafı görmüş o sayede öğrenmişler... yoksa ben sanıyorum ki hepsinin haberi vararadan belli zaman geçti ne yapıp edip annesinin numarasını aldım ve konuştum..ben tüm aileme ve akrabalarıma ağustosta nişan olacak istemeye gelecekler diye ona güvenerekten aylar öncesinden söyledim... en sonunda mayıs ayında gelsinler tanışsınlar dedi mayıs ayı geldi ortada ailesi falan yok haziran dedi haziranda ailesi falan yok ağustos ayında nişan dedi nişan falan yok en sonunda dayanamayıp ağzıma geleni saydım. temmuzun sonu gibi annem gelsin tanışsınlar dedi. kızlar o kadar çok planımız iptal oldu ki artık inanamıyorum bile mezuniyetime gelecekti o tarihte işi çıktı ağustosta akrabamızın düğününe beraber gitmeyi düşündüm o tarihe yine işiyle ilgili problem çıktı gelemiyor hep bizim plan yaptığımız tarihte aksilik çıkıyor oysa her kızın hayalidir nişan gününün düğün gününün hayali kurmak şuan hiç birşeyden emin olamadığım için alışverişe bile gidemiyorum forumda pek çok topic okudum herkesin sevgilisi sözlüsü nişanlısı eşi .... nişan olsun diye dayatmış ..sizlerden çoğu askerden gelince hemen ailesinin kolundan tutup kızım evine gitmiş.. Ben bunları okurken çok imreniyorum bizim ilişkimizde ise erkek benmişim gibi sürekli ağzıma alıyorum ne zaman geleceksiniz artık nişan olsun diyorum. Bunları söylerken çookk utanıyorum sanki erkek benim de onun istemesi lazım benimde naz yapmam gerekirken bizde işler tersine...Kendisinden o heyecanı göremiyorum normalde erkekler sabırsız olur adı konulsun ister bizde ise tam tersi bu haftasonu sanırım annesi kardeşi ve kendisi gelecek o da annesi ev yerleştirmeye yanına gidiyor işleri bitince bize uğrayacaklarını kendisi bana söyledi .. ve inanın halen daha annesine bile nişan istiyoruz diyemiyo çok utanıyormuş kızlar ben ne yapayım lütfen akıl verin kafaya taka taka bunalıma girdim . Aileme kaç defa mahcup oldum yalancı durumuna düştüm babama dedim şu zaman geliyorlar... kızını isteyecekler ağustosta diye gülerek takılıyordum şimdi adamın yüzüne bakacak yüzüm kalmadı koskoca insanları ne hale düşürdüm onlarda adı konsun rahat rahat görüşürsünüz sevgiliyken yanına yollarsam elalem bana ne der hangi baba kızını sevgilisinin yanına başka şehire gönderir yarın bir gün ayrıldın sonra demeyecekler mi şu kişi sevgilisinin yanına gitti etti diye... Ciddiyete binsin o zaman yollarım rahat rahat görüşürsünüz diyo ne yapacağım bilmiyorum beni sevdiğinden eminimde kızlar insan sevdiğe kavuşmak için dünyaları karşısına alıyor benimki ise çok rahat bende nişan söz telaşını yaşamak istiyorum o heyecanı yaşamak alışverişe çıkıp elbisemi beğenmek en önemliside soranlara karşı şu tarihte nişanım olacak demek istiyorum...
Biliyorum çok uzun oldu şimdiden okuduğunuz için çok teşekkür ederim....
Ben mi evlenme meraklısı oldum.. Kendisi bana durmadan tarih verdi etti ve gelen olmadı bende sinirden ikidebir ağzıma alıp duruyorumm verdiğin sözleri tutamadında daha ne nişanından bahsediyorsun diye yoksa kendim zorlamadım hadi gelin isteyin beni diye.. Üstelik erkek arkadaşım al aannemle konuş dedi bende çok utanırım istemem dedim laf açıldı tekrar dan bende tamam ver numarası ı dedim amacım kadını aramak değildi tepkisini ölçtümm numarayı alır almaz aramadım.. Yine erkek arkadaşım ısrar etti annemi ara şimdiden konuşun diye bende zoraki aradım kaç defa gün içerisinde sordu aradın mı diye en sınunda aradım konuştum kadına demedim ki beni isteyin diye havadan sudan muhabbetlerdi annesi bana x gelip nişan dese üzerimize düşeni yaparız .. seni sorunca lafı değişiyor oğluma sorardık sevgilin yok mu diye gelir bize işim olmaz kızlarla falan derdi diyo... Mesleği var ayaklarının üzerinde kredi çekip babasına araba alacak kadar durabiliyor demek kiaskerlik derdi zaten yok
Teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız.. Dedikleriniz çok doğru ben burdaki tatlı heyecanlara birde sınıf arkadaşlarımın hepsi evleniyor onları da görünce evlilik muhabbeti açılır açılmaz koşa koşa gidip aileme söyledim hata ettim .. Sizde haklısınız sürekli dillendirmemem gerekiyor kendimi frenlemem lazım da çileden çıkınca ağzıma geliyor diyorum mesela başka konular hakkında plan yapar bende senin lafınla hareket edilmez sen plan yapmaktan vazgeç hep lafta kalıyor diyorum alttan alttan laf sokuyorum.. DAHa bunu yapmayacağım illa evlilik dedi diye evlenecek değiliz hayırlısı neyse o olsun. Bende bu saatten sonra annesinide özel günlerde falan aramayacağım benim aramam da kötü bir niyet yoktu çevremde arkadaşlarımda olsun ara konuş o senin annenle konuşuyor ne olacak yani diyorlardı bende aramazsam ayıp olur diye arıyordum.. Yazdıklarınız ve yazılanlar bana ders oldu gözüm açıldı teşekkür ederim hepsini dikkate alacağım.. Haftasonu gelecekti annesiyle tabii gelmeyebilirler de gelirselerde nişan konusu açılsın diyede beklemeyeceğim herşeyi zamana bıraktım.. BU arada anneme nasıl söyleyebilirim kadıncağıza hep onu savundum annemde sizin gibi düşünüyordu yaşınız küçük...daha erken nişan olsada düşün hemen olmaz falan diyordu fakat anneme sürekli bahane buluyor diyemedim gözünde kötü imaj çizmesin diyeYazacaklarım hoşunuza gitmeyecek ama umarım eksiksiz okursunuz...
İlk mesajınıza bakarak yorum yapmak istemedim, belki yazılanlar farkındalık yaratmıştır dedim ama devamında yukarıdaki kısmı yazmışsınız... 20li yaşların başında bir erkek için askerlik, meslek işi halledilince sıra hemen evlenmeye gelmiyor ki... Artık 20li yaşlar kadınlar için bile erken...
Son mesajlarınızın birinde "evde kalmış kızlar gibi sürekli gel benimle evlen" demiyorum yazmışsınız ama tavırlarınız, ailenize bunu ilan etmeniz, ısrarınız (ki ısrar etmeseniz o "aileme söylemekten utanıyorum" gibi komik bir bahane sunmaz) evlenmek için yanıp tutuşan kızlardan farklı değil, o yüzden bu yönde yorumlar gelirse hatta bunu erkek arkadaşınızdan da duyarsanız bozulmayın çünkü siz de bu konuyu okuyor olsaydınız aynı şeyi düşünürdünüz... Üstelik çeyiz, nişan, düğün topiklerine merakınız da bundan... Yani siz bir an evvel evlenip hayatınızı öyle şekillendirmek istiyorsunuz, bunu kabullenmek şu an neden bu kadar kötü hissettiğinizi ve erkek arkadaşınızın geride durmasını anlamanızı sağlayacak, bu istek ayıp bir şey değil, öyle bile olsa olsa insan hissettiklerinin arkasında durmalı, bu işleri kolaylaştırır...
Siz, görüştüğünüz insan için bir kız arkadaşsınız... Hani evlilik öncesi flörtler olur da eşler yıllar sonra haberdar olunca tatları kaçar, öyle... "Benimle evlenmek istediğini söyledi" vs diyeceksiniz belki, söyler... Erkekler yirmi yıl sonraki planlarını da bazen anlık heyecanlarını da bir çırpıda söylerler ve biz kadınlar bunu hiç değişmeyecek bir gerçek gibi hafızaya alır, anayasa gibi de kabul ederiz... Eğer siz bu konudaki ısrarcı tavrınızı evlenmeyi çok istediğiniz için değil de "madem bana hayal kurdurdu arkasında dursun istiyorum" inadıymış gibi gösterirseniz o da sizinle inatlaşır ve olacağı varsa da olmaz bu iş... Yani şu an yaşadıklarınız yıllar sonra sizin onunla evlenip birlikte gülerek hatırlayacağınız günler de olabilir onun eşine anlatacağı kötü hatıralar da... Hangisi olacağını da sizin tutumunuz belirleyecek tabii...
Bu çocuk henüz evlenmek istemiyor bu net ama bu tavrınızı sürdürürseniz sizinle evlenmek istemiyor boyutuna geçmesi an meselesi... Keşke o kadar heyecanlanıp nişanlanan, evlenen kızlara özenerek onların arasına katılmak için ailenizle paylaşmasaydınız bunu, onu da sizi geçiştirmek için bahaneler bulur hale getirmeseydiniz... Şimdi önünüzde iki yol var... Ya içinde bulunduğunuz durumun onun sizi teşvik etmesinden ziyade sizin evlenmek için duyduğunuz arzu olduğunu kabul eder ve heyecanınızı frenleyerek ona rahat nefes aldırırsınız ya da o çok yakında bunalıp bahaneler bulmayı bırakır ve açıkça sizinle böyle bir niyeti olmadığını bizzat ondan duyarsınız... İnanın başka alternatif yok...
Burada yazılanları sakin okuyun, bizim size "evlilik meraklısı kız" yaftası yapıştırmamız ya da hak vermemiz önemli değil, tavırlarınızla ona bunu düşündürmeniz ve bunun geri tepmesi söz konusu... Bir de eklemeden duramayacağım, belki sizin için bir şey de ifade etmeyecek ama nişanlanıp, evlenip mutlu paylaşımlar yapanların bir o kadar da mutsuz, dünyanın da geldiği anları var ama herkes fotoğraflarda olduğu gibi en mutlu anını yansıtır dışarıya... Dürüst davranan hiçbir evli kadın sizin yaşınıza dönüp sizin ilişkinizde yaşadıklarınızı yaşaması halinde sizin kadar sıcak bakmaz evliliğe... Aksini düşünen varsa yazsın...
arkadaşının yalanları yüzünden olan olmuş, senin hatan ona inanmak, hayat bu canım ya erkek milletine güven olmuyor, Allah daha düzgününü çıkarsın karşına canım benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?