Akıl verir misiniz?

Sweetshadow6

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
211
32
38
Yakın çevreme derdimi anlatamıyorum sizlere anlatıp rahatlamak istedim umarım bana yardımcı olursunuz...

Öncelikle Benim bir ilişkim var erkek arkadaşım ve bende 22 yaşındayız. Önceden arkadaş olarak tanışmışlığımız vardı şuanda 11 aylık bir ilişkimiz var.. Gelgelelim ki benim asıl derdime kızlar biz aylar öncesinden evilik ile ilgili kararlar almıştık 2015 yılında düğün yaparız bu ağustos ayında da nişan olur diye sürekli konuşup planlar yapıyorduk... Bende tabii kii dört gözle yaz gelsinde adım atalım diye düşünüyordum. Kendisi annemle falan telefonda konuşur eder tanışmak istedi bende hemen numarasını verdim.. Bizim evede geldi ailemle tanıştı (babam hariç).... zaten ciddi düşünüyoruz annemlede konuşsunlar diye düşündüm.. Aylar geçti 7. Ayımıza girince dayanamayıp annenin numarasını verir misin dedim amacım annesiyle konuşmak değildi kendiliğinden numarayı vereceği günü bekliyordum... ilk başta sonra konuşursun gibisinden laflar söyledi epey uğraştım bizi biliyorlar mı diye bana söylediği laf ben çok utangacım aileme söyleyemedim onlar benim whatsapp profilimde fotoğrafımızı gördü o sayede öğrendiler seni dedi ve sonradan öğrendim ki bizim fotoğrafımızı koyduğu zaman akrabalarını engellemiş ben ise saf saf inanıyordum hepsi bizi biliyor diye...rastgele babası whatsaap açınca fotoğrafı görmüş o sayede öğrenmişler... yoksa ben sanıyorum ki hepsinin haberi var aradan belli zaman geçti ne yapıp edip annesinin numarasını aldım ve konuştum..ben tüm aileme ve akrabalarıma ağustosta nişan olacak istemeye gelecekler diye ona güvenerekten aylar öncesinden söyledim... en sonunda mayıs ayında gelsinler tanışsınlar dedi mayıs ayı geldi ortada ailesi falan yok haziran dedi haziranda ailesi falan yok ağustos ayında nişan dedi nişan falan yok en sonunda dayanamayıp ağzıma geleni saydım. temmuzun sonu gibi annem gelsin tanışsınlar dedi. kızlar o kadar çok planımız iptal oldu ki artık inanamıyorum bile mezuniyetime gelecekti o tarihte işi çıktı ağustosta akrabamızın düğününe beraber gitmeyi düşündüm o tarihe yine işiyle ilgili problem çıktı gelemiyor hep bizim plan yaptığımız tarihte aksilik çıkıyor oysa her kızın hayalidir nişan gününün düğün gününün hayali kurmak şuan hiç birşeyden emin olamadığım için alışverişe bile gidemiyorum forumda pek çok topic okudum herkesin sevgilisi sözlüsü nişanlısı eşi .... nişan olsun diye dayatmış ..sizlerden çoğu askerden gelince hemen ailesinin kolundan tutup kızım evine gitmiş.. Ben bunları okurken çok imreniyorum bizim ilişkimizde ise erkek benmişim gibi sürekli ağzıma alıyorum ne zaman geleceksiniz artık nişan olsun diyorum. Bunları söylerken çookk utanıyorum sanki erkek benim de onun istemesi lazım benimde naz yapmam gerekirken bizde işler tersine...Kendisinden o heyecanı göremiyorum normalde erkekler sabırsız olur adı konulsun ister bizde ise tam tersi bu haftasonu sanırım annesi kardeşi ve kendisi gelecek o da annesi ev yerleştirmeye yanına gidiyor işleri bitince bize uğrayacaklarını kendisi bana söyledi .. ve inanın halen daha annesine bile nişan istiyoruz diyemiyo çok utanıyormuş kızlar ben ne yapayım lütfen akıl verin kafaya taka taka bunalıma girdim . Aileme kaç defa mahcup oldum yalancı durumuna düştüm babama dedim şu zaman geliyorlar... kızını isteyecekler ağustosta diye gülerek takılıyordum şimdi adamın yüzüne bakacak yüzüm kalmadı koskoca insanları ne hale düşürdüm onlarda adı konsun rahat rahat görüşürsünüz sevgiliyken yanına yollarsam elalem bana ne der hangi baba kızını sevgilisinin yanına başka şehire gönderir yarın bir gün ayrıldın sonra demeyecekler mi şu kişi sevgilisinin yanına gitti etti diye... Ciddiyete binsin o zaman yollarım rahat rahat görüşürsünüz diyo ne yapacağım bilmiyorum beni sevdiğinden eminimde kızlar insan sevdiğe kavuşmak için dünyaları karşısına alıyor benimki ise çok rahat bende nişan söz telaşını yaşamak istiyorum o heyecanı yaşamak alışverişe çıkıp elbisemi beğenmek en önemliside soranlara karşı şu tarihte nişanım olacak demek istiyorum...
Biliyorum çok uzun oldu şimdiden okuduğunuz için çok teşekkür ederim....

Son düzenleme:
inanma..
Seni o gün bügün diye atlatıp durmuş. Kesınlıkle evlenme niyetinin oldgnu düşünmüyorum. Bişeyler var gbi geldi bana. Sanırım gözünü açman gerek

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Nerede okudunuz bilmiyorum ama söz-nişan-evlilik için can atan erkek çok azdır. Hele ki 22 yaşında...
Sizin hatanız daha siz ailesiyle tanışmadan kendi ailenize yazın nişan olacağını söylemeniz. Dereyi görmeden paçaları sıvamışsınız.
Sevgiliniz de belki birikim yapmak düşüncesinde olabilir. Sonuçta nişan rahat görüşmek için yapılan bir şey değildir, ucunda evlilik var. Ailesi bunu karşılayamayacak durumda olabilir. Eğer gerçekten çekiniyorsa tek çekincesi ailesini zora sokmamaktır bence.

Neden bu kadar çok nişan meraklısınınız? Yaşlarınız da küçükmüş.
Siz kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz gibi geldi bana.
Damat adayının pek umrunda değil.
Utangaçnış peehh..

Son düzenleme:

senın ailenle hele ki annenle tanışmaya utanmıyor, evinize kadar gelıyor kendi öz ailesinden utanıyor öyle mi??. Yersennn canım.Maddi imkanı var mı . 22 yaş hayatta birşeyi yoluna koymak için çok küçük bir yaş ama..Askerlik yoktur iş yoktur daha.

Utangacmış...
kesin altında bi bityenigi var...

Anneside telefonda bana demişti.. Daha önce kız lafı evde hiç etmezdi sürekli sorardık sevgilin var mı diye . Cevap olarak amaann anne işim olmaz diyor derdi.. Bunları söylermiş. İşin garip kısmı teyzesiyle konuştum kadın bana x şahısı bize bir şey söylese gerekeni yaparız da demiyo demiş annesi ve teyzesi seni soruyoruz lafı değişiyor diyo

Yasiniz daha cok genc, neden bu kadar acele ediyorsunuz ki?
Ayrica evliligi düsünecek isteyecek seviyeye gelen bir adam, ailesinden cekinmez, yok utaniyorum felan demez.
Bence yasindan dolayi daha o olgunluga erisememis.
Söz namustur, yok bu tarihte gelecegiz diyip diyip sizi oyalamis resmen.
Bence bundan sonra agziniza bir daha evlilik lafi almayin.
Siz sevgisinden eminim demissiniz ama ben olsam kesinlikle süphe ederdim, bana on tane tarih verip gelmeyen, hatta daha dogru düzgün ailesine bile beni anlatamayan bir insanin sevgisine inanmazdim.

Buna rağmen çekindiğini düşünüyorsunuz. Bence öyle inanmak istiyorsunuz:26:

22 yaş bir erkek için zaten çok erken.Yanlış anlama ama benim o yaştaki oğlum karşıma evlenmek istiyorum diye gelse hayatta izin vermem.Direterek ne nişanı düğünü? Yaşın çok genç biraz gençliğini yaşa hemen evlenipte ne yapacaksın?Nişan vs. ne bileyim... Dersen ki illa nişan istiyorum düğün istiyorum ayrıl görüşme eğer niyeti ciddiyse zaten dayanamaz 1 aya kalmaz nişanını yaparsınız.Ama niyeti ciddi değilse ki öyle görünüyor bırak bitsin.Ailene de nişan sözünü tutmadı sizi daha fazla üzmemek adına bitirdim dersin.Millet yıllarca çıkıyor da diretiyor nişanı zaten 11 ay çok uzun bi ilişki değil.Tavrını koy biraz kaybetme korkusu yaşasın seni

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evlilik teklifleri topiğinde okudum.. Eveett haklısınız bende heyecandan hemen ailemle paylaştım yazın isteme olacak diye . Malesef bilemedim bunları yaşayacağımı herşeyi biz ikimiz yaparız diye düşünüyorduk nişanıda düğünüe.. Zaten nişan kız tarafına ait değil mi üzerimize düşeni yapacaktık yeter ki adı konulsun diye düşünüyorduk

Evet ailemle yengemlerle bazı akrabalarımla tanıştı güzel bir mesleğide var yani. Tmm askerlik problem olsa mesleği olmasa tamam da öyle bir derdi yok

Son düzenleme:
Yanlış davranmışsın canım. evet kendini ağırdan satamamışsın .Özellikle annesini arayıp beni istemeye gelin demiş gibi olmuşsun.. Niye bukadar aceleci davrandınki üstelik daha 7. ayınızda ve yaşında daha 22 ne bu evlilik merakı bende anlamadım..

İnanın neye inanacağımı şaşırdım bu haftasonu annesiyle gelecekmiş inş. Yalan çıkmaz inancımı yitirdim..

Son düzenleme:
Yalan soyluyor, utanmak falan degil bu.
yalniz suclu da degil, onu bu yalana siz itmissiniz.
on bir aylık iliski daha taze sayilir, siz bir bayan olarak hemen evinize ailenize sokmussunuz.
ortada hicbir sey yok birlikte akraba dugunune gitmekten bahsediyorsunuz, aileniz de cok rahat anlasilan.
cocuk sikbogaz olmustur, niye bu yasta evlenmek istesinnki.
ailenizle falan tanisinca korkmustur, o sebeple bugun yarin diye oyaliyordur.
ben fazlasıyla hak verdim sevgilinize.

Yaşınızın küçüklüğünü geçtim ilişkiniz daha yeni sayılır ki.
11 ayda nasıl hemen evlilik hayallerine girdiniz ? Öncelik okulunuz, mesleğiniz olmalıyken nişan derdine düşmek biraz saçma değil mi ?
Evde kalmış sayılmazsınız. Ki zaten sevgiliniz evlilik düşünen biri olsaydı ailesinin sizden haberi olurdu.
Lafta var evlilik planı sizinle öyle hayal kurmak hoşuna gittiği için sanırım.
22 yaş erkek için olgunluk yaşı değil bile.

evlenmeyi düşünen adam sevgilisine sahip cıkar.
sizi kandırmakla meşgul bu kişi...
hadi sizi gectim ailenide bu sacma sapan yalana oyalanmalara ortak etmişiniz.

O bana ümit verdi aylarca planı yaptık en azından söz nişan olsun düğün için acele etmeyecektik .. Annesiyle bu konuyu konuşmadım kendileri bana x gelip dese üzerimize düşeni yaparız diyordu da oğlu hiç oralı değil bende gerekeni söyledim temmuzda falan sakın gelmeyin daha istemiyorum hiç bir şey bundan sonra da düğün muhabbetine sakın girme dedim sonra da kendisi tanışmaya gelince nişanı konuşur büyükler dedi..

evlenmeyi düşünen adam sevgilisine sahip cıkar.
sizi kandırmakla meşgul bu kişi...
hadi sizi gectim ailenide bu sacma sapan yalana oyalanmalara ortak etmişiniz.

Kendimi geçtim en çok üzüldüğümde ailem başıma ilk dfa böyle bir şey gelince hemen haber ettim keşke bekleseydim güvenilir konuştu etti bilemedim ki ailesinin haberi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…