• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl almam gereken bir durum var

Bu konu hakkında hiç bilgim yok. Nasıl yapabilirim uzaktan. Bilginiz var mı
Emlakçılar hakkında bilgim yok ama ev sahibini görmeyen, ev sahibiyle irtibat kuramayan kiracılar var. Ya emlakçıların yetkisi var ya da ev sahipleri vekalet veriyor.

İşte benim merak ettiğim tam olarak da bu. Benim hesap numaramın verildiğinden nasıl emin olabilirim. Bana vekalet alana kadar tamam der sonra gider kendi hesap numarasını verir. Ben bundan emin olmak istiyorum
Hiç mi bişey söyleme hakkınız yok yahu nasıl iş bu ? Vermeyin vekâlet o zaman kendinizi garantiye almadan. Ya da eşinizin hesabına erişiminiz var mı ? Ortak hesap açalım ona yatsın deyin

Hiç mi bişey söyleme hakkınız yok yahu nasıl iş bu ? Vermeyin vekâlet o zaman kendinizi garantiye almadan. Ya da eşinizin hesabına erişiminiz var mı ? Ortak
Eğer benim hesabıma yatmayacaksa kesinlikle vekalet vermeyeceğimi söyledim. Ben onun derdini biliyorum arabanın modelini yükseltecek ve kripto oynayacak. Para uçup sonra sinir krizine gitmektense kavga edecek bir paranın olmaması en güzeli

Bir defa haberlerde bir kadin gördüm kadin yurtdisinda. Yegenine ilerde yerlesmek icin turkiyeden ev satin aldiriyor para gonderiyor yuklu miktarda ama aciklamaya birsey yazmiyor. Vekaletde gonderiyor sonucta yegeni. Cocugu yok biseyi yok kadin tek basina. İlerde yerlesirim umuduyla yegenine hallettriyor.yegeni evi kendi ustune aldiriyor. Kadin dimdizlak ortada kaliyor. Aciklamaya bisey yazmadigi iccin parayi kanitlayamadi. Evde gitti yegen vekaletle kendi adina alip icine girmis. Bu olayi nasil cozduler bilmiyorum. Kadin aaglayarak haberlere cikmisti. Yegeni tam bir fettandi. O gunden beri vekalet verdigimde hep sureli veririm nicin verdigimi mutlaka yazarim babam dahi olsa. Gecen esime evin tadilati icin para gonderdim. Dunya hali yarin oburgun ayririliz ben eve su kadar para harcadim dememesi icin gonderdigim paraya aciklamada ev tadilati icin yazdim. Hayat boyle basa ne gelecek bilinmez. Ahir zaman dedikleri bu iste.

Ay evet düştü tabi ki. Kaç seferdir kripto hesap acıcam deyip duruyor. Kesinlikle böyle bir duruma izin veremem. Ev boş dursun daha iyi
Gerekirse atlayın uçağa gidin ev işini kendiniz halledin. Eşiniz pek sağlam ayakkabı gelmedi bana. İşinizi garantiye alın.

Eşim savurgan bir insan değil, ama etrafta duyuyoruz görüyoruz kriptoda binlerce para kaybedenler var. Bizim böyle bir para kaybedecek maddi durumumuz yok. Oğlumuz engelli, varımızı yoğumuzu ona harcadık, onun geleceği için işsiz kaldım. Dolayısıyla kesinlikle paranın benim hesabıma geçmesini istiyorum
Daha önce para kaybetmiş işte. Kendi hesabınız yatırması isteğini reddetme gerekçesi ne ? Ve si neden ısrarcı olmuyorsunuz.? Bi de emin olmak istiyorsunuz kira sözleşmesine sizin hesap numaranız yazıldığından ama kocanıza kesinlikle bu konuda güvenmiyorsunuz belli . Kocanız güveniniz sarsacak ciddi davranışlarda bulunmuş gibi duruyor.

Daha önce para kaybetmiş işte. Kendi hesabınız yatırması isteğini reddetme gerekçesi ne ? Ve si neden ısrarcı olmuyorsunuz.? Bi de emin olmak istiyorsunuz kira sözleşmesine sizin hesap numaranız yazıldığından ama kocanıza kesinlikle bu konuda güvenmiyorsunuz belli . Kocanız güveniniz sarsacak ciddi davranışlarda bulunmuş gibi duruyor.
Aslında hayır bu zamana kadar güvenimi sarsacak bişey yapmadı. Ama illa ki yapması mı gerekir ? Yapı gereği kimseye yüzde yüz güvenemem çünkü engelli bir oğlum var. Parayı hiç etse kimden para isterim, naparım ? Bir adım ilerisini düşünmek zorundayım

Bir defa haberlerde bir kadin gördüm kadin yurtdisinda. Yegenine ilerde yerlesmek icin turkiyeden ev satin aldiriyor para gonderiyor yuklu miktarda ama aciklamaya birsey yazmiyor. Vekaletde gonderiyor sonucta yegeni. Cocugu yok biseyi yok kadin tek basina. İlerde yerlesirim umuduyla yegenine hallettriyor.yegeni evi kendi ustune aldiriyor. Kadin dimdizlak ortada kaliyor. Aciklamaya bisey yazmadigi iccin parayi kanitlayamadi. Evde gitti yegen vekaletle kendi adina alip icine girmis. Bu olayi nasil cozduler bilmiyorum. Kadin aaglayarak haberlere cikmisti. Yegeni tam bir fettandi. O gunden beri vekalet verdigimde hep sureli veririm nicin verdigimi mutlaka yazarim babam dahi olsa. Gecen esime evin tadilati icin para gonderdim. Dunya hali yarin oburgun ayririliz ben eve su kadar para harcadim dememesi icin gonderdigim paraya aciklamada ev tadilati icin yazdim. Hayat boyle basa ne gelecek bilinmez. Ahir zaman dedikleri bu iste.
Annem de kendi arkadaşından buna benzer bir örnek vermişti. Hem de kendi kızı tarafından dolandırılmış kadın. Ben bunları yazınca kocasına güvenmeyen bir kadın tablosu çiziyorum farkındayım. Ama çalışmayan bir bayan olarak kendimi en zor zamanlar için düşünmek zorundayım. Oğlumun rahatsızlığı nedeniyle işten ayrıldım yurt dışına taşındım. Yarın öbürgün dünya hali belli olmaz niye kendimi riske atayım ki

Hanımlar, eşimle evliyken ama kredisini benim çekip ödediğim bir evimiz var. Evi kiraya vermek istiyoruz ama yurt dışına yeni taşındığımız için eşimin bir akrabasına vekalet vermemiz lazım. Eşim kira ödemesi için kendi hesap numarasını vermiş ama ben paranın kendi hesabıma yatmasını istiyorum kripto gibi işlere girme ihtimaline karşın. Daha önce girip para kaybetmişliği var çünkü. Vekalet verirken kendi hesap numaramı özellikle belirtebilir miyim ? Ben çalışmıyorum ve bu paranın çocuğumun geleceği için biriktirmek istiyorum açıkçası.
Kimseye vekâlet vermeyin, evi kiraya verecekseniz evin olduğu bölgeden bir emlakçı bulun evi emlakçı kanalıyla kiraya verin, emlakçıya da vekalet vermeyin tabii, kiracı bulunca gidin bizzat kendiniz kira kontratını yapın, hesap olarak da kendi hesabınızı verin.

Kimseye vekâlet vermeyin, evi kiraya verecekseniz evin olduğu bölgeden bir emlakçı bulun evi emlakçı kanalıyla kiraya verin, emlakçıya da vekalet vermeyin tabii, kiracı bulunca gidin bizzat kendiniz kira kontratını yapın, hesap olarak da kendi hesabınızı verin.
Emlakcıya vekalet vermenin bir dezavantajı var mı? Aslında kiraya zaten emlakcı aracılığı ile vereceğiz

Emlakcıya vekalet vermenin bir dezavantajı var mı? Aslında kiraya zaten emlakcı aracılığı ile vereceğiz
Ayrıntıları bilmiyorum ama emlakçıya vekalet vermek de güvenli değil, eşimin eniştesi Türkiye’deki evlerini kiraya versin diye yerel bir emlakçıyla anlaşıp vekalet veriyor, emlakçı evleri kiraya veriyor ama enişteye kira paraları yatmıyor, emlakçı eniştenin her arayışında kiracılar kirayı yatırmıyor diyerek oyalıyor, sonra enişte durumu uyanıyor olayı bir avukata paslıyor avukat ben dava açarım emlakçıdan kira paralarını mahkeme yoluyla alırım, bundan sonraki kiraları da sizin hesaba yatırtırım diyor hakikaten dava açılıyor enişteye parası ödeniyor ama devamındaki kiralar yine enişteye yatmıyor, bu seferde avukat toplamaya başlamış kiraları.

Bu sebeple eğer bir emlakçıyla çalışacaksanız x mahallesindeki köşebaşı emlakçısı değil de daha kurumsal Türkiye’de bütün il ve ilçelerde şubeleri olan emlak bürolarıyla görüşün, vekalet vermeyin bence illa vekalet verilmesi gerekecekse falanca il falanca ilçe falanca adresteki evimizin sadece kiralama işlemleri için gibi belirterek verirseniz iyi olur, evin her türlü işlemi için derseniz evi satar da haberiniz dahi olmaz.

Vekaletin sizi mal zararına uğratmayacak, sizden habersiz alım satım devir vs işlemler yapılamayacak mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmesi için yaşadığınız ülkedeki bir avukatla görüşün.

Ayrıntıları bilmiyorum ama emlakçıya vekalet vermek de güvenli değil, eşimin eniştesi Türkiye’deki evlerini kiraya versin diye yerel bir emlakçıyla anlaşıp vekalet veriyor, emlakçı evleri kiraya veriyor ama enişteye kira paraları yatmıyor, emlakçı eniştenin her arayışında kiracılar kirayı yatırmıyor diyerek oyalıyor, sonra enişte durumu uyanıyor olayı bir avukata paslıyor avukat ben dava açarım emlakçıdan kira paralarını mahkeme yoluyla alırım, bundan sonraki kiraları da sizin hesaba yatırtırım diyor hakikaten dava açılıyor enişteye parası ödeniyor ama devamındaki kiralar yine enişteye yatmıyor, bu seferde avukat toplamaya başlamış kiraları.

Bu sebeple eğer bir emlakçıyla çalışacaksanız x mahallesindeki köşebaşı emlakçısı değil de daha kurumsal Türkiye’de bütün il ve ilçelerde şubeleri olan emlak bürolarıyla görüşün, vekalet vermeyin bence illa vekalet verilmesi gerekecekse falanca il falanca ilçe falanca adresteki evimizin sadece kiralama işlemleri için gibi belirterek verirseniz iyi olur, evin her türlü işlemi için derseniz evi satar da haberiniz dahi olmaz.

Vekaletin sizi mal zararına uğratmayacak, sizden habersiz alım satım devir vs işlemler yapılamayacak mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmesi için yaşadığınız ülkedeki bir avukatla görüşün.
Aman Allah'm neler diyorsunuz. Haklısınız hersey olabilir valla. Peki söyle olabilir mi kira sözleşmesini onlar bana posta ile gönderse ve ben imzalayıp geri göndersem?

Aman Allah'm neler diyorsunuz. Haklısınız hersey olabilir valla. Peki söyle olabilir mi kira sözleşmesini onlar bana posta ile gönderse ve ben imzalayıp geri göndersem?
Olur bence, siz düzgün bir emlakçı bulun bizzat kendiniz görüşün telefonda, kurumsal bir firma olsun ki başınız ağrımasın genel merkezine şikayet vs hakkınız olur hiç olmazsa.
Kiracı bulup iş kontrata gelince size whatsapp üzerinden dahi atsa olur çıktısını alır şartlarınızı yazar her ayın şu tarihinde kira şu banka hesabına yatırılacak vb bilgileri doldurur imzalar yollarsınız.

Konuştum ama kesinlikle kabul etmiyor. Vekalet kira sözleşmesine eşimin hesap nosunu yazarsa sonra benim hiç bir yaptırımım olmayacak. Ben de özlemimi baştan almak istiyorum
Bu kadar net hayır cevabını vermesi bence de korkutucu. Güzel bir kavga lazım ki evi sizin ödediğinizi ve kendinin kriptoda para kaybettiğini hatırlasın. Açık açık söyleyin benim hesabıma yatacak diye ve vekaleti de eşinizin akrabasına değil kendi güvendiğiniz birine verdirin.

Back