Akciğer kanseri

Amcami bu illetten dolayı kaybettik maalesef. Olumsuz bişey yazmak istemezdim ama dürüst olun yazmışsın öğrendik ve 6 ay sonra vefat etti. Son evreesinde farkedilmis 50 ancak vardı.
Bize de aynı şeyleri söylüyorlar kemoterapiyle 1 yıl a zorlayacağız diyorlar Allah ım ne büyük acı… başınız sağolsun

Başınız sağolsun bize 3 yıl bile vermiyorlar

Öncelikle çok geçmiş olsun.Dilerim kısa zamanda atlatırsiniz bu hastalığı.
Kanserin her türü, her insanda farklı etkiler ve sonuçlar doğurur.Tedavilere devam edip umudunuzu kaybetmeyin lütfen.Annenizin moralinin iyi olması çok önemli.Sizlerde onun yanında pozitif ve iyi olmalısınız ki o önce bu hastalığı anlatacağına inansın.Yabanci ilaç firmalarının deneysel ilaç çalışmaları var.Universite ve Egitim Araştırma Hastanelerinde ki hekimlere ulaşıp araştırın mutlaka.Allah yardımcınız olsun.

Öncelikle cok geçmiş olsun. Açık konuşun dediniz..
Akıllı ilaca uyumlu çıkmamasının nedeni muhtemelen metastaz olmasıdır. Immünoterapi ile yani bağışıklığını guclendirme yolu ile de süreyi uzatmaya çalışıyorlar.
En yakın arkadaşımın annesi de ayni süreçten geçti. Onun da kemikten metastaz yapmıştı. 2 yıl sürdü süreç ne yazık ki.
Akciğere yayılım olduğunu farkettiklerinde hangi evredeydi inanın ki hatırlamıyorum.

Dedeciğimi bu illet yüzünden geçtiğimiz Temmuz ayında kaybettik. Gözlerimizin önünde eridi gitti, biz de immünoterapi almıştık ancak kemoterapi kadar etkili olmadı. Teşhis konduktan 1.5 sene sonra aramızdan ayrıldı. Son aylarında hep hastanedeydi, dönüşümlü kalıyorduk başında en son yoğun bakıma alındı ve bir hafta sonra vefat etti. Çok acı, çok zor bir süreç tahmin edebiliyorum yaşadıklarınızı, Rabbim yardımcınız olsun.

facebookta "immunoterapi ile kanser tedavisi alanlar" grubuna katılıp ayrıntılı şekilde araştırma yapın ve sorularınızı sorun.
küçük hücreli dışı akciğer kanserinde immunoterapiden fayda gören onlarca hasta var. doktorunuza tecentriq, opdivo ve keytrudayı sorun. ilaçlar çok pahalı ve sgk ödemiyor fakat yolunu yordamını çok iyi bilen avukatlar var onlardan biriyle görüşerek sgkya dava açabilir ve ilaçları ücretsiz kullanabilirsiniz. doktorlar şu an öngörülerde bulunabilirler önceki hastalarından pay biçerek fakat annenizin tedaviye nasıl bir yanıt vereceği tamamen kendi bünyesine bağlı. umudunuzu kaybetmeyin ve deneyin. kemoterapi ile eşzamanlı immunoterapi de verilebilir ama şu an çok başındasınız önce bir kemoterapi işe yarıyor mu ona bakılacaktır.

Rabbim şifa versin maalesef kayinvalidemi de akciğer kanserinden kaybettik , onun durumu farklı idi yinede anlatayım. Böbrek ustunde bir kitle vardı onu aldılar,hersey guzel gidiyordu ,sonuclar temizdi, ameliyat sonrasında 1 Ay geçti 4. Evre akciğer kanseri olduğunu öğrendik ,akıllı ilaca başlama fırsatı dahi bulamadık(ilac geldi kullanmak için kan sonucuna bakıldığında direkt hastaneye yatırdılar zaten kanı cok düşmüş dedi doktor ), kemoterapiyide ilac gelmeden vakit kaybetmemek için vermislerdi, kemoterapi aldıktan 2 hafta oldu olmadı vefat etti . Yani taniyi öğrendikten 3 hafta içinde vefat etti. Bize doktor kan ile yayılıyor dedi.ped sonucunda zaten rahime kadar yayilmis dediler,inceleme gereği bile duymadılar.Kendinizi hazırlayın bu sekilde 2 bilemedin 3. Hastam dedi.... Mucizeler Rabbimden ama insan sevdiğinin acı çekmesine dayanamıyor. Aynı zamanda bir yakınımda akciğer kanserinden vefat etti oda 4. Evre idi doktorlar 6 Ay ömrü var vs demisti ama 9 -10 Ay yaşadı, bir ara iyileşti gibi oldu hatta kendini toparladi ,ama maalesef daha fazla dayanamadı.
Bu arada kayinvalideme de 21 günde vereceklerdi ama 2. Almak nasip olmadı ..Allah yardımcınız olsun. Açık olun demişsiniz bende paylaştım, bu dönemler insanın bol araştırma dönemi doktora da açık açık sorun. Bu muhakkak bir kac doktor görsün,l.

Çare bulmak gibi bi niyeti yok bence kimsenin yıllardır var yıllardır bu hastalıktan insanlar ölüyor halen çözüm yok halen yok başınız sağolsun çok üzgünüm
Çok teşekkür ederim. Sanırım kanseri, dünya nüfusunu azaltma ya da dengeleme aracı olarak görüyorlar eğer amaç buysa, demek ki çaresi daha uzun yıllar bulunmayacak.

canım benim ALLah anneciğine acil şifalar versin ama kişiden kişiye süreler aylar değişir gaybı ancak ALLah bilir.

Cok gecmis olsun Allah sifalar versin anneciginize ellerinden öperim ❤ Babamın amcasını teshisten 3 yıl sonra kaybetmistik ama onda koah da vardı yaslıydı da toparlayamamıstı.Rahmetli dedem ise senelerce yılin belli dönemlerinde halsizlesir hastalanırdı doktorlara giderdi kan vitamin ilaclari verir yollarlardı.Kendisi biraz aksi biri oldugundan sigaraya bir baslar bir birakırdı birine sinirlensin yine baslardı asıl hastalıgı kamcilayan o olmuş.Vefat edecegi sene aynı sekilde halsizlik ve boğazında şişlik farkedildi o sira anneannem de kemoterapi aliyordu anneannemle ugrasmaktan acikcasi dedeme yogunlasamadılar sislik farkedildikten sonra götürmüşlerdi ama yanlis hatirlamiyorsam lenf bezlerine kadar yayılmişti akciger kanseri..Hastaneye yatti 4 gun normal odada 28 gün yogun bakimda kaldıktan sonra kaybettik kendisini canım dedem benim.Doktoru erken farkedilse en azindan 3.evrede farkedilse amcayi kurtarabilirdik demişler 74 yasındaydı vefat ettiginde.Anneniz genc insallah Rabbim gencligine bağıslar anneannem 2 kez kanser atlattı su an maşallahı var gayet iyi bag bahce isi bile yapabiliyor.Teyzem de gögüs kanserinden vefat etti akrabalarimda o kadar cok kanser var ki kanser kelimesini duyunca kalbim acıyor keske su illet kimseyi bulmasa

Hiçbir bilgim yok ama anneciginize şifalar dilemek istedim, Rabbim acılarını dindirsin,sağlığına kavuştursun insAllah

Malesef bi yakinim teshisten 2.5/3 yil sonra vefat etti son evreydi ogrengiginde tum vucudunu sardi. Arkadasimin annesi de yeni ogrendi erken farketmis sigarayi birakip.surekli kontrol altinda olacak yeni cikti ameliyattan

Bilgim yok; annenize kalıcı şifalar diliyorum. Allah korktuğunuzu yaşatmasın.

Merhaba benim bir yakınım da akciğer kanseri akıllı ilaç diye bir ilaç var maddi imkanınız varsa kullanın inceleyin ihmal etmeyin çok insan faydasını görmüş bizde ona basliyoruz

Ssk ödemiyor son dönemde odeniyor kesinlikle akıllı ilaç 4 evre bir tanıdığım kullanıyor 6 senedir yaşıyor

Hic bilgim yok. Allah sifa versin, yardimciniz olsun.

bugün ikinci kemoterapi günümüzdü.. hastaneye geldik kan tahlili yapıldı kemoterapi ilaçları takıldı bi şeyler ters gitmeye başladı bir anda vücutta şişlikler oldu eli ayağı karnı gözü dudakları… tansiyon düştü oksijen düştü.. hemen müdahale ettiler alerji dediler. İlk dozda da aynı ilacı vermişlerdi şimdi neden böyle oldu ? Canım annem şuan yoğun bakımda bende onu bekliyorum kapıda.. şimdi değerlerinin normale döndüğünü söylüyorlar ilacı değiştiricez bi hafta sonra tekrar vereceğiz diyorlar.. çok kötüyüm Allah hastalıkla mücadele eden herkese sabır versin

Allah yardımcınız olsun kalbinize ferahlık versin. İçinizden geçenleri tahmin edebiliyorum. Yüreğimde hissettim acınızı. Dualarım sizinle.

Allah şu mübarek günün anın hürmetine anneciğine merhamet etsin. Kalıcı şifa versin. Alerji durumu oluyor, korkma , Allah’ın izniyle geçecek hepsi. Bak ne güzel müdahale yapılmış, değerleride iyiymiş şimdi.

Babamı teşhisten 4 sene sonra kaybettik iyi dayanmıştı yine ama çok zor ve çaresi olmayan bir hastalık malesef. Keşke daha erken gitseydi en azından acı çekmeseydi bile dedim çünkü metastaz yayılıp durdu yayıldıkça önlem almaya çalıştık ama önüne geçemedik. En son beynine geçmeye başlamasıyla hafızasında sorunlar hayali görüntüler başladı. Beyine geçmesinden 1 ay sonra yeme içme ve beyin fonksiyonlarını tamamen yitirdi. Allah acısını hafifletsin inşallah keşke daha iyi şeyler söyleyebilsek Allah yardımcınız olsun

Allah şafi ismi hürmetine şifa versin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…