Akciğer filminde duman

Hiç bilemiyorum lokal mi yoksa yaygın mı... Az duman var dediler bana sadece. Sonuçlarımı bir doktora daha göstermeliyim, değil mi?

Durup dururken olmuş 1.5 yaşında babami kaybettim ben ondan sonra olmuş
akciğer sönmesi mi?

ben şu andan bahsediyorum ayrıca. sizinkinin üstünden yıllar geçmiş yani yeni bir durum değil.

ancak konu sahibinin akciğerinin sönmesine sebep olacak herhangi bir şey var mı, onu anlamaya çalışıyorum :)

sizinkinin nedenini bilemem elbette :)

Sonuçların hepsi annemde malesef bana falan vermez ki gözü gibi saklar onları ne olur ne olmaz diye bir sürü vardi

Cevabın için çok tskr ederim. Bende eklem göz ve akciğerleri tutmuştu. 11 yıldır kontrollü hastayım hiç ilâç başlamadı doktorum işin kötü yani sigara kullanıyorum bu hastalıkla ilgili bana ne önerirsin Otrera ölümcül olabiliyor mu ciğerlerde nasıl bi tahribat bırakıyor.

Hiç bilemiyorum lokal mi yoksa yaygın mı... Az duman var dediler bana sadece. Sonuçlarımı bir doktora daha göstermeliyim, değil mi?
ben açıkçası ciddi bir durum olduğunu düşünmüyorum,zira kitle veya akciğer sönmesi olsaydı normal diyip göndermezdi hiçbir doktor. yani en azından ben göndermezdim

muhtemelen bronş sekresyonlarına bağlı hava hapsinden bahsettiler :)

bende de var,alerjik bir bünyem var ve havalanma artışı ve solunum seslerimde kabalaşma var mesela :)

Müsaitseniz size birsey sorabilir miyim tedavisi yok mu yani ? Ben bu durumun etkisini yaşamadım ama arada agri oluyor bicak batmasi gibi en son lise döneminde hastaneye aldılar hiçbir tedavi yapmadılar yani 40 gün hastanede kaldım geri ciktim

Bir de lekenmenin diffüz olduğunu hatırlıyorum yani bronoskopi sonucunda yazıyordu.

Geçebilen bir şey mi bilmiyorum ama size şifa diliyorum

Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız gerçekten. Rapora da herhangi bir olumsuzluk yazmadılar, titizlerdi epey. Ciddi olsaydı söylerlerdi dediğiniz gibi.

Tekrar teşekkür ederim.

Bu karının ilgisine hayranım

Benim o iz sol tarafımda mesela ama benm surekli sag tarafımda agri oluyordu. Nefes alıp vermem zor oluyor bazen çabucak yoruluyorum bunun yüzünden olabilir mi 1.5 yaşından 4 yaşına kadar hastanede kalmışım sonrasında annem cok dikkat etti 8 yaşına kadar igne olduğumu hatırlıyorum her hafta saatini aksatmaz götürürdü çabuk yorulmaya falan sebebi olabilir mi

Bir de lekenmenin diffüz olduğunu hatırlıyorum yani bronoskopi sonucunda yazıyordu.
rica ederim ne demek :)

göz-eklem-akciğer,pek sever buraları tutmayı maalesef.. şöyle ki 11 yıldır ilaçsız kontol ediliyorsa çok iyi, siz iyi-şanslı gruptasınız bence :) sigarayı mutlaka bırakmalısın,çünkü zaten ciğerinde bi yangı var,oksijen alışverişini yapan birim sayısı azalıyor hastalık yüzünden,bir de sigara yüzünden iyice hipoksik kalıyor vücut... ayrıca diğer kimyasal maddelerden söz etmeme gerek yoktur herhalde? :)

diffüzse sana tedavi başlanır bence,steroid ile başlanır ilk başta,tedaviye yanıt izlenir,ona göre hareket edilir.

ama bence tedaviye iyi yanıt veren grupta olacaksın diye düşünüyorum :)
hanımefendicim tabi ki elimden geldiğince size yardımcı olmak isterim ama şu şekilde her şey çok muallakta,açıklayayım:

1. sizin tıbbi geçmişinizi bilmiyorum, yaşınızı,ek hastalıklarınızı,aile öykünüzü bilmiyorum.
2. bahsettiğiniz olay nedir,nasıl oldu,semptomlar ne zaman başladı,kaç sene geçti,arada başka bir şey yaşandı mı?
3.lab tetkikleriniz ve radyoloji görüntülerinizi bilmiyorum.
4.sizi muayene etmeden ve anamnez almadan hiçbir şey söyleyemem.

yani şu anda benim tarafımdan görüneni söyleyeyim, bir kadın zamanında bir ameliyat geçirmiş tam olarak ne olduğunu bilmiyorum,yalnızca skar izi kalmış, akciğer sönmesi var demişler ama gerçekten de öyle mi,bilmiyorum. ameliyatla alakası var mı yok mu, ne zaman olmuş,süreç nasıl işlemiş... şu anda her şey çok havada anlatabildim mi?

yıllar önce olmuş bir şeyi ben hele de elimdeki bu verilerle yorumlayamam ki :)

çok teşekkür ediyorum,aynı zamanda rica ederim ,geçmiş olsun :)
Bu karının ilgisine hayranım
canımmmm, seviyorum seni :))
Bilgi, yardımseverlik, kibarlık...

İyi ki böyle insanlar var
estağfurullah,mahçup oldum vallahi... siz yeter ki böyle tatlı,güzel bir üslupla sorun bana, her zaman seve seve yardımcı olurum :)
İyi ki var gerçekten. Ne sorsam bıkmadan, usanmadan cevap verir. Öyle iyi kalpli ki… çok da üzüyorlar minnoşumu, destan yazıyor kendini açıklarken kıyamam
çok utandırdın beni, senin yerin ayrı her zaman,unutma :) valla mahçup oldum,iyi ki varsın kuşum

Yine de çok teşekkür ederim inanın bnde bılmıyorum yaşım büyüdükçe o izi fark ettim işte annem o zamn söylemiş baban öldükten snra sende hastalandin kucağıma yattığın zamn hirilti gelirdi göğsünden diye snrasinda konyaya ordan Ankara götürdük akciğer sönmesi dediler iki kaburga arası delik açıp hortum saldılar dedi surekli dikkat etti soğuklara falan çıkarmadı hic üşütmedi falan iste çocuk aklımla hic onemsememistim. 25 yasindaym ama.hic bu hastalığı düşünmemiştim.ne olduğunu yani Tekrar cok sagolun ama yardimci olmaya çalıştınız yine de

Başka doktora gidebilirsiniz. Daha önce de duymuştum bazı sigara içenlerin gerçekten ciğerleri tertemiz oluyor anlam veremiyorum ama böyle bir gerçek var. Sizin korkmanız gereken bir durum olduğunu sanmıyorum ben.

Ya sen ne güzel insansın üşenmeden hepimize tek tek cevap verdin çok tşkr ediyorum tekrardan sağlık sektöründe senin gibilerin ömrü çok uzun olsun Otrera

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…