- 5 Ocak 2015
- 2.209
- 4.962
- 133
- Konu Sahibi kirmizi oje
-
şöyle, akciğerde lekelenme,dumanlanma normalde verem,pnömoni ,iltihap veya yer kaplayan herhangi bir şey için kullanılır. önemli olan bu lekelenmenin diffüz mü yoksa lokal/fokal mi olduğudur.
sarkoidoz multisistemik bir hastalıktır Allah yardımcınız olsun,akciğerleri tutmayı sever. muhtemelen ciğerlerinizde bir inflamasyon başlattı, yani bu kronik iltihap akciğerinizde de oluşmaya başladı... muhtemelen bunu kast etti doktorunuz :)
önce şunu sorayım, dumanlanma dediği lokal mi yoksa akciğere yayılmış mı?
lokalse enfeksiyon veya inflamasyondan şüphelenirim ben olsam. en başta da tüberkülozu ekarte ederim.
ancak yaygınsa, koah,astım düşünürüm.
şöyle açıklayayım, bronşlarda sekresyon artışı olduğunda giren hava çıkamıyor akciğerden,bu da havalanma artışı dediğimiz duruma neden oluyor. astım ve koahta çok sık görülür :)
akciğer sönmesi mi?Durup dururken olmuş 1.5 yaşında babami kaybettim ben ondan sonra olmuş
Cevabın için çok tskr ederim. Bende eklem göz ve akciğerleri tutmuştu. 11 yıldır kontrollü hastayım hiç ilâç başlamadı doktorum işin kötü yani sigara kullanıyorumşöyle, akciğerde lekelenme,dumanlanma normalde verem,pnömoni ,iltihap veya yer kaplayan herhangi bir şey için kullanılır. önemli olan bu lekelenmenin diffüz mü yoksa lokal/fokal mi olduğudur.
sarkoidoz multisistemik bir hastalıktır Allah yardımcınız olsun,akciğerleri tutmayı sever. muhtemelen ciğerlerinizde bir inflamasyon başlattı, yani bu kronik iltihap akciğerinizde de oluşmaya başladı... muhtemelen bunu kast etti doktorunuz :)
lokalse enfeksiyon veya inflamasyondan şüphelenirim ben olsam. en başta da tüberkülozu ekarte ederim.
şöyle açıklayayım, bronşlarda sekresyon artışı olduğunda giren hava çıkamıyor akciğerden,bu da havalanma artışı dediğimiz duruma neden oluyor. astım ve koahta çok sık görülür :)
ben açıkçası ciddi bir durum olduğunu düşünmüyorum,zira kitle veya akciğer sönmesi olsaydı normal diyip göndermezdi hiçbir doktor. yani en azından ben göndermezdimHiç bilemiyorum lokal mi yoksa yaygın mı... Az duman var dediler bana sadece.Sonuçlarımı bir doktora daha göstermeliyim, değil mi?
Müsaitseniz size birsey sorabilir miyim tedavisi yok mu yani ? Ben bu durumun etkisini yaşamadım ama arada agri oluyor bicak batmasi gibi en son lise döneminde hastaneye aldılar hiçbir tedavi yapmadılar yani 40 gün hastanede kaldım geri ciktimakciğer sönmesi mi?
ben şu andan bahsediyorum ayrıca. sizinkinin üstünden yıllar geçmiş yani yeni bir durum değil.
ancak konu sahibinin akciğerinin sönmesine sebep olacak herhangi bir şey var mı, onu anlamaya çalışıyorum :)
sizinkinin nedenini bilemem elbette :)
Bir de lekenmenin diffüz olduğunu hatırlıyorum yani bronoskopi sonucunda yazıyordu.şöyle, akciğerde lekelenme,dumanlanma normalde verem,pnömoni ,iltihap veya yer kaplayan herhangi bir şey için kullanılır. önemli olan bu lekelenmenin diffüz mü yoksa lokal/fokal mi olduğudur.
ben açıkçası ciddi bir durum olduğunu düşünmüyorum,zira kitle veya akciğer sönmesi olsaydı normal diyip göndermezdi hiçbir doktor. yani en azından ben göndermezdim
muhtemelen bronş sekresyonlarına bağlı hava hapsinden bahsettiler :)
bende de var,alerjik bir bünyem var ve havalanma artışı ve solunum seslerimde kabalaşma var mesela :)
Bu karının ilgisine hayranımmerhabalar,duman derken havalanma artışından bahsetmişlerdir :)
astımınız var mı?
sigara içenlerde bronkospazma bağlı içeride hava birikiyor,ondan böyle bir görüntü oluşuyor.
maalesef pasif içicilikle aktif içici olmanın farkı yok, 2 si de aynı etkiyi oluşturuyor :)
Benim o iz sol tarafımda mesela ama benm surekli sag tarafımda agri oluyordu. Nefes alıp vermem zor oluyor bazen çabucak yoruluyorum bunun yüzünden olabilir mi 1.5 yaşından 4 yaşına kadar hastanede kalmışım sonrasında annem cok dikkat etti 8 yaşına kadar igne olduğumu hatırlıyorum her hafta saatini aksatmaz götürürdü çabuk yorulmaya falan sebebi olabilir miakciğer sönmesi mi?
ben şu andan bahsediyorum ayrıca. sizinkinin üstünden yıllar geçmiş yani yeni bir durum değil.
ancak konu sahibinin akciğerinin sönmesine sebep olacak herhangi bir şey var mı, onu anlamaya çalışıyorum :)
sizinkinin nedenini bilemem elbette :)
Bilgi, yardımseverlik, kibarlık...Bu karının ilgisine hayranım
İyi ki var gerçekten. Ne sorsam bıkmadan, usanmadan cevap verir. Öyle iyi kalpli ki… çok da üzüyorlar minnoşumu, destan yazıyor kendini açıklarken kıyamamBilgi, yardımseverlik, kibarlık...
İyi ki böyle insanlar var
Cevabın için çok tskr ederim. Bende eklem göz ve akciğerleri tutmuştu. 11 yıldır kontrollü hastayım hiç ilâç başlamadı doktorum işin kötü yani sigara kullanıyorumbu hastalıkla ilgili bana ne önerirsin Otrera ölümcül olabiliyor mu ciğerlerde nasıl bi tahribat bırakıyor.
rica ederim ne demek :)Bir de lekenmenin diffüz olduğunu hatırlıyorum yani bronoskopi sonucunda yazıyordu.
hanımefendicim tabi ki elimden geldiğince size yardımcı olmak isterim ama şu şekilde her şey çok muallakta,açıklayayım:Müsaitseniz size birsey sorabilir miyim tedavisi yok mu yani ? Ben bu durumun etkisini yaşamadım ama arada agri oluyor bicak batmasi gibi en son lise döneminde hastaneye aldılar hiçbir tedavi yapmadılar yani 40 gün hastanede kaldım geri ciktim
çok teşekkür ediyorum,aynı zamanda rica ederim ,geçmiş olsun :)Geçebilen bir şey mi bilmiyorum ama size şifa diliyorum
Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız gerçekten.Rapora da herhangi bir olumsuzluk yazmadılar, titizlerdi epey. Ciddi olsaydı söylerlerdi dediğiniz gibi.
Tekrar teşekkür ederim.
canımmmm, seviyorum seni :))Bu karının ilgisine hayranım
estağfurullah,mahçup oldum vallahi... siz yeter ki böyle tatlı,güzel bir üslupla sorun bana, her zaman seve seve yardımcı olurum :)Bilgi, yardımseverlik, kibarlık...
İyi ki böyle insanlar var
İyi ki var gerçekten. Ne sorsam bıkmadan, usanmadan cevap verir. Öyle iyi kalpli ki… çok da üzüyorlar minnoşumu, destan yazıyor kendini açıklarken kıyamam
Yine de çok teşekkür ederimrica ederim ne demek :)
göz-eklem-akciğer,pek sever buraları tutmayı maalesef.. şöyle ki 11 yıldır ilaçsız kontol ediliyorsa çok iyi, siz iyi-şanslı gruptasınız bence :) sigarayı mutlaka bırakmalısın,çünkü zaten ciğerinde bi yangı var,oksijen alışverişini yapan birim sayısı azalıyor hastalık yüzünden,bir de sigara yüzünden iyice hipoksik kalıyor vücut... ayrıca diğer kimyasal maddelerden söz etmeme gerek yoktur herhalde? :)
diffüzse sana tedavi başlanır bence,steroid ile başlanır ilk başta,tedaviye yanıt izlenir,ona göre hareket edilir.
ama bence tedaviye iyi yanıt veren grupta olacaksın diye düşünüyorum :)
hanımefendicim tabi ki elimden geldiğince size yardımcı olmak isterim ama şu şekilde her şey çok muallakta,açıklayayım:
1. sizin tıbbi geçmişinizi bilmiyorum, yaşınızı,ek hastalıklarınızı,aile öykünüzü bilmiyorum.
2. bahsettiğiniz olay nedir,nasıl oldu,semptomlar ne zaman başladı,kaç sene geçti,arada başka bir şey yaşandı mı?
3.lab tetkikleriniz ve radyoloji görüntülerinizi bilmiyorum.
4.sizi muayene etmeden ve anamnez almadan hiçbir şey söyleyemem.
yani şu anda benim tarafımdan görüneni söyleyeyim, bir kadın zamanında bir ameliyat geçirmiş tam olarak ne olduğunu bilmiyorum,yalnızca skar izi kalmış, akciğer sönmesi var demişler ama gerçekten de öyle mi,bilmiyorum. ameliyatla alakası var mı yok mu, ne zaman olmuş,süreç nasıl işlemiş... şu anda her şey çok havada anlatabildim mi?
yıllar önce olmuş bir şeyi ben hele de elimdeki bu verilerle yorumlayamam ki :)
Ya sen ne güzel insansın üşenmeden hepimize tek tek cevap verdin çok tşkr ediyorum tekrardan sağlık sektöründe senin gibilerin ömrü çok uzun olsun Otrerarica ederim ne demek :)
göz-eklem-akciğer,pek sever buraları tutmayı maalesef.. şöyle ki 11 yıldır ilaçsız kontol ediliyorsa çok iyi, siz iyi-şanslı gruptasınız bence :) sigarayı mutlaka bırakmalısın,çünkü zaten ciğerinde bi yangı var,oksijen alışverişini yapan birim sayısı azalıyor hastalık yüzünden,bir de sigara yüzünden iyice hipoksik kalıyor vücut... ayrıca diğer kimyasal maddelerden söz etmeme gerek yoktur herhalde? :)
diffüzse sana tedavi başlanır bence,steroid ile başlanır ilk başta,tedaviye yanıt izlenir,ona göre hareket edilir.
ama bence tedaviye iyi yanıt veren grupta olacaksın diye düşünüyorum :)
hanımefendicim tabi ki elimden geldiğince size yardımcı olmak isterim ama şu şekilde her şey çok muallakta,açıklayayım:
1. sizin tıbbi geçmişinizi bilmiyorum, yaşınızı,ek hastalıklarınızı,aile öykünüzü bilmiyorum.
2. bahsettiğiniz olay nedir,nasıl oldu,semptomlar ne zaman başladı,kaç sene geçti,arada başka bir şey yaşandı mı?
3.lab tetkikleriniz ve radyoloji görüntülerinizi bilmiyorum.
4.sizi muayene etmeden ve anamnez almadan hiçbir şey söyleyemem.
yani şu anda benim tarafımdan görüneni söyleyeyim, bir kadın zamanında bir ameliyat geçirmiş tam olarak ne olduğunu bilmiyorum,yalnızca skar izi kalmış, akciğer sönmesi var demişler ama gerçekten de öyle mi,bilmiyorum. ameliyatla alakası var mı yok mu, ne zaman olmuş,süreç nasıl işlemiş... şu anda her şey çok havada anlatabildim mi?
yıllar önce olmuş bir şeyi ben hele de elimdeki bu verilerle yorumlayamam ki :)
Ya alakasız kusura bakmayın ama o filmdeki göbek piercinginiz mi. O mesajı alıntı yapamadım nedenseYoktu e nabiz da sadece bu ve dış sonuçları var akcigerle ilgili değil galiba ve baya eski. Üstte akciğer gözüktüğü için attim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?