Cevabın için çok tskr ederim. Bende eklem göz ve akciğerleri tutmuştu. 11 yıldır kontrollü hastayım hiç ilâç başlamadı doktorum işin kötü yani sigara kullanıyorum
bu hastalıkla ilgili bana ne önerirsin Otrera ölümcül olabiliyor mu ciğerlerde nasıl bi tahribat bırakıyor.
Bir de lekenmenin diffüz olduğunu hatırlıyorum yani bronoskopi sonucunda yazıyordu.
rica ederim ne demek :)
göz-eklem-akciğer,pek sever buraları tutmayı maalesef.. şöyle ki 11 yıldır ilaçsız kontol ediliyorsa çok iyi, siz iyi-şanslı gruptasınız bence :) sigarayı mutlaka bırakmalısın,çünkü zaten ciğerinde bi yangı var,oksijen alışverişini yapan birim sayısı azalıyor hastalık yüzünden,bir de sigara yüzünden iyice hipoksik kalıyor vücut... ayrıca diğer kimyasal maddelerden söz etmeme gerek yoktur herhalde? :)
diffüzse sana tedavi başlanır bence,steroid ile başlanır ilk başta,tedaviye yanıt izlenir,ona göre hareket edilir.
ama bence tedaviye iyi yanıt veren grupta olacaksın diye düşünüyorum :)
Müsaitseniz size birsey sorabilir miyim tedavisi yok mu yani ? Ben bu durumun etkisini yaşamadım ama arada agri oluyor bicak batmasi gibi en son lise döneminde hastaneye aldılar hiçbir tedavi yapmadılar yani 40 gün hastanede kaldım geri ciktim
hanımefendicim tabi ki elimden geldiğince size yardımcı olmak isterim ama şu şekilde her şey çok muallakta,açıklayayım:
1. sizin tıbbi geçmişinizi bilmiyorum, yaşınızı,ek hastalıklarınızı,aile öykünüzü bilmiyorum.
2. bahsettiğiniz olay nedir,nasıl oldu,semptomlar ne zaman başladı,kaç sene geçti,arada başka bir şey yaşandı mı?
3.lab tetkikleriniz ve radyoloji görüntülerinizi bilmiyorum.
4.sizi muayene etmeden ve anamnez almadan hiçbir şey söyleyemem.
yani şu anda benim tarafımdan görüneni söyleyeyim, bir kadın zamanında bir ameliyat geçirmiş tam olarak ne olduğunu bilmiyorum,yalnızca skar izi kalmış, akciğer sönmesi var demişler ama gerçekten de öyle mi,bilmiyorum. ameliyatla alakası var mı yok mu, ne zaman olmuş,süreç nasıl işlemiş... şu anda her şey çok havada anlatabildim mi?
yıllar önce olmuş bir şeyi ben hele de elimdeki bu verilerle yorumlayamam ki :)