• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akciğer filminde duman

Merhabalar,

Aslında forumda açılması gereken bir konu mu emin değilim ama belki daha önce karşılaşan biri olmuştur diye sormak istedim.

Birkaç ay önce yurtdışında sağlık raporu için bir takım testler yaptırdım. Her şey normal çıktı. Akciğer filmini doktorlara sorduğumda ise, sorun yok, sadece biraz duman var, sigara mi içiyorsun dediler. Hayatımda hiç sigara kullanmadığımı ama pasif içici olduğumu söyledim. Dikkat et, yanında içmesinler dediler. Ben de sigara içilen hiçbir ortamda durmamaya başladım.

Bugün bir yakınım sigara kullanmasına rağmen ciğerlerinin temiz olduğunu söyledi. Ben de şaşırdım ve internete bakınca ciğerde dumanın çok farklı anlamlara geldiğini gördüm ve panik oldum. Normalde internette alakalı alakasız her şeyde korkunç şeyler yazılıyor, bunun farkındayım ama yine de bir yanım tedirgin oldu.

Röntgen sonuçlarım şu an yurtdışında, ben Türkiye'deyim. Tekrar doktora gitmeli miyim? Ciddi bir şey olsa iki doktor bir şey söylemez miydi? Ayrıca kan tahlili ve diğer şeylerde de bir sıkıntı çıkmadı. Ciğerlerimden ya da herhangi bir konuda da şikayetim yok.

Böyle bir durum yaşayan var mı?
Kucukken bendede cıkmıştı .Beb o zamanda sıgara ıcıodum .Bu dedıgım 18 ,19 yaslarım .O dunan zamanla gecıyor .Ama gelmısken bır guzel muayene olun bence .

iki kaburga arası delik açıp hortum saldılar dedi
siz pnömotorakstan bahsediyorsunuz 😱 Allah korumuş,iyi ki erken müdahele etmişler..

acaba sebebi neydi de söndü ciğeriniz işte onu bilmek lazım...

ne demek, inşallah sağlıklı uzun ömrünüz olur :))

siz pnömotorakstan bahsediyorsunuz 😱 Allah korumuş,iyi ki erken müdahele etmişler..

acaba sebebi neydi de söndü ciğeriniz işte onu bilmek lazım...

ne demek, inşallah sağlıklı uzun ömrünüz olur :))
Teşekkürler inşallah 🙂 babam öldükten sonra olmuş aslında üzüntü falan dediler hiç sanmıyorum ama 2 yaşında yokmuşum bile nerden bileceksem babami 😌

Burdayım ama ve yazıyorum 🙂 sukur 23 sene oldu öğreneli ama gayet saglikliyim
Akciğeriniz sönük bir şekilde yaşıyorsunuz, koşuyorsunuz, merdiven çıkıyorsunuz, yüzüyorsunuz, hiçbir problem yaşamadan nefes alıp veriyorsunuz öyle mi?

yazdıklarınızdan anladığım çocukken böyle bir problem yaşamışsınız, tedavi olup iyileşmişsiniz. Öyle dememiş miydiniz?

akciğer kaçağından bahsediyor olabilir misiniz?

ben bu durumu bir kez yaşadım ve ölümden döndüm. Akciğeriniz sönük bir şekilde yaşamanız pek mümkün değil.
Kısmi sönme yada akciğer kaçağıyla evet normal bir şekilde yaşarsınız problemin boyutuna bağlı olarak.ama akciğeriniz sönerse nefes alamazsınız.

Merhabalar,

Aslında forumda açılması gereken bir konu mu emin değilim ama belki daha önce karşılaşan biri olmuştur diye sormak istedim.

Birkaç ay önce yurtdışında sağlık raporu için bir takım testler yaptırdım. Her şey normal çıktı. Akciğer filmini doktorlara sorduğumda ise, sorun yok, sadece biraz duman var, sigara mi içiyorsun dediler. Hayatımda hiç sigara kullanmadığımı ama pasif içici olduğumu söyledim. Dikkat et, yanında içmesinler dediler. Ben de sigara içilen hiçbir ortamda durmamaya başladım.

Bugün bir yakınım sigara kullanmasına rağmen ciğerlerinin temiz olduğunu söyledi. Ben de şaşırdım ve internete bakınca ciğerde dumanın çok farklı anlamlara geldiğini gördüm ve panik oldum. Normalde internette alakalı alakasız her şeyde korkunç şeyler yazılıyor, bunun farkındayım ama yine de bir yanım tedirgin oldu.

Röntgen sonuçlarım şu an yurtdışında, ben Türkiye'deyim. Tekrar doktora gitmeli miyim? Ciddi bir şey olsa iki doktor bir şey söylemez miydi? Ayrıca kan tahlili ve diğer şeylerde de bir sıkıntı çıkmadı. Ciğerlerimden ya da herhangi bir konuda da şikayetim yok.

Böyle bir durum yaşayan var mı?
Zamaninda az da olsa sigara icen ve sigara icilen ortamlarda bulunan bir tanidigimda buna benzer bi durum yasamisti.

Doktor sadece sigara dumaninin etkisinden degil soguk hava teneffus etmenin de cigerlere zarar verdigini soylemisti.
Eskiden sobali evlerde yasarken geceleri sondurulurmus gece boyu soguyan havayi solumakta cigerde leke birakabilir.

Biraz gozlemleyin kendinizi ben tedirgin olacak bir durum yok diye dusunuyorum, saglikli gunler.

3 yil once tüberküloz geçirdim, 8 aylik tedaviyle eski sagligima kavustum.Benim cigerimde leke vardı, bu sekilde anlasildi. Duman görüntüsü diye bir duyumum olmadi. Icinizi rahat ettirmek icin gogus hastaliklarina bir gozukebilirsiniz. Malum korona da akcigeri ilgilendiriyor. Ne kadar dikkat etsek yararimiza. Ama ben sahsen onemli bir durum izlenimi edinmedim doktorunuzun gorusunden:)

Back