Tüp Bebek Merkezleri Akay Tüp Bebek Merkezi-Dr Tolga Ecemiş

bizde de eşim kendisi tesa istiyor. ben şimdilik sıcak bakmıyorum ama o öyle istiyor. bakalım henüz karar vermedik. çift transferden bahsetmem iyi oldu o zaman. senin kafanda da birşeyler oluşmuştur. aslında bunu ben daha önce okumuştum. ama ortam hazırlama mantığını bilmiyordum. onu da Tolga Hocanın kanal a da ki pazar sohbetinde duydum. mantıklı geldi. yani ilaçla hazırlamaktansa canlı bir yapı ile hazırlamak daha doğru gibi.

transfer sonrası genel de 15-20 dakika boyunca ameliyathanede kalıyorsun. kımıldatmıyorlar. sonra odada sen ne kadar istersen kal diyorlar. yani 2-3 saat yatabilirsin. yumurta toplama işleminde zaten odaya alınırken ayılmaya başlıyorsun. yani çok hızlı bir şekilde uyanıyorsun. çorban hemen hazır bir şekilde geliyor. burda dikkat etmen gereken hızlı bir şekilde kalkmaya çalışma. tansiyonun düşebilir. önce biraz otur, yavaş yavaş kalk. birde yanında tatlı birşeyler bulundur. çorbadan sonra ye bence. iyi oluyor.

canım iyi oldu gerçekten ilk defa duymuştum tolga hocadan çok ilginç sizindemi morfolojide problem eşim onun içinmi istiyor

canım iyi oldu gerçekten ilk defa duymuştum tolga hocadan çok ilginç sizindemi morfolojide problem eşim onun içinmi istiyor

evet %3 ünde dendi. tabi bu eşimin moralini bozdu. elinden geleni yapmak istiyor. bana yapılanlar sanırım onu çok üzüyor. iğneler, opu, transfer sonuçta herşey kadın üzerinden yürüyor. bir kaç kez bunları yaşattığım için özür dilerim dedi. bu beni çok üzdü. bu nedenden dolayı mümkün olduğu kadar hızlı toparlanmaya ve üzülmemeye çalışıyorum. inşallah hayat onu baba yapmama izin verir. hayırlı evlatlar nasip eder hepimize.

elde edilen ebriyolar iki denemedede çok kaliteliymiş, özellikle ikinci denemede spermlerinde çok iyi durumda olduğu söylendi. ama olmayınca olmuyor biliyorsun.

yüzde 3 çok kötü bir rakam degil vakti geldiginde kendiliginden bile hamile olabilirsin inşşş

yüzde 3 çok kötü bir rakam degil vakti geldiginde kendiliginden bile hamile olabilirsin inşşş

ama sperm sayısı 1 milyona yakın yani çok az. tabi bu rakamda sürekli değişebilen yani stres düzenli yaşama bağlı değişiyormuş. ilk verdiğimiz testlerde daha da azdı. ancak yinede biz yakın zamanda olmasa bile ilerde bir dönemde kendiliğinden gelen bir mucize bebeğimiz olacağına inanıyoruz. şu andaki tek çabamız aslında yaşımız çok ilerlemeden bunu yaşamak. çünkü ikimizde çok istiyoruz, bu yaşlarda anne baba olmayı, en azından ben 30 u geçmeden (ki şu an zaten 28 yaşımı bitirmek üzereyim) olursa daha iyi olur diye düşünüyoruz. beklemek zor.. her ay bu adetim gecikse keşke demek can sıkıcı..

canım ya inşş Allah isteyen herkese versin bizim sayı çok ama yapısı bozuk hakkımızda hayırlısı her ay bekliyoruz yinede

kızlar selam,
ben de ekım kasım gıbı akayda tedavıye baslamayı düşünüyorum..
ama bende bir polip ve bir de çikolata kisti var küçü ..
kist engel degıl dedı tolga hoca ama polip düşüğe yol açabilirmiş, ilkinde olmazs aikincisinden önce polibi alırım dedı ben tedavıye baslamadan polipi aldırmayı düşünüyorum ama rezerve xzarar verdıgı için sanırım almak istemedi galiba, bir de hiç doğum yapmamış kadınlarda polibi almayan doktorlar varmış..napsam bilemedim..tedavım sırasında hep polipe kafayı takacagım (

çok tşk ederim cevabın için ....

hayırlı olsun tedavin polip konusunda hiç bişey bilmiyorum sedece kanama yaptıgını biliyorum Allah yardımcın olsun

slm kızlar cuma günü gittim Tolga beye muayenemi oldum kan verdim doğum kontrol hapı verdi çünkü normalde saatini şaşmayan reglim bu ay gelemedi :)) bu cuma yine gidecem İnşallah her şey yolunda gider yumoşlarım güzel büyür.

size haikayemi anlatmakistedim topiğe yeni girenlerolmuş.bazı arkadaşlar beni biliyor zaten.tüp bebek tedavisi çok zor bir süreç amabir okadarda çok keyifli 2 günde bir yumuoşlarını görüyrsun umutlanıyrsun çok güzel tabi stressiz geçirmekde çok önemli.korkularınız oluyor haklısınız ama kesinlikle allaha teslim edin kendinizi.ben hep rabbime emanet ettim.her neyse kısaca süreci anlatıyım adetin 2.günü iğnelere başlıyorsunuz.en fazla 10gün sürüyor.takipler falan derken.sonra yumurta toplama işlemi gerçekleşiyor.(bu arada hastanede kalmıyrsunuz yakın bi otelde kaldık biz)ben yumurta toplama günü uyanırken ağlayarak uyanmışım:) kaç tane yumurtam oldu diye.çok korkuyrdum.ama unutmayın kızlar yumurta sayısı değilkalitesi önemli.sonraa 14 tumurtam toplandı ve ertesi gün arıyorlar dışardaki gelişimleri için(tabi eşinizde aynıgün sperm veriyor)okadar heycanlı ve güzel bişeyki anlatammam senden bi parça canlı dışarda oluşmaya çalışıyorr.2.günüardılar ve hastaneye gittik.3.gün transferimin gerçekleşeceğini söledi tolga hocam.5.gün transferinn şansı çok oldunu biliyrdum ve çok üzülmütüm o an.ama drum.artık içerde büyümesiniistiyrm dedi.ve benim birde 14 yumurtdan sadece 2 embiyom kalmıştı kızlar çokçokkk üzücüydü.ama inanıyrdum yinedeembiyolarıma 2.kalite dedi hocam bu arada onada ayrı biüzüldük.ama dediğim gibi vazgeçmedim hepumutluydum.veeeeeee transfer günü geldiçok heycanlıydım yaa çok güzel bi duygukızlar inanınnn.hazırdım artık herşeye masada yatarken tolga hocam kafamı sağ çevirmemi söledi ve onları gördüm kocaman ekranda 2 tane embriyo(2si kladığı için ikisinide transfer eeti)bunlar benimmi dedim.heycanda yutkunamadım.ağladım mutluktan.ve transfer gerçekleşti.hiç bişey hissetmiyrsunuz zaten.tolga hocam geldi ve elimi karnımın üstüne koydu onlarsenin artık dedi.ağladım yine çok istyyrm dedim biliyrm dedi.inşş.bizleri güzel hebrle ararsın dedi.mükemmel bir insan.çok şanslıyızkızlar böyle bi dr.tercih ettimiziçin.odada yaterken hemşire geldi ve neler yapıpyapmıcamı anlattı ve bana sen buandan itibaren hamile sayıyrz dedi.ve ogünden sonra elimi karnımdan çekmedim.onlarla hepkonuştum neolur beni bırakmayın sizeçok ihtiyacım var diye.her gün heran her saniye.veee 9.gün dayanamadık idrar testi yaptık ve 2.silik çizgi çıktıı.allahım inanamıyrm ya eşimle öyle bi sarıldıkki birbirimize.ertesi gün tahlil verdik.ve normale göre deüğerim yüksekti.ikiz olma ihtimali vardı yani.bi kaç gün sonra tekrarladık ve yine arttı.2 hafta sonra keseyi görmeye gittik.ve 2 tane küçücük bi kese.ikizlerim olcak harika bi duygu.sonrada normal gebelik takibi işde.şuan 12 haftalık hamileyim.:)diyeceğim şu sakın sakın ha 2.gün 5.gün transferini sakın takmayın rabbim nasip ettikten sonra herşey vız gelir kızlar.allah yardımzcınızolsun bütün dualarım sizinle.ben 7 senedensonra bu mtluluğu yaşadım inşş.sizlerde inanın ve güvenin bunlarıyaşıyacaksınızzzz:)

tekrar merhaba..Allah sağlıklı sıhhatli bir şekilde ikizlerine kavuşmayı nasip etsin. ben burda birşey eklemek istiyorum. aslında embriyo kalitesi de çok önemli değil. çünkü bizim iki denememizde emriyolar çok kaliteli idi. özellikle ikinci denemede blast şeklindeydi. ancak olmayınca olmuyor. kan tahlilimizi yaptırdığımız gün bile herkes Tolga Hoca dahil kesin gözü ile bakıyordu. sonuç en çok onu şaşırttı. aynı gün emriyo kalitesi çok düşük olan bir kişide iki kese gördüğünü hatta 3. kesenin bile olabileceğini söyledi. bu nedenle kimsenin morali bozulmasın. hayırlısını dilesin.. bu arada şu anda içinde olduğun durumun darısı hepimizin başına..

cinsiyetler henüz belli değildir heralde..

nasılsın space, özledik seni, yazdıklarını sevinç ve ümitle okudum, Allah tamamına erdirsin, hayırlı ve sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. yazdıklarını okurken sevindim, çünkü çok emek harcadın, sabrettin ve karşılığını aldın, ümitlememin sebebini ise tahmin edersin, inşallah birgün ben de dahil bu sitede olan ya da olmayan dünya üzerindeki bütün bebek isteyen anne adayları bebeklerine kavuşur. cinsiyetlerini öğrenince seni yine siteye bekliyoruz, lütfen bizi bu mucizeye şahitlik etmekten mahrum bırakma, dualarını eksik etme

Allaha emanet olun

aminnnnnnn.. Inşallahh..

arkadaşlar merhaba , topiğinizi baştan sona okudum..anlattıklarınızla tolga hocadan etkilenmemek mümkün değil..bende temmuzda ilk tüp bebek tecrübemi yaşadım ve sonuç negatifti..çok üzüldüm ama takdiri ilah dedim ...hayırlısı artık denemeye devam dedik..benim doktorumda ankara genartta aysun hnm...kendiside gerçekten çok mükemmel bir insan...benim tüp bebeğim tutmadı diye kimseyi suçlayamam..kader...benim merak ettiğm tolga hocayla benim gittiğim yer arasında ne fark olabilir...belki genart ta aysun hnm gidenniz olmuş olabilir ya da hastane yi bilen olabilir bana yardımcı olursanız sevinirim...
benim yaşım 34 yumurta rezervim az ve kalitesi düşüktü..kromozomlarımızada bakıldı bişey çıkmadı..5 yumurtam oluşmuştu ve 2 embriyo transfer edildi...
şimdi doktorum beklememi söyledi bu ay ialaçlar etkisini sürdürüyormuş...eylüldede yumurta kalitesini artırıcı ilaçlar vereceğini söyledi...adaha sonraki ay da tekrar tüp bebek...inşallah o zamana kadar tutarda gerek kalmaz...
ben şimdi ne yapmalıyım ona karar veremedim...tekrar aynı merkezemi gideyim yoksa tolga hocayamı...tüm testlerimde yapıldı tekrar başa dönmek istemiyorum da...ama tolga hocaya gidenlerde hep gebelik olmuş...yani kararsız kaldım...ne yapayım ben şimdi

öncelikle topiğe hoşgeldin, yazdıklarını okuyunca 3-5 ay önceki halimi hatırladım, kararsızlık... haklısın insan negatif bir sonuç alınca sorgulamaya başlıyor en somuttan en soyut kritere kadar. yani doktorun kişiliği, yaklaşımı, tecrübesi, bilgisi, çalıştığı hastanenin teknik özellikleri, ekibin yaklaşımı bizler tarafından sorgulanmakla kalmıyor kendimden biliyorum acaba bana uğurlu gelir mi, eli uğurlu mu bile diyebiliyoruz. yani merkez sorgulamanın sonu yok aslında. en kıytırık yerden bile gebe kalanlar oluyor,
ben de tolga hocadan başladım çok ümitliydim ve hatta aynı dönemde tedaviye başlayan hastalara göre değerlerim çok iyiydi, değerleri en kötü olan, tolga hocanın bile ümidinin olmadığı hasta gebe kaldı ama benim olmadı. negatif sonucu aldıktan sonra arayışa başladım, birkaç merkezle görüştüm ama gerçek anlamda hiçbirinin diğerinden farkı yok.genarta gitmedim,danıştığım bir doktor da eğer karar verirseniz genartta ya da medicanada yapabileceğimizi söyledi. vitrinin benim için çok bir anlamı yok, önemli olan embiryonun nasıl oluşturulduğu ve transferi. yani kısmetse herhangi bir yerde de olabilir. ama tıp dünyasında şöyle bir görüş var bir doktorun hastasını tanıması tepkilerinin değerlendirmesi zaman aldığından en az iki kez aynı yerden tedavinin devam ettirilmesi gerekir. bana sorarsan ben bile 2.denememi nereden yapacağıma tam olarak karar vermiş değilim
kolaylıklar diliyorum

iiyim canım çok şükür.öyle böyle derken geçiyor.teşekkürdederim dileklerin için innş.sende ve herkesde emeğinizin karşılığnı alırsınız.herkes bu yolda bişeyler çabalıyor.cinsiyetleri daha belli değil evet.belli olunca yazrım.sen neler yaptın nasıl gidiyorr.

teşekkür ederim çok güzel şeyler yazmışsın....dediğin gibi en kıytırık yerlerde bile gebe kalınabiliyor yada yok olmaz denilende gebe kalabiliyor...ben zaten biliyorum herşey Allahtan ...Allah ol dedikten sonra ne merkezi ne de yumurtanın kalitesi fark etmiyor..mesela benim doktorum yumurtalarımı topladıktan sonra hiç ağrım olmadı, transferde de hiç ağrı ve kanama da olmadı...para tuzağı biryer hiç değil...ilaçlarımı beni bekletmeden verdiler ben çok sonra ödeme yaptım...sadece embriyoloklarının kalitesini bilemiyecem, onu da teşhis etmek zordur heralde...

bir arkadaşın yazısın da okudum..tolga bey 2 kere embriyo verebiliyomuş diye acaba onun da gebe kalmaya bi etkisi olabilir mi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…