Tüp Bebek Merkezleri Akay Tüp Bebek Merkezi-Dr Tolga Ecemiş

benim gibi yumurta kalitesi düşük olan arkadaşlar, doktorunuz hangi ilaçları verdi..benim doktorum bir daha ki ay vereceğinden sırası gelince söylerim dedi..ama bunlardan biri tansiyon ilacı olacakmış..benim tansiyonum olmadığını da biliyo ama yinede verecekmiş...o zamana kadar da biraz kilo versin demiş...gerçi çok kilolu değilim ama bir bildiği var heral de

arkadaşlar mrb. umarım hepiniz de iyisinizdir. Bugün yine gittim Tolga Bey' e geçen cuma doğum kontrol hapı vermişti kullanıp regl olacağım düşüncesiyle bu cuma gel demişti. nedendir bilmiyorum tahlillerim iyi olmasına rağmen bi türlü regl olamadım. ne vakit olursam o zaman tekrar gideceğim hayırlısı bakalım Allahım şu mübarek Cuma günü yüzü suyu hürmetine inşallah hepimiz için hayırlısını versin.Bu arada bitkisel kürlerden yapanınız var mı?

arkadaşlar mrb. umarım hepiniz de iyisinizdir. Bugün yine gittim Tolga Bey' e geçen cuma doğum kontrol hapı vermişti kullanıp regl olacağım düşüncesiyle bu cuma gel demişti. nedendir bilmiyorum tahlillerim iyi olmasına rağmen bi türlü regl olamadım. ne vakit olursam o zaman tekrar gideceğim hayırlısı bakalım Allahım şu mübarek Cuma günü yüzü suyu hürmetine inşallah hepimiz için hayırlısını versin.Bu arada bitkisel kürlerden yapanınız var mı?

merhaba.. biz bir ara keçi boynuzu kürü yapmıştık.. sonra Tolga Hocanın tavsiyesi üzerine keçiboynuzu pekmezi içmeye başladı eşim. ikinci denemedeki spermlerin ilkine göre daha kaliteli olduğunu söylemişlerdi. oluşan emriyoların 7 side 1 kalitedeydi...

Teşk. melayden Tolga Hoca' ya da sormuştum herhangi bir vitamin filan alsakmı diye gerek yok dedi ben daha önce geçirdiğim başarısız tüp bebek sonuçlarını gösterdim çok olumsuzdu onlar pek ümitli değildi ama yeni tahliller beklediğimden daha iyi dedi aslına bakarsanız kürlerle uğraşmak beni geriyo incir alıp sadece yemeye başladım kür yapmadan hayırlısı bakalım Allahım çekemeyeceğimiz yükler yüklemesin inşallah.

Tüp bebek tedavisi gören çiftler oruç tutabilir mi?
Ramazan döneminde tüp bebek tedavisi görecek olan çiftlerin, oruç tutmanın tedaviyi olumsuz etkileyeceğine dair endişelerine dair…
14:55 | 12 Ağustos 2011

Yorum YazArkadaşına gönderSitene EkleYazdırPaylaşTweet
Ramazan döneminde tüp bebek tedavisi görecek olan çiftlerin, oruç tutmanın tedaviyi olumsuz etkileyeceğine dair endişelerine karşı, uzmanlar bu dönemde erkeklerde sperm, kadınlarda yumurta kalitesinin azalmasının söz konusu olmadığını belirtiyor.

Uzun süreli açlık ve susuzluğun tüp bebek tedavisindeki hastayı olumsuz etkileyebileceğini ifade eden uzmanlar, "Bu sürede hasta, hem tüp bebek tedavisi yaptırıp hem de oruç tutuyorsa iğneleri ve ilaçları iftardan sonra yapması önerilir" dedi.

Kadın Hastalıkları, Doğum, İnfertilite (Kısırlık) ve Tüp Bebek Uzmanı Operatör Dr. Tolga Ecemiş, Ramazan ayında beslenme şeklinin değişmesi, öğün sayısının azalması ve gün içinde tüketilen sıvı miktarının önemli ölçüde azalmasına bağlı olarak enerji kaybının olabildiğini belirtti.

Bebek bezi hakkında tüm merak ettikleriniz için Molfix'in sizler için hazırladığı önerilere göz atın!

Tüp bebek tedavisi gören çiftler için oruç tutmanın avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi veren Ecemiş, Ramazan’da tüp bebek tedavisi yaptıranların sayısında azalma olduğunu söyledi.

Ecemiş, tüp bebek tedavisinin yaklaşık 15-20 gün sürdüğünü belirterek, anne adayının reglinin 2. günü tedaviye başladığını anlattı. Her gün yumurtaları uyaran (büyüten) hormon iğnelerinin anne adayına enjekte edildiğini ifade eden Ecemiş, ayrıca gün aşırı ultrasonda anne adayının yumurtalarının ne kadar büyüdüğünün hekim tarafından kontrol edildiğini söyledi. Ecemiş, hastanın yumurtalarının uygun boyutlara geldiğinde hekim tarafından anestezi eşliğinde toplandığını belirterek, "Yumurta toplama denilen bu işlemden sonra, hastanın 2-5 gün arasında embriyo transferi için bekleme süresi başlar. Çünkü bu dönemde anne adayının yumurtalarına embriyolog tarafından baba adayının spermler mikroenjeksiyon yöntemi ile enjekte edilir. Oluşan embriyo, transfer aşamasına kadar hekim ve embriyolog tarafından takip edilir" diye konuştu.

Bu süreç boyunca hastanın, "iğne ve ilaç kullandığı, ultrasona girdiği için oruç tutamayacağı" düşüncesiyle Ramazan ayında tüp bebek tedavisini ertelediğini dile getiren Ecemiş, bu yüzden hasta sayısında azalma yaşandığını ifade etti.

“Uzun süren açlık, tedavideki hastayı olumsuz etkileyebilir”

Ecemiş, Ramazan ayında "uzun süren açlığın tedavideki hastayı olumsuz etkileyebildiğine" dikkati çekti.

Hastanın, oruçluyken kan şekerindeki düşmeye bağlı olarak halsizlik, asabiyet, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi problemlerle karşılaşabildiğini ifade eden Ecemiş, "İnfertilite tedavisi gören hastalar, Ramazan ayı süresince oruç tutmayacaklarsa tüp bebek tedavisi yapılabilir. Bu sürede hasta, hem tüp bebek tedavisi yaptırıp hem de oruç tutuyorsa iğneleri ve ilaçları iftardan sonra yapması önerilir. Ancak, hasta yumurtalarının toplanacağı gün, anestezi alacağı için oruç tutamayacağı kendisine önceden doktoru tarafından bildirilmelidir" uyarısında bulundu.
“Oruç tutan çiftlerin yumurta ve sperm kalitesi düşmez”

Öte yandan Ecemiş, Ramazan ayının bebek sahibi olmak isteyen çiftler için sigara, alkol gibi olumsuz alışkanlıklardan kurtulması için bir fırsat olabileceğinin altını çizdi.

Ramazanda bir gün içinde en az iki öğün yemek yenildiğinden dengeli beslenilmesi halinde vücudun ihtiyacı olan kalori, protein ve vitamin miktarının yeterince karşılanabildiğini vurgulayan Ecemiş, "Oruç tutulan dönemde, erkekte sperm bayanda yumurta kalitesinin azalması söz konusu değil. Ramazan ayında oruç tutmak yumurta ve sperm kalitesini kesinlikle düşürmez" dedi.

merhaba, nasılsın. eşin iğnelere başlayacaktı sanırım. iğnerin adını merak ettim. birde etkisi ne imiş Tolga Hoca ne demişti.
pgd hakkında karar verdiniz mi? biz henüz karar veremedik. zaten aynı yerde devam etmeli mi başka yerlere gitmeli mi onu da bilmiyoruz. zaten bunları düşünmek için çok zamanımız var şu anda bunları düşünmemeye çalışıyoruz. sana başka bir linkten okuduğum bir yazıyı göndermek istiyorum. bu yazı yazılalı bir kaç yıl geçmiş ama belki ilgilin çeker. ama doğruluğunu araştırmadım.

Selam Arkadaşlar,
bizde pgt yaptırdık...6 embriyodan 2 tanesi sağlıklı çıktı ve 2 tanesini transfer ettiler.bugün kan sonucumu aldım, pozitif çıktı hala şoktayım.şimdilik tutmuş gözüküyor ama asıl 2 hafta sonra ultrasonla bakılacak ozaman keseler görünürse emin olacağız
pahalı bir test..ama Ankarada Genart tüp bebek merkezinden Prof.Dr.Volkan Baltacı yaptı testi..(daha önce bir kliniğe daha sormuştuk ücreti..embriyo başına 200 ytl mi 200 dolarmı demişlerdi) .ama Genart da kaç emriyo olursa olsun toplam 500 dolar alınıyor..daha hesaplı yani..
herkese kolay gelsin.hayırlı haberler dileğiyle...

nasılsın melayden, inşallah birgün hamilelerin hamilelik süreçlerini paylaştıkları bir sayfada oluruz. ilaç ve iğneler iftardan sonra alınmak kaydıyla tüp bebek tedavisi sürdürülebilir. ancak iftardan sonra alına ilaçlar, gün içerisinde susatıyor ve bu da böbreği daha fazla yoruyor. en azından bende aynen böyle oluyor. ramazandan önce de aldığım ilaçlar (DHEA, folikasit, b12, ace selenyum, çinko, aspirin....) beni fazlasıyla susattığı için gün içerisinde fazlaca su içiyordum, ağzım sürekli kuru. dolayısıyla iftardan sonra bile olsa cesaret edemiyorum bu ilaçları almaya. Allaha emanet ol....

teşekkür ederim. iyiyim. ama sıcaklar beni mahvetti. kesinlikle kış insanıyım.

bak bunları söylemen iyi oldu. sonuçda tecrübe etmek ve eden birinin söyledikleri daha önemli. gazete okurken tesadüfen görmüştüm. senin nasıl gidiyor. hangi aşamadasın

herkese mrb bugün moralim daha iyi sanki kızlar yeni geldim dr dan iğnelere başladık bakalım hayırlısı olsun inşallah

canım merhaba, çok şükür iyiyim, Allah bu sıcakta oruçlu olanlara yardım etsin, biz iyiyiz yine en azından ben içerde masa başında çalışıyorum, klima var, ramazan da iyi gidiyor, ancak dün itibariyle hasta oldum, bu ay çok sancılı oldu, hayatımda 3. kez majezik aldım. dayanamadım ağrıya, ilaç alınca da akıntı azalıyor ama ne yapayım artık, dayanamadım gerçekten.

benim durumum malum.ilk denemem 1.kalite blast embriyo 5. gün transferine rağmen başarısız oldu. sonrasında kan pıhtılaşması olduğu tespit edildi. tolga hoca 2.denemem öncesi kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini söyledi. ayrıca 2. denemede 3. gün ve 5.gün tarnsferi yapacağını söyledi. fsh değerim 10-14 arasında değişiyor. doktor, önceki mailde yazdığım ilaçları kullanmam gerektiğini söyledi. ama ben ramazan süresince bu ilaçları kullanmayı kestim,çünkü gün içerisinde ortalama 8 tane ilaç alıyordum ve bunlar da beni çok susatıyordu, ramazanda böbreğimi ayrıca yormak istemedim zaten DHEA hormon ilacından dolayı neredeyse kurt adamın kadın versiyonu olacağım. her tarafımdan kıl fışkırıyor. kendi ısrarımla tolga hocadan rahim filmi çektirdim, film temiz çıktı...
şu anda hiçbir fikrim yok, ramazan sonrasında da ne yapacağımı nereye gideceğimi de bilmiyorum, boşluktayım, bol bol dua ediyorum hepimize

slm canım daha eşi başlamadı biz aralık gibi düşünüyoruz 2 ay önce başlayacak bu igneler morfoloji için sanırım bizim 0 ya dna sı iyi çıksın diye bide bugün yine akaydaydım kanamalatımla başım dertte adetim bittikten 5 gün sonra yine başladı tolga hocaya gittim ilaçlar sonrası çok fazla yumurta oluşmuş ve büyüyememişler kanama onun için oluyormuş ilaç verdi bakalım. bu kanamalar yüzünden ramazandan hiç bişey anlayamıyorum bana dua edin....

neyse bu tedaviler bitsin. bebeğini ya da bebeklerini Allahın izniyle kucağına al birde lazer epilasyona başlarsın :). ben yaptırmıştım. gayet güzel oldu. ama tüp bebek yaptırmamız gerektiğini öğrendiğimde ne olur ne olmaz diye bıraktım.

vücut dengelerimiz iyice bozuldu. biz de kasım ya da aralık olcak ama kesin değil. zamanı beklemek zor..

herkes için herşeyin hayırlısı olsun her adımı sıkıntı ama sonucun iyi olması tek duamız Rabbim tedavideki arkadaşlara ve yeni tedaviye başlayacaklara güç kuvvet sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…