- 8 Haziran 2012
- 5.278
- 1.437
- 248
Yoo oyle degil. Iktidar bos kalmicak. Tek basina iktidar olmicak. %10 baraji kalkicak daha cok parti gelicek meclise. Otokontrol saglanmali. Bir yandan da halk uyanik olmali. Ufacik bir iddiada bile milletvkili bakan istifaya zorlanmali ki kimse cesaret edemesin. Yoksa kim tek basina gelse calar. Bir de asgari ucretle calisan adamlar milyondolarlari goturen basbakani savunursa isler daha da kolaylasir tabi. Ben mecliste feminist parti gormek istiyorum cevreci parti gormek istiyorum. Meclis biraz daha karma olmali.sorun sistemde. Bugun kim %38 oy alsa rte gbi davranir. Din istismarcilarina ataturk istismarcilarina dur diyecek olan biziz. Biz halkiz. Iktidari degil kendi haklarimizi savunucaz.
bu baraj sistemi ne zaman gelmişti biliyo musun tarih olarak
daha önce işe yaramadığı için mi geldi bu sistem yoksa birden bire mi kondu
eksi rep vermek için hakaret içerikli olması mı gerekiyor öyle bir şart varsa bilmiyorum yazınıza katılmadığım için verdim
yok özelden kimseyle haberleşmiyorum yazdıklarınızı okuyorum beğenmediğim için eksi veriyorum beğendiklerime artı,mesela sizin gibi gebelik sayfalarına yazdığım mesajlara sırf size eksi rep verdiğim için karşılık olsun diye eksi rep vermedimbeğendiğim mesajlarınıza da beğeni veriyorum bu da mı yasak
evet o hatun benim gebelik topiğini okuyan burayı okuyamaz mı yasak mı!!!!
Kimseyle polemiğe girmek gibi bir derdim yok yanlış anlaşılmasın her üye gibi yazılanları okuma hakkım var benimde.
Katılıyorum ekstra ben lgbtlilerin ve engellilerinde temsil edilmesini istiyorum mecliste ayrıca dokunulmazlık kalkmalı olacaksa da sadece kürsü dokunulmazlığı olmalı
eksi rep vermek için hakaret içerikli olması mı gerekiyor öyle bir şart varsa bilmiyorum yazınıza katılmadığım için verdim
yok özelden kimseyle haberleşmiyorum yazdıklarınızı okuyorum beğenmediğim için eksi veriyorum beğendiklerime artı,mesela sizin gibi gebelik sayfalarına yazdığım mesajlara sırf size eksi rep verdiğim için karşılık olsun diye eksi rep vermedimbeğendiğim mesajlarınıza da beğeni veriyorum bu da mı yasak
evet o hatun benim gebelik topiğini okuyan burayı okuyamaz mı yasak mı!!!!
Kimseyle polemiğe girmek gibi bir derdim yok yanlış anlaşılmasın her üye gibi yazılanları okuma hakkım var benimde.
Tabiki ne tesadüftür ki rte'yi bugünlere taşıyan olayların başlangıcına denk oluyor o da. 80 darbesi. Öncelikle mecliste istikrar amacıyla yapıldı. Sonra kürtçü partilerin önünü kesmek amacıyla mantıklı bulundu ve devam edildi. Tek açıklaması istikrar. Bak şimdi ne güzel istikrarlıyız yıllardır aynı başbakan. Sistem amacına ulaştı.
Onun dışında çok partili sisteme geçildiğinde de varmış muhtemelen böyle bir şeyler. Ama ne zaman terk edilmiş o kısmı bilemiyorum.
soruyu şöyle değiştirelim,
kim var soymayacak,kimden eminiz kime oy verelim ,
bir isim veya bir parti söyleyin şu isim kesinlikle yapmaz deyin ona verelim oyumuzu.
yalnız çok parti olunca da koalisyon olunca da sorun çıkıyo
bizim ülkede siyaset kötü çünkü
herkes birbirine itiraz ediyo particilik yapıyo ve karar alınamıyo
o açıdan da düşünüyorum
ve seçim sonuçlarına bakarsan %3ü geçemiyo diğer partiler
baraj düşerse bdpye yarar diye de korkuyorum
en ideali nasıl olabilir acaba
sen ne düşünüyosun
Evet eskiden de zordu ama tek maaş 3 çocuk ile ev alabilmiş insanlar tanıyorum. kooperatifler vardı eskiden, bu kadar yüksek değildi ev fiyatları. Uçuk fiyatlara ev satıyorlar , fiyatı düşük olan bir yerden tam ev alacakken fiyatlar yükseliyor. Başıma gelen bir olay Ankara Bağlıca'da ev almaya niyetlendik nişanlıyken 80 bin ile 120 bin arasında değişiyordu bizim alabileceğimiz evlerin fiyatları ama korktuk evlenmeden önümüzü görmeden almayalım dedik evlendik 1 yıl geçti bir gittik 300 binden aşağı ev yok ne oldu 1 yıl içinde direk bir ev sahibinin söylediğini yazıyorum "yazın Melih Gökçek geldi buralara evlerinizi değerlendirin 300 den aşağı vermeyin buraları değerlendiricem ben". Meğer kendinin de orada bir sürü evi arsası varmış. Bunun gibi olan tek yer bağlıca değil, tek il Ankara değil. 1 yıl içerisinde hiçbirşein değeri 3 katına çıkmaz tamam yükselebilri talep artar ama bu kadar olmaz.
Osman Pamukoğlu ve Heparı bir araştırın derim.
Sorunuzun bendeki cevabı budur..Yıllardır gönlüm hepardan yanadır lakin baraj zımbırtısı elimi kolumu bağlar.
Bu sorudan ziyade, baraj neden düşürülmüyor onu tartışalım.
Zira ortada bir engel kalmadığında, o meclise girebilecek çok değerli isimler vardır.
Barajın komple kaldırılması beklenemez ama zamanında baraj yüzünden normalde 3 parti gireceğine 5 parti girmişti meclise öyle bir dönem vardı. Mesut yılmaz dönemleri sanırım. Emre kongarın kitabında okumuştum. Google a yazarsak çıkar. Baraj da garanti değil yani. Ama baraj olmasaydı rte 80 milletvekili esksik çıkaracaktı.
Baraj demokratik değil. Çoğunluğun iktidarı demek. Biz de dediğin gibi her şey çok komplike gelişiyor. Syaset çok karışık. Azınlığın ses çıkarması demek şiddetine maruz kalması demek.
Bilmiyorum naısl yapılabilir. En azından 83 yılında verilmiş bir karar bu. İstikrarın bozulmasını göze alarak bir şeyleri deneyceğiz. İlk etapta baraj düşürülebilir. Onun dışında akp'nin getireceği hiçbir alternatife güvenim yok..
erdoğan mitingde 3 öneri yaptık yanaşmadılar dedi
ama öneriler ne incelemedim
daraltılmış bölge filan diye duydum ama incelemeden yorum yapamam nası birşey olduğunu anlamadım
gerçi muhalefet partileri kabul etmemiş kapanmış olay
keşke ortak birşey yapsalar
ama bence hiçbir konuda uzlaşamayacaklar ve böyle kalacak
belki hala başkanlık sistemini düşünüyolardır
bana öyle geliyo
Katılıyorum ekstra ben lgbtlilerin ve engellilerinde temsil edilmesini istiyorum mecliste ayrıca dokunulmazlık kalkmalı olacaksa da sadece kürsü dokunulmazlığı olmalı
Önerileri ben de hiç incelemedim simon. Ama işlerine gelmemiştir diğer partilerin muhtemelen ve akp sandalye sayısının azalmayacağı bir şeyler planlamıştır gibime geliyor. Bilmeden atıp tutuyorum şu an. Bir şey iddia etmiyorum. Sadece güven yok onu belirtmek istedim.. Son dediğin de çok kuvvetli ihtimal.. :)
erdoğan mitingde 3 öneri yaptık yanaşmadılar dedi
ama öneriler ne incelemedim
daraltılmış bölge filan diye duydum ama incelemeden yorum yapamam nası birşey olduğunu anlamadım
gerçi muhalefet partileri kabul etmemiş kapanmış olay
keşke ortak birşey yapsalar
ama bence hiçbir konuda uzlaşamayacaklar ve böyle kalacak
belki hala başkanlık sistemini düşünüyolardır
bana öyle geliyo
Muhalefette kaç defa %3 e çekilsin yada kalksın diye öneri de bulundu nerde anlaşamıyorlar bende tam olarak bilmiyorum ama bence en azından %6-%5 e düşürerek bi başlangıç yapılmalı artık
Muhalefette kaç defa %3 e çekilsin yada kalksın diye öneri de bulundu nerde anlaşamıyorlar bende tam olarak bilmiyorum ama bence en azından %6-%5 e düşürerek bi başlangıç yapılmalı artık
konu dışı ama yazmak istiyorum,hemadem konusu açılmış
biri size -rep verdiğinde neden verdiniz diye buraya yazmanın anlamı ne
demekki kendince yorumu uygun bulmamış,millete tartışmaya bekleriz demeye ne gerek var
herkes yorum yapmak zorundamı
yada bana ne -rep nede +rep verme diye
site bu repi vermiş,herkeste kullanıyor
mesala ben çok çok nadir veririm -repi
bakın demin bana bu topikte 2 kişi -rep verdi
yorumlarımda hiç kötü bişey bile yok
bende hep haksız yere rep alıyorum :)
geçenlerdede birine siyasetten bir kere -rep verdim
şimdi kadın bana hergün 7-8 tane - rep yolluyor,eh napalım,katlanacaz mecbur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?