• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AK Parti'nin tarihi mitingi çileden çıkarttı!

Yoo oyle degil. Iktidar bos kalmicak. Tek basina iktidar olmicak. %10 baraji kalkicak daha cok parti gelicek meclise. Otokontrol saglanmali. Bir yandan da halk uyanik olmali. Ufacik bir iddiada bile milletvkili bakan istifaya zorlanmali ki kimse cesaret edemesin. Yoksa kim tek basina gelse calar. Bir de asgari ucretle calisan adamlar milyondolarlari goturen basbakani savunursa isler daha da kolaylasir tabi. Ben mecliste feminist parti gormek istiyorum cevreci parti gormek istiyorum. Meclis biraz daha karma olmali.sorun sistemde. Bugun kim %38 oy alsa rte gbi davranir. Din istismarcilarina ataturk istismarcilarina dur diyecek olan biziz. Biz halkiz. Iktidari degil kendi haklarimizi savunucaz.

Katılıyorum ekstra ben lgbtlilerin ve engellilerinde temsil edilmesini istiyorum mecliste ayrıca dokunulmazlık kalkmalı olacaksa da sadece kürsü dokunulmazlığı olmalı:ssz:

bu baraj sistemi ne zaman gelmişti biliyo musun tarih olarak
daha önce işe yaramadığı için mi geldi bu sistem yoksa birden bire mi kondu

Tabiki ne tesadüftür ki rte'yi bugünlere taşıyan olayların başlangıcına denk oluyor o da. 80 darbesi. Öncelikle mecliste istikrar amacıyla yapıldı. Sonra kürtçü partilerin önünü kesmek amacıyla mantıklı bulundu ve devam edildi. Tek açıklaması istikrar. Bak şimdi ne güzel istikrarlıyız yıllardır aynı başbakan. Sistem amacına ulaştı.

Onun dışında çok partili sisteme geçildiğinde de varmış muhtemelen böyle bir şeyler. Ama ne zaman terk edilmiş o kısmı bilemiyorum.

eksi rep vermek için hakaret içerikli olması mı gerekiyor öyle bir şart varsa bilmiyorum yazınıza katılmadığım için verdim

yok özelden kimseyle haberleşmiyorum yazdıklarınızı okuyorum beğenmediğim için eksi veriyorum beğendiklerime artı,mesela sizin gibi gebelik sayfalarına yazdığım mesajlara sırf size eksi rep verdiğim için karşılık olsun diye eksi rep vermedim:19: beğendiğim mesajlarınıza da beğeni veriyorum bu da mı yasak:19:

evet o hatun benim gebelik topiğini okuyan burayı okuyamaz mı yasak mı!!!!

Kimseyle polemiğe girmek gibi bir derdim yok yanlış anlaşılmasın her üye gibi yazılanları okuma hakkım var benimde.

Eksi rep vermek yerine buyrun tartışalım...:34:Yasak demedi kimse ama benim mesajıma eksi rep verdiğinize göre siz çok lüks şartlar altında yaşıyorsunuz demek,Allah daim etsin.Ev alabilen arkadaşlara da bravo,bizim burada 1+1 ler 135.000 liradan başlıyor.

Katılıyorum ekstra ben lgbtlilerin ve engellilerinde temsil edilmesini istiyorum mecliste ayrıca dokunulmazlık kalkmalı olacaksa da sadece kürsü dokunulmazlığı olmalı:ssz:

Evet evet çok mantıklı. Biz var olan partilerin bu insanların haklarını savunmasını beklersek avcumuzu yalarız. Bışu boşuna bir sürü milletvekili oturuyor orda. Araya kadın, engelli, eşcinsel haklarını savunacak birilerini oturtsak fena mı olurdu..

eksi rep vermek için hakaret içerikli olması mı gerekiyor öyle bir şart varsa bilmiyorum yazınıza katılmadığım için verdim

yok özelden kimseyle haberleşmiyorum yazdıklarınızı okuyorum beğenmediğim için eksi veriyorum beğendiklerime artı,mesela sizin gibi gebelik sayfalarına yazdığım mesajlara sırf size eksi rep verdiğim için karşılık olsun diye eksi rep vermedim:19: beğendiğim mesajlarınıza da beğeni veriyorum bu da mı yasak:19:

evet o hatun benim gebelik topiğini okuyan burayı okuyamaz mı yasak mı!!!!

Kimseyle polemiğe girmek gibi bir derdim yok yanlış anlaşılmasın her üye gibi yazılanları okuma hakkım var benimde.

Yazımıza katılmıyorsan söyle eksi rep kimseye vermem ben. Çok uç bir şey bence. Düşüncem bu. Birinin düşüncesini beğenmemek saçma geliyor bana. Ne biliyim şurda vicdansızca bir laf ederim ya da bir kadını aşağılayıcı bir şey söylerim o zaman tamam. Onun dışında mantıksız buluyorum. Katılmadığın noktaları alıntılayark tartışabiliriz. Bunu da eksileyebilirsin. Göze alarak yazdım. :6:

Tabiki ne tesadüftür ki rte'yi bugünlere taşıyan olayların başlangıcına denk oluyor o da. 80 darbesi. Öncelikle mecliste istikrar amacıyla yapıldı. Sonra kürtçü partilerin önünü kesmek amacıyla mantıklı bulundu ve devam edildi. Tek açıklaması istikrar. Bak şimdi ne güzel istikrarlıyız yıllardır aynı başbakan. Sistem amacına ulaştı.

Onun dışında çok partili sisteme geçildiğinde de varmış muhtemelen böyle bir şeyler. Ama ne zaman terk edilmiş o kısmı bilemiyorum.

yalnız çok parti olunca da koalisyon olunca da sorun çıkıyo
bizim ülkede siyaset kötü çünkü
herkes birbirine itiraz ediyo particilik yapıyo ve karar alınamıyo
o açıdan da düşünüyorum

ve seçim sonuçlarına bakarsan %3ü geçemiyo diğer partiler
baraj düşerse bdpye yarar diye de korkuyorum

en ideali nasıl olabilir acaba
sen ne düşünüyosun

soruyu şöyle değiştirelim,
kim var soymayacak,kimden eminiz kime oy verelim ,
bir isim veya bir parti söyleyin şu isim kesinlikle yapmaz deyin ona verelim oyumuzu.

Osman Pamukoğlu ve Heparı bir araştırın derim.
Sorunuzun bendeki cevabı budur..Yıllardır gönlüm hepardan yanadır lakin baraj zımbırtısı elimi kolumu bağlar.

Bu sorudan ziyade, baraj neden düşürülmüyor onu tartışalım.
Zira ortada bir engel kalmadığında, o meclise girebilecek çok değerli isimler vardır.

Son düzenleme:
yalnız çok parti olunca da koalisyon olunca da sorun çıkıyo
bizim ülkede siyaset kötü çünkü
herkes birbirine itiraz ediyo particilik yapıyo ve karar alınamıyo
o açıdan da düşünüyorum

ve seçim sonuçlarına bakarsan %3ü geçemiyo diğer partiler
baraj düşerse bdpye yarar diye de korkuyorum

en ideali nasıl olabilir acaba
sen ne düşünüyosun

Barajın komple kaldırılması beklenemez ama zamanında baraj yüzünden normalde 3 parti gireceğine 5 parti girmişti meclise öyle bir dönem vardı. Mesut yılmaz dönemleri sanırım. Emre kongarın kitabında okumuştum. Google a yazarsak çıkar. Baraj da garanti değil yani. Ama baraj olmasaydı rte 80 milletvekili esksik çıkaracaktı.

Baraj demokratik değil. Çoğunluğun iktidarı demek. Biz de dediğin gibi her şey çok komplike gelişiyor. Syaset çok karışık. Azınlığın ses çıkarması demek şiddetine maruz kalması demek.

Bilmiyorum naısl yapılabilir. En azından 83 yılında verilmiş bir karar bu. İstikrarın bozulmasını göze alarak bir şeyleri deneyceğiz. İlk etapta baraj düşürülebilir. Onun dışında akp'nin getireceği hiçbir alternatife güvenim yok..

Evet eskiden de zordu ama tek maaş 3 çocuk ile ev alabilmiş insanlar tanıyorum. kooperatifler vardı eskiden, bu kadar yüksek değildi ev fiyatları. Uçuk fiyatlara ev satıyorlar , fiyatı düşük olan bir yerden tam ev alacakken fiyatlar yükseliyor. Başıma gelen bir olay Ankara Bağlıca'da ev almaya niyetlendik nişanlıyken 80 bin ile 120 bin arasında değişiyordu bizim alabileceğimiz evlerin fiyatları ama korktuk evlenmeden önümüzü görmeden almayalım dedik evlendik 1 yıl geçti bir gittik 300 binden aşağı ev yok ne oldu 1 yıl içinde direk bir ev sahibinin söylediğini yazıyorum "yazın Melih Gökçek geldi buralara evlerinizi değerlendirin 300 den aşağı vermeyin buraları değerlendiricem ben". Meğer kendinin de orada bir sürü evi arsası varmış. Bunun gibi olan tek yer bağlıca değil, tek il Ankara değil. 1 yıl içerisinde hiçbirşein değeri 3 katına çıkmaz tamam yükselebilri talep artar ama bu kadar olmaz.

Evet tabi canim kooparatifler vardi hatta insanlar arsa alip sonra aile apartmani bile yapiyordu ve dediginiz gibi tek kisi calisarak tabi bazi lukslerden feragat ediyorlardi o kadarda olur.İstanbuldayim ben Sariyerde oturuyorum burda en kotu ev 600 den asagi degil muhitine gore degisiyor. Anlattiginiz seye inanirim valla.

Osman Pamukoğlu ve Heparı bir araştırın derim.
Sorunuzun bendeki cevabı budur..Yıllardır gönlüm hepardan yanadır lakin baraj zımbırtısı elimi kolumu bağlar.

Bu sorudan ziyade, baraj neden düşürülmüyor onu tartışalım.
Zira ortada bir engel kalmadığında, o meclise girebilecek çok değerli isimler vardır.

baraj neden düşürülmeyi tartıştık biz zaten, baraj uygulamasında hem fikiriz
kimse böyle iyi demedi :ssz:

Barajın komple kaldırılması beklenemez ama zamanında baraj yüzünden normalde 3 parti gireceğine 5 parti girmişti meclise öyle bir dönem vardı. Mesut yılmaz dönemleri sanırım. Emre kongarın kitabında okumuştum. Google a yazarsak çıkar. Baraj da garanti değil yani. Ama baraj olmasaydı rte 80 milletvekili esksik çıkaracaktı.

Baraj demokratik değil. Çoğunluğun iktidarı demek. Biz de dediğin gibi her şey çok komplike gelişiyor. Syaset çok karışık. Azınlığın ses çıkarması demek şiddetine maruz kalması demek.

Bilmiyorum naısl yapılabilir. En azından 83 yılında verilmiş bir karar bu. İstikrarın bozulmasını göze alarak bir şeyleri deneyceğiz. İlk etapta baraj düşürülebilir. Onun dışında akp'nin getireceği hiçbir alternatife güvenim yok..

erdoğan mitingde 3 öneri yaptık yanaşmadılar dedi
ama öneriler ne incelemedim
daraltılmış bölge filan diye duydum ama incelemeden yorum yapamam nası birşey olduğunu anlamadım
gerçi muhalefet partileri kabul etmemiş kapanmış olay

keşke ortak birşey yapsalar
ama bence hiçbir konuda uzlaşamayacaklar ve böyle kalacak

belki hala başkanlık sistemini düşünüyolardır
bana öyle geliyo

daraltılmış bölge filan diye duydum ama incelemeden yorum yapamam nası birşey olduğunu anlamadım

bana öyle geliyo

Önerileri ben de hiç incelemedim simon. Ama işlerine gelmemiştir diğer partilerin muhtemelen ve akp sandalye sayısının azalmayacağı bir şeyler planlamıştır gibime geliyor. Bilmeden atıp tutuyorum şu an. Bir şey iddia etmiyorum. Sadece güven yok onu belirtmek istedim.. Son dediğin de çok kuvvetli ihtimal.. :)

dokunulmazlık 2.meşrutiyetten beri var sanırım
ve gerekli birşey aslında çünkü herşey olduğu gibi bu da kötüye kullanılabiliyo iş yaptırmamak amaçlı
bunu prof hocamızla tartışmıştık
o yüzden kaldırılsa bi dert kaldırılmasa bi dert gibi bi durum oluşuyo

zaten dokunulmazlık pek çok halkadan oluşuyo
onlar tek tek kaldırılabiliyo diye biliyorum ama meclis kararıyla sanırım
o yüzden bilemiyorum ama bi düzenleme yapılması şart
böyle de kötüye kullanılıyo çünkü

Baraj hakkında konuşulduğunu görünce atladım hemen. :27: Türkiye için her ne kadar hoşumuza gitmese de en uygun sistem baraj sistemidir. Düşünün ki tek başına iktidar olmuş ve milletvekili çoğunluğunu elinde bulunduran bir iktidar olmasına rağmen aylardır yeni bir anayasa üzerine anlaşamadı meclis. Bir de barajın düşmüş veya tamamen kaldırılmış olduğunu ve 10-15 farklı görüşün mecliste olduğunu düşünün. Tabi ki böylesi daha demokratik ancak bizimki gibi hoşgörülü demokratik :27: bir ülkede öyle karma bir mecliste 1 senede 1 kanun zor çıkar. :31:Tek başına iktidar olup çoğunluğu elinde bulundurmak da sakıncalı tabi, bu sefer de hep tek görüşün istediği oluyor. Bunun ortasının bulunması gerek. Otokontrol düşüncesine katılıyorum, bizim müdahale etmemiz, daha çok karışmamız, oy verip de bir sonraki seçime kadar bir kenara çekilmememiz gerekiyor.

Önerileri ben de hiç incelemedim simon. Ama işlerine gelmemiştir diğer partilerin muhtemelen ve akp sandalye sayısının azalmayacağı bir şeyler planlamıştır gibime geliyor. Bilmeden atıp tutuyorum şu an. Bir şey iddia etmiyorum. Sadece güven yok onu belirtmek istedim.. Son dediğin de çok kuvvetli ihtimal.. :)

ben de incelemedim o yüzden yorum yapamıyorum
zaten bunların hiçbir konuda anlaşabileceğine inanmıyorum ben :1:

bana öyle geliyo

Muhalefette kaç defa %3 e çekilsin yada kalksın diye öneri de bulundu nerde anlaşamıyorlar bende tam olarak bilmiyorum ama bence en azından %6-%5 e düşürerek bi başlangıç yapılmalı artık

Son düzenleme:
Muhalefette kaç defa %3 e çekilsin yada kalksın diye öneri de bulundu nerde anlaşamıyorlar bende tam olarak bilmiyorum ama bence en azından %6-%5 e düşürerek bi başlangıç yapılmalı artık

%3te de çok parti girer ve çok karışır
hç bir faydası olmaz bence ülke adına
bizim ülkede düzgün siyaset yapılsa olur ama bunun mümkün olduğuna inanmıyorum
herkes birbirine muhalefet olma peşinde maalesef
koalisyon hükümetlerinde hiçbir karar alınamadığı için halk tek parti iktidarına yöneldi ama bu sefer de iktidar %50lilere gelince çok güçlendi
bi orta yol bulunması lazım

ben şu anda nasıl olmalı hiç bilmiyorum o yüzden
ciddi bi araştırma yapmak gerekir bunu belirlemek için

Bence de %5-6 da bir deneme yapılmalı..

konu dışı ama yazmak istiyorum,hemadem konusu açılmış
biri size -rep verdiğinde neden verdiniz diye buraya yazmanın anlamı ne
demekki kendince yorumu uygun bulmamış,millete tartışmaya bekleriz demeye ne gerek var
herkes yorum yapmak zorundamı
yada bana ne -rep nede +rep verme diye
site bu repi vermiş,herkeste kullanıyor
mesala ben çok çok nadir veririm -repi
bakın demin bana bu topikte 2 kişi -rep verdi
yorumlarımda hiç kötü bişey bile yok
bende hep haksız yere rep alıyorum :)
geçenlerdede birine siyasetten bir kere -rep verdim
şimdi kadın bana hergün 7-8 tane - rep yolluyor,eh napalım,katlanacaz mecbur :)

konu dışı ama yazmak istiyorum,hemadem konusu açılmış
biri size -rep verdiğinde neden verdiniz diye buraya yazmanın anlamı ne
demekki kendince yorumu uygun bulmamış,millete tartışmaya bekleriz demeye ne gerek var
herkes yorum yapmak zorundamı
yada bana ne -rep nede +rep verme diye
site bu repi vermiş,herkeste kullanıyor
mesala ben çok çok nadir veririm -repi
bakın demin bana bu topikte 2 kişi -rep verdi
yorumlarımda hiç kötü bişey bile yok
bende hep haksız yere rep alıyorum :)
geçenlerdede birine siyasetten bir kere -rep verdim
şimdi kadın bana hergün 7-8 tane - rep yolluyor,eh napalım,katlanacaz mecbur :)

Şartlarımı beğenmemiş,ben de ne şartlarda ki beğenmemiş diye merak ettim.:32:

Back