- Konu Sahibi cimcimegfb
-
Karnımı hoplata hoplata güldüm Allah ne etmesin seni kızımın suçu ne zalım chelzyBi duble yol bile yapamamis.Bu ne bicim liste ?
Bugün öyle değil mi? Dünya krizden krize sürükleniyor.
Daha inan dün avrupadan döndüm. Biz onlardan çok çok iyi durumdayız.
Lüks yaşıyoruz. 800 tl maaş alan birinin elinde 3000 tl lik telefon var.
Balkanlardaki bulgaristan dahil 9 ülkede woswagen in 20 yaşında 1.4 eski araçlarına biniyor millet.
Bosnada sordum emekli birine 200KM emekli ücreti alıyormuş (100 euro yapıyor) en fazla alan 400km yani 200 euro alıyor. Bir porsiyon köfte 3 eurodan başlıyor yani emekli biri 30 günde birer porsiyon köfte yiyebilir...
Bulgarların, Arapların dilencileri bile Türkçe biliyor ve Türk gördüğünde hazırola geçiyor.
Ülkeminin değerini anlamak için yurt dışına çıkmak lazım...
Yurt içinde de farklı değil.
Bahçelinin partisine oıy vermiş bir esnafın kendi ağzından söylediği bahçeliye oy verdim seçimden önce ayda 10.000 tl ciro yapıyordum şuan 2.000 tl zor oluyor bir daha verirsem... e haklı da...
Abartmıyorum dünyadaki tüm ülkeler Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderlerinin olmasını hayal ediyorlar. Yurt dışından görünen bu. Herkes onu soruyor ve selam söylüyor.
Tüm balkanlardaki osmanlı hatıralartını Tika vasıtasıyla bu hükümet yapmış. O insanlarla bir konuşsanız...
siz güçlü olursanız biz burada daha rahat ediyoruz diyorlar.
Seçimde tek başına iktidar gücünü alamayınca sırplardan hırvatlara yahudilerden almanlara ve parelelcilere kadar herkes sevindi.
Buradan bile kimin doğru yolda olduğu ortaya çıkıyor.
Düşmanın bir şeyi istemiyorsa onda ülkenin menfaati var demektir. Bu bile başlı başına tercih sebebidir.
Balkan göçmeniyim. Adamların hayatı çok kolay. Gelirleri az ama her şey ucuz. Lüks tüketime teşvik de yok hala komünizm izlerini taşıdıklarından. Kosovaya amerikalı yemek zincirlerinden hiçbiri hala giremiyor. Her yıl makedonya kosıva arnavutluk mutlaka giderim. 200 euro harcayarak her akşam yemeğinde jumbo karidesime kadar balık soframı donatıp bir hafta tatil yapıyorum.
Etin kilosu 5 10 euro zaten köftesini kendi yapıyor adam. Hayvanını yetiştirip kesiyor. Hem de bizim etler yanında kof kalır. Lüks araba yok. Ülke fakir zaten ne yapsınlar arabayı.
90larda düzeni bozulmuş bir topluluk balkanlar. Orası avrupa değil. Bizim kıyasımız hiç değil. Heee 90 öncesi silah üreten dünyaya pilot yetiştiren hentbolcu tenisçi yüzücü yetiştiren ülke yugoslavya. Dünyanın en gelişmiş ekonomi ve kültüründen geldikleri nokta bu çok acı değil mi?
Neyse bana balkanları anlatma hiç :)
Avrupada 10000 euroya sıfır araba alırsın. Asgari ücrrt 1000 euro. Ailesiyle yaşayan bir genç 10 ay para harcamasa arabası olur yani hem de en güzelinden. Sen de 3 bin liralık ayfona sevinirsin onun taksidini 24 ayda ödet asgari ücretli. 12 ay sonra sıkılır yeniler. Borca boğulur. Çünkü biz balon ekonomiyle yaşayan tüketim toplumuyuz. Dua et patlamasın.
Balkanlardan geldiysen ve balkanları da iyi taniyorsan balkanlarda Recep Tayyip Erdoğan'a laf soyletmediğini ve coook sevdiklerini de bilirsin
Napalım yani seviyorlarsa sanki onlar bu ülkede yaşıyor. Hem Erdoğan olsun bakanlar olsun kendilerini balkanlarla mı bir tutuyorlar ekonomimiz iyi şu iyi bu iyi derken. Büyük gelişmiş avrupa devletleri ile bir tutuyorlar siz de onlarla karşılaştırın bakalım baştakilerin yaptığı gibi, nasıl bir tablo ortaya çıkıyor.Balkanlardan geldiysen ve balkanları da iyi taniyorsan balkanlarda Recep Tayyip Erdoğan'a laf soyletmediğini ve coook sevdiklerini de bilirsin
Nasıl bir kıyaslamadır bu evli_ve_merakli?Balkanlardan geldiysen ve balkanları da iyi taniyorsan balkanlarda Recep Tayyip Erdoğan'a laf soyletmediğini ve coook sevdiklerini de bilirsin
Ayrıca Balkanlar'ın senin için çok cazip olmasının nedeni cebindeki paranın orada katlanarak değerlenmesi.Balkanlardan geldiysen ve balkanları da iyi taniyorsan balkanlarda Recep Tayyip Erdoğan'a laf soyletmediğini ve coook sevdiklerini de bilirsin
[QUOTE="Anti Depresan]
Şimdi bana bu AKP nin karnesini mi soruyorsunuz onun karnesini millet yazacak çok yakında.
[QUOTE="Anti Depresan]
Şimdi bana bu AKP nin karnesini mi soruyorsunuz onun karnesini millet yazacak çok yakında.
Yazdiklarinın Ak partiye karşı olan tarafların bir kusim medyayı da yanlarına alıp agızlaina doladıklarından başka bir séy deģildir.
Ben Ak partiye karşı olanlara bakarım
Kimler
Chp ve Hdp
Paralel
Sol örgutler
Amerika
İsrail
Bunlar Ak Partiyi istemiyorsa Ak Parti doğru yoldadır.
Biyerlerden aldığınız ve buraya kopyaladığınız şeyler belge olmuyo bunları belge diye sunmayın
O resimlerde el ele olan kişi terörist değil ezelden beri terörü ve pkk yı lenetleyen onların karşısında olan biridir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?