Kusura bakma ama burdan bakınca eşin haklı
Onu değil de aileni kayle alıyorsun o da kendisini adam yerine konmamış hissediyor
Bu durumu sınırlamazsan eşinin tepkisî artar eşin hep ailesini dinlese sana önem vermese sen de üzülür kurtarın beni Kv den görümcemden diye konu açarsın
Bir de çalışıyor musunuz
Sahsi bi dusunce tabiki bana yanlis geliyor bir yuva kurmaya karar veriyosan hayatini onla gecirmeye onunla yasamaya..ee sonra ciflerden biri ailesine yakin olmak istiyor ozlemek ayri sey herkes ailesini ozler ama o kadar bagimliysan bir omur onlarla otursaydin yada icguvey alsaydin demezlermi insana..ya o senin esin ve evlenirken artik yerinin onun yani oldugunu kabul ettin e simdi kurulu duzenini sen anneni ozledin diye bozsun ne mantikli dimi....
Arkadaşım hayat koşturmacasında vakti nerden buluyorsun ben de çalışmıyorsun sandım kendîne uğraş bul diyecektim
Ne olur Kv görümce eşimi dolduruşa getiriyor konularını oku oradaki duyguları 2 ile çarp eşin böyle hissediyor işte dış kapının mandalı
Yaşına bakmadım ama evlilikte daha tecrübeliyim en azından ona dayanarak az nasihat tadında yazacağım
Çocuk evlilikte önemli dönüm noktası eşin için de zor ve yıpratıcı iletişime açık kendini net ifade eden eşin var açıkça söylüyor aranız daha soğumadan çözüm ara yoksa çok üzülürsün
Ailenle de gene görüş alış verişinde bulun ama eşini önemse çocuk olunca zaten 2 . Plana atılıyorlar ama eşin şimdi de kendini dışarda hissediyor bu nedenle onu herşeyde sahil et mutlaka fikrini al
Bilemeyeceği konu olsa dahi onunla da paylaş
Bunlar uzaktan söyleyebileceklerimiz eşini en iyi sen tanıyorsun ama ben takdir ettim kendisini net ifade ediyor o nedenle sorunu çözmek daha kolay
Azıcık empati yap bak bebek oldu annesini arayıp sürekli sorsa Yelek mi giydirelim hırka mı ağlıyor ne yapalım kakasını 2 saaattir yapmadı süt mü yok vs diye sonrada size talimat verse bunalırsınız
Aynısını eşinize yapmayın sarılın yavrunuza aile olun kendi aranızda her ilinizin aileleri büyük ailenin parçası ama siz 3 kişilik çok tatlı bir ailesiniz
Eşinizi, bebeği ve en çok da kendinizi üzmeyin
Peki esinizin ailesinin oturdugu sehir ailenizle aranizdaku mesafeyide kisaltir.hem bildik bi sehir hemde cok iyi bir kv var neden o sehre tasinmak istemiyosunuz?Bebeginiz varmis kv yardimcida olur.
Yani bilemedim. ben de aileme düşkündüm. Ve sıcak bır ailede yetiştim büyüdüm. O zaman siz evliliğinizin ve evlendiğinizin bilincinde değilsiniz. Ya da halen eşinizi ve evinizi benimseyememişssiniz.. Demekki yıllar da önemli değilmiş..Bilmem ki eşim çok sorunlu bir tip değil ama ailemin desteği olmadan kalkamıyorum bişilerin altından evet 3,5 yıl oldu ama hala bunun gerginliğini hissediyorum
sanırım herkes aynı görüşte ama şimdi geri adım atmak zor geliyo aileme karşı suçlayıcı tavırlar içerisinde sürekliYani bilemedim. ben de aileme düşkündüm. Ve sıcak bır ailede yetiştim büyüdüm. O zaman siz evliliğinizin ve evlendiğinizin bilincinde değilsiniz. Ya da halen eşinizi ve evinizi benimseyememişssiniz.. Demekki yıllar da önemli değilmiş..
Yani sizde bi nevi onunla inatlasmis oluyosunuz.Sizle inatlastigi icin sogudugunuzu yazkissiniz.Esinizde sizden soguyosa bu sebeble ne hissedersiniz.Kusura bakmayin ama cocukca davraniyorsunuz ve esiniz size sabirli, olgun ysklasiyor.
Sen kendi ailenin yanını istersen eşinde kendi ailesinin yanını ister haklı olarak bencede eşin doğruyu söylüyor galiba siz ailenizin etkisinde çok kalıyorsunuz.İkimizde memuruz daha kolay ulaşım sağlayabileceğim noktaya tayin isteyelim dedim oraya taşınırız yerleşiriz dedim ama o inat ediyor sen onların çok etkisi altındasın diyor o böyle yaptıkça ben de soğuyorum açıkçası ondan o da benim ailemin olduğu şehre gidelim o zaman diyor orası da 5-6 saat benim aileme
Sen kendi ailenin yanını istersen eşinde kendi ailesinin yanını ister haklı olarak bencede eşin doğruyu söylüyor galiba siz ailenizin etkisinde çok kalıyorsunuz.
Şimdilik akışına bıraktım ortada bir çocuk var ama yıllarca böyle ailemden uzak da yaşayamam gibi geliyo aynen dediğiniz gibi bir çıkmazdayım.Peki bu ofkeyle ne yapnayi dusunuyosunuz bi cikmazdasiniz belli ayrilcakmisiniz?
Bilmiyorum bi evlilik terapistine gitsek bir orta yol gösterir mi acaba diyorumEşim sizin gibi. Hatta bir tık fazlası diyebilirim. Ailesiyle ayni sokakta oturuyoruz. Hala hergun arar. Surekli gidip gelmek ister. Karsi tarafi bunaltiyor muyum diye dusunen yok.
Mumkun oldugunca esinizle birlikte gecirdiginiz zamani ailenize ayirmayin derim. Yalnizken konusun ailenizle cunku eslerin gozune batabiliyor. Yanlis anlamayin sakin, ben kendi durumumu, eşinizi daha iyi anlamaniz icin ornek vermek istedim.
Evlilik terapistinden önce siz de bir psikoloğa gidin.Bilmiyorum bi evlilik terapistine gitsek bir orta yol gösterir mi acaba diyorum
Evlilik terapistinden önce siz de bir psikoloğa gidin.
Ailem demeniz gereken eşiniz ve çocuğunuz. Evlendiniz artık, ailem dediğiniz kişiler değişti. Sizin ayrı bir yuvanız var, yeni bir aileniz var.
Ayrılamama sendromu diyor psikologlar daha iyi bilir. Anne babanızı atın, silin, unutun demiyor kimse ama dengeyi kurmayı tek başınıza başaramıyor gibisiniz.
Yardım almanız çok mantıklı olur.
Ailem diye bahsettiğiniz kişileri özlüyor olmanız çok normal, hepimiz sevdiklerimizi, bizi sevenleri, bize emek verenleri, değer verenleri, anamızı babamızı özlüyoruz. Ama düşünün ya onlar hayatta olmasaydı?
Artık sizin çekirdek bir aileniz var, bunu kabullenin.