Aileye uzaklık...

Hasta değiller ama alışkanlık küçüklüğümden beri çok bağlıyız birbirimize ve çok özlüyorum bu sorunu aşamadık bir de bizimkiler bir şeylere müdahil olmayı çok sever ama yardımcı olmak babında eşimde iyi niyetli olsalar dahi bu kadar hayatımızda olmaları hoş değil diyor sonra ben de sinirleniyorum ve kavga ediyoruz biraz asabi bir yapım var birisi ailemle ilgili bişi söyleyince dayanamıyorum.

Farkında değilsiniz ama onlara eşinizin dediği gibi hayır diyemeyen bir yapınız varsa, bu durumun ne kadar sinir bozucu olduğunu anlayamazsınız gerçekten.

Sizinki baglilik degil, bagimlilik.
Evlenmissiniz, daha hala esinizden cok anne babayla gorusme derdinizdesiniz. Bu kadar dayanamayacaksaniz evlenmeseydiniz keske. Esiniz yeterince aciklamis derdini. Kendini etkisiz eleman gibi hissetmek, onu ailesi gibi gormemeniz, kendi ailenizi evinizin icine fazla karistirmaniz... Sorun aileyi bilmemkac kere aramak degil. Sorun kendi ailenizle kurdugunuz bagi esinizle kuramamak. Esiniz sizin bakiciniz degil, aileniz. Gittiginiz her yere niye te neredeki aileyi arayip haber verme geregi duyuyorsunuz ki? Ne kadar gereksiz bir hareket. Hani sanki onlarin etegi altindan cikamamis, evlilik yurutecek olgunlukta degil, hala ailesinin korumasinda yasayan bir kiz gibi.

Ailenize yakin tasinmak istememesinde sonuna kadar hakli. Siz bir gun bile annenizin evinden cikmazsiniz oralara tasinsaniz. Haftasonlarinizi onlarin evinde filan gecirirsiniz. Esinizle hepten koparsiniz. Bana bu izlenimi verdiniz.
Esinizin derdine bakilirsa, sizin evlilik catirdamaya baslamis bile. Azicik da evinizin icini, esinizi gorsun gozunuz.

Ben de gurbette gelinim. O yüzden ben sizi çok iyi anlıyorum. Psikolojşinizi,ruh halinizi ve duygularınızı.. 11 Aylık evliyim. Ama ben alıştım sayılır. Benim ailem 16 saatlik uzaklıkta. Eşimin ailesi de bize 1 saat uzaklıkta. Artık eşimin ailesine giderek kendimi mutlu etmeye çalısıyorum. Çünkü burda ailem bir tek eşim.. Onları anne baba diye benımsemeye çalısıyorum. Ama eşini her zaman bağrına bas. O da sen elbette. O sana sıcaklık gösterirse,sende ona o sıcaklığı verirsen aileni artık düşünmessin. Alışmaya çalıs. Önce psikolojik olarak. Severek evlendiysen,aşıksan zaten alışırsın. Ha bir de evliliğinde bir sorun yoksa.. bunlar ne ki uzaklığada alışırsın merak etme. Ama 3,5 yıllık evlisin neden hala alışamamıssın anlamadım.. bazı sorunlar mı yaşadın acaba. Ya da aşırı duygusal mısınız?

Ayrıca ben de annemle,kardeşimde günde kaç kere görüşüyorum. Telefonda konuşuyoruz,WhatsAppta,skyeapda hem görüntülü hem sesli. Konuşmadığımız bir gün yok. Bunun kötü bir yanıda yok. Aksine daha iyi oluyor. Kendini bildikten sonra. Eşini de,evinide aksatmadıktan sonra. İlgi,alaka babında.. Sorun olmaz..

Bilmem ki eşim çok sorunlu bir tip değil ama ailemin desteği olmadan kalkamıyorum bişilerin altından evet 3,5 yıl oldu ama hala bunun gerginliğini hissediyorum
Ben de gurbette gelinim. O yüzden ben sizi çok iyi anlıyorum. Psikolojşinizi,ruh halinizi ve duygularınızı.. 11 Aylık evliyim. Ama ben alıştım sayılır. Benim ailem 16 saatlik uzaklıkta. Eşimin ailesi de bize 1 saat uzaklıkta. Artık eşimin ailesine giderek kendimi mutlu etmeye çalısıyorum. Çünkü burda ailem bir tek eşim.. Onları anne baba diye benımsemeye çalısıyorum. Ama eşini her zaman bağrına bas. O da sen elbette. O sana sıcaklık gösterirse,sende ona o sıcaklığı verirsen aileni artık düşünmessin. Alışmaya çalıs. Önce psikolojik olarak. Severek evlendiysen,aşıksan zaten alışırsın. Ha bir de evliliğinde bir sorun yoksa.. bunlar ne ki uzaklığada alışırsın merak etme. Ama 3,5 yıllık evlisin neden hala alışamamıssın anlamadım.. bazı sorunlar mı yaşadın acaba. Ya da aşırı duygusal mısınız?

3,5 yıllık evliyim aileme uzak bir şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesine de kısmen daha yakın bir şehir sayılır. Bu durum benim zoruma gidiyor. Böyle hissetmem normal mi? Eşime aileme daha yakın bir yerde yaşamak istediğimi söylüyorum ama o da pek yanaşmıyor gibi aileme fazla düşkün olduğumdan sanırım dengeyi kuramadığımı düşünüyor. Günde 1-2 defa görüşürüm ailemle ama herkesle ayrı ayrı yani 2 kardeşim annem ve babamla çok abarttığımı düşünüyor telefon olayını da bir yerlere gittiğimizde falan ararım söylerim genelde şurdayız burdayız diye ama aile olarak biizim alışkanlığımız bu acaba abartıyor muyum ben de bu durumu ben mi haklıyım o mu anlayamadım.
bende aynı durumdayım. günde 3 kes konuşmazsam annemle ablamlarla hiç konuşmadım sayıyorum. ama emin ol uzaksınız diye bukadar güzel geçiniyosunuz. kendi ailende olsa yakın olunca bu kadar iyi olamazsınız. en iyisi uzak olun. gerçekten çok önemli.

Asyamin ailemden destek alıyorum diyorsun biraz örnek ver

Biz de sana yardımcı olmaya ön açıcı olmaya çalışalım

Eşim ile sıkıntım yok diyorsun ama her alanda ailene başvuruyorsun bu da eşin için hali ile sıkıntı

Yani ne biliym bir sorunum olduğunda sıkıntım olduğunda paylaşıyorum rahatlıyorum ya da kardeşimin sıkıntılarını dinliyorum moral destek alıyorum daha çok aralarda da işte şunu nasıl yapiym bunu nasıl yapiym gibi konularda.
Bazen de eşim diyor kardeşinin dediğinin aynısını ben sana daha önce dedim beni takmadın o diyince ama onun dediği birden sana mantıklı geliyo falan biraz da ailem hakkında ileri geri konuşunca sinirleniyorum hep benzer mevzulardan tartışma kavga
Asyamin ailemden destek alıyorum diyorsun biraz örnek ver

Biz de sana yardımcı olmaya ön açıcı olmaya çalışalım

Eşim ile sıkıntım yok diyorsun ama her alanda ailene başvuruyorsun bu da eşin için hali ile sıkıntı

3,5 yıllık evliyim aileme uzak bir şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesine de kısmen daha yakın bir şehir sayılır. Bu durum benim zoruma gidiyor. Böyle hissetmem normal mi? Eşime aileme daha yakın bir yerde yaşamak istediğimi söylüyorum ama o da pek yanaşmıyor gibi aileme fazla düşkün olduğumdan sanırım dengeyi kuramadığımı düşünüyor. Günde 1-2 defa görüşürüm ailemle ama herkesle ayrı ayrı yani 2 kardeşim annem ve babamla çok abarttığımı düşünüyor telefon olayını da bir yerlere gittiğimizde falan ararım söylerim genelde şurdayız burdayız diye ama aile olarak biizim alışkanlığımız bu acaba abartıyor muyum ben de bu durumu ben mi haklıyım o mu anlayamadım.
Evet abartıyorsun

Kusura bakma ama burdan bakınca eşin haklı

Onu değil de aileni kayle alıyorsun o da kendisini adam yerine konmamış hissediyor

Bu durumu sınırlamazsan eşinin tepkisî artar eşin hep ailesini dinlese sana önem vermese sen de üzülür kurtarın beni Kv den görümcemden diye konu açarsın

Bir de çalışıyor musunuz

Eşim sizin gibi. Hatta bir tık fazlası diyebilirim. Ailesiyle ayni sokakta oturuyoruz. Hala hergun arar. Surekli gidip gelmek ister. Karsi tarafi bunaltiyor muyum diye dusunen yok.
Mumkun oldugunca esinizle birlikte gecirdiginiz zamani ailenize ayirmayin derim. Yalnizken konusun ailenizle cunku eslerin gozune batabiliyor. Yanlis anlamayin sakin, ben kendi durumumu, eşinizi daha iyi anlamaniz icin ornek vermek istedim.

Merhaba...Bende yukarda yazan arkadaslarin cogu gibi b u kadar cok konusmayi abartili buluyorum.Ben annemle gunde 1 dwfa konusurum hatta cok sıkılırsam 2. olur onda da annem biraz konusunca hergun hergun ne konusalim der mesela.Buda ii degil ama oda annemin yapisi.Kardesimle ve babamlada arada konusuruz.2-3 gunde falan.Bende bagimli oldugunuzu dusunuyorum ve bu durumdan kolay siyrilamayacaginiz kanaatindeyim.Eger diger kiz kardeslerinizde boyleyse biri anlasa digeri anlamaz ve esinizle aileniz arasinda kalmaya devam edersiniz.Ailenizin buyudugunuzu ve sizinde bir ailenizin oldugunu kabul etmesi gerekiyor.Babaniz bile bu durumda anneniz olsa kabul etmezdi bence.Bende ailemle ayni sehirdeyim ama bende ozluyorum heleki evliligimizin ilk zamanlari daha cok ozluyodum ve esim sagolsun gitmeme kalmama bisey demez her c.tesi is cikisi gider kalir pazarda eve donerdim yada gelir kahvaltimizi yapar birlikte eve donerdik.Ben hatta askerler gibi haftasonu iznine cikiyorum derdim sakasina. Siz artik 3,5 yil olmus bebeginiz olmus bu durumu asmaniz gerekiyor.Birde siz ailenize yakin oturmak istiyorsunuz fakat esinizde ailesine yakin oturmak isteyebilir.Bu durumda sizin tepkiniz ne oldu? Bence sileniz buna izin vermezdi sizin ve sizi etkilerlerdi.Birde kayinvalideniz yada esinizin ailesi nasil insanlar ve dizin dusnki durumlariniza ne diyolar?

En guzeli iki taraflafa cok yakin olmamak ailene duskunluguni anliyorum fakat sende artik bi aile kurdun bu duruma adepte olmali onceligini kendi kurdugun aileye yogunlasmaya vermelisin ve evlilikte en buyuk sorunlarin ailelerden yana ciktigini unutma esinle aran iyiyse sorun yok demektir birak herkes yerinde sagolsun

kk üyelerini anlamak zor valla, şuraya biri kocam sürekli annesiyle konuşuyo diye bi üye dert yansa, hemen ne var bunda konuşcak tabii annesi babası kardeşi değil mi neden araya giriyosun diye papara yer, bi kadının ailesiyle sık telefonla görüşmesini normal karşılamazlar!!?

Evlenmeden önce burada yaşamaya tamam demişsiniz ki evinizi o şehirde kurmuşsunuz
Ailenizle yaşamak istiyorsanız aynı şehirden birisiyle evlenecektiniz
Baştan kararınızı vermişsiniz, şimdi aileme yakın olsun diye diretmeniz hoş değil
Günde 2 kere konuşuyorum demişsiniz annem babam ve kardeşlerimle evde 4 kişi olsa 2 kereden 8 kere telefon konuşması fazla
Bana göre de eşiniz haklı.

Birde konuyu actiginizda isminiz defnemindi simdi asyamin olmus nasil degistigini merak ettim dogrusu?
Haklısınız yeni üye oldum asya kızımın adın o yüzden.
Merhaba...Bende yukarda yazan arkadaslarin cogu gibi b u kadar cok konusmayi abartili buluyorum.Ben annemle gunde 1 dwfa konusurum hatta cok sıkılırsam 2. olur onda da annem biraz konusunca hergun hergun ne konusalim der mesela.Buda ii degil ama oda annemin yapisi.Kardesimle ve babamlada arada konusuruz.2-3 gunde falan.Bende bagimli oldugunuzu dusunuyorum ve bu durumdan kolay siyrilamayacaginiz kanaatindeyim.Eger diger kiz kardeslerinizde boyleyse biri anlasa digeri anlamaz ve esinizle aileniz arasinda kalmaya devam edersiniz.Ailenizin buyudugunuzu ve sizinde bir ailenizin oldugunu kabul etmesi gerekiyor.Babaniz bile bu durumda anneniz olsa kabul etmezdi bence.Bende ailemle ayni sehirdeyim ama bende ozluyorum heleki evliligimizin ilk zamanlari daha cok ozluyodum ve esim sagolsun gitmeme kalmama bisey demez her c.tesi is cikisi gider kalir pazarda eve donerdim yada gelir kahvaltimizi yapar birlikte eve donerdik.Ben hatta askerler gibi haftasonu iznine cikiyorum derdim sakasina. Siz artik 3,5 yil olmus bebeginiz olmus bu durumu asmaniz gerekiyor.Birde siz ailenize yakin oturmak istiyorsunuz fakat esinizde ailesine yakin oturmak isteyebilir.Bu durumda sizin tepkiniz ne oldu? Bence sileniz buna izin vermezdi sizin ve sizi etkilerlerdi.Birde kayinvalideniz yada esinizin ailesi nasil insanlar ve dizin dusnki durumlariniza ne diyolar?
Aslında çok iyi insanlar Kv beni mutfağa sokmaz mesela sağolsun ev işi yaptırmaz oraya gidince çıkın gezin siz falan der biraz kardeşi tuhaf gelmişti başlarda ama o da çok iyi şu aralar
Evlenmeden önce burada yaşamaya tamam demişsiniz ki evinizi o şehirde kurmuşsunuz
Ailenizle yaşamak istiyorsanız aynı şehirden birisiyle evlenecektiniz
Baştan kararınızı vermişsiniz, şimdi aileme yakın olsun diye diretmeniz hoş değil
Günde 2 kere konuşuyorum demişsiniz annem babam ve kardeşlerimle evde 4 kişi olsa 2 kereden 8 kere telefon konuşması fazla
Bana göre de eşiniz haklı.
Evlenirken ileride yine yakın bir yerlere tayin isteriz vs demişti eşim her iki tarafa eşit mesafede falan ama şimdi korkuyo ben de senin ailenin yanına taşınmam o zaman dedim...

Sahsi bi dusunce tabiki bana yanlis geliyor bir yuva kurmaya karar veriyosan hayatini onla gecirmeye onunla yasamaya..ee sonra ciflerden biri ailesine yakin olmak istiyor ozlemek ayri sey herkes ailesini ozler ama o kadar bagimliysan bir omur onlarla otursaydin yada icguvey alsaydin demezlermi insana..ya o senin esin ve evlenirken artik yerinin onun yani oldugunu kabul ettin e simdi kurulu duzenini sen anneni ozledin diye bozsun ne mantikli dimi....

X