• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesiyle Tanıştırmadı...

MaybeOneDay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
9
0
86
Eskişehir
Herkese Merhabalar,

Şöyle başlamak istiyorum,benim 3 yıllık bi ilişkim var. Genel olarak bakıldığında elle tutulur bir sorunumuz yok,ilişkimiz iyi gidiyor,birbirimizi seviyoruz.

Ama erkek arkadaşım aileyle ilgili konularda biraz çekingen. Beni ailesiyle tanıştırmak istemiyor. Bunu ilişkinin ilk zamanlarında tabii ki sorun etmiyordum çünkü birbirimizi tanıma aşamasındaydık,normal olarak zaten böyle bir beklentim yoktu.

Şuanda ilişkimiz oturmuş durumda. Evlilikten ve gelecekten sık sık konuşuyoruz. Birkaç kez beni neden ailenle tanıştırmıyorsun hala diye sordum. Acele etmeye gerek yok,önce bi hayatımızı yoluna koyalım, sizi tanıştırsam da hemen işi resmiyete dökemeyiz zaten diyor. Haklı belki de çünkü ikimiz de henüz öğrenciyiz. Seneye okullarımız bitiyor. O benim annemle tanıştı geçen yıl. Annem okuduğumuz şehre gelmişti sene sonunda, o zaman tanıştırdım.

Yani en azından annesiyle tanıştırabilir diye düşünüyorum. Ona birşey söylemiyorum çünkü evlilik meraklısı gibi gözükmek istemiyorum. Normal mi sizce böyle davranması ?

Bazen aileler hakkında konu açıldığında, ben ailemle resmiyim, çok fazla konuşmam, herseyimi paylaşmam diyor. Yani bilmiyorum belki sorun edilcek bi durum değil ama arkadaşlarım genelde sevgililerinin ailesiyle görüşüyor. Açıkçası biraz kıskanıyorum,ben de onlarla görüşüp ( en azından annesiyle ) kaynaşmak, ilişki kurmak ne biliyim bayramlarda kandillerde aramak istiyorum. Bana tanıştın mı ailesiyle diye soruyorlar tabii böyle uzun bi ilişki olunca. Cevap verirken çekiniyorum açıkçası,garipseniyor çünkü.

Paylaşmak istedim,okuyanların gözüne sağlık...

İyi günler...

evlenmeden önce yada iş resmiyete varmadan ailelerle çok görüşmek çok iyi bişiy değil bana göre..ben de yaşadım o dönemleri...eğer hemen evlenmeyi düşünmüyorsa şu aşamada tanıştırmaması normal..sabretmen gerekecek ne yazık ki..

ya bence aılelerın sımdı tanısması ve sızın aılesı ıle tanısmanız ıcın henuz erken..
daha bı sene sadece okul yaşantınıza var ıse..
bıraz daha gecse cunku nekadar erken tanısma donemı okadar sıkıntı olabılır..

bunu ben de sorun ederdim.. takardım kafama senin yerinde olsaydım.. ailesiyle fazla samimi değildir o zaman.. böyle her şeyini anlatmıyodur.. bi arkadasım vardı o da bi sene boyunca ailesiyle taniştirmadi hep merak ederdik.. sonradan öğrendikki adam evliymiş.. karisiyla ayrı yaşiyolarmış ama boşanmamış. şok olmuştuk şooooook.. seninki böyle değildir tabi anlattiğim şeyi yanlış anlama.. daha yaşı küçük okuyo.. bu bahsettiğim 30 yasında adamdı.. işi gücü vardi.. o zaman taniştirmiyosa şüphelenirim.. ama senin durumda belli ki sevgilin ailesiyle çok sıkı fıkı değil.. bazı erkekler böyle içine kapanık olur.. umarım tanişirsin bi an önce.. ben tanımak isterdım.. ailesini tanımadan anasını babasını aile ilişkilerini öğrenmeden evlilik kararı almazdım sevgilimle.. çünkü insan ailesinin bütün özelliklerini taşir.. o ailenin kültürüyle gelir bize.. tek basına bi erkekle evlenmiyoruz.. ailesiyle evleniyoruz.. ben ailesini görmeden ciddi bi ilişki gözüyle bile görmezdim.. o tanıstırmadan ben de tanıstırmazdım annemle...

Canım tanışmak için acele etme annesine söylemişmi birini sewdiğini o önemli sonra tanıştırır daha ewlenmek için zamanınız warmış böyle resmi daha iyi ilerde zaten sıkı fıkı olucaksınız sende haklısın onlarn seni tanımasını istiyosun inş istediğin olur tatlım

tatlım anlattiğim örneği sakın yanlış anlama olur mu.. senin sevgilin henüz öğrenci.. belli ki işini gücünü eline almadan seni götürüp evleneceğim kız diye tanıtmak istemiyo.. benim bahsettiğim adam 30 yasındaydı evlenmek için beklemeleri şart değildi.. ama kardesleriyle bile taniştirmiyodu.. hep şüphelenirdik.. en sonunda ortaya çıktı.. eğer ki bi adam belli bi yaşa gelmiş iş güç sahibi olmuş ama gene de ailesiyle taniştirmiyo ciddi bi adım atmıyosa o zaman şüphelenmek lazım ben bundan bahsettim senin durumun çook çook farklı.. henüz öğrencisiniz.. okulu bitince taniştirir öyle düşünüyodur..

canım yok tabii ki yanlış anlamadım,demek istediğini kavradım.

annemle özellikle tanıştırmadım,yani nasıl diyim biraz mecburiyet oldu,ben sene sonu evimden taşınıyordum annem yanıma gelmişti ve erkek arkadaşımda eşyaların taşınmasına yardım edecekti,bu vesileyle tanışmak zorunda kaldılar biraz.

yani tamam böyle resmi devam etmesi daha iyi diyorum bazen ama burcu_01'in de dediği gibi aile içi yaşantısını görmek istiyorum,onu nasıl insanların yetiştirdiğini,ve ilerde eğer evlenirsek ne tür insanlara karışacağımı bilmek istiyorum. çünkü evlilikte ailenin öneminin farkındayım. ne kadar 2 kişi evlense de gerçekten aileler de evleniyor.

ailesi benim varlığımdan haberdar,yani biliyolar beni ne yaptığımdan ne ettiğimden ve ciddi bi ilişki olduğundan haberleri var...

ama benim erkek arkadasım biraz adımlarını yavaş atmayı seviyo,bu tanıştırma işini de bu sebeple ertelediğini düşünüyorum... pek birşey paylaşmıyo ailesiyle,ben bi kız olarak aileme onu daha çok anlatıyorum mesela,şunu aldı,şöyle yaptık,şöyle düşünüyoruz diye hep bahsediyorum... ama o anlatmıyo,sessiz kalmayı tercih ediyo,bu da sinir bozucu.

ilişki çok acaip birşey,insan ben yapmam ben öyle düşünmem dediği şeyleri yapıyor... önceden ben asla takmam bunları derdim ama şimdi dert ediyorum.

Canım bak bende ailesiyle tanıstım hatta tanıstıgımdan hic pisman olmadım..İnsan kendini bildikten sonra ben tanısmakta bir sakınca görmüyorum mesela bende ortamını ailesini cok merak ediyordum her ne kadar tanısmamıza ben ön ayak olmasam da..

Benim durumum seninkinin tam tersii sevgilim cok meraklıydı aileside öyle mesela ben ailesinin birbirlerine cok düskün oldugunu gördüm yengesiyle tanıstım cünkü sevgilim yengesiyle yasıyor..

Bende annemle tanıstıramadım 4 yıldır cıkmamıza ragmen cünkü benim annem böyle konulara terstir bir sevgilim oldugunu biliyor ama inan bilmiyormus gibi davranıyor..Konusmuyor cünkü bana yüz verecegini zannediyor..Benim de ailemle iliskim resmidir..Evlenecegim erkekle tanıstırmak isterim evlilik meselaa..Cünkü tanıstırsam evleniyoruz gözüyle bakacaklar..

Belki oda böyle düsünüyordur yanii tamam okul bitti!! artık resmiyet zamanı gibi düsünüyordur yerimseniben

canım aileyle tanışmak her zaman iyi değildir bence. ve iş resmiyete dökülmeden de arayıp sormak bilmiyoeum garip gelebilir ama ben sevmezdim öyle şeyleri.ve en iyisini yapmışım diyorum. işim dolayısıyla eşimin annesiyle mecburen merhabalaşırdım ona ofisime geldiği zaman.merhaba nasılsınız iyimisiniz o kadar.eski sevgilimde çok isterdi ailesiyle tanıştırayım görüşelim arayayım onu ama ben hiç yapmadım.kadın bana hediyeler gönderdi onun aracılığıyla teşekkür ettim. orda çimeyi fazla aşmışım diye düşündüm çünkü onu bana karşı doldurmuşlardı. yani hiç belli olmuyor ne tepki vercekleri.

onlar senin evleneceğin kişinin annesi babası bile olsa arada mesafe bulundurmak her zaman en iyisi bence... çünkü üstteki arkaşında dediği gibi kimin ne düşündüğünü bilemezsin. aaa bak daha ortada bişey yokken bizim evimize geldi diye düşünen biri bile çıkabilir...

onlar senin evleneceğin kişinin annesi babası bile olsa arada mesafe bulundurmak her zaman en iyisi bence... çünkü üstteki arkaşında dediği gibi kimin ne düşündüğünü bilemezsin. aaa bak daha ortada bişey yokken bizim evimize geldi diye düşünen biri bile çıkabilir...

Bak bu cok dogru mesela ben benimle cok tanısmak istedikleri icin mecburiyetten tanıstım cünkü onların ailesi bambaska nasıl anlatayım sevdikleriyle iciceler..Mesela gelmesin simdiden gelmek sacma diye degil de gelsin tanıyalım diye bakarlar..

Zaten farklı düsünselerdi erkek arkadasım tanıstırmazdı aslaa..Neyse ben sırf cok ısrar ettikleri icin tanıstım orda kalacak bir daha isteme günü görüsecegiz sandım ama onlar 2 haftada bir cagırmaya basladılar tabii abes geldi..Cok yakınlık tez ayrılık dedim kendi kendime..Erkek arkadasımı tembihledim cagırdıklarında dersleri var falan de dedim..Sonra cagırmamaya basladılar sürekli müsait oldugunda gel dediler..

Müsait oldukca arayı bayaaa acarak ziyarete gittim bende..Ama ilk zaman dikkat ettim hareketlerine baska bisey sezseydim bir daha görüsmezdim kötü birsey duysaydım da milletin agzı torba degil,ne olduklarını gördüm simdiden derdim..yasakkelime

gercekten öyle
insanlar cok garip
resmen öküz altinda buzagi ariyorlar oglunun sevgilisi tanismaya geldi diye kiz icin kendini yamamaya cok merakliymis diyeni bile duydum

o zaman sen de nişanlılık döneminde tanımaya çalışırsın tatlım.. en büyük derdin bu olsun canını sıkma.. herkesin yapısı bir olmaz.. bazıları ailesiyle fazla samimi değildir.. kendi anasına babasına bile iç dünyasında neler olup bittiğini anlatmaz.. normaldir.. sevgilin de demek ki böyle biri.. ailelerinde iletişim problemi de olabilir.. annesinin de merak edip tanışmak istemesi gerekirdi aslında.. madem ciddi bi ilişki.. e 3 sene olmuş.. demek ki annesi de oğlunun okulunun bitmesini bekliyor.. kadın da haklı gerçi.. senle tanışması için oğlunun okulunu falan bitirmesini bi işe başlamasını bekliyodur.. boşver be tatlım.. sevgilimin bi kuzeni var.. her çıktığı kızı annesiyle taniştirir.. kız da ümitlenir.. demek seviyo beni ailesiyle taniştirdi der.. sonra kızı yarı yolda bırakır.. böyleleri de var yani.. her ailesiyle taniştiran seviyor ciddi düşünüyor diye bişey yok valla.. daha bi haftadır bi kızla çıkıyor bu çocuk annesiyle taniştirmiş.. dayanamadım artık söyledim.. ii deil bu yaptiğin bak bizler sizden duygusalız annenle taniştirarak ümitlendiriyosun kızı.. kendine daha çok bağliyosun.. ama kızın da sonu belli.. o da bi iki aya kalmaz terk edilir.. böyle bi çocuk çünkü.. o yüzden boşver bunları düşünme.. sevgilinle olan ilişkiniz yolundaysa zamanla o da olur inşallah..

ahh ahh işte ben de bunlar için tanışmam gerektiğini düşünüyorum.. çünkü bu zihniyette insanlarsa bi an önce ne olduklarını anlayıp yollarımı ayırırım.. çünkü böyle bi kafa yapısına sahip bi aile ne bana ne aileme yakışır.. ben tanışmak için evlerine gittim diye beni damgalicaklarsa ohh ii olmuş tanişmaya gittiğim derim.. haaa yüzüme güler evlenince bunları koz olarak kullanırlarsa o zaman da ağizlarının payını veririm.. allah böyle cahillerle karşılaştırmasınnnnn

ahh ahh işte ben de bunlar için tanışmam gerektiğini düşünüyorum.. çünkü bu zihniyette insanlarsa bi an önce ne olduklarını anlayıp yollarımı ayırırım.. çünkü böyle bi kafa yapısına sahip bi aile ne bana ne aileme yakışır.. ben tanışmak için evlerine gittim diye beni damgalicaklarsa ohh ii olmuş tanişmaya gittiğim derim.. haaa yüzüme güler evlenince bunları koz olarak kullanırlarsa o zaman da ağizlarının payını veririm.. allah böyle cahillerle karşılaştırmasınnnnn

Bende böyle düsünüyorum..Sonucta milletin agzı torba degil!! Beni sevmedikten sonra o gene bulur elestirecek bir yönümü hic yapmadıgım seyleri yaptım gibi de anlatabilir..Varsın gittigimi anlatsın ayıplasın bende veririm cevabımı beni bilen bilir zaten fazla söze ne hacett..kaydirigubbakcemile2

6.ayımızda abisi yengesi ve ablalarıyla tanışmıştım...
Annesi ve babasıyla tanışmadım...
3. yılımıza giricez bizde o gün bu gündür birdaha gitmiş değilim...
ablası ve yengesi cok cagırdı...Hatta gidiyordum
engel cıktı. gidemedim(sanki gitmememi ister gibi)
Şimdi ise hiç sözü bile gecmiyor aramızda...
Hoş bi görüntü degil vıcık vıcıkkk
en onun ailesinin yanına hangi sıfatla gidicem...
Kız arkadaşımı eşimi nişanlısımı... :delphin:

Arada resmiyete dair bir şey yokken gidilip gelinmesi cok samimi olunması vıcık vıcık
bence cokda gerekli bir şey değil...Herşeyi zamanında ve usulune uygun yaşamak daha mantıklı bence...Şimdiden içlerine girip kafanı ona buna yormak daha mı? iyi...

Ha bu arada arkadaşların cıktıgı kişilerin ailesiyle görüşüyormuş...
Bir sor bakalım ne kadar iyimiş ne kadar kötüymüş...

Bence hiç kafana takma. Herşeyi zamanında yaşamak kaynaşmak daha makul...
Derslerine bak...Tadını cıkarolumunekankayizsmile

Herkese Merhabalar,

Şöyle başlamak istiyorum,benim 3 yıllık bi ilişkim var. Genel olarak bakıldığında elle tutulur bir sorunumuz yok,ilişkimiz iyi gidiyor,birbirimizi seviyoruz.

Ama erkek arkadaşım aileyle ilgili konularda biraz çekingen. Beni ailesiyle tanıştırmak istemiyor. Bunu ilişkinin ilk zamanlarında tabii ki sorun etmiyordum çünkü birbirimizi tanıma aşamasındaydık,normal olarak zaten böyle bir beklentim yoktu.

Şuanda ilişkimiz oturmuş durumda. Evlilikten ve gelecekten sık sık konuşuyoruz. Birkaç kez beni neden ailenle tanıştırmıyorsun hala diye sordum. Acele etmeye gerek yok,önce bi hayatımızı yoluna koyalım, sizi tanıştırsam da hemen işi resmiyete dökemeyiz zaten diyor. Haklı belki de çünkü ikimiz de henüz öğrenciyiz. Seneye okullarımız bitiyor. O benim annemle tanıştı geçen yıl. Annem okuduğumuz şehre gelmişti sene sonunda, o zaman tanıştırdım.

Yani en azından annesiyle tanıştırabilir diye düşünüyorum. Ona birşey söylemiyorum çünkü evlilik meraklısı gibi gözükmek istemiyorum. Normal mi sizce böyle davranması ?

Bazen aileler hakkında konu açıldığında, ben ailemle resmiyim, çok fazla konuşmam, herseyimi paylaşmam diyor. Yani bilmiyorum belki sorun edilcek bi durum değil ama arkadaşlarım genelde sevgililerinin ailesiyle görüşüyor. Açıkçası biraz kıskanıyorum,ben de onlarla görüşüp ( en azından annesiyle ) kaynaşmak, ilişki kurmak ne biliyim bayramlarda kandillerde aramak istiyorum. Bana tanıştın mı ailesiyle diye soruyorlar tabii böyle uzun bi ilişki olunca. Cevap verirken çekiniyorum açıkçası,garipseniyor çünkü.

Paylaşmak istedim,okuyanların gözüne sağlık...

İyi günler...

her ilişki aynı şeyi yaşayacak diye bir şart yok.

uzun süredir berabersiniz diye ailesi ile tanışmak zorunda değilsinkaydirigubbakcemile5

erkek arkadaşın gayet mantıklı düşünüyor. daha okulunun bitmesine 1 yıl var iş bulacak da...sempatiksalakcinni

aileler ne kadar geç karışırsa o kadar iyiopuyorumnanaktan

sorun edecek bir şey yok. sonuçta seni hiç karşılaştırmıcam demiyor. sadece işleri yoluna koyalım diyorkaydirigubbakcemile2

canım ben işin içinde art niyet olduğunu sanmıyorum
belkı aılesı de bu sekılde ıstıyorduk
bız 6. yılın sonunda tanıstık ve nısan oldu
bence zamana bırak tatlım
nısanlı bırı larak dıyorum kı ne kadar gec o kadar ıyı:kahve:

geç olması belki de daha iyi olacak bilmiyorum... tanışırsam ve aramızda ailesiyle istediğim gibi bir ilişki doğmazsa bu sefer daha çok üzülücem,hiç yoktan dert edincem kendime,neden soğuk davrandılar,beni sevmediler mi diye düşünücem...

Back