Ailesine gelince hiçbir özel günü atlamayan kocam sıra bana gelince…

PrinceSSss

I'm like a bird
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
1.093
1
biraz uzun ama umarım yeterince açık anlatabildim
1 yıllık evliyim eşimle aramızda hiç bi sorun yok ama benim dert ettiğim bi konu var.

Geçen yıl haziran sonunda evlendik balayından sonra araya ramazan girdi ve ramazan bayramında benim menleketime gittik. Bi kaç gun sonra eşimin doğum gunuydu ve ben bayram ziyaretleri vs derken eşime hediye alamadım. Doğum gunu olan gunde de eşimden ayrılıp pasta da alamayınca akşam kız kardeşime tatlı yaptırdım, eşime annemle alt komşuya inip gelicez dedim çıkıp bakkaldan mum aldım tatlının ustune mum yakıp kutladık tabi eşim biraz kırıldı bende eve donunce bi supriz yaparım diye dusunuyodum ama dondugumuzde de aradan çok vakit geçmiş oldu vs derken o dogum gunu buruk geçmiş oldu.

Sanırım eşim intikam alıyo
- Kasım ayında tanışma yıldonumumuz vardı ben guzel bi yemek hazırladım muzik falan eşimde bi çiçek alır gelir diye beklerken hiç bişey yok
Neyse dedim
o da biraz utandı o kadar yemek hazırlamışsın ben bişey almadım dedi önemli değil dedim

- yılbaşı zamanı geldi hediye alıcakmıyız birbirimize dedi bende yılbaşı hediyesimi boşver ne gerek var dedim
kayınvalidem bana hediye almış erkenden verdi o alınca biz de ona hediye aldık
eşimde kendine de gomlek alınca bana da elbise almış bende hani almıcaktık hediye dedim kendime alınca sanada aldım dedi

- şubat ayı sevgililer gunu ben yine yemek hazırladım eşim eve gelirken kardeşiyle konuşmuş abi napcaksınız bugun demiş kaynım o da ne de olsa hatun yemek hazırlamıştır oyle kutlarız demiş birde bana anlatıyo yine ne bir çiçek ne hediye

- şubat ayı kardeşinin doğum gunu bana pasta yaparmısın dedi eşim tabiki yaparım dedim pasta yaptım birlikte kutladık

- mart ayı kayınpederin doğum gunu kazak gomlek almış akşamda bi pasta alıp gittik kutladık

- bir gun sonra benim dogum gunum kayınvalidemler bizim bişey yapmıycamızı öğrenince yemege çağırdı onlarda yemek yedik kayınvalidem hediye verdi bana eşimde tık yok guya pasta alcakmış onu da sabah arkadaşım supriz yapıp getirince zaten dun de babasının dogum gununde yemişiz (insan bi hediye alır) hediye de yok

- mayıs anneler gunu kayınvalideye hediye aldık

- haziran babalar gunu kayınpedere hediye aldık

- haziran evlilik yıldonumu kankasıyla birlikte yemege gittik (şaka gibi) ben hediye aldım birde video hazırladım onda yine bişey yok
Akşamda kuzen aradı biz yataktaydık ne yaptınız dedi kankasıyla yemege gitik dedim kız şok ee ne hediye almış dedi sence dedim hiç dedi (benimki bozuldu ) kuzenimin eşi ona çok guzel bi supriz yapmıştı evlilik yıldonumunde, benim eşle senin eşi biraz yanyana bırakalım da seninki bişeyler ogrensin dedi kuzen bende boşver benimki seninkinide bozar dedim

Yok ben kuzene hiç bişey almadı demişim oysaki araba almış da (zaten o da ayrı bi konu) hadi dedim arabayı alsan anahtarı getirip aşkım bu da evlilik yıldonumu hediyen desen anlıycam dedim 1 ay once araba almışsın şimdi de araba aldım daha hediye mi istiyosun diye laf mı ediyosun dedim

Sizce bu konuyu abartıyo muyum
Eşimin bana hediye alması sürpriz yapması için ne yapabilirim
Şimdiye kadar sadece bi gun bana eve çiçek yolladı o da ben yuzlerce kez bi çiçek bile almadın bana dediğimden susıyım diye sanırım

Son düzenleme:
Evli değilim ama bi ilişki içinde olduğumdan cevaplamak istyorum. Ben hediyeye karşı değilim. Ama! Onun içinden gelirse.. Yoksa öyle beklenti içinde olduğumu asla ama asla çaktırmam. Zaten bi ihtiyacım olduğunda sevgilime sölerim oda alır. ( o da benim param yoksaa) Amaaa!!! Onun dıişında inanılmaz özel gün takıntısı vardır bende. O günler illaki hatırlanacak!! Mecbur!! Bence eşinize karşı hediye beklediğinizi çok göstererek biraz maddiyatçı görünmüşsünüz..

maddiyatçı gorundugumu dusunmuyorum çunku normalde ityiacım olsa vile ihtiyacın var mı dediğinde yok derim
dışarda su alcak olsak ben seninkinden bi yudum alırım diyen bi insnım beni biliyo sonuçta derdim pahalı hediye falan da değil ama
ne biliyim işte belkide biraz kıskanıyorum mu ne

evet canım kıskançlıkta olabilir hani artık evlisiniz yaa. Hep sen olmak istiyosun merkezinde ki haklısında cnm..

tipatip aynisindan bir tane de bende var... herseyi gectim belki evlilik yildonumumuzde birseyler yapar dedim yok onda da odunlugunu bir kez daha gosterdi... ustelik evlilik yildonumumuzde beni evde birakip annesinin yanina gitti... ilk evlilik yil donumumuz unutmadi biliyordu da evlilik yildonumumuz oldugunu... ben de senin gibi o yapmasada ben yapayim hem boylece birseyler ogrenir fln diyordum ama yok hala ayni adam... bundan sonra karar aldim ben de birsey yapmicam...

hatta bir keresinde bizimki benim hediyeme laf etti o kadar uuldum ki o an anlatamam tamam seviyorum esimi flnda bazen gercekten cok dusuncesiz oluyor sinirimi bozuyor :KK43:

ben surpriz yapmaktan cok hoslanirim o yuzden zaman zaman esime kucuk surprizler yaparim... bir gun kayinvalidemle disari cikmistik icimden geldi esime hediye alayim dedim. esimde kahve icmeyi cok sever o yuzden guzel bir fincan alayim dedim. tabi ben buyuk bir sevincle eve gidiyorum esime hediye aldim onu mutlu etcem onun o an ki mutlulugunu yuzundeki gulumsemeyi fln dusunuyorum dusundukce daha cok heyecanlanip mutlu oluyorum... aksam oldu ben bizimkine hediyesini uzattim aldi acti bakti ben tesekkur beklerken ne dese begenirsiniz boyle ivir zivir seylere para verme dedi ben soktayim suratina bir sure tepkisiz bakakaldim sonra aglaya aglaya odama gittim ustunden aylar gecti ama hala aklima geldikce cok uzulurum o kadar incindimki sonrasinda bir ozur bile dilemedi gelip beni teselli etmeye calismadi :KK14: ustelik aldigim hediye kullanilmayacak birseyde degil ki yani fincan sadece ki oyle bile olsa insan birisi birsey hediye ettiginde ivir zivir denir mi ya? iste bir daha surpriz yapmamaya esime hediye almamaya o zaman karar verdim. ben artik ona hicbirsey almicam. :KK14:

ya bende aretık daha bişey yapmıyım diyorum ama tum omrum boyunca da hediyesiz suprizsiz geçsin istemiyorum ya
ya birde adam kimseninkini kutlamasa anlıcam da neden bana karşı boyle oldu hala bi intikam var gibi anlamadım gitti

tipatip aynisindan bir tane de bende var... herseyi gectim belki evlilik yildonumumuzde birseyler yapar dedim yok onda da odunlugunu bir kez daha gosterdi... ustelik evlilik yildonumumuzde beni evde birakip annesinin yanina gitti... ilk evlilik yil donumumuz unutmadi biliyordu da evlilik yildonumumuz oldugunu... ben de senin gibi o yapmasada ben yapayim hem boylece birseyler ogrenir fln diyordum ama yok hala ayni adam... bundan sonra karar aldim ben de birsey yapmicam...

benim çok düşünceli sevgilim de doğumgünümü unuttu bikaçgün sonra d.günü bana aylar öncesinden hatırlatıyor bende unutacağım bakalım nasılmış bu erkeklerin hepsi aynı odun işte hammadde aynı

Bence ilişki, evlilik; karşılıklı duygusal beklentilerin doyurulması, karşılanması ile ANLAM KAZANIR.
Hediye, gönül alma, mutluluğunu hissettirme, şükür anlamına gelir.
Bunu çok gören erkeklerin kafa yapısını anlamıyorum..

Çiftler beklentilerini eşleriyle paylaşamadığı, çaktırmadığı için sonu genelde hüsran oluyor.
Ancak onlara küçük jestler yaparak ve küçük jestlerle de mutlu olduğunu belirten mesajlar vermek hiçte zor değil.
İLETİŞİM ÖNEMLİ..
Bunlar ilişkileri, aileyi pekiştirir :)

Ayni benmkii.. benm esim de aynen oyle. Baskalarina gelince asla unutmaz.ama sira bana geldi mi aklina gelmez. Esimin ailesi uzakta yanlarina gittiginde yigenlerine kadar hediye alir. Ama is seyahati donusunde yanima geldiginde bos el gelir. Benm ona aldigim hediyeler surekli kullandigi ve sevdigi seylerdir.ama onun bana aldiklarini o uzulmesin diye bir sure kullandigim yani en fazlaa 1hafta snrasinda cekmeceye kaldirdigim hediyelerdir... esim alsa da aldiklarini benim lafimla almistir... duzelmiyorlar cok defa konustum. Hep sozler verdi ama ise yaramadi.. bosvericeksin gidecek.ben artik oyle yapiyorum.

Ayni benmkii.. benm esim de aynen oyle. Baskalarina gelince asla unutmaz.ama sira bana geldi mi aklina gelmez. Esimin ailesi uzakta yanlarina gittiginde yigenlerine kadar hediye alir. Ama is seyahati donusunde yanima geldiginde bos el gelir. Benm ona aldigim hediyeler surekli kullandigi ve sevdigi seylerdir.ama onun bana aldiklarini o uzulmesin diye bir sure kullandigim yani en fazlaa 1hafta snrasinda cekmeceye kaldirdigim hediyelerdir... esim alsa da aldiklarini benim lafimla almistir... duzelmiyorlar cok defa konustum. Hep sozler verdi ama ise yaramadi.. bosvericeksin gidecek.ben artik oyle yapiyorum.

merak ediyorum ya peki eşine aynı tavrı gösterince ne yapıyor aynı tepkiyi oda gösteriyormu

merak ediyorum ya peki eşine aynı tavrı gösterince ne yapıyor aynı tepkiyi oda gösteriyormu

Ben ona hediye almadigim zaman ki tepkisini soruyorsan.. belli olmuyor. Gecen dogum gununde sehir disinda bi yerdeydik.otelde kaldik ve sehre cok uzakti.onun oncrsnde de kardesi bizdeydi disari cikip hediye alamamistim.ama ben hrm maddi hem manevi bi hediyr duaunmustm.esimin ailesi uzakta diye ailesi yigen kardes kuzen hepsinin dogum gununu kutladigi bir video hazirlamstm. Snra da hediye alamamami aciklamistim. Olsun bu yeter emek vermissin demisti. Ama en son bi

bunları okuyunca cok üzülüyorum, Allah yardımcın olsun, insanın evlenesi gelmiyo bunları okuyunca :KK31:

Ben ona hediye almadigim zaman ki tepkisini soruyorsan.. belli olmuyor. Gecen dogum gununde sehir disinda bi yerdeydik.otelde kaldik ve sehre cok uzakti.onun oncrsnde de kardesi bizdeydi disari cikip hediye alamamistim.ama ben hrm maddi hem manevi bi hediyr duaunmustm.esimin ailesi uzakta diye ailesi yigen kardes kuzen hepsinin dogum gununu kutladigi bir video hazirlamstm. Snra da hediye alamamami aciklamistim. Olsun bu yeter emek vermissin demisti. Ama en son bi

Devamii.... :) en son ki dert yanmam da ..aslinda brnm de ona bisey yapmadigimi supriz hazirlamadigimi soyledi.. aslinda ben yapiyorum.ama cvp alamadikca azalttim cok cok cok... smdi beklentisi cok normal seyler.supriz kahvalti hazirlamami bekliyomus.ama brn de bunaldim hic bisey yapmak isteniyorum o yuzden...

Ama sunu anladim. Kadin erkege 10yapar , erkek kadina 1... ve kadin 10yapmazsa erkek hicbise yapmaz.. benm esim oyle belki de bilmiyorum..ya da yanlis teshis:) bilmyrm.. yek bildgm bi zaman sonra olusan bikkinlikk

bunları okuyunca cok üzülüyorum, Allah yardımcın olsun, insanın evlenesi gelmiyo bunları okuyunca :KK31:

Hyr oyle dusunme bence... benm durumum cokfarkli ben cicim aylarini bile yasauamadim vr bunlarin acisi cikiyor. Bir kac oneri .. baskalarinin mutlulugu icin kendi mutluluklarini harcama.evlenirken ne kdr cok guzel duygu yasayabilceksen o kdr cok yasa.. beklenti icinde olma ya da cok buyuk beklenti icinde olma ve evlilikteki heycanin devami kadina dusuyo:) ... bide esini cok iyi tani. Bu kadar :)

eşim gerçekten de ben onun dogum gununde özel bir kutlama yapmadıgım için intikan alıyomuş itiraf etti
nasıl böyle kin tutabiliyo anlamıyorum

X