Ailesine bağımlı eş..

Ben is cikisi neler yapıyorsunuz onu merak ediyorum size yaklaşımı muhabbet falan sanki karı koca değilde arkadaş gibisiniz aksamlariniz nasıl geçiyor
Yemek yedikten sonra çay faslımız oluyor. Onda da genelde muhabbet değil de telefonla oyun oynar. 2 günlüğüne misafirim gelmişti memleketten. Bizi gözlemleme fırsatı buldu. Kendiliğinden evli değil de ev arkadaşı gibisiniz dedi. Yorumu bu oldu bizi gözlemleyen arkadaşımın

Çok ilginç bi eşin var. Artık evlisiniz diye seni önemsemiyor aileden uzakta olunca onlar kıymete binmiş.
Ama aile başkadır insanın sevdiği başkadır ne bileyim.
Artık lise öğrencileri bile uzakta okumaya gidiyor. Kim her hafta ailesine geliyor.
Bence şimdiye kadar gayet anlayışlı davranmışsın ama belli ki eşin anlamıyor. Sen gitme dicem ama eşini etkilemicek sanki kendi gitmeye devam edicek önemli olan seninle zaman geçirmesi.. Biraz ilgisiz davran önemseme onu, memlekete gidince arama sorma sen de plan yap arkadaşlarınla.. İnşallah seni özler de aklı başına gelir..

2 gündür memleketinde.. O mesaj yazmadıkça yazmadım hep o yazdı geç cevap verdim. Son zamanlarda soğuk davranıyorum aslında içimden sıcak davranmak gelmediği için böyleyim .Yarın için şehir dışında bi yere gitmeyi planlamış benimle ama bilmiyorum değişir mi umutsuzum

Tamam bunları yapayım bakalım nasıl olacak
ama kararlı ol. eşinle ilk diyaloğu sen başlatma. kısa ve net cevaplar. o seninle gezerken otururken ailesine foto atıyor ya sen de onun yanında muhakkak telefonla bilgisayarle meşgul ol. kendine kadar iş yap, yemek, ütü vs. o kendi hizmetini kendi yapsın bir zahmet.

gitme. bu kez sen kendi planlarına göre davran.
bu ara hiç müsait olma onun planları için.
kendi başına takıl.
ne bu çocuk avutur, kandırır gibi. şehir dışına gitseniz ne olacak ki, ailesiyle telde görüşüp foto atıp, o anda bile onlarla haşır neşir olacaksa.

memlekete gittiğinde mesajlarına da cevap verme bir süre. mesela beş mesaj atarsa cevap ver. meraklandır yani yavaş yavaş.
ararsa hemen açma. en az üç kez arasın, her defasında meşguldün, öyle söyle.

Evet öyle olacak. Ailesine foto gönderme derdinde olacak

memlekete gittiğinde mesajlarına da cevap verme bir süre. mesela beş mesaj atarsa cevap ver. meraklandır yani yavaş yavaş.
ararsa hemen açma. en az üç kez arasın, her defasında meşguldün, öyle söyle.
Öyle yaptım zaten 4 - 5 mesajdan sonra cevap verdim, işim vardı dedim. zaten içimden bile gelmiyor mesaj yazmak, konuşmak

Evet öyle olacak. Ailesine foto gönderme derdinde olacak
o halde gidip de sinir olmana bile gerek yok.
kendini mutlu edecek planı sen yap. mesela ailene gitmek mi, şehirde veya şehir dışında görmek istediğin bir yer varsa oraya git, benim planım bu de. eşin gelmek isterse sen bilirsin de. sebep sorarsa hiç de geç. bırak kendi düşünsün bulsun sebebini.

Bu yoruma katiliyotum hatta o geziye ailesi gelirse sasirmam

o zaman kendini zorlama. içinden gelirse cevap ver.
Hiç içimden gelmiyorki zoraki cevap yazıyorum. Şuan memlekette 1 hafta daha kalcam aksam gelmicem dese inan bişey demem. Artık beni götürmesin de ne yaparsa yapsın derdindeyim

Hiç içimden gelmiyorki zoraki cevap yazıyorum. Şuan memlekette 1 hafta daha kalcam aksam gelmicem dese inan bişey demem. Artık beni götürmesin de ne yaparsa yapsın derdindeyim
o halde bundan sonra sen de eşin gibi kendi mutluluğun için ne gerekiyorsa onu yapacaksın.
umduğumuz gibi eşin anlarsa ne ala, anlamazsa bu ev arkadaşlığı bir gün biter veya evliliği öğrenirsiniz inşallah.

Reactions: anu
Evlenmeden önce ev arkadaşımla bile daha çok ortak paylaşımlarımız olurdu.. Teşekkür derim tavsiyeleriniz için

Evlenmeden önce ev arkadaşımla bile daha çok ortak paylaşımlarımız olurdu.. Teşekkür derim tavsiyeleriniz için
rica ederim.
üzgünüm ama bazı erkekler konuşunca anlamıyor. aynısını yaşatmak gerekiyor anlamaları için.

evin gelini değil de komşu kızı olmuşsun sen :)
Aynen öyle.. Aslında beni de görümcelerimden biri görüyolar. Hiç eşimin eşi gibi değilim onların evinde de.. Sanki eşim falan hepimiz kardeş gibiyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…