Aynen öyle..Ben 4 gün evimde yoktum eşimle vakit geçirmedik eşimle program yapayım demek yerine ..
İşte bunu çok beklersiniz
Demez düşünmez düşünse de babasına söyleyemez , söylese de babası anlamaz , hazır pişmiş yemek yiyorsunuz daha ne istiyorsunuz diye düşünür
Yani benimkilerle aynı kafa yapısındaysa böyle düşünür..
İş erkekte biter zaten haklısınızSen kayınvalideyi karıştırmadan eşinle bu konuyu konuş ve kararlı ol arkadaşım yoksa ne kadar anlayışlı olsada kayınvalide alınır, oğluyla konuşup işler iyice çıkmazsa girmesin eşinle birde bu yüzden kavgaya etmek durumunda kalabilirsin.
Evet çocuk olunca daha da artacak. Karı koca olduğumuzun farkında değilki baba olsun. En baştan beri böyleydi. Hiç yeni evli havasında olmadık
O zaman kendini ailesine ispatlama derdine düşmüş olabilir.Evlenmeden önce ikimiz burdan başka yerde görev yapıyorduk. İzinler kısıtlıydı. Böyle gitme imkanı pek yoktu. Ama boş bulduğu her vakitte de gitme durumu yoktu
Eşimle 1 senelik görüşmenin ardından severek evlendik. 11 aylık evliyiz. Eşimin memleketi ile benim memleketim arasında 900 km mesafe var. Biz eşimle eşimin memleketine 250 km uzaklıkta başka şehirde yaşıyoruz. Ben haftaiçi hergün 8-5 olarak çalışıyorum. Cumartesi-pazarları tatil günlerim. Eşim nöbet usulü çalışıyor. Eşim evlendiğimiz günden beri sürekli ailesine gitmek istiyor. Cuma ben işten çıkınca yola çıkıyoruz, Cuma-Cumartesi geceleri eşimin ailesinde kalıp Pazar akşam kendi evimize dönüyoruz. Benim hiç dinlenme zamanım olmadan pazartesi sabah işe başlıyorum. Gitme sıklığı genelde 2 haftada bir gitme isteği oluyor. Aslında bişey demesem her haftasonu gitmek ister. Arabamız olmadığı için otobüsle yolculuk 4 saat sürüyor. Ayrıca yolculuk beni etkiliyor, otobüs perişan ediyor. Eşim bunu kendi gözüyle görmesine rağmen devamlı gitmek istiyor.Üstelik memleketine gidince bi kahve içmeye yada ufak bi geziye çıkarmıyor. Ben annesi ve kardeşleriyle aynı evde tıkılıp kalıyorum kendi dışarda babasının ufak tefek işleri oluyo onları hallediyor. Ben daha önce artık yorulduğumu gitme sıklığını azaltmak gerektiğini ifade ettim. Bana ailemden habersiz duramam, ben sana demiştim başka yerde yaşarsak haftasonları bizim olmaz diye dedi. Fakat bana öyle bir şey söylemedi. Derken bana hak verdiğini ifade etti ama değişiklik olmadı.Flört ederken ikimiz başka şehirdeydik izin alma problemimiz vardı ailesine gitme durumu yoktu, evlendikten sonra rahat bi yere geldik, nöbetlerini istediği gibi ayarlayabiliyor.
Örnek vermek gerekirse geçen haftasonu nöbetçi diyelim, bu haftasonu da eşimle vakit geçireyim geçen haftasonu vakit geçiremedik nöbetçidim diye düşünmüyor. Memleketine gitmek istiyor. Gerçi 11 aydır bu durumu düşünmekten artık benle niye vakit geçirmek istemiyo diye düşünmekten çok derdim artık yorgunluk. Haftasonları evimin temizliği, kendi ihtiyaçlarım, hiçbir şey yapmasam da kendi evimde dinlenmek istiyorum. Bayramda 6 gün eşimin memleketinde kaldık. Bu haftasonu yine memleketine gitmek istiyor. Zaten bayram yeni geçti ve 6 gün orda kaldık ama bunu anlayamıyor. Ve üstelik sonraki hafta zaten akrabasının düğünü var. Bu hafta gitmek istemesinin manası yok çünkü diğer haftasonu zaten gitcez.
Doğum günümde dahi beni memleketine götürdü. Ailesi ile birlikte kutladık. Pastayı kardeşi yapmış. Üzerinde kardeşinden bana yapılan pasta ile ilgili notlar vardı, yani evlendikten sonra ilk doğum günüm özel bişey yoktu eşimden bana. Kutlama oldu herkes yatağına gitti. Eşim ne ailesi varken ne onlar odasına gidince beni tebrik dahi etmedi. Doğum günümü kutlamadı. Hediye almış onu verdi. Zaten ailesinin yanında bana mesafeli sanki eşi değil gibiyim. Ben kendi evimize dönerken moralim bozuktu anladı, ertesi gün ben işteyken hazırlık yapmış ,yani iş işten geçince..
İkimiz de 25 yaşındayız. Ailesi sağlık olarak gayet iyiler. Bizim birlikte vakit geçirmemiz zamanda sürekli yollarda olmak istemiyorum. Sırt çantasına eşya koy göçebe gibi yollara düş..
Telefon görüşmesi çok yaparlardı, dediğim gibi izinler kısıtlıydı, bulunduğumuz yerden memlektine gidiş yolu da sıkıntılıydı.O zaman kendini ailesine ispatlama derdine düşmüş olabilir.
Ya da ailesi evlenmeden önce bu konuda tembihlemiş olabilirler bizi ihmal etmeyin falan şeklinde.
Yani çünkü düşkün olsaydı o zaman da giderdi her fırsatta.
Eşiniz anlamıyorsa bi aile büyüğüyle konuşun annesi falan anlayışlı bi insansa güzelce anlatın derdinizi.
Anne biz sizi seviyoruz tabi ki özlüyoruz ama bizim de bi hayatımız var ben de eşimle farklı planlar yapmak haftasonunu evimde geçirmek istiyorum.Babamdan ve senden anlayış rica ediyorum şeklinde bi konuşma yapabilirsiniz.
Çünkü aile ısrar etmese eşiniz de gitmez gibi hissettim bilmiyorum doğru mu?
eşiniz istiyorsa gidebilir.ama siz her hafta gitmek zorunda degilsınız sonucta calısan bır bayansınız.eşinize güzel bir dille soyleyın derim.
Katlanmak zor artık çileden çıktımNasil katlaniyorsun buna anlamiyorum. Hayatta cekmeyecegim bir sey, cok istiyorsa kendi gitsin.
Kararli olman gerek. Kavga cikarirsa cikarsin, normal degil bu yaptigi. Yuz verirsen boyle ileride onlarla yasamak bile isteyebilir. Evlilik bu degil seni kandiriyorlar.Katlanmak zor artık çileden çıktım
Aynen öyle yapcam. Kendi gitsin . Durmadan göçebe gibi sabit bi hayatım olmadı evlendiğimden beri..Sal gitsin kendisi ben eşimi gonderiyodum gidiyodu kendisi
Simdi zaten uzakta oturuyoruz oyle gitme gelme kalmadi eşimde
Evet normalmiş gibi mutlular. Biz oraya gidince kayınvalidem hemen istanbuldaki akrabalarını arar gelinle oğlan geldi diye hiç vakit kaybetmezKararli olman gerek. Kavga cikarirsa cikarsin, normal degil bu yaptigi. Yuz verirsen boyle ileride onlarla yasamak bile isteyebilir. Evlilik bu degil seni kandiriyorlar.
Ben kayınvalidem arayıp gelin dediğinde siz gelin siz hiç gelmiyosunuz diyorum, babanın dükkanı var kapatamaz diyor. 11 aylık evlilikte 3 kere geldiler. En son geldiklerinde kayınvalidem şikayet etti olculuktan, ve onlar özel arabayla geldiler biz otobüsle gidiyoruz. O zaman ben neler çekiyorum yolda midem bulanıyo diye dert yandım ama anlayan kim yine aynı yine aynı..
Ben rahatsızlığımı ifade ettim.Ama anlayış görmedim. Tavır alıyorum çoğu zaman ama gitme isteği hiç bitmiyor.ben hatayı sizde ve eşinizde buldum. anlayan kim diyorsunuz neden onların anlamasını bekliyorsunuz. şikayetçi olan tavrını koyar. 1 yıl boyunca çekilecek şey değil valla. adama maddi anlamda muhtaç olsanız ayakları üzerinde durmayan biri olsanız neyse ama bir de memursunuz. olay çıkmasın tartışma olmasın istiyorsunuz belki ama tavır koymadan da çok ezilirsiniz bunu söyleyim.
Kendimce program çok yaptım. Haftasonu şuraya gidelim, şunu yapalım diye oralı olmadı. Mesela sinema için haftaiçi idelim demişti bi kere. Bende program yapmayı bıraktım hevesim kalmadı.Tatlım haftasonuna sinema bileti al kendine gidelim dediğinde gösterirsin benim planım var sen istiyosan güle güle diye
Senin ailen daha uzak sanırım sende bi sonra ki hadtaya uçak bileti al git ailene
1 kaç kez tek gitse kendide gitmek istemez yol parasına çalışıyosunuz resmeb
Kendimce program çok yaptım. Haftasonu şuraya gidelim, şunu yapalım diye oralı olmadı. Mesela sinema için haftaiçi idelim demişti bi kere. Bende program yapmayı bıraktım hevesim kalmadı.
HaklısınızTatlım sen bilet al program lafta kalmasın
Ben haftasonu gitmek istiyorum de
Sadece o ve onun istekleri mi var ? Sen nerdesin düğünüde gitme al bileti git ailene
Kayınvalidemle konuşmayı düşündüm. Bu konuda beni anlayacağını tahmin ediyorum. Kendisi uzun süre kayınvalidesiyle birlikte yaşamış bir takım zorluklar yaşamış. Bana kızı gibi davranır hep. Ama bunu kayınvalidemin değil de eşimin akıl etmesi , algılaması gerekir. Kayınvalidemin düşünmesi değil eşimin düşünmesi lazım. Birde tamam anlayışlı , herkesle iyi geçinmeye çalışan biri ama bir yandan da alınır mı diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?