• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesine bağımlı eş..

snmana888

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
316
108
103
34
Eşimle 1 senelik görüşmenin ardından severek evlendik. 11 aylık evliyiz. Eşimin memleketi ile benim memleketim arasında 900 km mesafe var. Biz eşimle eşimin memleketine 250 km uzaklıkta başka şehirde yaşıyoruz. Ben haftaiçi hergün 8-5 olarak çalışıyorum. Cumartesi-pazarları tatil günlerim. Eşim nöbet usulü çalışıyor. Eşim evlendiğimiz günden beri sürekli ailesine gitmek istiyor. Cuma ben işten çıkınca yola çıkıyoruz, Cuma-Cumartesi geceleri eşimin ailesinde kalıp Pazar akşam kendi evimize dönüyoruz. Benim hiç dinlenme zamanım olmadan pazartesi sabah işe başlıyorum. Gitme sıklığı genelde 2 haftada bir gitme isteği oluyor. Aslında bişey demesem her haftasonu gitmek ister. Arabamız olmadığı için otobüsle yolculuk 4 saat sürüyor. Ayrıca yolculuk beni etkiliyor, otobüs perişan ediyor. Eşim bunu kendi gözüyle görmesine rağmen devamlı gitmek istiyor.Üstelik memleketine gidince bi kahve içmeye yada ufak bi geziye çıkarmıyor. Ben annesi ve kardeşleriyle aynı evde tıkılıp kalıyorum kendi dışarda babasının ufak tefek işleri oluyo onları hallediyor. Ben daha önce artık yorulduğumu gitme sıklığını azaltmak gerektiğini ifade ettim. Bana ailemden habersiz duramam, ben sana demiştim başka yerde yaşarsak haftasonları bizim olmaz diye dedi. Fakat bana öyle bir şey söylemedi. Derken bana hak verdiğini ifade etti ama değişiklik olmadı.Flört ederken ikimiz başka şehirdeydik izin alma problemimiz vardı ailesine gitme durumu yoktu, evlendikten sonra rahat bi yere geldik, nöbetlerini istediği gibi ayarlayabiliyor.

Örnek vermek gerekirse geçen haftasonu nöbetçi diyelim, bu haftasonu da eşimle vakit geçireyim geçen haftasonu vakit geçiremedik nöbetçidim diye düşünmüyor. Memleketine gitmek istiyor. Gerçi 11 aydır bu durumu düşünmekten artık benle niye vakit geçirmek istemiyo diye düşünmekten çok derdim artık yorgunluk. Haftasonları evimin temizliği, kendi ihtiyaçlarım, hiçbir şey yapmasam da kendi evimde dinlenmek istiyorum. Bayramda 6 gün eşimin memleketinde kaldık. Bu haftasonu yine memleketine gitmek istiyor. Zaten bayram yeni geçti ve 6 gün orda kaldık ama bunu anlayamıyor. Ve üstelik sonraki hafta zaten akrabasının düğünü var. Bu hafta gitmek istemesinin manası yok çünkü diğer haftasonu zaten gitcez.

Doğum günümde dahi beni memleketine götürdü. Ailesi ile birlikte kutladık. Pastayı kardeşi yapmış. Üzerinde kardeşinden bana yapılan pasta ile ilgili notlar vardı, yani evlendikten sonra ilk doğum günüm özel bişey yoktu eşimden bana. Kutlama oldu herkes yatağına gitti. Eşim ne ailesi varken ne onlar odasına gidince beni tebrik dahi etmedi. Doğum günümü kutlamadı. Hediye almış onu verdi. Zaten ailesinin yanında bana mesafeli sanki eşi değil gibiyim. Ben kendi evimize dönerken moralim bozuktu anladı, ertesi gün ben işteyken hazırlık yapmış ,yani iş işten geçince..

İkimiz de 25 yaşındayız. Ailesi sağlık olarak gayet iyiler. Bizim birlikte vakit geçirmemiz zamanda sürekli yollarda olmak istemiyorum. Sırt çantasına eşya koy göçebe gibi yollara düş..

Yapacağınız şey belli, bu hafta sonu hazır mısın dediğinde valizi oraya çıkardım ne götüreceksen yerleştirebilirsin. Annengile selam söyle, ben artık evimde dinlenmek istiyorum diyeceksin, ağlamadan kavga etmeden.

Sorarsa da ayrıntılı bir şekilde anlat derdini, her boş vakitte o kadar yol tepilir mi ya?
Hemen şimdi bu işi çözmezseniz ömür boyu çekersiniz.

Bırak kendi tek gitsin.

Gerçekten karı kocalar heryere beraber gitmek zorundalar mı?

Bireysel bir şeyler yapın kendiniz.

Şu erkek milletine de iki yüz veriyorsun tamam gidelim diyorsun sonraki haftalarda astarını istiyorlar resmen. Yol benim için yıpratıcı oluyor evle ilgilenemiyorum dinlenemiyorum ama senin enerjin çok sanırım sen gidebilirsin diyeceksiniz, ilk birkaç kez kavga çıkarmaya çalışır ama siz tavrınızı sürdürürseniz pes edecektir.

Eşim ve ailesine göre bu durum çok normal. Acaba ben mi anormalim diye düşünüyorum. Kafayı yemek üzere lduğum için sizinle paylaşmak istedim. Bu haftasonu için dediğinizi yapcam. Sen git ben dinlenmek istiyorum dicem. Ayda bir gidilse neyse ama 2 haftada bir.. Bazen üst üste gittiğimiz oluyor.

Evli olduğumu anlayamadım. Sürekli yollarda.. Evlerinde koltuk tepsinde..
Benzer bir durumu ben de yaşamıştım, en son resti çektim, ohh rahatım şimdi.
Eşin ilk restinde kavga çıkartabilir tahriklere kapılma, sakinliğini ve kararlılığını koru. Gidiyorsa tek gitsin, tek gitmek de istemeyecek emin ol.

Çok haklısın,çekilir gibi değil.Eşin seni bırakmak istemiyor mu ? Çok istiyorsa kendisi tek gitsin.Tek gitse bile her hafta gitmesine izin verme yoksa hiç haftasonunuz olmaz.11 ay olmuş artık alışsın insaf.Yatılı okuldan evci çıkanlar gibi tövbe yarabbim.

Sen gitme eşin çok istiyorsa gitsin.
Sende çok yüz vermişsin hastayım de yorgunum de karnıma kramp giriyo ayy başım çok fena de:dondurma:

Bir haftasonu eşim nöbetçiydi. Diğer haftasonu eşimin akrabası yatıya geldi, Sonraki haftasonu nöbetçiydi. Yani arka arkaya toplam 3 haftasonu gitmedik memleketine. Hem ailesi özledik gelmiyosunuz diye şikayet ettiler. Hem eşim gidemiyoruz diye dert yandı. Zaten 3 haftasonu boyunca gitme şansı yoktu. O gidememek, o 3 haftalık uzunluk onlara çok geldi..

Kışın yatak döşek hasta olduğum zaman bile götürdü. İsyanımdan sonra beni anladığını ifade etti güya ama yine devam yine istek yine ısrar.. Beni tek bırakmak istemiyormuş. Bi kere tek gönderdim işlerim var misafirim gelcek haftaiçileri evin temizliğine bakamıyorum dedim

Ailesi arıyor özledik, eşim diyor gidelim.. Evet dediğiniz ibi yapcam. Gitmeyeceğim. Bunun normali ne otobüsle 4 saat uzaklık. Ayda bir mi itmek normal ne normal anlamıyorum. Yaşadığımız şehire evlendikten sonra geldik.Burda arkadaşım yok. Ailem akrabalar arkadaşlar uzakta. Benim bayan olarak evliliğe alışmam için çaba göstermesi gerekirken, ben onun peşinden sürekli onun ailesine sürükleniyorum.

Kışın yatak döşek hasta olduğum zaman bile götürdü. İsyanımdan sonra beni anladığını ifade etti güya ama yine devam yine istek yine ısrar.. Beni tek bırakmak istemiyormuş. Bi kere tek gönderdim işlerim var misafirim gelcek haftaiçileri evin temizliğine bakamıyorum dedim

O zaman 1 hafta senin ailene 1 hafta benim aileme gidelim deyip yokuşa sürsen ? Anlasın istemeye istemeye gitmek nasıl oluyormuş.Sen de onu kendi ailene sürükle mesela.

Eşim evlenmeden önce 3 yıl ailesinden başka sehirde görev yapıyodu zaten ve bayramlarda bile esinin yanına pek gidemezdi. Alışkın olması lazım yani aileden uzak

Back