Ailesi olmayanlar yaz tatilinde neler yapiyor

-Gri-

Bayan pozitif 😄
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.354
3.704
Merhaba arkadaşlar, annem babam yıllar önce vefat etti. Abim var, bekar, arada o gelir o bize. Ailem hayatta olsaydı, çocuklarla her tatilde ilk onlara giderdik diye düşünürüm hep. Biz çocukken her tatilde anneannemlere giderdik çünkü. Çok güzel zamanlar geçirirdik orada. Böyle bir imkanım olmadığı için çocuklarıma uzuluyorum. Tatile gitsek, fiyatlar uçmuş. Ben şunu öğrenmek istiyorum. Annesi babası olmayan çocuklu aileler, tatillerde neler yapıyor?

Benim ailem var ama yılda 1 hafta buluşuyoruz. Onda da tatil yapıyoruz işte bütçemize göre. Onun haricinde çalışmaya devam. Ara ara izin alıp çocukları il içinde gezdiriyorum. Piknik, avm, park, cinema falan. Yani çok kalabalık bir araya gelen aileler de pek kalmadı. Ev hanımı olsam komşu arkadaş falan da edinirdim

Tatilleri beklemeye gerek yok. Her firsatta dag kir bayir, antik kent, kalıntı, buluntu, kale harabe ne bulursak didik didik geziyoruz biz. Doga yürüyüşu yapıyoruz surekli. Bunlar maliyetli seyler degil. Insanimiz araştırmayi bilmedigi icin antik kalintilari falan populer olanlardan ibaret saniyor. Ulkemizin her yerinde her köyün kasabanin etrafinda var. Biz en ufak seyin bile haberini alip bulmaya gidip görüyoruz. Ilginc bulursak tekrar tekrar gidiyoruz ayni yere. Bunlar ornek tabi. Illa her sehrin cevresinde yapacak bir seyler bulujur bence. Yeter ki heves olsun

Ocakta oteller nispeten ucuz oluyor. Otel olmasa bile o tarihlerde bir hafta ev kiralayabilirsiniz. Yada tatil yöreleri pahalı geliyorsa Karadeniz’in deniz kıyısında ev kiralayabilirsiniz bir hafta. Yaşadığınız şehire yakın havuzlu evleri de araştırabilirsiniz. Öğretmenevleri öğretmen hariç de kalınan yerler, başka şehirlerde öğretmenevine gidebilirsiniz. Fiyatlar uygundur. Maksat yeni şehirler görmek gezmekse bu da yapılabilir.
Hee bütçeye göre tatil var. Çadır alıp çadır tatili de yapılabilir.

Bilmiyorum ki…

Biz tatile gidiyoruz da 1 hafta ya da 10 gün sürüyor.

Sonrası hep evdeyiz.

Park,alışveriş,evde dinlenme o kadar.

Bizde de sadece kayınvalideler var,denk gelirse haftada bir oraya gidiyoruz o kadar. Gidemezsek gene aynı koşuşturma evin içinde işte.

annesi babası olmayan ne alaka?
herkes öğretmen mi annesi babası olsa bile yaz tatilini orada geçirebilsin?
tatil evet çok pahalı bu sene, farklı düşük bütçeli yerleri değerlendirebilirsiniz.
kamp alanları var bir sürü.
öğretmen evleri var.
sonuçta herkes aşağı yukarı 1 hafta tatil yapıp işinin başına dönüyor.

Benim ailem var ama yılda 1 hafta buluşuyoruz. Onda da tatil yapıyoruz işte bütçemize göre. Onun haricinde çalışmaya devam. Ara ara izin alıp çocukları il içinde gezdiriyorum. Piknik, avm, park, cinema falan. Yani çok kalabalık bir araya gelen aileler de pek kalmadı. Ev hanımı olsam komşu arkadaş falan da edinirdim
Teşekkür ederim yorumunuz için. Biz de hafta sonları piknik avm hafta içi park şeklinde devam. Evdeyim, çalışmıyorum ama bulunduğumuz yerde komşuluk yapabileceğim kimse yok ne yazık ki. Merhaba, merhaba. Tasinacagiz buradan yakında. Belki ileride. Aslında çok akrabam var ama insanın ailesi başka işte. Çocuklarımın anneanne sevgisinden mahrum kalacak olması da üzüyor beni.

Tatilleri beklemeye gerek yok. Her firsatta dag kir bayir, antik kent, kalıntı, buluntu, kale harabe ne bulursak didik didik geziyoruz biz. Doga yürüyüşu yapıyoruz surekli. Bunlar maliyetli seyler degil. Insanimiz araştırmayi bilmedigi icin antik kalintilari falan populer olanlardan ibaret saniyor. Ulkemizin her yerinde her köyün kasabanin etrafinda var. Biz en ufak seyin bile haberini alip bulmaya gidip görüyoruz. Ilginc bulursak tekrar tekrar gidiyoruz ayni yere. Bunlar ornek tabi. Illa her sehrin cevresinde yapacak bir seyler bulujur bence. Yeter ki heves olsun
Ya ne güzel şeyler yapiyorsunuz. Heves önemli haklısınız. İki küçük çocukla pek enerjik olamıyorum ama araştırmacı ruhunuza bayıldım🙂 Çocuklar için harika 🙂

Ocakta oteller nispeten ucuz oluyor. Otel olmasa bile o tarihlerde bir hafta ev kiralayabilirsiniz. Yada tatil yöreleri pahalı geliyorsa Karadeniz’in deniz kıyısında ev kiralayabilirsiniz bir hafta. Yaşadığınız şehire yakın havuzlu evleri de araştırabilirsiniz. Öğretmenevleri öğretmen hariç de kalınan yerler, başka şehirlerde öğretmenevine gidebilirsiniz. Fiyatlar uygundur. Maksat yeni şehirler görmek gezmekse bu da yapılabilir.
Hee bütçeye göre tatil var. Çadır alıp çadır tatili de yapılabilir.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. 🌹 Benimde aklımda ev kiralamak var uzun süredir, arastiricam.

Bilmiyorum ki…

Biz tatile gidiyoruz da 1 hafta ya da 10 gün sürüyor.

Sonrası hep evdeyiz.

Park,alışveriş,evde dinlenme o kadar.

Bizde de sadece kayınvalideler var,denk gelirse haftada bir oraya gidiyoruz o kadar. Gidemezsek gene aynı koşuşturma evin içinde işte.
Anladım. Hemen hemen aynıyız. 🙂

Çalışıyoruz. Max 10 gun yillik izin kullanip bi tatil yapiyoruz. Oglani cimnastige yazdirdim haftada 2 oraya gidip gelecek. Arada benle işe de gelir. Yuvarlanip gidiyoruz bir sekilde.

Maddi durumunuza bağlı olarak çocukları etkinlik alanlarına götürebilirsiniz ya da kurslara yazdırabilirsiniz. Bazı belediyelerin ücretsiz programları oluyor takip edebilirsiniz. Sonuçta tatil dediğiniz şey de 1 hafta 10 gün.

Kalan süre çok uzun, değerlendirmeniz gerekir. Küçük atıştırmalıklar hazırlayıp çocuklsarla doğa gezintisi yapabilirsiniz hem enerji atmış olurlar.

Ben ailelerden uzaktayım gitmeli gelmeli olur genelde tatilimiz ama uzun süre yaşadığım yerde kalsam da çocukları eve tıkmamaya gayret ederdim.

Ben çocukken ailem ve yurtdışından gelen arkabalarımızla arabalara doluşup 6-7 araba köye giderdik yazın,kuzenler falan eğlenceli oluyordu epey ama şu an çocuklarımla aynı şekilde bir aktivite durumumuz olmuyor. Annem var 1 saat mesafede evi,ona günübirlik gidip geliriz,bazen denize gitmek icin(evi sahile yakın)haftaiçi 2-3 gün kalmaya gideriz. Oturduğum sitede havuz var bahçe var,orada oynarlar yada havuza götürürüm. Bazen evime yakın epey büyük bir park alanı var haftaići oraya gidiyoruz piknik örtümüzü ufak tefek yiyeceklerimizi alıp.
Tatil zaten maksimum 1 hafta biryerlere gideriz,bu sene arabayla gezerek gideceğimiz bir planlama yaptık zaten geze geze gidip geleceğiz.
geri kalan zamanlar bu şekilde geçiyor. Bugün kızım arkadaşi ile buluşmak istedi avm'ye gittik. Yarın Pazar eşimde evde olur sahil kenari bir yere gideriz kaykay, scooter alıp.
Kısacası her güne bir aktivite planlamıyorum spontane gelişiyor. Bir gidilecek tatil planlanıyor gerisi o gün ne yapmak istersek seklinde oluyor.
Yeri gelir evde de oturulur benim avantajim sitedeki havuz ve park oluyor bu durumda,yeri geliyor haftanın 5 günü siteden çıkmıyoruz.
Sizde cevrenizde çocuklarla gidebileceğiniz yakın yerleri değerlendirin. Muhakkak keyifli vakit geçirirsiniz.

Anne babası olanlar her yaz onlara mı gidiyor diye düşünüyorsunuz? Yok öyle bir şey.
Ben sadece bayramlarda tatile çıkabiliyorum,eşim de öyle. Bu yüzden benim annemi de alıp tatile gidiyoruz. O sene ne plan yaptıysak ona uyuyoruz. Bazı yazlar kamp yaptık,bazılarında aquaparklı otele gittik,bazen villa kiraladık,bazen tekne kiraladık. Ben eşimin ailesinden amca beylerle iyi anlaştığım için genelde planlarımıza onları da dahil ederiz,çoluk çocuk eğlenceli olur. Bu sene de yine herkesi topladım bayram tatilinde Avrupayı gezeceğiz. Size tavsiyem anne baba olmayınca çaresiz gibi beklemeyin,kendi bütçenize ne uyarsa onu yapın. Biz mesela kampa gittiğimizde de çok eğlendik,hem de minimum masraf oldu.

Merhaba arkadaşlar, annem babam yıllar önce vefat etti. Abim var, bekar, arada o gelir o bize. Ailem hayatta olsaydı, çocuklarla her tatilde ilk onlara giderdik diye düşünürüm hep. Biz çocukken her tatilde anneannemlere giderdik çünkü. Çok güzel zamanlar geçirirdik orada. Böyle bir imkanım olmadığı için çocuklarıma uzuluyorum. Tatile gitsek, fiyatlar uçmuş. Ben şunu öğrenmek istiyorum. Annesi babası olmayan çocuklu aileler, tatillerde neler yapıyor?
Bulunduğum yerde imkan yaratirdim. Araba varsa yakın şehirlere yolculuk yapabilirsiniz. Kamp yapabilirsiniz. Çocuklar için de değişik ve eğlenceli olur.

X