Evet maalesef liste sonu benim bunu biliyorum. Para gönderince şu aralar arayan soranım çok oluyor be bu midemi daha çok bulandırıp canımı yakıyor. Diğerleri kendileri ararsa konuşurum annemi de dediğin gibi arada sırada arar uzatmam kapatırım o kadar. Derdimi asla paylaşacak kadar samimi olmadım ki ben. Ben Zaten hep kendi yağımda kavruldum yine öyle devam ederim.Aramalarini azalt. Ona ihtiyac duyan senmissin. Cunku demissin ki aslindda o pek senin varliginin farkina degilmis. Evlat ayirimi yapiyormus ve sen hep listenin sonunda imissin. O zaman sen de ona gore davran. Arada sirada ara. Nasilsin iyi misin de o kadar. Digerlerini de arama. Ararlarsa da havadan sudan konus derdini paylasma. Belli ki seni onemsemiyorlar. Sen de onlari onemseme. Yuvanda mutlu isen disarida kalanlari bosver. Cunku sana fayda degil zarar veriyorlar belli ki. Kendi yaginda kavrul. Birak gerisi de ne yapiyorsa yapsin. Kimseye de senden kendileri yardim istemedikce yardim etme. Cunku kiymet bilinmiyor.
Kardeşler salladım da anneyi ne yapayım ?Esinle hayatına bakıp bu insanlardan uzak dur
Uzulme ya. Senin yuregin guzel ama onu kiymet bilene ac, gerisini bosver. Esin ne guzel yaninda. Sicak yuvan var, sevdigin adam yaninda. Diger insanlar icin kendini uzme bosver. Sevgiyle kalEvet maalesef liste sonu benim bunu biliyorum. Para gönderince şu aralar arayan soranım çok oluyor be bu midemi daha çok bulandırıp canımı yakıyor. Diğerleri kendileri ararsa konuşurum annemi de dediğin gibi arada sırada arar uzatmam kapatırım o kadar. Derdimi asla paylaşacak kadar samimi olmadım ki ben. Ben Zaten hep kendi yağımda kavruldum yine öyle devam ederim.
Çok çabuk unutuyorum yapılanı bu aralar arayan soran çok para gönderme mevzusundan sonra arttı çünkü uzun zamandır evlendiğimden beri ilk defa böyle tekrar hamle yapınca yine gözlerinde salak oldum. Annem arıyor kardeşim arıyor şaşkınım yani ne hikmetse. Ağrım var hastayım dedim kapattım o kadar istemiyorum konuşmayı. Allah eşimden razı olsun o benim tek samimi sevgim ona sarılıp bu yaraların acısını dindireceğim. Ve inşallah bana samimi olmayan herkes benden uzak kalır ulaşamaz. Sende esen kal hep mutlu olUzulme ya. Senin yuregin guzel ama onu kiymet bilene ac, gerisini bosver. Esin ne guzel yaninda. Sicak yuvan var, sevdigin adam yaninda. Diger insanlar icin kendini uzme bosver. Sevgiyle kal
Gorusmeye devam etKardeşler salladım da anneyi ne yapayım ?
Öyle yapıyorum arada arar sorar uzatmadan kapatırımGorusmeye devam et
Ne guzelÖyle yapıyorum arada arar sorar uzatmadan kapatırım
Annem benim borcum olduğunu biliyor. Maaştan sadece mutfak masrafım kaldığını da. Psikolojisinin bozuk olması zor durumda kalmasıymis maddi acıdan. Evi arabası 30 bin kusur nakit parası var kendi söyledi konuşmanın ortasında. Kardeşlerim hakkında bilgi sahibi olmamam yardıma engel mi ? Ömrümde görmediğim 2 insana daha yardım ettim bu ay tanımak bilmek yardımda düşünülmüyor. Ki bir insanın en yakını annesi eğer o kişi zor durumda derse buna sende yardım edersin ali de ahmet te bende. Ben sadece inandım
Anneme acıyorum allah rızası için arıyorum. Zaten ben aramasam o arıyor mecbur açıyorum öyle sık aramam zaten 10 gümde 2 haftada bir ancak. Görmüyorlar zaten ben bunu anladım kendi annem bana senin durumun ne nasılsın diye 1 defa bile sormadı onlara para göndereceğim diye teşvik etti. Ben aynı durumda olsam bendem uzak durur birşey istemeyeyim diye o kadar yani
Yetişip bir yüce kurmuşsun. İyi tarafından bakmaya çalışmanı oneririm. Müşkül durumda değilsin ve onların yardımına ihtiyacın yok. Bazı insanlarda aile mevhumu olmuyor ve bunun için yapılacak bir şey de olmuyor. Tek yapılabilecek yok saymak ya da az görüşmek.Ben kendimi övmek için demedim allah şahit sadece size anlatabilmek için yazdım. Hayatım boyunca o kadar nankörlüğe önyargıya maruz kaldım ki kendimi anlatma ihtiyacı açıklama telaşında hissediyorum onlar yüzünden. Ben zaten zor durumda diye verdim Allah şahit para gözümde değiş sadece keşke daha çok ihtiyacı olana verseydim diye üzüldüm. Ve bu konuyu açma sebebim kardeşlerim para vs değil annemin beni düşürdüğü durumdu yoksa allah şahit para aklımın ucunda değil gitti bitti allah kabul etsin o benim içimi niyetimi biliyor
Söylüyorum arada konuşunca o konuşmaya özgü değil 1.5 yıldır borcum olduğunu biliyor zaten. İletişim annemle yok değil var kardeşlerle iletişim yok. Onlardan haberdar değilim annemden alıyorum haber her gün konuşuyor onlarSormuyorsa sizin borcunuzu nasil biliyor? Bence sizin iletişiminiz olmadigi icin annenizi yanlis anliyorsunuz...
Evet şuan ki hayatım şükür çok iyi evlendiğim güne bin şükür allah pişman etmesin. Dediğin gibi muhtaç değilim inşallah da olmam. Yok saymak için baya kesin kavgalar olması lazım da böyle kendilerine sorsan Melek gibi bana davranışı sananlara şuan için sadece az görüşmeye devam zaten 2 yıldır da böyle annem dışında onunla da 10 15 günde bir ötesi yok zaten.Yetişip bir yüce kurmuşsun. İyi tarafından bakmaya çalışmanı oneririm. Müşkül durumda değilsin ve onların yardımına ihtiyacın yok. Bazı insanlarda aile mevhumu olmuyor ve bunun için yapılacak bir şey de olmuyor. Tek yapılabilecek yok saymak ya da az görüşmek.
Ben üzüldüm belki ekmeği bile zor alıyorlardır dedim. Sonuçta hiç geçinemesem de kardeşim allah katında sorumluyum diye düşündüm. Anneme danıştım küçük kardeşime danıştım hepsi beni yanlış yönlendirdi borcum varken elimdekini bölüştm onlarla keşke daha çok ihtiyacı olana verseydim evi arabası olana değil. Ama anneme güvenmek hataydı kardeşim de öyle deyince yanıldım. Benim param var mı yok mu diye sormadılar bileSize zarar veren yıpratan her kim olursa olsun görüşmek zorunda değilsiniz.Huylarını bildiğiniz halde hemde...
Amin ınsallahÇok teşekkür ederim Allah herşeyin en güzelini size ve evladınıza nasip etsin. İnşallah öyle bir yoldaşınız olur ki oda size herşeyi unutturur
Yazdıklarıma baktım dedim acaba böyle düşündürtecek ne yaptım diye ama sanırım yazdıklarımdan öyle bir anlam çıkıyor. Bak kardeşim ben ömrüm boyunca ailem tarafından ezildim evde birşey kaybolur benden bildiler evde yaramazlık yapardı kardeşlerim ben dayak yedim sadece ablalarım gece Eve gelse laf olmazdı ben bir gün 7 de geldim amcamlardaydm Eve bıraktı beni. başımda odun kırdı annem 11 yaşındaydım. Başarılarım ile takdir edilmedim asla. Okulu birincilikle bitirdim aileme verilen 1 Bursu bana değil 1 yıl okuyup bırakan kardeşime bağlattı sonra boşa gitti burs. Ben böyle bir ailede sesimi duyurmak için çok çabaladım ama . 3 yıl önce ailede bir olay oldu o gün kendime söz verdim seni asla anlamayacaklar çabalama. Gerçekten de öyle yaptım o zamandan beri iletişimi kestim yılda bayramda bazen ancak fakat bu corona sürecinde adını sanını bilmediğim biri lösemi hastası biri eşinden ayrılmış 2 insana yardım ettim. Kardeşim annem onlar da zor da deyince yardım ettim elimden geldiğince. Ve ben para gönderdiğim halde takdir edilmeyi geç arkamdan konuşulup bize parasıyla hava atıyor denileceğini bildiğim halde. Yani takdiri geç ben daha kötü muamele ile karşılaşacağımı bildiğim halde bir komşuya bir yabancıya yardım eder gibi ettim.onlara etmeseydim son paramla yardım edecek başka aile bulacaktım erzak akacaktım. Yani öyle tahmin ettiğin gibi kafamı kuma gömüp sadece al ver ilişkisi ile çevresindekilere yardım eden biri değilim. Allah öyle olmayı da nasip etmesinŞimdi yanlış anlama ama samimi olarak düşüncemi söylemek istiyorum arkadaşım. Bence sende biraz nasıl desem yaptığın iyilik belli olsun, konuşulsun aile içinde adın yaptığın geçsin ister gibi bir hava sezdim. Sezgilerimde yanılmam pek. Bu yardımı aileden birine yapmasan hiç kimseye yapmıcaktın bence. Dediğim gibi amaç biraz ailede popüler olma arzusu 'bak bak nasıl biz ona yapmadık ama o nasıl düşünüyor ediyor bizi' diye konuşulsun istemek olmuş. Boşver bu işlere bir daha bulaşma bence. Önemli olan niyet de geç bu seferde.
işin acı tarafı ne biliyor musun aç olduğumda dahi söyleyemedim onlara arkadaşa komşuya dedim de kendi aileme diyemedimAilede akan bir çeşme varsa kovasını doldurmaya çalışan çok olur. Siz açım deseniz onlar acır mıydı size acaba.. zarar veren insan ailede olsa uzak durulması lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?