ailesi hala beni istemeye gelmedi.. yardim edin lütfen

evlenecek olan sensin kız. Annen değil ki uygun bir dille konuş. Beni vermeye çok meraklı görünürseniz bi kıymetim kalmayacak falan deyin. Kız evi naz evi :)

Tabi ne demezsin. 21 yasinda is guc sahibiyim ve ergenim daha
Eğer 3 yıl sonra düşünüyorsanız evliliği 3 yıl önceden gelip istemesinler düğüne yakın olması daha mantıklı canım,annede uygun bir dille anlatırsın bence.

Tabi ne demezsin. 21 yasinda is guc sahibiyim ve ergenim daha
ruh yaşı çok farklı bişey. burda fikir almak için konu açıyorsun ama hoşuna gitmeyen yorumlarda sinirleniyorsun. ne dememizi bekliyorsun. şu konuların sonuna yazın nasıl yorum istediğinizi de ona göre yorum yapalım.

İçine doğmak, hissetmek diye bir şey yok. Aşıksın, seviyorsun, ölüyorsun belli ki. Hangimiz sevmedik? Ama yeri geliyor, deli gibi sevdiğin, gözünü alamadığın adamdan nefret edecek hale geliyorsun. Aynı anda hem seviyorsun, hem de kaçacak delik arıyorsun. Biraz olgun düşün, ayakların yere bassın. Bu kadar içgüdülerine göre yaşama, aklını da kullan. Bu birincisi.

İkincisi, benimde 20 yaşında oğlum olsa, bende ona kız istemem. Ailesi doğru olanı yapıyor. Bunun senle ya da ailenle alakası yok. Doğru olan bu. 20 yaşında çocuksunuz ikinizde. Kavga etseniz, barışmayı bilmezsiniz, sorumluluk altında ezilirsiniz, gezecek tozacak yaşta ne evliliği? Sevgilinden 1 yaş küçük kardeşim var benim, daha çocuk, hatta bebek muamelesi yaparım bazen. Onu evli düşünemiyorum bile ben. Şaka gibi.

Evliliği sevgililik gibi sanma. Aklını da başına topla. Madem annen, senin geleceğini düşünmek yerine, böyle saçma sapan fikirlere kapılıyor, o zaman sen düşün kendi geleceğini. Ben annenin yerinde olsam, 21 yaşındaki kızımı 20 yaşındaki çocukla evlendirmeyi aklımın ucundan geçirmem. Senin yerinde olsam anneme açık açık söyler, ben daha evlenmek istemiyorum derim.

Iste oyle dedikden sonra zamani gelince beni istemeye geldiklerinde annemler beni vermezlerse naparim? Sonucda seviyoruz birbirimizi ilerde evlilik istiyoruz tabiki. Simdi olmuyorsa hic olmasin lafindan korktugum icin burda actim konuyu

Eğer 3 yıl sonra düşünüyorsanız evliliği 3 yıl önceden gelip istemesinler düğüne yakın olması daha mantıklı canım,annede uygun bir dille anlatırsın bence.
Ya orasi oyle zaten ama anneme gore smdi ben arkadaslarima soyledim bahsettim diye olurda biterse mahcup olcak mantigi. Sanirim

Damat aileleri ve düğün/evlilik gelenekleri insanın ömründen ömür götürür. Ailesiyle ne kadar geç yüz göz olursan, işe resmiyet ne kadar geç kazandırılırsa senin karına. Düğün 3 sene sonra olacaksa, işe şimdiden resmiyet kazandırmak demek kayınvalidenin bu 3 sene boyunca sizi huzursuz etmesi, onun ve senin ailenin abidik gubidik geleneklerle canınızı sıkmaya şimdiden başlaması demek. Ne güzel şu genç yaşınızda aşkınızı kimsenin gölgesi olmadan, özgürce yaşama imkanınız var ve siz kendi ellerinizle bunu bozuyorsunuz.

Son düzenleme:
Bence sen de annenle aynı düşüncedesin ama kendine itiraf edemiyorsun. 24 yaşta evde mi kalınır Allah aşkına. Hayır ''evde kalma'' tabiri zaten mide bulandırıcı başlı başına bir de 24 yaşında...
Bence annen çok yanlış düşünüyor keza sen de öyle.
Hadi diyelim şimdi çocuğu ikna ettiniz, nikah masasına oturttunuz, imzayı attırdınız. Ya çocuk evlendikten sonra pişman olursa?

Iste oyle dedikden sonra zamani gelince beni istemeye geldiklerinde annemler beni vermezlerse naparim? Sonucda seviyoruz birbirimizi ilerde evlilik istiyoruz tabiki. Simdi olmuyorsa hic olmasin lafindan korktugum icin burda actim konuyu
Anlattigin kadariyla, senin annen yakinda seni kendi elleriyle gidip kapilarina koyar, ne vermemesi Allah askina. Kadinin butun derdi senin evlenmen. Sirf evlenmek icin de evlenilmez ki, koskoca insan nasil kizini dusunmez de aman evde kalmasin derdine duser, aklim almiyor. Adi evlilik olsun da ne olursa olsun hesabi. Sakat is yapiyorsunuz.

Madem buyuyunce evleneceksiniz bir arkadasin da dedigi gibi, o zaman buyuyunce istesinler seni. Evlilik kacmiyor. Adini da "sevgililik" koyun. Ille soz, nisan koymak zorunda degilsiniz.

Annen de sen de sana sanki 2-3 sene sonra cayarlarsa ortada kalacak esya muamelesi yapmayin. Sen bir bireysin, birine kakalanmaya calisan bir esya degil. Olmazsa olmaz. Ki buyuk ihtimalle de olmaz o is. 20 yasinda erkek cocuk, zamanla fikirleri degisecek, karakteri oturdukca istekleri farklilasacak onun.

Hadi ben bi turlu annemi ikna ettim. Herseyde gerektigi gibi zqmanla oluyor. Neden smdi benim sevdigim insan benden 1 yas kucuk diye bu is olmasin? Yani illa bu evlenilevek adam benden buyukmu olmali?
Dedim 10 defa dedim 100 defada derim ben yarin evlenmeye merakli degilim. Bana sorsanizda zaten hersey zamani gelince olmali. Ama bu cocukda hep 20 yasinda kalmicak. Bi kac ay sonra 21 seneye 22 birdahaki senede 23. Ve gitzikce olgunlascak. Neden herkez burda bukadar olumsuz? Sizde gec degilmiydiniz. Genc yasda belki birini sevip asik olup ilerdede o kisiyle evlenmediniz mi? Uzulmek istemiyorum bende hayal kurup hayalim gerceklessin istiyorum. Daha 3 hafta once cocuk 22 kiz 21 yasinda evlendiler. Bunlarda 1 sene icinde yaptilar herseyi. Dusunun artik. Ki biz acele bile etmek istemiyoruz

Tekrar soyluyorum. Ben evlenmeye metakli degilim. Her kiz gibi hayal kurarim bu farkli bi durum. Ama ailem ortada birakilirsam diye brz korkuyor. Evde kalan akrabalarda olunca belki ilerde bu sevgililik donemi cok uzarsa benden sklir beni birakir diye korkuyorlar. Gerci zaten bikere bu insan nasipim kismetim degilse er yada gec biter bunun farkindayim ben. Ama herkez burda Sanki ben evlenmek istiyormusum gibi davraniyor bana. Burda anne baskisi goren benim. Ve evlilik icin ilk adima henuz hazir degilim. Gerekirse daha az gorusurum sevgilimle. Annem korkuyor iste. "Onlarin ogluna bsy olmuyor gezer tozar sklir birakir. Olan benim kizima olu" diyor. Hakli kadin ama dedigim gibi nasip kismet insallah olur.

Burda herkezin olumsuz bakmasi bu iliskiyi uzuyor beni. Ben sevdigim erkek benden bi 10 ay kucuk diye onunla 2 3 se e sonra evlenemezmjyim? O gittikce olgunlasmiyormu? Bu sene 21 seneye 22 vs. Gittikce buyucek. Bende ayni sekil. Biz 17 18 yasinda degiliz. Az biraz herseyin farkindayiz ve ne isteyip istemedigimizinde farkindayiz. Ustelik benim sevgilim yasina gore fazla olgun bile dusunuyor yeri geldimi. Cok zeki ve bazen oyle bi dusunceye sahip oluyor ki ben bile sasiriyorum mantigina ve kararlarina. Tabi cocuksu yonude var ama emin olun o benden bile daha olgun ve gittikcede olgunlasir. O yuzden olumsuz bakmayin bu iliskiye. Sorun ailemi nasl ikna edecegim. Bizim smdi evlenmeye niyetimiz yok zatem rahat olun

Annemin baskisini dinleyecek olsam simdi evli kucagimda çocuklu bir kadin olurdum. Yani karar senin istediği kadar söylesin...

"Evlenince bosanilmiyor mu" de mesela annene.. "Tanistirmak, istemek bir şeyin garantisi değildir ve ben tanimak istiyorum senin zorunla bir şeyler yapip sonra bosanirsam o zaman ne yapacaksın" diye diye konusun iste...

Yani anne baba dahil sen istemedikten sonra onlara sadece söylenmek düşer bu kadar dert etme..

bize yazdığın düşüncelerini annene söylesen sorun çözülür bence.Ne kadar uzatabilir ki bu istemeye gelsinler konusunu eğer sen tepkini koyarsan.

K
KuSura bakma ama ailen özellikle annen senin başını yakmak mi istiyor? Zamanı gelince onları ikna edecek olan sensin. Erkek tarafına boyle baskı yapılmaz , değerin kalmaz. Anneni uyar, hata yapmasın sanada yaptirmasin.

20 yasındaki bebeler evlenme teklıfı edıyor ha
vay be

20 yaşındaki oğlumun 3 senedir görüştüğü kız arkadaşı var.bana söz yapın dese hadi oradan der geçerim.evlilik çocuk oyuncağı değil.

evlilik için çok geç kalmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…