• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailesi hala beni istemeye gelmedi.. yardim edin lütfen

Ailenize, erkek arkadaşınızın abilerini filan katmadan, sizin evlenmek için en az 3 sene beklemek istediğinizi söyleyin. Bakın bu çok önemli; erkek arkadaşınızın ailesini katmayın hiç. 3 seneye kim öle kim kala; abileri de o zamana kadar evlenirler ya da en azından babası "Büyükler evlenmedi, küçüğü evlendirelim" der. Babası abilerini bahane ediyordur zaten. Kolay kolay kim ister 2015 senesinde 20 yaşında çocuğunun evlenmesini?

Dediğim gibi, kendinizden bahsederek konuşun annenizle.

Not: Bundan sonra da annenize erkek arkadaşınızın abilerinden filan bahsetmeyin. Kadın boşuna heyecanlanmış "İzin vermezlerse" diye.

Bakin mesele evlenmek degil oyle hemen. Asag yukari daha 2 3 sene var yani 23 24 civarinda diyebilirim. Ailem sadece tedirgin abiler var dendigi icin beni oyaliyorlarsa diye.
Seni oyalamak derken..seven insan bekler,evlılık adına bırıkım yapar vaktı gelınce evlenır..oyalamakla ne alaka..sevgılın 30 yasında olsa ıkı abısı hala bekar olsa,sırasını mı beklıcek:S
Yangından mal kacırıyormus gıbı davranmak nıye..

Tatlım hep aynı cümleyi kuruyorsun da bi ailesi istemezse diye tutturmuşsun daha 2-3 sene varsa bu korku niye? Ayrıca nişan yapıp 2-3 sene beklemek senin için daha riskli. Bu gün söz yapalım diyen ailen yarın bir gün düğün olsun diye ısrar edecek karşı taraf erken diyecek 20 yaşındaki oğlanın yavaş yavaş aklı başına gelecek ve olan sana olacak.
Bende bunu isemiyorum iste. O yuzden aileme daha erken diyorum ama anlayan yok ki. Acelesi yok zaten dedigim gibi 2 3 sene var daha. Anca ayaklarimizin ustune basmaya baslariz. Anneme anlatamiyorum bunu. Oyaliyorlarsa diye bi takmis bunu kafaya anlatamam sizlere. Benimde icime korku dusuruyor resmen. Bana kalsa daha var ama kabul etmiyor

erkeğin 20 yaş ile 25 yaş arasında geçen o 5 yılda 500 kere fikri değişir daha küçük erkekler kızlara göre daha geç olgunlaşır. erkek bu olgunlaştıktan sonra ya seni istemezse ? acele etmişsiniz biraz .

Seni oyalamak derken..seven insan bekler,evlılık adına bırıkım yapar vaktı gelınce evlenır..oyalamakla ne alaka..sevgılın 30 yasında olsa ıkı abısı hala bekar olsa,sırasını mı beklıcek:S
Yangından mal kacırıyormus gıbı davranmak nıye..

Bende oyle dusunuyorum. Daha ben bi kendi ayaklarimin ustune basmak istiyorum. Ama annem bu is byole uzadikca yani sevgililik donemi. Herhalde olurda ayrilirsak ben evde kalcam diye dusjnuyor. Yani mesela 21 yasindayim. 23e kdr sevgili kaldik sonra 24e yakin ayrildik fln. Bilmiyorum ki neyi dusundugunu. Bende bekleme taraftariyim ama annem anlamiyor.

annenin sen 21 bu adam 20 yasında ev bakamaz daha diye dusunmesi gerekmezmi..neden boyle bir baskı yapıyor cok erken yahu..adının konması icin bile yasınız cok erken

Bende oyle dusunuyorum. Daha ben bi kendi ayaklarimin ustune basmak istiyorum. Ama annem bu is byole uzadikca yani sevgililik donemi. Herhalde olurda ayrilirsak ben evde kalcam diye dusjnuyor. Yani mesela 21 yasindayim. 23e kdr sevgili kaldik sonra 24e yakin ayrildik fln. Bilmiyorum ki neyi dusundugunu. Bende bekleme taraftariyim ama annem anlamiyor.
Annen bu konunun ıntegralini ele alsın.

Ailenize, erkek arkadaşınızın abilerini filan katmadan, sizin evlenmek için en az 3 sene beklemek istediğinizi söyleyin. Bakın bu çok önemli; erkek arkadaşınızın ailesini katmayın hiç. 3 seneye kim öle kim kala; abileri de o zamana kadar evlenirler ya da en azından babası "Büyükler evlenmedi, küçüğü evlendirelim" der. Babası abilerini bahane ediyordur zaten. Kolay kolay kim ister 2015 senesinde 20 yaşında çocuğunun evlenmesini?

Dediğim gibi, kendinizden bahsederek konuşun annenizle.

Not: Bundan sonra da annenize erkek arkadaşınızın abilerinden filan bahsetmeyin. Kadın boşuna heyecanlanmış "İzin vermezlerse" diye.
Haklisiniz bunu tekrar denicem. Sanirim annem gezip tozmamiza karsi ama insan gezmeden bi kafeye gitmeden karsindaki i taniyamaz ki. Inanin basim agriyo bu konular beni cok yoruyor. Anlayanim yok cunku

Evlilik o kadar da matah bir sey degil. Bu genclik de bir daha gelmeyecek. Doya doya askinizi yasayin zira evlenip is sorumluluga dusunce o ask da bir sure sonra eskisi gibi olmayacak.
Hatayi en basta aileleri tanistirmakla yaptiniz belki. Once iyice birbirinizi taniyip belki ondan sonra erkek arkadasinizi ailenizle tanistirabilirdiniz. Simdi yapilabilecrk tek sey bence oturup dusunduklerinizi ailenizle paylasmak. Bdnce ikinizde knce egitim ve is meselesini halletseniz daha iyi olmaz mi. Bir de askerlik var.... evlilik icin cok erken. Sanirim guzel guzel konusursaniz aileniz de sizi anlayacaktir.

annenin sen 21 bu adam 20 yasında ev bakamaz daha diye dusunmesi gerekmezmi..neden boyle bir baskı yapıyor cok erken yahu..adının konması icin bile yasınız cok erken
Anlamiyorum. Sanirm akrabalarda cok evde kalanlar yuzunden. Saniyor ki bu sevgililik donemi daha bi 2 3 sene devam edecek sonra bsy olup ayrilacaz diye baskasini istemicem yada bulamicam diye herhalde bilmiyorum. Herseyin zamani var

Ya tabi her kiz evlenme hayali kurar. Bu normal birsey ama ben yarin mi evlenmek istiyorum? Tabiki hayir herseyin bi zamani var

Her kız evlenme hayali kurabilir de annesini tanıyan kızlar annesinin neye takıcağını önceden bildiği için, en baştan restini çeker, benim annemin de bir sürü paranoyası vardı ama umursadım mı, hayır. Neden çünkü kendim tamam diyene kadar "ne evliliği, bu bahsi kapatalım, evde kalırsam beni sokağa mı atacaksın? yoksa yüzüme bir daha bakmayacak mısın?" diye cevabını veriyordum. Banane ki sülalenin evde kalmışlarından kendileri dert etsinler, benim öyle bir derdim yoktu.

Haklisiniz bunu tekrar denicem. Sanirim annem gezip tozmamiza karsi ama insan gezmeden bi kafeye gitmeden karsindaki i taniyamaz ki. Inanin basim agriyo bu konular beni cok yoruyor. Anlayanim yok cunku
Yorar tabii çünkü daha evlilik hesaplayacak, aileleri dengelemeye çalışacak yaşta değilsiniz. Bakın şunu unutmayın: yukarıda demişsiniz "24 yaşında ayrılırsam diye korkuyor" diye ya, 24 yaşında bekar olmanın evde kalmak anlamına gelmeyeceğini annenize anlatması gereken sizsiniz. Ama bu erkek arkadaşınız özelinde konuşarak olmaz. Ne bileyim, annenizin ufkunu biraz genişletmeye çalışmalısınız.

Ben 25 yaşındayım; erkek arkadaşımla 5 yıllık ilişkimiz olmasa bu sene evlenmeyi hayatta düşünmezdim. Artık evlilik genellikle çok erken yapılan bir şey değil. Bunu annenize anlatmalısınız bir şekilde.

erken oldugunu düşünüyorum diyosun ama şuan gelseler seve seve kabul edeceksin. Akısına bırak sen hazırsın belki ama karşı tarafında hazır olması lazım. Tek taraflı düşünme bence

Her kız evlenme hayali kurabilir de annesini tanıyan kızlar annesinin neye takıcağını önceden bildiği için, en baştan restini çeker, benim annemin de bir sürü paranoyası vardı ama umursadım mı, hayır. Neden çünkü kendim tamam diyene kadar "ne evliliği, bu bahsi kapatalım, evde kalırsam beni sokağa mı atacaksın? yoksa yüzüme bir daha bakmayacak mısın?" diye cevabını veriyordum. Banane ki sülalenin evde kalmışlarından kendileri dert etsinler, benim öyle bir derdim yoktu.
Zaten brz geri cekcem.kendimi. ne evlilik konusu nede sevdigimden oyle durmadan bahsedecem. Annem cok meraklidir ne dedi ne yazdi naptiniz diye sorar hep bende hep sylerim. Ama artk brz geride durcam kimseyede cok sey anlatmicam. Zamani gelsinde bi sonrasi kolay zaten hem kaderimde yaziliysa kendisi zaten elbet birgun olur diye dusunuyorum

erken oldugunu düşünüyorum diyosun ama şuan gelseler seve seve kabul edeceksin. Akısına bırak sen hazırsın belki ama karşı tarafında hazır olması lazım. Tek taraflı düşünme bence
Seve seve kabul etmemin sebebide ailemin baskisindan kurtulmus olmam. Ya ben iliskimi bitirmem bitiremem beni bu sene istemeye gelmediler diye :(

Yorar tabii çünkü daha evlilik hesaplayacak, aileleri dengelemeye çalışacak yaşta değilsiniz. Bakın şunu unutmayın: yukarıda demişsiniz "24 yaşında ayrılırsam diye korkuyor" diye ya, 24 yaşında bekar olmanın evde kalmak anlamına gelmeyeceğini annenize anlatması gereken sizsiniz. Ama bu erkek arkadaşınız özelinde konuşarak olmaz. Ne bileyim, annenizin ufkunu biraz genişletmeye çalışmalısınız.

Ben 25 yaşındayım; erkek arkadaşımla 5 yıllık ilişkimiz olmasa bu sene evlenmeyi hayatta düşünmezdim. Artık evlilik genellikle çok erken yapılan bir şey değil. Bunu annenize anlatmalısınız bir şekilde.
Biz yurtdisindayiz ve burda inanmicaksiniz ama son 5 sene icinde evlenenlerin yasi 19-24 arasi. Ve benim yasitlarim ve arkadaslarim evlendi cocuk sahibi. Buda etkiliyor olabilir annemi.. hatta bi ara beni bile etkilemisdi ama sonra sevgilim o yasda evlenenlerin aptal oldugunu daha voj genc olduklarini soyledi. Haklida.

Madem aceleniz yok sorun yapmayin gelmiyorlar diye. 3 sene sonraysa 3 sene snra gelip istesinler. Kacmiyorsun ya.

Back